Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pustopoljina wrote: ↑07/05/2020 13:46
Ti ITEKAKO mozes odluciti ne napraviti toj zeni dijete.
Poslije j...nema kajanja je posprdna uzrecica za ZENE.
Ha rodila, ha abortirala, mahala zna.
Želiš reći da, samo to što jebeš, opravdava da nemaš više pravo izbora ako se trudnoća zalomi?
Pa nije ni žena silovana, preuzela je rizik koji nosi jebanje ali ima opcije na raspolaganju. Kakav je ro rezon i kakva je tu jednakost?
da, ali abortus nije uopce jednostavna opcija
nismo jednaki, ne bioloski, jer vi se bezoblno odrkenete djeteta, dok kod zene sa obje opcije postoji bolna opcija
Henry Chinaski wrote: ↑07/05/2020 14:08
@pustopoljina, gubiš kredibilitet svojim antimuškim šovinističkim stavovima sa prizemnim argumentima.
Slično kao što crnci često postaju veći rasisti od bijelaca jer su bili ugnjetavani.
ne, ti gubis kredibilitet, jer zena abortusom rizikuje nemogucnost ponovnoe trudnoce , odnosno prilike imati djete u buducnosti
MarlboroGold wrote: ↑07/05/2020 18:53
Čovjek je povučen svojim ličnim iskustvom i skladu sa time je i otvorio temu. Logično je da nismo svi isti niti su sve žene iste. Međutim ne možete ignorisati da postoji takav "trend" među ženskom populacijom koliko god da je još uvijek (nadam se da će ostati) minimalan - barem kod nas.
Koliko god pojedini prinčevi na bijelom konju pokušavali prikazati naprijed navedeno kao strah od današnjih žena toliko jednako sebi kopaju rupu.
zene u njegovom uvodnom ppostu su iskrene, dirketne, otvoree , znaci, nemaju cilj napraviti muskarca budalom
pustopoljina wrote: ↑12/05/2020 13:58
Dok sam jela cevape, poljev nije dolazio u obzir...
Ni debela lepinja...iako sam s takvim odrasla. Ako cevapi, onda sarajevski.
hadzinicasa wrote: ↑12/05/2020 13:57
ja bih SDI: nema boljih od banjaluckih s natopljenom lepinjom.
fala.
prbala obj pcije, obje su mi se dopale, a mislim da to ipak ovisi od cevabdzinice u gradu, ne od gradova
Vi još o ćevapima?
I samo da se zna - somun je somun, treba da je skroz tanak. A lepina je lepina. Nisu isti proizvodi. Slično se prave, ali se različito peku. Ima i u Sarajevu lepina, ali ih ne prodajemo pod nazivom somun.
Btw, ako ovako nastavite, razvest ćete se na forumu i bez vjenčanja.
Poenta je da su ćevapi bolji sa lepinom...i poljevom. I naravno tuzlanski ćevapi > sarajevski ćevapi.
hadzinicasa wrote: ↑12/05/2020 13:57
ja bih SDI: nema boljih od banjaluckih s natopljenom lepinjom.
fala.
Ne znam za banjalučke, ali lajkam ovaj drugi dio vezan za natopljenu lepin(j)u. Dobro je vidjeti da ima i drugih koji ne vole suho.
fun fact: kad sam bila mala i tata bi me odvedi na cevape kod Muje i on naruci cevape a ja natopljenu lepinju (bilo i to moglo se naruciti - okrene ti onaj somun na rostolju i natopi masnocom od cevapa). kaze on - a mene stid, dijete mi samo hljeb jede...
pustopoljina wrote: ↑07/05/2020 13:46
Ti ITEKAKO mozes odluciti ne napraviti toj zeni dijete.
Poslije j...nema kajanja je posprdna uzrecica za ZENE.
Ha rodila, ha abortirala, mahala zna.
Želiš reći da, samo to što jebeš, opravdava da nemaš više pravo izbora ako se trudnoća zalomi?
Pa nije ni žena silovana, preuzela je rizik koji nosi jebanje ali ima opcije na raspolaganju. Kakav je ro rezon i kakva je tu jednakost?
Ne mislim da je isparvno napisati- on njoj napravi... niko nikome ne pravi- odgovornost je na obe strane , s tim sto se muskarci upustaju u veliki rizik- i - to im je= slaba tacka== koja ih debelo kosta.
jednakost je - ako oboje preuzmu odgovornost/ mogucnost - da muskarac ima pravo ne ' priznati dijete' i da zena ima pravo ' imati ga' ..
Veigar wrote: ↑07/05/2020 09:33
U zadnje vrijeme ovako često razgovaram sa ovim mlađim ženama od 20 do 40 godina, s obzirom na vrstu posla radim sa njima u tom rasponu godina. I ono što sam primjetio je da mnogo njih koje su neudane, bi voljele da se udaju, ali da im muž nije u blizini, tj. da recimo kao radi negdje vani a da je ona tu u Bosni te dođe eventualno svakih 6 mjeseci bude malo i opet ode. Nakon toga diskusija se okrene na potomstvo i onda ide izjava: Pa eto udam se rodim sebi djecu i onda se razvedem. Tu ja uskočim sa pitanjem: Pa dobro zašto se udavati, ženiti, napravi sebi djecu bez braka, manje troškali jbg. Međutim neće za takvpo nešto ni da čuju, samo se udat rodit djecu i rastat se. Hmmmmmmm...?
Kako ovo komentarišete, ja sam malo zbunjen, meni je recimo bezveze da se neko uda ili oženi i onda rastane za godinu nakon rođenja djeteta i to mu je plan. Razumijem ja kad se rastanu jer jbg ne ide, ali nije planirano bilo da se rastanu. Međutim ovdje se radi o tome da se to planira. Veoma interesnatno, da vidim šta svekoliko pučanstvo na forumu misli o ovome.
Hvala na odgovorima unaprijed.
Takve planove sam čula samo od curica do 20 godina.
A čuj, ljudi in life rade i planiraju mnogo nelogičnih stvari.
Pa tako ima ljudi i koji bi da su u braku, al' da ustvari nisu u braku .. Što ono kažu, da se jebu al' da im ne uđe
plain vanilla wrote: ↑07/05/2020 12:37
Previse gledate americke filmove, kao da je kod nas alimentacija nekakvo bogatstvo, rijetko ko je redovno i placa.
Prijatelj dobija cijelih stotinu marki mjesečno od bivše, ne zna kud će s parama.
Previse gledate americke filmove, kao da je kod nas alimentacija nekakvo bogatstvo, rijetko ko je redovno i placa.
Prijatelj dobija cijelih stotinu marki mjesečno od bivše, ne zna kud će s parama.