Zdravlje koljena je u treniranju hamstring mišića
Samo raditi duboki čučanj i ne slijediti savjet da koljena ne smiju preći vrhove prstiju
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
Radim čučanj kako treba, iskorake, split squat. Gadno mi čut taj zvuk, al bitno da nema bolaSnake Eyes wrote: ↑08/04/2020 20:57 Pucanje zglobova je zapravo istiskivanje zraka iz istih. Savim normalna pojava koja ne ukazuje na problem.
Zdravlje koljena je u treniranju hamstring mišića![]()
Samo raditi duboki čučanj i ne slijediti savjet da koljena ne smiju preći vrhove prstiju![]()
Ja mislim da imas tegove kupiti u intersportu i to su na nekom snizenju. Pogledaj na njihovoj stranici. Uvijek ih mozes prodati i vratiti dio para nakon svega ovoga.neko_sa_strane wrote: ↑07/04/2020 20:51 Čovječe koja smo mi zabit od zemlje te mnoge firme uopšte ne dostavljaju robu u BiH. Iznenađuju me firme iz Evrope koje ne dostavljaju u BiH a dostava je moguća iz Kine. Trenutno je izgleda baš navala na fitness opremu i na ebay-u i ali Expressu. Na Amazonu ne mogu naći firmu da dostavlja robu u BiH.
Ja sam fudbalom sredio oba koljena. Pucaju ko suhe daske kada radim čučanj. Ali ništa me ne boli.
A kad ih i otvore, smio bi u njih uci i trenirati nakon ovakve situVacije? Svaka ti cast
Zgibovi imaju malo efekta na trapez, ako misliš na onaj "trapez" iznad ramena i kod vrata, ili misliš na dio leđa "trokut" = latschombe trajla be wrote: ↑10/04/2020 13:08 Hej raja, šta bi bilo dobro za trokut tj. trapez da se proširi? Šta da radim u izolaciji. Radim zgibove redovno, ali nema pomaka... Ima li neko dobar neki plan ili vježbice?
Ako hoćeš da treniraš trapezchombe trajla be wrote: ↑10/04/2020 13:08 Hej raja, šta bi bilo dobro za trokut tj. trapez da se proširi? Šta da radim u izolaciji. Radim zgibove redovno, ali nema pomaka... Ima li neko dobar neki plan ili vježbice?
a nemaš opremu, imaš dva načina.Ekupovina, dostavit će ti u roku 2-3 dana.Cemetery_Gates wrote: ↑10/04/2020 20:42 Pozdrav,
je li zna neko gdje bih mogao kupiti bućice i tegove sad dok je ova situacija sa COVID19?
Šta ti treba, imam krivu šipku i nešto tegova.Cemetery_Gates wrote: ↑10/04/2020 20:42 Pozdrav,
je li zna neko gdje bih mogao kupiti bućice i tegove sad dok je ova situacija sa COVID19?
Hvala drug, nisam znao za ovo. Bih da proširim ramena pa zato pitam. Je li ima nešto što se može sa bučicama od 6 kg? Da li je to dovoljno?DanteX wrote: ↑10/04/2020 18:39Ako hoćeš da treniraš trapezchombe trajla be wrote: ↑10/04/2020 13:08 Hej raja, šta bi bilo dobro za trokut tj. trapez da se proširi? Šta da radim u izolaciji. Radim zgibove redovno, ali nema pomaka... Ima li neko dobar neki plan ili vježbice?a nemaš opremu, imaš dva načina.
1. Legni na stomak, pruži ruke ispred sebe, gledaj pod. Sa rukama i tijelom činiš slovo Y. Digni ruke i ramena i drži ih po 30 sekundi ili više ako možeš. ja radim 60 sekundi sa 15 sekundi odmora po 6 puta.
2. Druga vježba, isto tako, legni na stomak i opet činiš slovo Y. S rukama držiš peškir (obični peškir za ruke, ne mora biti previše dug). Kako s rukama držiš peškir vučeš peškir prema sebi da ti bude iznad glave. Ovdje je bitno da s rukama peškir držiš stegnut (kao da pokušavaš da ga pokidaš u dva dijela).
U ovim vježbama ti je bitno da dobro stegneš taj mišić dok radiš.
Možeš tu istu vježbu raditi sa bučicama umjesto peškira. Vidjeti ćeš da je teška vježba. Drugu vježbu koju možeš odraditi jeste kad vučeš bučice odozdo (dole prema gore). Isto kao sa z-šipkom ili običnom šipkom radiš front row. Ovo radiš sa bučicama, bitno je da ti lakat ne ide iznad ramena, ve da budu sve vrijeme ispod ramena. Izvuci maximalno, stisni mišić i tako 20ak puta.chombe trajla be wrote: ↑12/04/2020 10:23Hvala drug, nisam znao za ovo. Bih da proširim ramena pa zato pitam. Je li ima nešto što se može sa bučicama od 6 kg? Da li je to dovoljno?DanteX wrote: ↑10/04/2020 18:39Ako hoćeš da treniraš trapezchombe trajla be wrote: ↑10/04/2020 13:08 Hej raja, šta bi bilo dobro za trokut tj. trapez da se proširi? Šta da radim u izolaciji. Radim zgibove redovno, ali nema pomaka... Ima li neko dobar neki plan ili vježbice?a nemaš opremu, imaš dva načina.
1. Legni na stomak, pruži ruke ispred sebe, gledaj pod. Sa rukama i tijelom činiš slovo Y. Digni ruke i ramena i drži ih po 30 sekundi ili više ako možeš. ja radim 60 sekundi sa 15 sekundi odmora po 6 puta.
2. Druga vježba, isto tako, legni na stomak i opet činiš slovo Y. S rukama držiš peškir (obični peškir za ruke, ne mora biti previše dug). Kako s rukama držiš peškir vučeš peškir prema sebi da ti bude iznad glave. Ovdje je bitno da s rukama peškir držiš stegnut (kao da pokušavaš da ga pokidaš u dva dijela).
U ovim vježbama ti je bitno da dobro stegneš taj mišić dok radiš.
De sad budite debili pa svi tražite povrat novca za pakete, pa neka ukinu BiH iz zemalja u koje dostavljaju. Ne mogu vam ni stići paketi kad je naša bajna vlada zabranila sve avionske letove, mogu jedino kopnom preko Hrvatske i Srbije ako ima naša pošta kakav sporazum s njima. Neće vam propasti novac, paketi stoje u skladištima i isporučit će vam ih čim proradi avio prevoz ili dužim putem preko kopna.
Ide pošta, samo sporo. Meni je paket došao, čekam samo ove naše bilmeze da to puste sa pošte. Šta ti tracking kaže, je li bar do Holandije stiglo?
I ovako su nama ukinuli pakovanja proteina od 5 Kg, ne bi me iznenadilo da urade i toTRANCE wrote: ↑13/04/2020 06:40De sad budite debili pa svi tražite povrat novca za pakete, pa neka ukinu BiH iz zemalja u koje dostavljaju. Ne mogu vam ni stići paketi kad je naša bajna vlada zabranila sve avionske letove, mogu jedino kopnom preko Hrvatske i Srbije ako ima naša pošta kakav sporazum s njima. Neće vam propasti novac, paketi stoje u skladištima i isporučit će vam ih čim proradi avio prevoz ili dužim putem preko kopna.