Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
jeza u ledja

#25701 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

A za ljubitelje Michaela Mooreovog najnovijeg filma, samo jedan kolacic:

https://youtu.be/Bop8x24G_o0?t=816
:roll:

Izvinjavam se na pucanju balona. :(
index_box

#25702 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

jeza u ledja wrote: 18/05/2020 21:38
index_box wrote: 18/05/2020 21:27
jeza u ledja wrote: 18/05/2020 19:45

Zna se kome je sve smijesno. :thumbup:
#nistalicno

Image
Mozda sam nesto propustio? Mi se nismo ni oko cega raspravljali.

Tek sam nedavno na temi. No u tvojih mozda 20-ak postova koje procitah ovdje nisam vidio da si se raspravljao i sa kim ovdje. Samo sam vidio pokusaje sarkazma i humora.

Kao sto vec nekom drugo odgovorih, najlakse je komunicirat na taj nacin. Znam i ja tako. No u zabludi si ako mislis da je to rasprava. Za raspravu moras ipak nesto i sam ponuditi. Ne meni, bilo kome ovdje.
Tako izgleda kada zakasniš. Mi ispisasmo hiljadu stranica bez tebe, jednostavno - raspravljati o istim temama više nije zanimljivo. Više sreće drugi put :thumbup:.
biglebovski

#25703 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Defanzivac Fiorentine Martin Caceres rekao je kako je imao koronavirus dva mjeseca, a da to nije ni znao.
Urugvajac je na Instagramu razgovarao sa južnoameričkom komičarkom Yiselom Paolom i otkrio je kako je bio u karantinu 20 dana nakon što je "osjetio nešto u plućima".

"Nisam to znao, a imao sam koronavirus u svom tijelu 60 dana. Imao sam neke simptome između 8. i 15. marta. Tokom treninga kod kuće osjetio sam nešto u plućima. Rekli su mi da budem u karantinu i da će proći za 20 dana", rekao je Caceres i dodao:

"Možda se virus zaljubio u mene. Jučer sam uradio test i bio je negativan. Osjećam se kao nov."

https://www.klix.ba/sport/nogomet/nogom ... /200518131
Point.

#25704 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Edin H. wrote: 18/05/2020 19:57
Lajavikrelac wrote: 18/05/2020 19:49
Edin H. wrote: 18/05/2020 19:46 Nevidjeno peglate s gripom, naravno da ljudi mogu umrijeti i od gripe ako imaju drugih zdravstvenih problema, ali ovo je mnogo opasniji i intenzivniji virus, pa i za one koji ga prebole. Poslusajte gore sta covjek prica.
Djordje David dzanker i alkos stari :lol: ala ti je reper za poredjenje! Pa taj ti se lik gura u posljednje vrijeme u sve moguce evente od Parova, Zadruge pa sad korone :skoljka: Da mi kaze da je vani mrak isao bi da provjerim koliko mu vjerujem.... :run:
MoRe bit', samo je problem sto mu je ispovijest u skladu sa onim sto sam vec cuo od drugih koji su preboljeli virus, pa i zdravstvenih radnika koji tretiraju pacijente. A znam i slucajeve gdje su ljudi preminuli.
Ako si ti imao srece da budes negdje gdje se virus nije rasirio super za tebe, ali je neozbiljno umanjivati ozbiljnost problema.
Naravno, ne treba umanjivati ozbiljnost problema ali ne treba ni strašiti narod kako će svi koji fasuju virus imati velikih problema. Znam likova koji su bili zaraženi a nisu završili na respiratoru, nego su to doživjeli kao malo jaču gripu, preležali kući uz filmove. A ima i ljudi koje pogodi baš. Danas čitam izvještaj da su testirali 11.000 zdravstvenih radnika u bolnici u Stockholmu i da je svaki sedmi bio zaražen, je zaražen ili ima antitjela. Znači imaš i ljudi koji su imali koronu a da nisu ni znali. Ne treba govoriti da je ovo sve izmišljotina ili ne postoji ali ne treba ni plašiti ljude bombastičnim i apokalipstičkim naslovima. Istina je, kao i obično, negdje između.
biglebovski

#25705 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

jeza u ledja wrote: 18/05/2020 21:02
laik1981 wrote: 18/05/2020 20:41
A farmaceutska industrija ne plati i ne klati? Skontaj koju su oni lovu ubili samo za vrijeme ove pandemije.. Koliko je milijardi samo upumpano za razvoj vakcine.. Kad vec pomenu lobije, ovi iz duhanske industrije su pusi smok za ove sto prave boce..
Vakcine su haman pa nebitna stavka sto se tice Big Pharma zarade. I definitivno manja industrija od duhanske.

No nebitno i da je 100 puta veca, nije jedina i nije najveca. Kao sto rekoh, mnogo vise ekonomije pati od zatvaranja nego sto farmaceutika profitira. Cak sta vise, siguran sam da su i ovi na gubitku jer gro stanovnistva ne dobija tretmane koje trebaju. Vec sam o tome pisao ranije. Od zrtava pusenja profitira i duhanska i farmaceutska industrija. Od ovog globalnog karantina 90% svjetske ekonomije je na velikom gubitku.
Ili mislis da se recimo naftni lobi nista ne pita?
Ne znam baš za ovo. Ako je vjerovati onom advokatu Kenediju, vakcina na esencijalnoj listi u SADu je sigurna zarada od oko milijarde dolara, i zato ih sad imaju 72 a u šesdesetim bile tri. Možemo i iz prve ruke vidjeti svu skromnost farmaceutske industrije, na primjeru apoteke ovdje u Zenici, ko spejs šatl je, sija kad joj prilaziš, mami te :-D I nema gdje ih nema. Ako ovdje mlate tolike pare, mogu misliti na svjetskom nivou šta se radi. Teško da su oni u gubitku, sa sve medijskom promocijom straha i nade u novu vakcinu koja samo što nije... Streaming servisi, farmacija i pojedini mediji te, dodao bih, birokratija i administracija nisu na gubitku, ostalo čuća...
jeza u ledja

#25706 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

biglebovski wrote: 18/05/2020 22:13
laik1981 wrote: 18/05/2020 20:41
A farmaceutska industrija ne plati i ne klati? Skontaj koju su oni lovu ubili samo za vrijeme ove pandemije.. Koliko je milijardi samo upumpano za razvoj vakcine.. Kad vec pomenu lobije, ovi iz duhanske industrije su pusi smok za ove sto prave boce..
Vakcine su haman pa nebitna stavka sto se tice Big Pharma zarade. I definitivno manja industrija od duhanske.

No nebitno i da je 100 puta veca, nije jedina i nije najveca. Kao sto rekoh, mnogo vise ekonomije pati od zatvaranja nego sto farmaceutika profitira. Cak sta vise, siguran sam da su i ovi na gubitku jer gro stanovnistva ne dobija tretmane koje trebaju. Vec sam o tome pisao ranije. Od zrtava pusenja profitira i duhanska i farmaceutska industrija. Od ovog globalnog karantina 90% svjetske ekonomije je na velikom gubitku.
Ne znam baš za ovo. Ako je vjerovati onom advokatu Kenediju, vakcina na esencijalnoj listi u SADu je sigurna zarada od oko milijarde dolara, i zato ih sad imaju 72 a u šesdesetim bile tri. Možemo i iz prve ruke vidjeti svu skromnost farmaceutske industrije, na primjeru apoteke ovdje u Zenici, ko spejs šatl je, sija kad joj prilaziš, mami te :-D I nema gdje ih nema. Ako ovdje mlate tolike pare, mogu misliti na svjetskom nivou šta se radi. Teško da su oni u gubitku, sa sve medijskom promocijom straha i nade u novu vakcinu koja samo što nije... Streaming servisi, farmacija i pojedini mediji te, dodao bih, birokratija i administracija nisu na gubitku, ostalo čuća...
Ovaaaj, milijarda dolara je nista para.

Nisam ni ja siguran da su na gubitku zbog nuspojava karantine. To samo nagadjam jer znam konkretno da je cijeli bolnicki sistem na gubitku.

Ali da je vakcina nebitna stavka od ukupne zarade Big Pharma jesam.

Image

http://www.boostoregon.org/arent-vaccin ... -companies

In comparison, the global total sales of all vaccines—for adults and children by all pharmaceutical companies that produce vaccines—was just $24 billion in one year. The $24 billion vaccine market seems large but represents only 2% to 3% of a trillion-dollar, worldwide pharmaceutical industry.
A interesantno je i ovo:
Another point of comparison is the global alternative medicine market. That market, which includes homeopathic remedies and various supplements, powders, and teas, is a $34 billion industry, even though only one-third of the treatments have been tested.
jeza u ledja

#25707 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

index_box wrote: 18/05/2020 21:53 Tako izgleda kada zakasniš. Mi ispisasmo hiljadu stranica bez tebe, jednostavno - raspravljati o istim temama više nije zanimljivo. Više sreće drugi put :thumbup:.
Ostaje nejasno sto onda i dalje pisete na temi?
jeza u ledja

#25708 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Ako cemo i iz licnog iskustva.

Vakcine godisnje za skoro nista para mozes dobit. Ove neke babaroge sto se primaju jednom ili par puta u zivotu, i to vrlo lako mozes u desetinu cijene nac, ili djaba ako nemas da platis.

U Americi rijetko sta ima djaba sto se tice lijekova, naprotiv, sve je nadrobljeno 10 puta skuplje nego u ostatku svijeta. Za sitnice tipa aspirin (u bolnici) naplacuju nevjerovatne sume.

Eh, ako u Americi ne nabijaju cijene vakcinama i ako ih moze svaka shusha dobit.....nesto mi tu odmah govori da Big Pharmi nije bas vakcina money-making proizvod.

Oni bi radije da si ti bolestan, da nema vakcine, i da umjesto toga primas kakve skupe tretmane.
studiorum_tuzlaensis

#25709 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by studiorum_tuzlaensis »

Zna se gdje farmaceutika guli najviše:
Lijekovi protiv bolova,
Lijekovi za spavanje,
kortikosteroidi, psiho i hemoterapije,
pa tek onda vakcine.
Najviše profita donose terapije protiv rijetkih bolesti, čiji patenti su apsolutno nedostupni nego nekolicini iako bi mnogi mogli napraviti siroko dostupan i jeftin lijek. Bolesnici gladni novca.

Zato se tako odlučno bore protiv legalizacije kanabisa, svim snagama, novcem i silama. Kanabis bi im prepolovio prihode za par godina.

Kako iko može podržavati tu mafiju, nikad mi neće biti jasno. Mazohizam.
Behem0th

#25710 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Behem0th »

jeza u ledja wrote: 18/05/2020 22:25
index_box wrote: 18/05/2020 21:53 Tako izgleda kada zakasniš. Mi ispisasmo hiljadu stranica bez tebe, jednostavno - raspravljati o istim temama više nije zanimljivo. Više sreće drugi put :thumbup:.
totalno je u pravu, po prvi put :mrgreen:
pustite ga da piše u nedogled
a temu treba preimenovati u novi korona - virus velika opasnost ili velika opasnost
neka jednoumlje vlada :mrgreen:
laik1981

#25711 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

jeza u ledja wrote: 18/05/2020 21:51 A za ljubitelje Michaela Mooreovog najnovijeg filma, samo jedan kolacic:

Da je i desetogodisnja pandemija, ti vec sutra mozes legalno u Cro na more da se druzis sa Italijanima, Svedima, Slovencima, Cesima, Poljacima, Svabama i ostalima.. Niti ti trebas bilo kakvu potvrdu da nisi zarazen, niti je oni trebaju.. A prije mjesec dana se pricalo da turizam nece biti moguc do vakcine.. Jel virus bezazlen? Definitivno nije, ali nije ni nista opasniji od mnogih drugih budalastina zbog kojih ljudi umiru.. Meni ovo popustanje mjera preko noci govori vise od svih ovih medijskih histerisanja..

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... /10301308/

Evropa u malom na jadranskoj obali.. Svi evropski sojevi korone na jednom mjestu..
Last edited by laik1981 on 18/05/2020 22:47, edited 2 times in total.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#25712 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

Popuštanje svih mjera potvrđuje tezu koju sam odavno ovdje pisao: Daj medijima šibicu i oni je predstave kao atomsku bombu. Ovo strašenje i zatvaranje je imalo nešto za cilj, vidjećemo. Mada po svemu sudeći ovo je bio ekonomski rat, a mali narodi su bili kolateralna šteta....
armin071

#25713 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

studiorum_tuzlaensis wrote: 18/05/2020 22:36 Zna se gdje farmaceutika guli najviše:
Lijekovi protiv bolova,
Lijekovi za spavanje,
kortikosteroidi, psiho i hemoterapije,
pa tek onda vakcine.
Najviše profita donose terapije protiv rijetkih bolesti, čiji patenti su apsolutno nedostupni nego nekolicini iako bi mnogi mogli napraviti siroko dostupan i jeftin lijek. Bolesnici gladni novca.

Zato se tako odlučno bore protiv legalizacije kanabisa, svim snagama, novcem i silama. Kanabis bi im prepolovio prihode za par godina.

Kako iko može podržavati tu mafiju, nikad mi neće biti jasno. Mazohizam.
Sve si rekao.... :thumbup:
jeza u ledja

#25714 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

laik1981 wrote: 18/05/2020 22:41
jeza u ledja wrote: 18/05/2020 21:51 A za ljubitelje Michaela Mooreovog najnovijeg filma, samo jedan kolacic:

Da je i desetogodisnja pandemija, ti vec sutra mozes legalno u Cro na more da se druzis sa Italijanima, Svedima, Slovencima, Cesima, Poljacima, Svabama i ostalima.. Niti ti trebas bilo kakvu potvrdu da nisi zarazen, niti je oni trebaju.. A prije mjesec dana se pricalo da turizam nece biti moguc do vakcine.. Jel virus bezazlen? Definitivno nije, ali nije ni nista opasniji od mnogih drugih budalastina zbog kojih ljudi umiru.. Meni ovo popustanje mjera preko noci govori vise od svih ovih medijskih histerisanja..
Samo pokazujem koliko doticni iznad (reziser), kako vi kazete "histerise". Na slican nacin pokazuje svoje "histerisanje" i u dokumentarcu, koji nema veze s temom. Lik koji ga je spomenuo ili nije dobro shvatio poruku filma, ili ga nije kako treba odgledao. Ma mislim nebitno, samo mi je interesantna paralela izmedju ljudi koji negiraju znacaj pandemije i generalno njihovog shvatanja svijeta. Ne svako naravno ali vecina.

Ja se potpuno slazem da se pocesto u vezi virusa panici preko mjere, bez potrebe ili fantazira. Treba u svemu imati mjeru. Samo je pitanje gdje je ta mjera.

No nekima su odgovori izgleda jednostavni, crno-bijeli. U stvarnom zivotu to je rijetko tako.
CikCikCikPogodi

#25715 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by CikCikCikPogodi »

Lajavikrelac wrote: 18/05/2020 22:44 Popuštanje svih mjera potvrđuje tezu koju sam odavno ovdje pisao: Daj medijima šibicu i oni je predstave kao atomsku bombu. Ovo strašenje i zatvaranje je imalo nešto za cilj, vidjećemo. Mada po svemu sudeći ovo je bio ekonomski rat, a mali narodi su bili kolateralna šteta....
De to objasni ovoim sto non stop iz sata u sat postavljaju + u ovoj zemlji + u onoj, joj vidi koliko je tamo umrlo. :-)
A Meksiko neki dan izbacio statistiku Marta, prosjek mrtvih u ubistvima samo je bio 99 po danu.
Behem0th

#25716 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Behem0th »

Italija postupno ublažava mjere, premijer priznao da svjesno ulaze u rizik: Krivulja bi opet mogla rasti, ali ne možemo si priuštiti čekanje cjepiva
pametnom dovoljno, ispis s teme.
ci vediamo ciao
index_box

#25717 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

Što, da nam ne bi ti zabranio?
biglebovski

#25718 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

jeza u ledja wrote: 18/05/2020 22:24
biglebovski wrote: 18/05/2020 22:13

Ovaaaj, milijarda dolara je nista para.

Nisam ni ja siguran da su na gubitku zbog nuspojava karantine. To samo nagadjam jer znam konkretno da je cijeli bolnicki sistem na gubitku.

Ali da je vakcina nebitna stavka od ukupne zarade Big Pharma jesam.

Image

http://www.boostoregon.org/arent-vaccin ... -companies

In comparison, the global total sales of all vaccines—for adults and children by all pharmaceutical companies that produce vaccines—was just $24 billion in one year. The $24 billion vaccine market seems large but represents only 2% to 3% of a trillion-dollar, worldwide pharmaceutical industry.
A interesantno je i ovo:
Another point of comparison is the global alternative medicine market. That market, which includes homeopathic remedies and various supplements, powders, and teas, is a $34 billion industry, even though only one-third of the treatments have been tested.
Ima i to. Možda ovo nešto na fonu lajavog krelca onda. Meni iskreno još uvijek sve ovo nema smisla nekog, i nisam jedini. :run:
laik1981

#25719 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

jeza u ledja wrote: 18/05/2020 22:48

Samo pokazujem koliko doticni iznad (reziser), kako vi kazete "histerise". Na slican nacin pokazuje svoje "histerisanje" i u dokumentarcu, koji nema veze s temom. Lik koji ga je spomenuo ili nije dobro shvatio poruku filma, ili ga nije kako treba odgledao. Ma mislim nebitno, samo mi je interesantna paralela izmedju ljudi koji negiraju znacaj pandemije i generalno njihovog shvatanja svijeta. Ne svako naravno ali vecina.

Ja se potpuno slazem da se pocesto u vezi virusa panici preko mjere, bez potrebe ili fantazira. Treba u svemu imati mjeru. Samo je pitanje gdje je ta mjera.

No nekima su odgovori izgleda jednostavni, crno-bijeli. U stvarnom zivotu to je rijetko tako.
Pa pretjerivanje pri donosenju restriktivnih mjera je i izazvalo revolt kod onih koji su protiv njih.. Uvijek ce odgovor na jednu krajnost biti suprotna krajnost.. Svedska je bila primjer te umjerenosti.. Da li su mogli proci sa manje mrtvih u tom prvom mahu da su sve zatvorili kao vecina, vjerovatno jesu, ali isto tako sve drzave se mogu zatvoriti svake godine i bez pandemije i tako spasiti mnoge koji bi umrli zbog mnogih ostalih uzroka zbog kojih ljudi umiru.. Zatvorimo se svake godine na dva mjeseca i ocistimo zrak pa ce manje ljudi umirati od zagadjenosti, sprijecimo ostale epidemije od poznatih virusa pa i tu spasimo zivote, uvedemo policijske casove pa smanjimo stope kriminala, itd., itd. Samo to nisu standardni nacini na koje smo do sada rjesavali tu problematiku.. Svedski model bi bio tolerantiji prema svjetskoj ekonomiji.. Posljedice ekonomske krize koja ceka svijet ce biti ubitacne.. Umirace ljudi indirektno i zbog toga i nece ih moci spasiti karantin..
jeza u ledja

#25720 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

index_box wrote: 18/05/2020 23:10
Nejasno koji dio pitanja nisi shvatio...
Da probamo jos jednom - ako vam nije zanimljivo raspravljati o istim temama, zasto onda i dalje ovdje pisete vrteci istu temu?
index_box

#25721 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

jeza u ledja wrote: 18/05/2020 23:18

Da probamo jos jednom - ako vam nije zanimljivo raspravljati o istim temama, zasto onda i dalje ovdje pisete vrteci istu temu?
Kao što vidiš, tema je zamrla, ostao si samo ti, daddy i još par likova koji kače +8, +50, +237...

Mi ostali se smijemo jer ste simpatični dok jedan drugome kvazinaučno pokušavate objasniti neobjašnjivo :lol:
jeza u ledja

#25722 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

laik1981 wrote: 18/05/2020 23:17
jeza u ledja wrote: 18/05/2020 22:48

Pa pretjerivanje pri donosenju restriktivnih mjera je i izazvalo revolt kod onih koji su protiv njih.. Uvijek ce odgovor na jednu krajnost biti suprotna krajnost.. Svedska je bila primjer te umjerenosti.. Da li su mogli proci sa manje mrtvih u tom prvom mahu da su sve zatvorili kao vecina, vjerovatno jesu, ali isto tako sve drzave se mogu zatvoriti svake godine i bez pandemije i tako spasiti mnoge koji bi umrli zbog mnogih ostalih uzroka zbog kojih ljudi umiru.. Zatvorimo se svake godine na dva mjeseca i ocistimo zrak pa ce manje ljudi umirati od zagadjenosti, sprijecimo ostale epidemije od poznatih virusa pa i tu spasimo zivote, uvedemo policijske casove pa smanjimo stope kriminala, itd., itd. Samo to nisu standardni nacini na koje smo do sada rjesavali tu problematiku.. Svedski model bi bio tolerantiji prema svjetskoj ekonomiji.. Posljedice ekonomske krize koja ceka svijet ce biti ubitacne.. Umirace ljudi indirektno i zbog toga i nece ih moci spasiti karantin..
Zatvaranje po kucama jeste standardan nacin borbe protiv epidemije koja se vrlo lako siri.
Svedska nikako ne moze biti umjeren model vec upravo ekstreman nacin rjeseavanja problema, posljedice cega su vec osjetili.

Poznati virusi su upravo to - POZNATI VIRUSI. Ovaj coronavirus je nepoznat virus od kog je vec umrlo vise ljudi nego od bilo kakve godisnje gripe. A NEKE restriktivne mjere su naravno pretjerane, ima ih mali milion u ovisnosti od zemlje do zemlje i slucaja do slucaja. No generalno ono sto je uradjeno u vecini ozbiljnih zemalja je jedina solucija koju su te zemlje imale u tom trenutku, kao privremeno i primitivno sredstvo borbe protiv virusa.
Ljudi umiru direktno i u rekordnim brojevima, i pored karantine. Sta bi bilo bez iste besmisleno je i raspravljati. U mnogim zemljama je vec vodeci uzrok smrti.

Stoga ne, virus nije usporediv ni sa cim sezonskim. Mozemo mi mlatarati, nasaditi se na glavu ubjedjujuci se u neku alternativnu realnost, ali je tako. Tacno se stice dojam da neki ovdje fakat misle da svakom ko je zabrinut u vezi virusa na neki nacin drago sto je tako. :-)
Valjda tesko ljudima prihvatiti realnost, ili nesto sto sami nisu iskusili, ne znam.
Neki su jednostavno izgubljen slucaj, a ova pandemija je samo najnoviji primjer njihove zatupljenosti internet teorijama zavjere.
golman

#25723 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by golman »

Ovi jos trune o koroni :shock:
zar nije korona nestala :?
jeza u ledja

#25724 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

index_box wrote: 18/05/2020 23:35

Kao što vidiš, tema je zamrla, ostao si samo ti, daddy i još par likova koji kače +8, +50, +237...

Mi ostali se smijemo jer ste simpatični dok jedan drugome kvazinaučno pokušavate objasniti neobjašnjivo :lol:
Vidim da si ti na temi na gotovo svakoj strani prisutan i sada. A pretpostavljam i od samog pocetka.

Ocigledno ti je i vise nego "zanimljivo" ovdje se javljati. Stoga mani se supljih fraza. :wink:

Ili jednostavno s rijeci predji na djela i prestani se smarati necijim brojevima. Ocigledno nije to za tebe.
index_box

#25725 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

jeza u ledja wrote: 18/05/2020 23:39
index_box wrote: 18/05/2020 23:35

Vidim da si ti na temi na gotovo svakoj strani prisutan i sada. A pretpostavljam i od samog pocetka.

Ocigledno ti je i vise nego "zanimljivo" ovdje se javljati. Stoga mani se supljih fraza. :wink:

Ili jednostavno s rijeci predji na djela i prestani se smarati necijim brojevima. Ocigledno nije to za tebe.
:lol:
Locked