Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neću porediti IPS i QLED što sam pisao prije, ali evo slika s modela koji je generacija ispod ovog spomenutog (65XD7505 iz 2016.) koji je i bez TRILUMINOS-a, bez X1™ Extreme procesora. Kada na ovoj sedmoj seriji uključim KODI u FHD imam osjećaj da gledam 4K. Sve je do izvora. Evo slikao sam taj stari tri godine Sonijev IPS panel u totalnom mraku i nije tako užasno. Samo što je na ovaj način teško prenijeti puni doživljaj. Ja ću vjerovatno sačekati da devetoj seriji (65'' XF9005) još malo padnu cijene ili ići na (65"XG8596). Razlika u cijeni je dobra dok u perfomansama i nije toliko.
Je li neko probao ili mozda zna podrzava li samsung q60/q65r diseqc i koju verziju posto imam 4lnba setup satelitsku koju bih direktno prikopcao na tv dok ne uzmem kakav resiver?
Evo mojih postavki slike za Sony XF9005 televizor:
Picture mode: Cinema home
Auto picture mode: Off
Brightness: 25
Color: 50
Light sensor: On
Brightness: 25
Contrast: Max
Gamma: 0
Black level: 50
Black adjust: Medium
Adv. contrast enhancer: Low
Auto local dimming: High
X-tended Dynamic Range: High
Color: 50
Hue: 0
Color temperature: Expert 1
Adv. color temperature: nije modifikovano
Live color: Low
Sharpness: 50
Reality creation: Auto
Random noise reduction: Auto
Digital noise reduction: Auto
Smooth gradation: High
Motionflow: Custom
Smoothness: 3
Clearness: 1
Film mode: High
HDR mode: Auto
HDMI video range: Auto
Color space: Auto
Nakon dosta balansiranja, zadržao sam ove postavke, jer su mi dale dobar odnos svjetline i dubokih crnih tonova za noćno gledanje i u SDR i HDR izvorima. Koristim senzor osvjetljenja, jer TV gledam i sa svjetlom i u mraku, zavisno od situacije.
player_ wrote: ↑18/05/2020 08:30
Je li neko probao ili mozda zna podrzava li samsung q60/q65r diseqc i koju verziju posto imam 4lnba setup satelitsku koju bih direktno prikopcao na tv dok ne uzmem kakav resiver?
Q60/65R imaju integriran resiver tj. DVB-S2 tako da ti dodatni resiver ne treba...
Naravno u isto vrijeme mozes gledati samo jedno,kablovsku ili satelit programe.
Cardsharing se moze sada povoljno naci, plus sa ovim enigma 2 resiverima mogu se naci gotove liste kanala vec poredane po providerima tako da je dosta lakse se snaci sa velikim brojem kanala doduse ne znam kako je to sad na samsungu jos uvijek mi stoji u kutiji neotpakovan
mc-twin wrote: ↑15/05/2020 14:49
Da pitam i vas za misljenje.Planiram kupiti tv primarno za gaming i filmove.
Imate li neki prijedlog u rangu (LG C9) ili da ne trazim dalje?
Ja sam imao sličnu dilemu, zamalo sam uzeo 754 Phillips, na kraju poslije dugog razmišljanja uzeo sam Lg b9 iako mi je dah ostao na ambilight-u. Ipak je prevagnula bolja slika na Lg i bolji game mode.
Mada cijene Phillipsovih oleda su jako primamljive, 804 je u jednom trenutku na ekupi sa visa karticom bila 2400 KM.
U svakom slučaju slatke muke, nećeš pogriješiti ni sa jednim modelom.
Mora se napomenuti da Phillips ima i prednost operativnog kod modela 804, jer recimo na androidu uz pomoć vpn aplikacije mogu gledati USA Hulu, dok iste vpn aplikacije nema na webos. Znam moze se preko modema to sve napraviti ali lakše majkumu sa app.
@CooK Kako je moguće da po ovom gore grafikonu da Lg b9 ima bolji bright room performance od Phillips 804 koji ima skoro 500 podioka veći maksimalni brightness od 1000 jedinica?
Sto se tice oleda jedino Lg i Sony dolaze u obzir.Koliko koristis B9?Ima li tragova "burn ina"?
player_ wrote: ↑18/05/2020 13:24
Cardsharing se moze sada povoljno naci, plus sa ovim enigma 2 resiverima mogu se naci gotove liste kanala vec poredane po providerima tako da je dosta lakse se snaci sa velikim brojem kanala doduse ne znam kako je to sad na samsungu jos uvijek mi stoji u kutiji neotpakovan
Piše da oscam ima i za tizen samsung os. Tako da ko zna i ima
Ja sam imao sličnu dilemu, zamalo sam uzeo 754 Phillips, na kraju poslije dugog razmišljanja uzeo sam Lg b9 iako mi je dah ostao na ambilight-u. Ipak je prevagnula bolja slika na Lg i bolji game mode.
Mada cijene Phillipsovih oleda su jako primamljive, 804 je u jednom trenutku na ekupi sa visa karticom bila 2400 KM.
Mora se napomenuti da Phillips ima i prednost operativnog kod modela 804, jer recimo na androidu uz pomoć vpn aplikacije mogu gledati USA Hulu, dok iste vpn aplikacije nema na webos. Znam moze se preko modema to sve napraviti ali lakše majkumu sa app.
@CooK Kako je moguće da po ovom gore grafikonu da Lg b9 ima bolji bright room performance od Phillips 804 koji ima skoro 500 podioka veći maksimalni brightness od 1000 jedinica?
Sto se tice oleda jedino Lg i Sony dolaze u obzir.Koliko koristis B9?Ima li tragova "burn ina"?
Nemam znakova i pored toga sto je ovo izložbeni model bio (2 mjeseca u radnji upaljen bio), ali zato je cijena bila povoljnija. Uključio sam sve mjere zaštite pixel shift, logo protection high. Kad dugo igram igrice (a vecinom su to racing igrice na xboxu sa statickim boksovima u uglovima) odradim navece pixel refresh manuelni. Za sada prezedovoljan, bojao sam se da mi brightness nece biti dovoljan jer mi je jako svjetla soba a ovo je budget oled ali vise nego dovoljno je svijetao, cak dotle da navece moram smanjivati istu.
P. S. svaki dan YouTube, netflix, HBO, xbox. Gledam na YouTube msnbc sa onim boksovima na dnu sve ok.
Nemam znakova i pored toga sto je ovo izložbeni model bio (2 mjeseca u radnji upaljen bio), ali zato je cijena bila povoljnija. Uključio sam sve mjere zaštite pixel shift, logo protection high. Kad dugo igram igrice (a vecinom su to racing igrice na xboxu sa statickim boksovima u uglovima) odradim navece pixel refresh manuelni. Za sada prezedovoljan, bojao sam se da mi brightness nece biti dovoljan jer mi je jako svjetla soba a ovo je budget oled ali vise nego dovoljno je svijetao, cak dotle da navece moram smanjivati istu.
P. S. svaki dan YouTube, netflix, HBO, xbox. Gledam na YouTube msnbc sa onim boksovima na dnu sve ok.
Evo ti poredenje B8 i q90r pa vidi sam, a razlika u cijeni je drastična.
Ma sa oled-om nema fule.Super da zi zadovoljan.Qled je kvalitetom dosta blizu,ali nije to to.Lg je ove godine spustio cijenu oled-a,pa ako kod nas bude isto mozda bude i CX?:)
CX ce biti jako interesantan model pogotovo 48 inčni model, koji bi cjenovno trebao biti blizu bx 55 inča.
Ako ti se neda čekati zaganjaj C9 trebala bi uskoro velika sniženja za taj model biti kad već jednom X serija dođe u BIH jer kasni zbog ove sirltuacije.
player_ wrote: ↑18/05/2020 13:24
Piše da oscam ima i za tizen samsung os. Tako da ko zna i ima
Svaka cast ako ima da se instalira normalno bez nekih rootovanja tva i cuda ,nisu vise resiveri skupi sa enigma 2 neki osnovni modeli da bi rizikovo da brickujes tv od 1- 2k
mc-twin wrote: ↑19/05/2020 11:51
Vidio sam tek su snizili na 2.700KM sto je opet dosta skuplje nego kod susjeda ili Eu.Sacekat cu malo da vidim kakva ce biti cijena CX.
mc-twin wrote: ↑19/05/2020 11:51
Vidio sam tek su snizili na 2.700KM sto je opet dosta skuplje nego kod susjeda ili Eu.Sacekat cu malo da vidim kakva ce biti cijena CX.
mc-twin wrote: ↑19/05/2020 14:39
Nema logike da izbacuju dvije verzije B serije.
Navodno je ovaj LG B9 2020 za Njemacko trziste....
Ovaj za Njemacko trziste je sa Alpha 7 procesorom slike,noviji Oled paneli takodje nisu ugradjeni u njega...
Evo i usporedbe ova dva TV i ja ne vidim nikakvu razliku....
Momci, imam SAMSUNG 50MU6172.
Dešava mi se svakih nekoliko minuta (u trajanju po pola sekunde ili kraće) da nestane slike, na oba HDMI ulaza. Imate li ideju o čemu se radi?
Valjda se to zove flickering.