SDP

Tempo
ZeModerator

#60276 Re: SDP

Post by Tempo »

AmirBaa wrote: 06/05/2020 19:22 Nikad me posebno nije zanimala politika, ali maloprije procitah kako se Niksic zali sto bi moglo doci do ukidanja finansiranja politickih partija :-) :-) zar ne bi ogromna drama na pocetku pandemije koliko para ide za politicke stranke, sto se to ne preusmjeri u privredu, a sad odjednom ne odgovara :-)
de da i mi procitamo.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#60277 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 06/05/2020 20:26 Ni feninga ne treba upumpavat u stranke.
Nikad vise.
Pa ko hoce u politiku neka babovinu zalozi.
Pri cemu su budzeti babovina sda jel?

Ukidanje finansiranja stranaka ide na mlin sda i njihovim dozivotnim koalicionim partnerima. Finansiranje podobnih firmi preko budzeta je nesto sto sda radi od 95. tako da im finansije nikad proble nece biti.
Pa onda donacije firmi sda stranci a koje ce tokom godine dobiti preko tendera te pare. Pa dijeljenje tendira po dogovoru "20% cete nam vratit kroz donacije stranci"
bunk

#60278 Re: SDP

Post by bunk »

Tempo wrote: 06/05/2020 20:30
Nikad vise.

jel alaha ti? tvoji feudalni begovi ukrali sve sto postoji i djeci majcino mlijeko, pa sad oni trebaju nikom ne dat ni feninga da oni mogu vladat do sudnjeg dana. jel alaha ti?
Ako cemo pravo koliko je Sdp "naslijedio" od KP ?
Tempo
ZeModerator

#60279 Re: SDP

Post by Tempo »

bunk wrote: 06/05/2020 20:34
Nikad vise.

jel alaha ti? tvoji feudalni begovi ukrali sve sto postoji i djeci majcino mlijeko, pa sad oni trebaju nikom ne dat ni feninga da oni mogu vladat do sudnjeg dana. jel alaha ti?

naslijedio, nije pokro, ako cemo pravo.
bunk

#60280 Re: SDP

Post by bunk »

Tempo wrote: 06/05/2020 20:36

Naslijedio ono sto je KP pokrao oduzimajuci ljudima privatnu imovinu ako cemo do kraja biti iskreni.
A nabijem na qrac svakoga ko je krao od naroda ko krade i ko ce krasti u buducnosti.
Tempo
ZeModerator

#60281 Re: SDP

Post by Tempo »

jel alaha ti?
last mohicans

#60282 Re: SDP

Post by last mohicans »

pinkman wrote: 06/05/2020 15:50 Ovaj SDP ako misli da se bavi ozbiljnom politikom mora napraviti ozbiljno ciscenje kadrova.

Sinoc je Zahiragic postavio klip u kojem Hadzifejzovic govori kako niko iz opozicije, a da ima godina kao Zahiragic ili malo vise, nije smio doci u emisiju s njim.

Stranka koja ima pretenzije da vlada ne moze sebi to dopustiti. Trebaju im kadrovi koji ce izaci u javnost i nastupati kako treba. A to ne mogu sa ljudima kao sto su Cengic, Masic i slicni. Nevjerovatno je da Zahiragic ima toliko sljedbenika.

On se hvali brojem uradjenih nalaza na KCUS-u. A to je glupost zato sto su to neophodni nalazi. Ne zele li valjda aplauz sto su uradili nalaze koji su bas neophodni. Za pohvalu bi bili da su uradili i nalaze koji nisu hitni. To niko da kaze.

SDP je uzasan po kadrovskom pitanju. Trebaju naci 30 novih osoba i praviti od njih imena. Jedan da prica o ekonomiji, drugi o pravosudju, treci o zdravstvu. Nauciti ih o javnom nastupu, itd.
Ma kakav Zahiragic, sirov, nadubudan, busa se bez pokrica. Taman ce ga taj klip i Senadove riječi (pitanje je li to tačno) i gostovanje učiniti boljim mladim političarem. Hoce kod onakvih bruda istog kalibra kao sto je i on. Time se hvaliti, smijesno. Mašić i Čengić bi bili dominantniji, pogotovo Mašić. Da je neko trebao stati na crtu, trebao je. Slazem se da SDPu treba svjeze krvi.
Tempo
ZeModerator

#60283 Re: SDP

Post by Tempo »

bunk wrote: 06/05/2020 20:40

Naslijedio ono sto je KP pokrao oduzimajuci ljudima privatnu imovinu ako cemo do kraja biti iskreni.
A nabijem na qrac svakoga ko je krao od naroda ko krade i ko ce krasti u buducnosti.

jel alaha ti?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#60284 Re: SDP

Post by Chmoljo »

KP pokro...

Omiljena priča svake familije koja je u stvari begovska, ali više nije jer im je KP pokro zemlju jakako.

A asvalta ne bi vidjelo da mu JBT nije fabrike izgradio i gurno ga u njih direktno iz vukojebine.
bunk

#60285 Re: SDP

Post by bunk »

Chmoljo wrote: 06/05/2020 20:54

KP pokro...

Omiljena priča svake familije koja je u stvari begovska, ali više nije jer im je KP pokro zemlju jakako.

A asvalta ne bi vidjelo da mu JBT nike fabrike izgradio i gurno ga u njih direktno iz vukojebine.
A dobro sad ..i ja sam na asfaltu prohodo i koljena grebo ..ali znam licno ljude koji su ostajali bez zemlje jer su imali vise od 100 duluma.
Da ne pricamo o tome da kao nepostojeca nacija nisi u gruntu nista mogao imati.
Ili o prepisivanju maltene cijele Majevice gruntovno sto na Srbe kao vlasnike ili na opcinu Lopare..
I ne pisem ni o kakvim begovima nego o ljudima koji su imali zemlju ,ogromna prostranstva koja su im oduzeta i nikad vracena.
Chmoljo

#60286 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Odakle njima 100 duluma? Ulagali u Apple?
bunk

#60287 Re: SDP

Post by bunk »

Chmoljo wrote: 06/05/2020 20:59 Odakle njima 100 duluma? Ulagali u Apple?
:lol: :lol:
A odakle,kupovali,nasljedjivali...otkud Srbima u Vojvodini po 1000 hektara zemlje ?
Ljudi su u to vrijeme samo u zemlju vjerovali i kupovali dulume zemlje a jeli iz drvenih cinija ..
I danas imas starce koji bi radije crkli a ne bi prodali dulum zemlje.
MorningStar

#60288 Re: SDP

Post by MorningStar »

bunk wrote: 06/05/2020 20:57
KP pokro...

A asvalta ne bi vidjelo da mu JBT nike fabrike izgradio i gurno ga u njih direktno iz vukojebine.
A dobro sad ..i ja sam na asfaltu prohodo i koljena grebo ..ali znam licno ljude koji su ostajali bez zemlje jer su imali vise od 100 duluma.
Ili o prepisivanju maltene cijele Majevice gruntovno sto na Srbe kao vlasnike ili na opcinu Lopare..
I ne pisem ni o kakvim begovima nego o ljudima koji su imali zemlju ,ogromna prostranstva koja su im oduzeta i nikad vracena.
Jesi to iz sepetara sljego ? Gornja tuzla ? Odakle tim ljudima ogromna prostranstva ? Kako “nepostojeca nacija” nisi mogao nista imati de malo to pojasni.
Chmoljo

#60289 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Bunk, ne seri.

Većina ogromnih površina je naslijeđena i zarađena na kmetovskim leđima. Tako da me boli kurac za begovskim suzama.

Izjednačavati nacionalizaciju zemlje sa krađom je krajnje degutantno. Kao i kod svake promjene sistema neko dobar je popušio, a neko loš hajrovo, ali KP nije krao, nego provodio svoju viziju društvenog uređenja. To što je, kako kažeš, pokro, vratio je u nikad ponovljenoj infrastrukturnoj izgradnji i industrijalizaciji.

Porediti to sa sitnošićardžijskim pokušajima ostavljanja protivnika bez sredstava za političku borbu je infantilno.

Budući da nisi glup i nepismen onda ispada da si zlonamjeran jer je finansiramje stranaka iz budžeta garant kakve takve demokratije i nezavisnosti od krajnje sumnjivih novčanih tokova.
Tempo
ZeModerator

#60290 Re: SDP

Post by Tempo »

bunk wrote: 06/05/2020 20:57
KP pokro...

Alaha ti?
Leverage

#60291 Re: SDP

Post by Leverage »

Ovo je stvarno neprevaziđen nivo bezobrazluka i bacanja prašine u oči. Kad bi se današnjim lopovima oduzela imovina do koje su "po zakonu" došli tenderskim muljažama I direktnim nagodbama, za 50 godina bi neki futuristički bunk pričao kako je neko na pravdi Boga oduzimao imovinu poštenim Bakirima, Asimima i ostalim Solacima.
drug_profi

#60292 Re: SDP

Post by drug_profi »

Bunk niti je naivan, niti neobavjesten. On je zlonamjeran i druka svoje interese.
Ima ona izreka za to zbog koje ja redovno fasujem ban jer ovdje ima ovlasti neko ko ne razumije izreku...
...ono nečija posla....
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#60293 Re: SDP

Post by malakh »

cuj komunisticka partija pokrala. stvarno me zanima na kakvoj argumentaciji se te optuzbe baziraju?

a po kom osnovu je imovina kp pripala sdpu, to treba pitati lidiju korac, jer im je ona to zavrsila. nikada do kraja nije razjasnjeno, ali mislim da su imali dokumentaciju koja to potvrdjuje.

jebajiga i miloseviceva stranka i sdp hrvatske su uspjeli sebi pripisati neku imovinu od kp, sto znaci da su svi imali nekog pravnog osnova za to.
Chmoljo

#60294 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Malakh po običaju lupa.

Lidija Korać je bila štetočina koja je toliko oštetila SDP da se evo još nisu oporavili od njenih poslovnih poduhvata.

Onaj ko je bio dovoljno pametan da SDP dobije imovinu CK BIH bio je Nijaz Duraković i ekipa oko njega. To su ljudi koji su još 95 stisli muda i po Neumu pokušavali vratiti opljačkane nekretnine. Bezuspješno, jer su ih dočekali kalaši, ali vidi se MO.

Zato dragi SDAovci kad licemjerno uzdišete za Nijazom i lažete kako biste glasali za SDP samo da je eto on tu, ne možete zaboravljati da je on zaslužan što SDP ima zgradu u Alipašinoj.

Hilkadu puta je do sada napisano, zgrada u Alipašinoj je pravljena članarinama CK BIH. Nije iz budžeta opština. SDP je na sudu dokazao da je pravni sljednik CK BIH, i time je zgrada ostala u njihovom vlasništvu.

Pravnog sljedništva ne bi bilo naknadnom pameću niti nekim lažiranjima da se stvari nisu od početka postavile tako. Bezveze poteže priča u kojoj nema argumenata protiv, nego samo poluinformacije neznalica.
Nike af1 white

#60295 Re: SDP

Post by Nike af1 white »

ovakvima kao bunk bi trebalo zabraniti skolovanje u titinim skolama zdravstveni pregled život po vecini naselja jerbo su sve haram po njima i sve izgradjeno na muci begovata jadna nam majko kad se raspadne sto je izgradila kpj jedino sto ovi kvalitetno grade su uhljebi i botovi :evil: :run:
Novak20

#60296 Re: SDP

Post by Novak20 »

Nike af1 white wrote: 07/05/2020 00:04 ovakvima kao bunk bi trebalo zabraniti skolovanje u titinim skolama zdravstveni pregled život po vecini naselja jerbo su sve haram po njima i sve izgradjeno na muci begovata jadna nam majko kad se raspadne sto je izgradila kpj jedino sto ovi kvalitetno grade su uhljebi i botovi :evil: :run:
Pa takvi ovu tranziciju i krađu objašnjavaju time da je njima imovina oduzeta pa sada imaju pravo da je vrate nazad. Taman sirotinju skinuli do gola.
RunnerX

#60297 Re: SDP

Post by RunnerX »

Chmoljo wrote: 06/05/2020 23:52 Zato dragi SDAovci kad licemjerno uzdišete za Nijazom i lažete kako biste glasali za SDP samo da je eto on tu, ne možete zaboravljati da je on zaslužan što SDP ima zgradu u Alipašinoj.
Da se nikad ne zaboravi,

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#60298 Re: SDP

Post by malakh »

Chmoljo wrote: 06/05/2020 23:52 Malakh po običaju lupa.

Lidija Korać je bila štetočina koja je toliko oštetila SDP da se evo još nisu oporavili od njenih poslovnih poduhvata.

Onaj ko je bio dovoljno pametan da SDP dobije imovinu CK BIH bio je Nijaz Duraković i ekipa oko njega. To su ljudi koji su još 95 stisli muda i po Neumu pokušavali vratiti opljačkane nekretnine. Bezuspješno, jer su ih dočekali kalaši, ali vidi se MO.

Zato dragi SDAovci kad licemjerno uzdišete za Nijazom i lažete kako biste glasali za SDP samo da je eto on tu, ne možete zaboravljati da je on zaslužan što SDP ima zgradu u Alipašinoj.

Hilkadu puta je do sada napisano, zgrada u Alipašinoj je pravljena članarinama CK BIH. Nije iz budžeta opština. SDP je na sudu dokazao da je pravni sljednik CK BIH, i time je zgrada ostala u njihovom vlasništvu.

Pravnog sljedništva ne bi bilo naknadnom pameću niti nekim lažiranjima da se stvari nisu od početka postavile tako. Bezveze poteže priča u kojoj nema argumenata protiv, nego samo poluinformacije neznalica.
jos se sjecam sprdancija da je lidija postala inventar u katastru, a u ime sdpa...

ali, nisam nikada ulazio u to i doista ne znam. bio sam ja davno u tom sdpu, doduse bez clanske kartice i znam puno prica iz tog perioda.

ako nije ona to zavrsila, ja sam onda pogrijesio. jebaji ga.
cadburry

#60299 Re: SDP

Post by cadburry »

Pitati otkud SDP-u imovina Saveza komunista Bosne i Hercegovine je kao pitati otkud Zvonki Maricu imovina Bajrama Demica.
Chmoljo

#60300 Re: SDP

Post by Chmoljo »

nema čak potrebe ni imati informacije. dovoljno je uključiti logiku:

kako je '90 godine kada se CK BiH pretvara u SDP to mogla odraditi Lidija Korać? gdje ona bila u tom periodu i kakav faktor da ona to završi? ili neko misli da se može napraviti pauza pa dokazati sljedništvo nakon pauze od 10-15 godina?
Post Reply