Ma da o svemu ćemo razgovarati ali o temi nećemo. Volim i ja tebe baj de vej.pustopoljina wrote: ↑08/05/2020 09:21 P.s. jedini koji se zacudio tome da ima zena koje nisu svetice si ti.
Zeni ne trebas to objasnjavati.
I nije nikakav novi trend biti zena, a ne biti Covjek.
Od narodnih pripovijedaka do komsiluka...ima dobrih i losih.
Lijenih i vrijednih, sto zavade familiju i sto donesu harmoniju.
Sta je tu novo?
Nov si ti, eto sta je novo.
Mozda te i nisam trebala nagaziti, al' umjesto sto ovdje kukas unaprijed, bolje da se s nekom curom dopisujes.
Eno opet...
Momak, nije svijet poceo s tobom. Haj' umij se i sretno.
Ne mrzis zene, ali ih se bojis.
Ženidba, djeca i razvod
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Veigar
#226 Re: Ženidba, djeca i razvod
- hadzinicasa
#227 Re: Ženidba, djeca i razvod
Ono sto postavljaca teme ovdje najvise zulja jeste mogucnost da muskarci u zivotu zene uopce zapravo nisu potrebni, osim kao donori reproduktivnog materijala. Visak su. Pri tome ne mislim da su visak u zivotu djeteta, da me se ne bi pogresno tumacilo i razvlacilo .. sto mi ne gine svakako.
Uloge se jestu promijenile, uglavnom osposobljavanjem i zaposljavanjem zene i ako se ne ponudi reciprocitet i saucesnistvo u zivotu, nema nikakvog razloga zasto bi zene bivale u odnosima u kojima su one te koje pored djeteta nose i sav teret muskarca. I obratno.
Tako da - razumijem i stav tih zena, kako ih ovdje nazivaju proracunatim kujama - dakle ako neces step in i preuzeti svoj dio i obaveza i odgovornosti, sta ces mi. Trebas mi za dijete i cao. A ocito pune predrasuda gledajuci svijet oko sebe u kojem.... pa eto malo je onih koji step up u fer podjeli svih obaveza koje proizilaze iz zivota + onih koje proizilaze iz zajednockog zivota + plus onih koje proizilaze iz stvaranja i odgajanja novog zivota.
a sto se alimentacije tice - samo jos jedna stavka: dakle staratelj, odnosno roditelj kojemu je dodijeljeno dijete ima zakonsku obavezu da stiti prava djeteta dok god je ono maloljetno. inace se moze teretiti za zanemarivanje djeteta. dakle zakonska obaveza majke jeste da se pobrine da dijete dobije izdrzavanje od oca nakon razvoda koje mu po zakonu pripada. Alimentacija - dalje nakon 18 godine, ako se dijete skoluje ide direktno djetetu. sto ce reci - zakonski to je djetetov novac na koji ono ima pravo. i onda dodje neko i kaze - trazi ona alimentaciju iako joj ne treba. i u jednoj recenici iznese svoj stav (necu ga ovdje karakterizirati) o cjelokupnom pitanju i zenama usput.
Imasvakakvih zena kao i svakakvih muskaraca. Skidam kapu svakoj zeni koja ne trpi sranja, kao i svakom muskarcu.
Malo izaci iz psihologije zrtve.
Uloge se jestu promijenile, uglavnom osposobljavanjem i zaposljavanjem zene i ako se ne ponudi reciprocitet i saucesnistvo u zivotu, nema nikakvog razloga zasto bi zene bivale u odnosima u kojima su one te koje pored djeteta nose i sav teret muskarca. I obratno.
Tako da - razumijem i stav tih zena, kako ih ovdje nazivaju proracunatim kujama - dakle ako neces step in i preuzeti svoj dio i obaveza i odgovornosti, sta ces mi. Trebas mi za dijete i cao. A ocito pune predrasuda gledajuci svijet oko sebe u kojem.... pa eto malo je onih koji step up u fer podjeli svih obaveza koje proizilaze iz zivota + onih koje proizilaze iz zajednockog zivota + plus onih koje proizilaze iz stvaranja i odgajanja novog zivota.
a sto se alimentacije tice - samo jos jedna stavka: dakle staratelj, odnosno roditelj kojemu je dodijeljeno dijete ima zakonsku obavezu da stiti prava djeteta dok god je ono maloljetno. inace se moze teretiti za zanemarivanje djeteta. dakle zakonska obaveza majke jeste da se pobrine da dijete dobije izdrzavanje od oca nakon razvoda koje mu po zakonu pripada. Alimentacija - dalje nakon 18 godine, ako se dijete skoluje ide direktno djetetu. sto ce reci - zakonski to je djetetov novac na koji ono ima pravo. i onda dodje neko i kaze - trazi ona alimentaciju iako joj ne treba. i u jednoj recenici iznese svoj stav (necu ga ovdje karakterizirati) o cjelokupnom pitanju i zenama usput.
Imasvakakvih zena kao i svakakvih muskaraca. Skidam kapu svakoj zeni koja ne trpi sranja, kao i svakom muskarcu.
Malo izaci iz psihologije zrtve.
- pizarro
#228 Re: Ženidba, djeca i razvod
...A mama, 'alo, cerka ti nije svetica
a mama, 'alo, lozi je BMW petica
a mama, 'alo, u klubu trazi sponzora
a mama, 'alo, decu 'oces - nema govora...
MC Stojan
a mama, 'alo, lozi je BMW petica
a mama, 'alo, u klubu trazi sponzora
a mama, 'alo, decu 'oces - nema govora...
MC Stojan
- pustopoljina
#229 Re: Ženidba, djeca i razvod
Smij se, zdravo je, al' ponesi nesto....Veigar wrote: ↑08/05/2020 09:30Ma da o svemu ćemo razgovarati ali o temi nećemo. Volim i ja tebe baj de vej.pustopoljina wrote: ↑08/05/2020 09:21 P.s. jedini koji se zacudio tome da ima zena koje nisu svetice si ti.
Zeni ne trebas to objasnjavati.
I nije nikakav novi trend biti zena, a ne biti Covjek.
Od narodnih pripovijedaka do komsiluka...ima dobrih i losih.
Lijenih i vrijednih, sto zavade familiju i sto donesu harmoniju.
Sta je tu novo?
Nov si ti, eto sta je novo.
Mozda te i nisam trebala nagaziti, al' umjesto sto ovdje kukas unaprijed, bolje da se s nekom curom dopisujes.
Eno opet...
Momak, nije svijet poceo s tobom. Haj' umij se i sretno.
Ne mrzis zene, ali ih se bojis.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Veigar
#230 Re: Ženidba, djeca i razvod
sve bi ovo bilo OK da one hoće samo dijete, ok nađeš muškarca kojem to neće biti problem, neće joj biti teško, odradiš to i završena priča, nikakvog problema nema.hadzinicasa wrote: ↑08/05/2020 09:34 Ono sto postavljaca teme ovdje najvise zulja jeste mogucnost da muskarci u zivotu zene uopce zapravo nisu potrebni, osim kao donori reproduktivnog materijala. Visak su. Pri tome ne mislim da su visak u zivotu djeteta, da me se ne bi pogresno tumacilo i razvlacilo .. sto mi ne gine svakako.
Međutim ono bi se udalo, muškarac da je po mogućnosti u afganistanu, njemačkoj ili šta ja znam, znači da nije tu osim prve bračne noći i medenog mjeseca, tad bi se i napravilo to dijete i onda kad se dijete rodi u roku od godine dana razvod.
Ovdje nastaje problem, kada ta ista proračunata kuja iz prvog posta odjebe muškarca kome je stalo do porodice porodičnih vrijednosti. Nemam ja problem kad takva kuja naleti na još goreg debila pa naprave cirkus od braka i šta ti ja znam, i to je već viđeno, međutim problem je što žene o kojima ja govorim kriju se upravo iza one fasade ženske nevinosti i čednosti. Dok ovamo kuju planove kako i šta. Ono wow, prije se to krilo sad se i otvoreno o tome priča. Znači figurativno rečeno, iako su "samostalne" nemaju fukin jebena muda.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#231 Re: Ženidba, djeca i razvod
I koliko tacno znas takvih slucajeva?Veigar wrote: ↑08/05/2020 09:46
sve bi ovo bilo OK da one hoće samo dijete, ok nađeš muškarca kojem to neće biti problem, neće joj biti teško, odradiš to i završena priča, nikakvog problema nema.
Međutim ono bi se udalo, muškarac da je po mogućnosti u afganistanu, njemačkoj ili šta ja znam, znači da nije tu osim prve bračne noći i medenog mjeseca, tad bi se i napravilo to dijete i onda kad se dijete rodi u roku od godine dana razvod.
Ovdje nastaje problem, kada ta ista proračunata kuja iz prvog posta odjebe muškarca kome je stalo do porodice porodičnih vrijednosti. Nemam ja problem kad takva kuja naleti na još goreg debila pa naprave cirkus od braka i šta ti ja znam, i to je već viđeno, međutim problem je što žene o kojima ja govorim kriju se upravo iza one fasade ženske nevinosti i čednosti. Dok ovamo kuju planove kako i šta. Ono wow, prije se to krilo sad se i otvoreno o tome priča. Znači figurativno rečeno, iako su "samostalne" nemaju fukin jebena muda.
U mojoj blizoj okolini nema ama bas nijedan
- Veigar
#232 Re: Ženidba, djeca i razvod
3 slučaja od kojih je jedna razvedena, druge dvije tek trebaju da se "udaju".plain vanilla wrote: ↑08/05/2020 09:56I koliko tacno znas takvih slucajeva?Veigar wrote: ↑08/05/2020 09:46
sve bi ovo bilo OK da one hoće samo dijete, ok nađeš muškarca kojem to neće biti problem, neće joj biti teško, odradiš to i završena priča, nikakvog problema nema.
U mojoj blizoj okolini nema ama bas nijedan
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
-
Seyfo
#234 Re: Ženidba, djeca i razvod
Hajd ovako, da se malo odmaknemo od suvišne rasprave i vratimo na temu:
Ako osoba, muška li ženska, ulazi u vezu i brak sa časnim i čistim namjerama, bez figa u džepu, sa jednostavnim planom da ima porodicu i djecu, i da će se truditi koliko god je do nje/njega da taj brak opstane, da se bude INSAN/ČOVJEK i da od djece napravi LJUDE, velike su šanse da će anomalije koje se spominju na ovoj temi biti nepoznanica. Ako su oba partnera sa takvim namjerama, velike su šanse da će sve biti ok!
Naravno, uvijek je moguće svašta, uticaj sa strane, problemi, slabosti, itd, ali ja govorim o vjerovatnoći da sve bude ok.
S druge strane, ako bilo ko ulazi u brak samo radi djece ili već planirajući razvod, alimentaciju,isl, tu je vjerovatnoća opstanka braka jako mala. Naravno, takvi ljudi,u svoj svojoj sebičnosti, uopšte ne razmišljaju o djeci, kako će sve to uticati na njihov razvoj, stavove, buduću porodicu, u kakve će osobe izrasti itd.
To je tako, svidjelo se to svakoj samoživoj, samosvjesnoj, sebičnoj i napuhanoj spodobi oba spola, ili ne!
Ako osoba, muška li ženska, ulazi u vezu i brak sa časnim i čistim namjerama, bez figa u džepu, sa jednostavnim planom da ima porodicu i djecu, i da će se truditi koliko god je do nje/njega da taj brak opstane, da se bude INSAN/ČOVJEK i da od djece napravi LJUDE, velike su šanse da će anomalije koje se spominju na ovoj temi biti nepoznanica. Ako su oba partnera sa takvim namjerama, velike su šanse da će sve biti ok!
Naravno, uvijek je moguće svašta, uticaj sa strane, problemi, slabosti, itd, ali ja govorim o vjerovatnoći da sve bude ok.
S druge strane, ako bilo ko ulazi u brak samo radi djece ili već planirajući razvod, alimentaciju,isl, tu je vjerovatnoća opstanka braka jako mala. Naravno, takvi ljudi,u svoj svojoj sebičnosti, uopšte ne razmišljaju o djeci, kako će sve to uticati na njihov razvoj, stavove, buduću porodicu, u kakve će osobe izrasti itd.
To je tako, svidjelo se to svakoj samoživoj, samosvjesnoj, sebičnoj i napuhanoj spodobi oba spola, ili ne!
- Euridika
- Globalna šefica
#235 Re: Ženidba, djeca i razvod
Negdje na početku teme si pisao da ti je ovakav izrečeni stav žena iz tvoje okoline problematičan zato što ukidaju muškarcu/mužu mogućnost da podiže svoju djecu u krugu harmonične porodice. I u tom stavu sam te podržavala.Veigar wrote: ↑08/05/2020 09:46sve bi ovo bilo OK da one hoće samo dijete, ok nađeš muškarca kojem to neće biti problem, neće joj biti teško, odradiš to i završena priča, nikakvog problema nema.hadzinicasa wrote: ↑08/05/2020 09:34 Ono sto postavljaca teme ovdje najvise zulja jeste mogucnost da muskarci u zivotu zene uopce zapravo nisu potrebni, osim kao donori reproduktivnog materijala. Visak su. Pri tome ne mislim da su visak u zivotu djeteta, da me se ne bi pogresno tumacilo i razvlacilo .. sto mi ne gine svakako.
Ali, sad pišeš da ti zapravo ne bi smetalo da žene ovo isto naprave (zatrudne, pa ostave muškarca) samo pod uslovom da bude vanbračno. Tad ne bi bio problem što muškarac ne bi mogao biti otac svom djetetu.
Tebi je problem očito samo taj čin vjenčanja i kasnija podjela imovine, za koju ti je već objašnjeno da se dijeli samo zajednička imovina stečena u braku, a ne i ono što je stečeno prije braka. A što se alimentacije tiče, prilično sam sigurna da sud dodijeli obavezu izdržavanja djece i za nevjenčane parove, ako je otac djeteta poznat, tj. upisan u matičnu knjigu rođenih, jer je alimentacija naknada za izdržavanje djeteta, ne majke.
Drugim riječima, nisi ti ovdje borac za prava očeva i njihov položaj u porodično-pravnom poretku u našoj zemlji, ti si isključivo borac za "muška" prava - da ne izvučeš deblji kraj u vezi s nekom ženom, pritom ne vodeći računa da u vezama nikada nema nikakve garancije da će biti uspješne i dugoročne, kako god da počnu, odnosno kakvi god da su partneri (i žene i muškarci).
- Veigar
#236 Re: Ženidba, djeca i razvod
Trenutno realizovan samo jedan, da. Vidjet ćemo hoćel ostat na tome.
- MarlboroGold
#237 Re: Ženidba, djeca i razvod
Osjećam se prozvanim.hadzinicasa wrote: ↑08/05/2020 09:34 sto ce reci - zakonski to je djetetov novac na koji ono ima pravo. i onda dodje neko i kaze - trazi ona alimentaciju iako joj ne treba. i u jednoj recenici iznese svoj stav (necu ga ovdje karakterizirati) o cjelokupnom pitanju i zenama usput.
Kad se na dijete gleda kao ratni plijen - da traži ona alimentaciju. U vezi ne treba - ne treba njoj lično pored što, recimo, ok zarađuje, a novac od alimentacije svojata kao da je njen a ne djetetov. I očevi znaju gledati na djecu kao ratni plijen. Pored navedenog opet nisam nigdje generalizirao. Džaba me pokušavaš blatiti tim glupostima.
Tačno čitate samo ono što želite vidjeti kako bi se uklopilo u vaš hu ha patrijarhat narativ.
Last edited by MarlboroGold on 08/05/2020 10:22, edited 2 times in total.
- Veigar
#238 Re: Ženidba, djeca i razvod
Naglasio sam da u tom slučaju ona mora pronaći muškarca kojem je to OK i tada to smatram za OK jer i on se izjasnio da je to za njega OK. I genrealno gledajući takva situacija je ok. Bilo koji muškarac koji želi poprodicu ni u ludilu ne bi pristao na ovaj aranžman, ali da se ne lažemo ima ih koji bi drage volje za dobar sex jednom ili više puta bili voljni ovo uraditi. Tada mi to apsolutno ne pretstavlja nikakav problem, jer su obje strane saglasne sa takvim aranžmanom.
- Veigar
#239 Re: Ženidba, djeca i razvod
Kako vrijeme odmiče polako se pretvaraju u one zle patrijarhalne muškarce od prije 100 godina.MarlboroGold wrote: ↑08/05/2020 10:19Osjećam se prozvanim.hadzinicasa wrote: ↑08/05/2020 09:34 sto ce reci - zakonski to je djetetov novac na koji ono ima pravo. i onda dodje neko i kaze - trazi ona alimentaciju iako joj ne treba. i u jednoj recenici iznese svoj stav (necu ga ovdje karakterizirati) o cjelokupnom pitanju i zenama usput.
Kad se na dijete gleda kao ratni plijen - da traži ona alimentaciju. U vezi ne treba - ne treba njoj lično pored što, recimo, ok zarađuje, a novac od alimentacije svojata kao da je njen a ne djetetov. I očevi znaju gledati na djecu kao ratni plijen. Pored navedenog opet nisam nigdje generalizirao. Džaba me pokušavaš blatiti tim glupostima.
Tačno čitate samo ono što želite kako bi se uklopilo u vaš hu ha patrijarhat narativ.
- Kiki_Musampa
#240 Re: Ženidba, djeca i razvod
Po meni neka ide tako. Svaka ce od zivota dobiti sto zasluzuje. Od komplet drustva, niti jedan brak nije uspio. Do muskaraca je,priznajem.
- pizarro
#241 Re: Ženidba, djeca i razvod
sta je glavni razlog bio?Kiki_Musampa wrote: ↑08/05/2020 10:43 Po meni neka ide tako. Svaka ce od zivota dobiti sto zasluzuje. Od komplet drustva, niti jedan brak nije uspio. Do muskaraca je,priznajem.
- hadzinicasa
#242 Re: Ženidba, djeca i razvod
uoce te ne blatim, nisam ja ovo izjavila nego ti.MarlboroGold wrote: ↑08/05/2020 10:19Osjećam se prozvanim.hadzinicasa wrote: ↑08/05/2020 09:34 sto ce reci - zakonski to je djetetov novac na koji ono ima pravo. i onda dodje neko i kaze - trazi ona alimentaciju iako joj ne treba. i u jednoj recenici iznese svoj stav (necu ga ovdje karakterizirati) o cjelokupnom pitanju i zenama usput.
Tačno čitate samo ono što želite vidjeti kako bi se uklopilo u vaš hu ha patrijarhat narativ.
jer ako je dijete kod nje i izdrzava ga, onda na dijete trosi svoj novac koji bi inace potrosila na sebe. nema, ali nema scenarija (osim da je dijete zapusteno, gladno a ona se provodi) u kojem ona novac od alimentacije svojata kao da je njen a ne djetetov. ne razumijes koncept cim mozes reci da joj ne treba..
to sto ona dobro zaradjuje ne znaci da otac ne treba materijalno da ucestvuje u podizanju svog djeteta kroz alimentaciju s kojom ce ona naravno raspolagati kao staratelj do puniljetnosti djeteta?
- Veigar
#243 Re: Ženidba, djeca i razvod
Naravno opet je muškarac taj koji ne valja i zao je, nemoj slučajno da kažemo da je ona možda kriva za raspad braka i da dijete treba pripasti ocu. Neee, those evil bastard MEN, should be put in place where they belong.hadzinicasa wrote: ↑08/05/2020 11:09uoce te ne blatim, nisam ja ovo izjavila nego ti.MarlboroGold wrote: ↑08/05/2020 10:19Osjećam se prozvanim.hadzinicasa wrote: ↑08/05/2020 09:34 sto ce reci - zakonski to je djetetov novac na koji ono ima pravo. i onda dodje neko i kaze - trazi ona alimentaciju iako joj ne treba. i u jednoj recenici iznese svoj stav (necu ga ovdje karakterizirati) o cjelokupnom pitanju i zenama usput.
jer ako je dijete kod nje i izdrzava ga, onda na dijete trosi svoj novac koji bi inace potrosila na sebe. nema, ali nema scenarija (osim da je dijete zapusteno, gladno a ona se provodi) u kojem ona novac od alimentacije svojata kao da je njen a ne djetetov. ne razumijes koncept cim mozes reci da joj ne treba..
to sto ona dobro zaradjuje ne znaci da otac ne treba materijalno da ucestvuje u podizanju svog djeteta kroz alimentaciju s kojom ce ona naravno raspolagati kao staratelj do puniljetnosti djeteta?
- hadzinicasa
#244 Re: Ženidba, djeca i razvod
fulio stadion citav. niko nije rekao da su muskarci losi ili zli.... samo da ako nece da povuku svoj dio "tereta", ne treba da ocekuju ni da ce ih neko vuci na ledjima. i da preuzmu odgovornost za svoje potomstvo i da ucestvuju u svim aspektima podizanja istog, cak i ako s partnericom (vise) ne zive skupa.
sto se tice varanja bilo koga - udacu se da dobijem dijete, pa cu ga nabit nogom - smatram to odvratnim. jednako kao kad se neko ozeni nekim da bi imao koga da se brine o njemu, kuha mu, cisti, ugadja i odgaja djecu.
- Veigar
#245 Re: Ženidba, djeca i razvod
Od svih žena na ovoj temi jedino euridika i ona samohrana majka što joj je muž poginuo (ne mogu se sjetiti nicka) su odma otvoreno se izjasnile da ne mrze muške. Sve ostale uključujući i tebe ste pokušale temu skrenuti na alimentaciju, problem lošeg braka prouzrokovanog muškim ponašanjem, itd. I to dosta govori. Ali opet ja vas sve volim, kakve god da ste.hadzinicasa wrote: ↑08/05/2020 11:19fulio stadion citav. niko nije rekao da su muskarci losi ili zli.... samo da ako nece da povuku svoj dio "tereta", ne treba da ocekuju ni da ce ih neko vuci na ledjima. i da preuzmu odgovornost za svoje potomstvo i da ucestvuju u svim aspektima podizanja istog, cak i ako s partnericom (vise) ne zive skupa.
sto se tice varanja bilo koga - udacu se da dobijem dijete, pa cu ga nabit nogom - smatram to odvratnim. jednako kao kad se neko ozeni nekim da bi imao koga da se brine o njemu, kuha mu, cisti, ugadja i odgaja djecu.
- hadzinicasa
#246 Re: Ženidba, djeca i razvod
samo jedna napomena logicka i zdravorezonska - to sto neko ima misljenje ili stav o necemu koji se moze a i ne mora razlikovati od tvog, ili ti skrece paznju na neke propuste u tijeku misli, ili ti daje jednu drugu perspektivu koju nisi uzeo u obzir pri izgradnji predrasude - ne znaci da mrzi muskarce. a mogao bi i ponoviti lekciju iz citanja usput ko je sta napisao. a ni ona iz pravopisa ti ne bi skodila.Veigar wrote: ↑08/05/2020 11:28Od svih žena na ovoj temi jedino euridika i ona samohrana majka što joj je muž poginuo (ne mogu se sjetiti nicka) su odma otvoreno se izjasnile da ne mrze muške. Sve ostale uključujući i tebe ste pokušale temu skrenuti na alimentaciju, problem lošeg braka prouzrokovanog muškim ponašanjem, itd. I to dosta govori. Ali opet ja vas sve volim, kakve god da ste.hadzinicasa wrote: ↑08/05/2020 11:19fulio stadion citav. niko nije rekao da su muskarci losi ili zli.... samo da ako nece da povuku svoj dio "tereta", ne treba da ocekuju ni da ce ih neko vuci na ledjima. i da preuzmu odgovornost za svoje potomstvo i da ucestvuju u svim aspektima podizanja istog, cak i ako s partnericom (vise) ne zive skupa.
sto se tice varanja bilo koga - udacu se da dobijem dijete, pa cu ga nabit nogom - smatram to odvratnim. jednako kao kad se neko ozeni nekim da bi imao koga da se brine o njemu, kuha mu, cisti, ugadja i odgaja djecu.![]()
- Kiki_Musampa
#247 Re: Ženidba, djeca i razvod
Iskreno,nemam pojma. Mogu samo govoriti za moj prvi brak. Moje misljenje da su mediji dosta krivi za ovo,gdje se na zapadu propagira samostalna zena, dok te stvarnost samelje,al bukvalno. Moja je u trenutku razvoda imala 25,26 godina,ne znam ni ja vise, I mislim da je mislila da ce joj biti med I mlijeko. Sada,kada 12 godina kasnije I dalje zivi kod roditelja, sa Bog dragi zna koliko muskaraca kasnije,vjerujem da je balon ispuhao.pizarro wrote: ↑08/05/2020 10:59sta je glavni razlog bio?Kiki_Musampa wrote: ↑08/05/2020 10:43 Po meni neka ide tako. Svaka ce od zivota dobiti sto zasluzuje. Od komplet drustva, niti jedan brak nije uspio. Do muskaraca je,priznajem.
Ovo je ipak BiH, I ovdje se tesko od jedne plate moze zivjeti,pa I uz alimentaciju.
- Veigar
#248 Re: Ženidba, djeca i razvod
Ja sam samo uočio da konstantno skrećete sa teme, i ako se bilo ko vrati na početak i pročita sve šta se napisalo to će mu biti jasno kao i meni. Zašto se to radilo je opet neka druga tema za neku drugu raspravu. I dalje je tebe volim.hadzinicasa wrote: ↑08/05/2020 11:34samo jedna napomena logicka i zdravorezonska - to sto neko ima misljenje ili stav o necemu koji se moze a i ne mora razlikovati od tvog, ili ti skrece paznju na neke propuste u tijeku misli, ili ti daje jednu drugu perspektivu koju nisi uzeo u obzir pri izgradnji predrasude - ne znaci da mrzi muskarce. a mogao bi i ponoviti lekciju iz citanja usput ko je sta napisao. a ni ona iz pravopisa ti ne bi skodila.Veigar wrote: ↑08/05/2020 11:28Od svih žena na ovoj temi jedino euridika i ona samohrana majka što joj je muž poginuo (ne mogu se sjetiti nicka) su odma otvoreno se izjasnile da ne mrze muške. Sve ostale uključujući i tebe ste pokušale temu skrenuti na alimentaciju, problem lošeg braka prouzrokovanog muškim ponašanjem, itd. I to dosta govori. Ali opet ja vas sve volim, kakve god da ste.hadzinicasa wrote: ↑08/05/2020 11:19
fulio stadion citav. niko nije rekao da su muskarci losi ili zli.... samo da ako nece da povuku svoj dio "tereta", ne treba da ocekuju ni da ce ih neko vuci na ledjima. i da preuzmu odgovornost za svoje potomstvo i da ucestvuju u svim aspektima podizanja istog, cak i ako s partnericom (vise) ne zive skupa.
sto se tice varanja bilo koga - udacu se da dobijem dijete, pa cu ga nabit nogom - smatram to odvratnim. jednako kao kad se neko ozeni nekim da bi imao koga da se brine o njemu, kuha mu, cisti, ugadja i odgaja djecu.![]()
- Veigar
#249 Re: Ženidba, djeca i razvod
Zašto ikako se dovesti u tu situaciju, šta to fali da neko se nikad ni ne oženi/uda?Kiki_Musampa wrote: ↑08/05/2020 11:39Iskreno,nemam pojma. Mogu samo govoriti za moj prvi brak. Moje misljenje da su mediji dosta krivi za ovo,gdje se na zapadu propagira samostalna zena, dok te stvarnost samelje,al bukvalno. Moja je u trenutku razvoda imala 25,26 godina,ne znam ni ja vise, I mislim da je mislila da ce joj biti med I mlijeko. Sada,kada 12 godina kasnije I dalje zivi kod roditelja, sa Bog dragi zna koliko muskaraca kasnije,vjerujem da je balon ispuhao.pizarro wrote: ↑08/05/2020 10:59sta je glavni razlog bio?Kiki_Musampa wrote: ↑08/05/2020 10:43 Po meni neka ide tako. Svaka ce od zivota dobiti sto zasluzuje. Od komplet drustva, niti jedan brak nije uspio. Do muskaraca je,priznajem.
Ovo je ipak BiH, I ovdje se tesko od jedne plate moze zivjeti,pa I uz alimentaciju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#250 Re: Ženidba, djeca i razvod
Zato što su mnogi jedne osobe prije braka, druge u braku.
Da li se promjene ili vješto skrivaju neke svoje osobine/mane...može biti i jedno i drugo.
U principu ne fali ništa ako to tako neko želi.
To pitanje bi mogao postaviti za više različitih situacija u koje dospijevaju ljudi.
Npr. zašto investirati u nešto i rizikovati da sve propadne?