Dešavanja u Srbiji

oaza85

#44876 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by oaza85 »

Na jednoj strani drvlje i kamenje po BiH, na drugoj hvalospijevi o strasnoj srbijanskoj ekonomiji koja neuzastavljivo grabi da pretekne BDP njemacke.

I onda kao, ja sam realan, vidim sta se desava, sve znam, moja su predvidjanja tacna...

E moj kike,
FaCaj se kurda, steri cilime, mo’s u nedogled, tim prije sto nikog ne zanimaju. :D
sumirprimus

#44877 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

Srbija kao i mi nema izbora nego ujedinit opoziciju ako misli skinut vladajuce..
Koliko god nekom se nesvidjali tamo su djilas i kompanija ko kod nas ns i sdp.ako im se i kifla pridruzi vece sanse imaju.
Kikibombona

#44878 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

Kejn wrote: 04/05/2020 18:10Ovo podnevlje nije za Naše Stranke. Ne znam da li me razumiješ uopšte. Ne možeš liberalne moderne zapadne politike iz svijetskih metropola Evrope preslikati na neka Balkanska ili Afrička plemena. Ne funkcioniše život tako. Da li iko od ex-yu država ima neku stranku poput NS-a na vlasti? Nema niti će je ikada imati (možda Slovenija nekada za 200 godina).
A vidis li korelaciju izmedju radikalizma i konzervativizma sa jedne i nepismenosti i siromastva sa druge strane?

Sto vise konzervativizma - to vece siromastvo.

...

Nemoj zaboraviti da su Njemacka, Francuska i sve druge evropske drzave bile izrazito konzervativne. Ljudi su od tada napredovali, narocito zahvaljujuci obrazovanju.

...

I mi cemo sigurno doci na taj nivo. Mi smo evropski narod koji je zaglavio radi totalitarizma i vjerskog fanatizma, sto je pratilo katastrofalno obrazovanje. E sad, koliko ce nam vremena trebati, 50 ili 100 godina, 200, to je jedino pitanje.

Ja se trudim da uzore vidim u Norveskoj, Finskoj, Islandu... a ne u posranoj Rusiji ili Turskoj.
General War

#44879 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

sumirprimus wrote: 04/05/2020 18:13 Srbija kao i mi nema izbora nego ujedinit opoziciju ako misli skinut vladajuce..
Koliko god nekom se nesvidjali tamo su djilas i kompanija ko kod nas ns i sdp.ako im se i kifla pridruzi vece sanse imaju.
Nije stvar ko valda vec na koji nacin...ako nema zakona, ako se pisaju na ustav...svejedno je...i SDP i tamo Djilas ce kupovati glasove i nastaviti kontrolisati sve pore zivota kroz podobne a ne sposobne.
Banksy

#44880 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

Kikibombona wrote: 04/05/2020 16:26
Banksy wrote: 04/05/2020 15:33
Uoravo tako,
Potkapacitiranost epska. Okrenem kanal da ga ne gledam, od njegovog stida. I sve se to zna, i svi tl vide, i ništa, nikakva nova ideja, lice, da opoziciji da smisao i smjer djelovanja, kamoli ujedinjenje. Max kreacije je kmečanje i neizlazak na izbore, a sve zbog sopstvenog manjka svega. Vučić mirno spava, neće ga niko srušiti narednih sto godina.
Jebes opoziciju koja ima 20 lidera. Od toga 18 vec bilo na vlasti i nista dobro nisu uradili.
Po mojoj procjeni Vuciceva stranka ce vladati jos najmanje 8 godina. Do tada ce se mozda roditi nova, svjeza opozicija....
...
Mi ovdje imamo srecu da nam lideri opozicije nisu Lagumdzija, Lazovic, Ganic, Kadic i desetine drugih potrosenih politicara.
Imamo SDA-ovskog pobunjenika Konakovica, imamo potpuno cistu od vlasti Nasu stranku, te imamo neke nove mlade snage u SDP-u (i, istina je, mrtvog Niksica)... Ako se Hadzikadic dokaze kao opozicionar, bice super.
...
Srbija to nema, Srbija ima ofucanu opoziciju, bivse gospodare zivoata i smrti, koji su zemlju bacili u kanalizaciju. Ko ce normalan glasati za Djilasa, Jeremica i sl.? Ili sizofrenika Trifunovica? Katastrofa.
Da Srbija ima nesto poput Nase stranke bilo bi ljekovito za njihovu politicku scenu.
Ma možda bi i glasali, da se ujedine i da postoji nekompromitiran, a kapacitiran, svjež lider. Ovako, nikad. Ono što Srbija ima, a na čemu im zavidim, je stalna spremnost na akciju, na izlazak na ulicu, na proteste, na prinudno svrgavanje, na sukob i konfrontaciju. Počesto se ta agresija u nekoj drugoj formi prelijeva na komšiluk, ili unutra provri u nasilje, ali to je druga tema. Ovdje govorim isključivo o kapacitetima za aktivan protest i pobunu, to im je konstanta. A to kod nas, nažalost, ne postoji, niti će ikada postojati.
U mnogočemu ličimo jedni na druge, ali ovdje smo apsolutno različiti.
Nike af1 white

#44881 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Nike af1 white »

:evil:
Kejn wrote: 04/05/2020 18:10
Kikibombona wrote: 04/05/2020 18:02
Kejn wrote: 04/05/2020 17:51

To samo opravdava moju tezu, jer prosječni Bošnjak (ili bos. Srbin, Hrvat) ni ublizu ne oslikava strukturu Naše Stranke te stoga, ista nikad neće izaći iz okvira Baščaršija - Marin Dvor.
Bosnjacki narod ce napredovati, napreduje, nece ostati na nivou irackih plemena dovijeka. Kasnimo za Evropom 100 godina, bosnjacka, srpska i hrvatska plemena. Zato imamo Bakira, Vucica, Covica, Dodika i ostale primitvne seljacine.

Ja sam 100% uvjeren da ce ovdje zivjeti normalni ljudi, samo ne znam koliko ce godina trebati... 20, 50 ili 100.

...

Tada nece biti Nasa stranka ali ce biti neka druga stranka slicnih ili jos progresivnijih svjetonazora.
Ovo podnevlje nije za Naše Stranke. Ne znam da li me razumiješ uopšte. Ne možeš liberalne moderne zapadne politike iz svijetskih metropola Evrope preslikati na neka Balkanska ili Afrička plemena. Ne funkcioniše život tako. Da li iko od ex-yu država ima neku stranku poput NS-a na vlasti? Nema niti će je ikada imati (možda Slovenija nekada za 200 godina).
Image
Zato trebamo glasati za ovakve spodobe koje ti nadasve podrzavas i tvoj opskurni intelekt koji oznacava sve ljude koji ne sjede na sda minderu četnicima
Kejn

#44882 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kejn »

Nike af1 white wrote: 04/05/2020 18:47 :evil:
Kikibombona wrote: 04/05/2020 18:02

Bosnjacki narod ce napredovati, napreduje, nece ostati na nivou irackih plemena dovijeka. Kasnimo za Evropom 100 godina, bosnjacka, srpska i hrvatska plemena. Zato imamo Bakira, Vucica, Covica, Dodika i ostale primitvne seljacine.

Ja sam 100% uvjeren da ce ovdje zivjeti normalni ljudi, samo ne znam koliko ce godina trebati... 20, 50 ili 100.

...

Tada nece biti Nasa stranka ali ce biti neka druga stranka slicnih ili jos progresivnijih svjetonazora.
Ovo podnevlje nije za Naše Stranke. Ne znam da li me razumiješ uopšte. Ne možeš liberalne moderne zapadne politike iz svijetskih metropola Evrope preslikati na neka Balkanska ili Afrička plemena. Ne funkcioniše život tako. Da li iko od ex-yu država ima neku stranku poput NS-a na vlasti? Nema niti će je ikada imati (možda Slovenija nekada za 200 godina).
Image
Zato trebamo glasati za ovakve spodobe koje ti nadasve podrzavas i tvoj opskurni intelekt koji oznacava sve ljude koji ne sjede na sda minderu četnicima
Ako iko ima opskurni intelekt to bi bila tvoja malenkost koja projecira nekakve četnike koje nisam nigdje ni spominjao. Al vidim da prštiš od intelekta sudeći po nicku i izboru avatara. Spec. slučaj.
Nike af1 white

#44883 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Nike af1 white »

Kejn wrote: 04/05/2020 18:56

Image
Ako iko ima opskurni intelekt to bi bila tvoja malenkost koja projecira nekakve četnike koje nisam nigdje ni spominjao. Al vidim da prštiš od intelekta sudeći po nicku i izboru avatara. Spec. slučaj.
kad bi ocjenjivali po avataru ti bi bio zadnja osoba na ovom svijetu koja bi nesto po tom pitanju mogao reci😂😂
General War

#44884 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Banksy wrote: 04/05/2020 18:26
Kikibombona wrote: 04/05/2020 16:26
Banksy wrote: 04/05/2020 15:33
Uoravo tako,
Potkapacitiranost epska. Okrenem kanal da ga ne gledam, od njegovog stida. I sve se to zna, i svi tl vide, i ništa, nikakva nova ideja, lice, da opoziciji da smisao i smjer djelovanja, kamoli ujedinjenje. Max kreacije je kmečanje i neizlazak na izbore, a sve zbog sopstvenog manjka svega. Vučić mirno spava, neće ga niko srušiti narednih sto godina.
Jebes opoziciju koja ima 20 lidera. Od toga 18 vec bilo na vlasti i nista dobro nisu uradili.
Po mojoj procjeni Vuciceva stranka ce vladati jos najmanje 8 godina. Do tada ce se mozda roditi nova, svjeza opozicija....
...
Mi ovdje imamo srecu da nam lideri opozicije nisu Lagumdzija, Lazovic, Ganic, Kadic i desetine drugih potrosenih politicara.
Imamo SDA-ovskog pobunjenika Konakovica, imamo potpuno cistu od vlasti Nasu stranku, te imamo neke nove mlade snage u SDP-u (i, istina je, mrtvog Niksica)... Ako se Hadzikadic dokaze kao opozicionar, bice super.
...
Srbija to nema, Srbija ima ofucanu opoziciju, bivse gospodare zivoata i smrti, koji su zemlju bacili u kanalizaciju. Ko ce normalan glasati za Djilasa, Jeremica i sl.? Ili sizofrenika Trifunovica? Katastrofa.
Da Srbija ima nesto poput Nase stranke bilo bi ljekovito za njihovu politicku scenu.
Ma možda bi i glasali, da se ujedine i da postoji nekompromitiran, a kapacitiran, svjež lider. Ovako, nikad. Ono što Srbija ima, a na čemu im zavidim, je stalna spremnost na akciju, na izlazak na ulicu, na proteste, na prinudno svrgavanje, na sukob i konfrontaciju. Počesto se ta agresija u nekoj drugoj formi prelijeva na komšiluk, ili unutra provri u nasilje, ali to je druga tema. Ovdje govorim isključivo o kapacitetima za aktivan protest i pobunu, to im je konstanta. A to kod nas, nažalost, ne postoji, niti će ikada postojati.
U mnogočemu ličimo jedni na druge, ali ovdje smo apsolutno različiti.
Ne znam 2014 je li srbija gorila ili federacija? Kod nas su samo ubili poslednju nadu a tamo jos nisu...ili barem se tako cini ako je Beograd mjera.
Kejn

#44885 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kejn »

Nike af1 white wrote: 04/05/2020 19:00
Image
kad bi ocjenjivali po avataru ti bi bio zadnja osoba na ovom svijetu koja bi nesto po tom pitanju mogao reci😂😂
Moj avatar je sarkastičan, skupa sa lokacijom i nickom, i svako ko nije rastao u nekoj selendri, ima internet i nije stariji od 40 g. može skontati o čemu je riječ.

A sad odj... od mene u skokovima i idi na temu Fikreta i malina, zaradi sendvič za danas :kakoste:
General War

#44886 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Kejn wrote: 04/05/2020 19:06
Nike af1 white wrote: 04/05/2020 19:00

Moj avatar je sarkastičan, skupa sa lokacijom i nickom, i svako ko nije rastao u nekoj selendri, ima internet i nije stariji od 40 g. može skontati o čemu je riječ.

A sad odj... od mene u skokovima i idi na temu Fikreta i malina, zaradi sendvič za danas :kakoste:
Znaci i ti njaki gradjanin...znaci potencijalni kandidat u NasojStranci :D
Kejn

#44887 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kejn »

General War wrote: 04/05/2020 19:09
Znaci i ti njaki gradjanin...znaci potencijalni kandidat u NasojStranci :D
Ja sam samo musliman iz uže gradske jezgre :D
omar little

#44888 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by omar little »

i, sta bi? :D jesu se potukli djilas i trifunovic sa vucicevim navijacima?
RunnerX

#44889 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by RunnerX »

omar little wrote: 05/05/2020 14:42 i, sta bi? :D jesu se potukli djilas i trifunovic sa vucicevim navijacima?
Navijači i policija izradili, nisu se pojavili. Vjerovatno su vidjeli koliko ljudi se skupilo oko Đilasa i da je bolje da se ne pojavljuju, bilo bi frke sigurno.
RunnerX

#44890 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by RunnerX »

Ovi su valjda nafatali botove :lol:
Banksy

#44891 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

Ma, da li je moguće...

U sklopu teksta koji je KRIK, sa kolegama iz crnogorske Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i međunarodne novinarske organizacije Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), objavio o ratu škaljarskog i kavačkog klana, nalazi se i fotografija na kojoj se vidi sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danilo, u društvu sa Aleksandrom Vidojevićem, koji se, po tvrdnjama KRIK-a, u policijskoj bazi vodi kao pripadnik kavačkog klana i jedan je od ključnih članova navijačke grupe "Janjičari".

Image

horkesh

#44892 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

Banksy wrote: 06/05/2020 12:21 Ma, da li je moguće...

U sklopu teksta koji je KRIK, sa kolegama iz crnogorske Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i međunarodne novinarske organizacije Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), objavio o ratu škaljarskog i kavačkog klana, nalazi se i fotografija na kojoj se vidi sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danilo, u društvu sa Aleksandrom Vidojevićem, koji se, po tvrdnjama KRIK-a, u policijskoj bazi vodi kao pripadnik kavačkog klana i jedan je od ključnih članova navijačke grupe "Janjičari".

Image

Hajku na Krik je još sinoć pokrenuo Stefanović, sve uz tvrdnje kako Danila zna od rođenja i da je mali plaho fin :roll: Uz dodatak da Đilasovu djecu niko nije prozivao imenom i prezimenom :lol:
omar little

#44893 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by omar little »

sta zna dete sta je kriminal, uzme pa radi.
RunnerX

#44894 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by RunnerX »

Fridom haus: Srbija više nije demokratska zemlja
Jačanje korupcije i uticaja privatnih interesa, zloupotreba moći i taktike strahovlade predsednika Aleksandra Vučića doveli su do toga da Srbija prvi put od 2003. godine ispadne iz kategorije demokratskih država, zaključak je međunarodne organizacije Fridom haus (Freedom House).

https://www.krik.rs/fridom-haus-srbija- ... ka-zemlja/
animals

#44895 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by animals »

Banksy wrote: 06/05/2020 12:21 Ma, da li je moguće...

Image

Pa, normalno..
Kad treba baklje sa zgrada, sine Danilo
organizuj to..
horkesh

#44896 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

Mali: Neću da se izvinjavam što je Srbija najbolja u Evropi

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1681268
Članak je objavljen još jutros i dobro se sjećam da sam tad pročitao nekoliko komentara koji su imali i po 1.000 glasova u kojima mu se ljudi smiju. Sad su svi nestali.

Nisam znao da je i B92 potpao pod Vučićevu autocenzuru.
Duka Dizel II

#44897 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Ja sam već pisao da Vučić pod svojom kontrolom drži sve unutrašnje elemente koji bi mogli ugroziti njegovu vlast.

Jedan od tih elemenata su i potencijalni izazivači sukoba na ulici. A to su po tradiciji huliganske grupe, navijači Zvezde i Partizana.

On je njih sve kupio dajući im priliku,u za dobru zaradu. Vodje Zvezdinih navijača imaju firme koje dobijaju unosne poslove na državnim projektima poput Koridora 10 i Koridora 11. To su ogromni novci.
Vodjama najvijača Partizana, gde su ti Janjičari najglasniji, dao je tržište droge i konekciju sa kavačkim klanom.

U fudbalske i košarkaške klubove C.Zvezda i Partizan upumpani su veliki novci,što i širem navijačkom auditorijumu omogućava da uživa u evropskim utakmicama.

Vučić je jedan kučkin sin, samo ne znam čiji.
Last edited by Duka Dizel II on 06/05/2020 20:04, edited 1 time in total.
omar little

#44898 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by omar little »

od slobodana tako. nista novo.
MorningStar

#44899 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by MorningStar »

Tito te ..... cetnici - navijaci PARTIZANA pripadnici navijacke skupine JANJICARI.

Sta je oto lebac te :lol:
Duka Dizel II

#44900 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

omar little wrote: 06/05/2020 20:04 od slobodana tako. nista novo.
Nije baš tako bilo kod Slobodana.
On je doduše, nakon 9.marta 1991 godine, iskoristio neke likove poput Arkana da Zvezdinu tribinu otera na ratište.
Ali generalno ga sport nije mnogo interesovao.
Posle su mu te neke kriminalno-navijačke strukture i došle glave, kad su se okrenule protiv njega.
Post Reply