Rusi te neće dezinficirati sve dok postoji član predsjedništva iz reda Bošnjaka.
A ti i dalje spinuj kako je mnogo bitno što se šuknulo Čoviću.
Rusi te neće dezinficirati sve dok postoji član predsjedništva iz reda Bošnjaka.
Kreni od Komšićeve reakcije na dolazak tih Rusa, ostalo slijedi jedno iz drugog.high_volume wrote: ↑03/05/2020 23:52Ne kontam.. Šta imaju Rusi, Džaferović, Mostar, kajmak.. u vezi sa Željkom Komšićem na temi![]()
A sta cemo sa politicki slijepim glasacima Zeljka koji glasaju za njega kako bi suknuli Draganu, a ne vide da je Dragan, sluzeci se Zeljkom kao glavnom antihrvatskom babarogom, uspio u potpunosti eliminisati svaku opoziciju HDZ-u unutar hrvatskog glasackog tijela? Ne samo sto su slijepi Zeljkovi glasaci, nego mahom ne poznaju ustavno-politicki sistem BiH i ne razumiju da je Draganu puno korisnije da ostvari ovakvu dominaciju medju hrvatskim glasackim tijelom, nego protokolarna funkcija clana Predsjednistva koja ima jedino simbolicnu vaznost. Sa ovakvim rezultatom u kantonima sa hrvatskom vecinom, koju Dragan ostvari zahvaljujuci samo Zeljku, HDZ postaje apsolutni gospodar i neizoastavni faktor svake i najbeznacajnije odluke u BiH.
Jeste, i ova pandemija je samo zbog Željka. To je jedino što je i ostalo od SDP politike, igrati se igre zvana blame it on Željko.cadburry wrote: ↑04/05/2020 02:23A sta cemo sa politicki slijepim glasacima Zeljka koji glasaju za njega kako bi suknuli Draganu, a ne vide da je Dragan, sluzeci se Zeljkom kao glavnom antihrvatskom babarogom, uspio u potpunosti eliminisati svaku opoziciju HDZ-u unutar hrvatskog glasackog tijela? Ne samo sto su slijepi Zeljkovi glasaci, nego mahom ne poznaju ustavno-politicki sistem BiH i ne razumiju da je Draganu puno korisnije da ostvari ovakvu dominaciju medju hrvatskim glasackim tijelom, nego protokolarna funkcija clana Predsjednistva koja ima jedino simbolicnu vaznost. Sa ovakvim rezultatom u kantonima sa hrvatskom vecinom, koju Dragan ostvari zahvaljujuci samo Zeljku, HDZ postaje apsolutni gospodar i neizoastavni faktor svake i najbeznacajnije odluke u BiH.
Da se razumijemo, Zeljkova usluga Draganu ne ostaje neuzvracena. Bez Dragana kakav jeste, kako bi Zeljko nagovorio svoje naivne glasace da glasaju z njega, kada u svojih 20 godina politicke karijere nema apsolutno nikakav rezultat? Kako biZeljko nagovorio i najkratkovidnijeg glasaca da glasa za njega nakon 4 godine sto u Parlamentu rijeci nije progovorio?
Dragan i Zeljko su potrebni jedan drugom i ne bi imali ono sto imaju jedan bez drugoga. A uzajamna ljubav se, nakon svakih izbora od kada DF postoji, i potvrdi i slzbenom koalicijom HDZ-a i DF-a, u kojoj DFovi zastupnici svojim glasovima biraju HDZove ministre i direktore, a HDZovi zastupnici biraju DF-ove ministre i direktore.
Nemaš pojma.Point. wrote: ↑04/05/2020 11:13 Jeste, i ova pandemija je samo zbog Željka. To je jedino što je i ostalo od SDP politike, igrati se igre zvana blame it on Željko.
Samo naivan glasač može za trenutak i pomisliti da bi HDZ izgubio moć nad hrvatskim glasačkim korpusom u BiH, sa ili bez Komšića. Gledajući izbore od rata naovamo, sve se samo kaže.
I ako je funkcija u predsjedništvu samo simboličnog karaktera, zašto tolika doza kmečanja od Dragana i sve silne blokade? Da je tako kako pišeš, zar se Dragan ne bi trebao udariti nogom u guzicu zbog ove situacije kada jel sad ima svu moć?
Željko je izabran važećim IZ i po Ustavu. Slobodno potpišite neku peticiju da se IZ promijeni, vjerujem da bi Draganu bilo drago. Jer, na žalost, između prosječnog HDZ i SDP kmečavca ne postoji neka razlika.
I na kraju, mogu u neku ruku razumjeti kivnost i gnjev SDP pristalica naspram Komšića jer je napustio tu partiju u padu i krenuo svojim putem, ali za Boga miloga prošlo je od toga dosta Bajrama, get over it, let it go. Ovako, SDP zvuči kao ostavljena cura koja još uvijek ne može prežaliti što je momak ostavio.

U oba slučaja hrvatske stranke zajedno imaju približno isti broj glasova, samo što su 2018 godine te stranke pod jednim blokom pa se dobije privid da je HDZ porastao za haman duplo.Leverage wrote: ↑04/05/2020 23:25Nemaš pojma.Point. wrote: ↑04/05/2020 11:13 Jeste, i ova pandemija je samo zbog Željka. To je jedino što je i ostalo od SDP politike, igrati se igre zvana blame it on Željko.
Samo naivan glasač može za trenutak i pomisliti da bi HDZ izgubio moć nad hrvatskim glasačkim korpusom u BiH, sa ili bez Komšića. Gledajući izbore od rata naovamo, sve se samo kaže.
I ako je funkcija u predsjedništvu samo simboličnog karaktera, zašto tolika doza kmečanja od Dragana i sve silne blokade? Da je tako kako pišeš, zar se Dragan ne bi trebao udariti nogom u guzicu zbog ove situacije kada jel sad ima svu moć?
Željko je izabran važećim IZ i po Ustavu. Slobodno potpišite neku peticiju da se IZ promijeni, vjerujem da bi Draganu bilo drago. Jer, na žalost, između prosječnog HDZ i SDP kmečavca ne postoji neka razlika.
I na kraju, mogu u neku ruku razumjeti kivnost i gnjev SDP pristalica naspram Komšića jer je napustio tu partiju u padu i krenuo svojim putem, ali za Boga miloga prošlo je od toga dosta Bajrama, get over it, let it go. Ovako, SDP zvuči kao ostavljena cura koja još uvijek ne može prežaliti što je momak ostavio.
PSBiH, IJ FBiH:
2006. godina, prije dolaska Komšića:
2018. godina:
Dva baš onako ista broja glasova.
Da ponovimo...palermo wrote: ↑03/05/2020 22:37Pa u Predsjedništvu se donose odluke koje nisu na štetu Bosne i Hercegovine. Da nije on izabran donosile bi se. Malo li je.Sultanahmed wrote: ↑03/05/2020 22:16Po tvom misljenju po cemu se najvise pokazao izvanrednim potezom?
Meni dosta što je sprječio Ruse da sada uđu u Mostar.
Kakve opcije imamo da raščlanimo ovu glupost? Hmmm....Meni dosta što je sprječio Ruse da sada uđu u Mostar.
Bas tako.
Point. wrote: ↑04/05/2020 11:13
Iz citata sam obrisao sve prizemne i priglupe uvrede kojim pokusavas sakriti koliko ne znas o temi, koliko ti nije bitno diskutovati radi diskusije, vec ti je samo bitno da "pobijedis" u diskusiji. Vodio sam se principom "sakrij tudju sramotu", tako da sam ostavio sam ono o cemu se moze diskutovati.
Koliko filozofije oko jednostavne stvari. Da je Dragan Čović član Predsjedništva BiH da li bi on i Mile u ime Predsjedništva BiH uputili zvaničan poziv rusima da pošpricaju i Mostar. Ima se pravo samo jednom pogađati.kluz franjo wrote: ↑05/05/2020 00:57Da ponovimo...palermo wrote: ↑03/05/2020 22:37Pa u Predsjedništvu se donose odluke koje nisu na štetu Bosne i Hercegovine. Da nije on izabran donosile bi se. Malo li je.Sultanahmed wrote: ↑03/05/2020 22:16
Po tvom misljenju po cemu se najvise pokazao izvanrednim potezom?
Meni dosta što je sprječio Ruse da sada uđu u Mostar.Kakve opcije imamo da raščlanimo ovu glupost? Hmmm....Meni dosta što je sprječio Ruse da sada uđu u Mostar.
a) Željkec je stvarno "sprječio Ruse da sada uđu u Mostar", čime je prekršio Ustav BiH i svoja ustavna ovlaštenja - a kolega se divi kršenju Ustava BiH.
b) Željkec je u stvari samo laprdao po običaju, a kolega se divi svom neznanju, a Željkovom jalovom laprdanju.
c) Ni Željkec, a ni kolega nemaju blage veze o ustavnim ovlaštenjima ČLANOVA Predsjedništva BiH, pa se i jedan i drugi "raduju" svojim umotvorinama.
Tužno, jako tužno.
Što ne dovodi do automatskog zaključka da je baš Komšić udružio ove hrvatske stranke okupljene u HNS. Možda su ove manje stranke uvidjele da bez HDZ nema ništa, da su jednostavno prejaki i onda se udružili u misli bolje i sa HDZ u malo vlasti nego nikako. Ideologije i savezništva su se i za manje mjenjala. Vlast čini čuda od ljudi.
Potrudio si se zaista. No meni, kao neznalici po tvom tumačenju, nešto nije jasno. Pitao sam, a ostao sam uskraćen odgovora, ako ti već kao politički forumski znalac i tumač smatraš da je pozicija člana Predsjedništva samo simbolične da ne kažem karikaturne prirode, zašto ovolika doza kmečanja od strane Čovića i evo lažne ljevice? Ako Čović samim izborom Komšića zapravo ima više vlasti nego kad je on himself u predsjedništvu, zašto ovoliko kuka i blokira? Ili je to samo šou?cadburry wrote: ↑05/05/2020 01:48Point. wrote: ↑04/05/2020 11:13
Iz citata sam obrisao sve prizemne i priglupe uvrede kojim pokusavas sakriti koliko ne znas o temi, koliko ti nije bitno diskutovati radi diskusije, vec ti je samo bitno da "pobijedis" u diskusiji. Vodio sam se principom "sakrij tudju sramotu", tako da sam ostavio sam ono o cemu se moze diskutovati.
Kazes da HDZ ima konstantan broj glasova. Drugi forumas ti fino pokaze da je HDZ od pojave Zeljka Komsica u visokoj politici vise nego uduplao broj glasova. Onda ti kazes da su sve "hrvatske" stranke iste. Prvo, po toj logici relativizacije, nema razlike izmedju SDA, SBB, SDP, DF, NS, BPS... jer su nekome to sve bosnjacke stranke. Drugo, i da su sve hrvatske stranke ideoloski iste, a nisu, ogromna je razlika jesu li pod Draganovom kontrolom ili nisu. 2006. nijedna nije bila, danas, zahvaljujuci Komsicu, sve jesu. Trece, ogromnu razliku u pregovarackoj poziciji ove "nase" (probosanske, jel) strane znaci da li se vlast moze formirati bez HDZ-a ili ne moze. Pa tako je SDP, dva puta kad je pravio vlast u BiH, oba puta uspio Dragana poslati u opoziciju, zahvaljujuci nekim HSPovima i Devedesetkama. Uspio ga je barem privremeno odvojiti od javnih resursa i destrukcije. Sa druge strane, DF ne samo da je sahranio svako hrvatsku opoziciju HDZ-u, nego je oba puta (otkad postoji) usao direktno sa HDZ-om u vlast.
To Draganovo "kmecanje" je ono pravljenje antihrvatske babaroge od Komsica o kojem sam ti govorio. To je Draganov nacin kontinuiranog ponavljanja bh. Hrvatima kako su ugrozeni od SDA i njihovog Komsica tj. od Bosnjaka i da im je jedini spas da zbiju i poravnaju safove iza njega. I ta prica pali jer joj je Komsic dao puni kredibilitet. Ne kmeci Dragan sto mu je tesko u zivotu, vjeruj mi - kad mu je tesko on umoci noge u bazen ispred njegove vile koji smo mi platili i bude mu bolje. On kmeci radi narativa hrvatske zrtve od teske bosnjacke sake u vidu Komsica, a sve da bi odrzao broj glasova koje ima u kantonima sa hrvatskom vecinom, a koji su mu, vjerovao ili ne, dovoljni da opstane kao apsolutni gospodar politickog zivota na federalnom i drzavnom nivou. A sve silne blokade koje pominjes su ti i najbolji dokaz da bez Dragana ne moze nista vise u BiH (ima par izuzetaka koji mogu, tipa izbor CIK-a, ali sve ostalo je u Draganovim rukama).
Cesto se pominje kako je HDZ gospodar finansijskog sektora u BiH jer ima drzavnog (Bevanda) i federalnog (Jelka) ministra finansija. Znas li kako su Bevanda i Jelka postali ministri? Tako sto su ih izabrali DF-ovi zastupnici. Isti oni koje si ti zaokruzio, vjerujuci da na taj nacin ga meces Draganu. Isti oni koji, kada sjednu sa svojim partnerima u vlasti, HDZ-ovim zastupnicima, se smiju tvom neznanju i naivnosti. A ti nastavi vjerovati u bajke o epskim bitkama dvojice arheneprijatelja, dobrog Hrvata Komse i zlog Hrvata Dragana.
Je li tebi smeta ovakav IZ? Ili je Draganov prijedlog etničkih torova i IZ prihvatljiviji? Možda imaš neko treće rješenje? Prosvjetli nas.asker wrote: ↑05/05/2020 01:31 Jedno je govoriti da je ZK lijen, los clan predsjednistva, a sasvim drugo guslati o nabacivanju lopte Covicu. Znaci ne treba nikad, niko, bilo koja stranka koja nije HDZ imati svog kandidata Hrvata jer ce zaboga ojacati Covica. Ili ce Covic, kao i glasaci Hrvati, oprostiti nekog Falatara ili koga vec, samo nek nije Zeljko![]()
OK.palermo wrote: ↑05/05/2020 08:57Koliko filozofije oko jednostavne stvari. Da je Dragan Čović član Predsjedništva BiH da li bi on i Mile u ime Predsjedništva BiH uputili zvaničan poziv rusima da pošpricaju i Mostar. Ima se pravo samo jednom pogađati.kluz franjo wrote: ↑05/05/2020 00:57Da ponovimo...Kakve opcije imamo da raščlanimo ovu glupost? Hmmm....Meni dosta što je sprječio Ruse da sada uđu u Mostar.
a) Željkec je stvarno "sprječio Ruse da sada uđu u Mostar", čime je prekršio Ustav BiH i svoja ustavna ovlaštenja - a kolega se divi kršenju Ustava BiH.
b) Željkec je u stvari samo laprdao po običaju, a kolega se divi svom neznanju, a Željkovom jalovom laprdanju.
c) Ni Željkec, a ni kolega nemaju blage veze o ustavnim ovlaštenjima ČLANOVA Predsjedništva BiH, pa se i jedan i drugi "raduju" svojim umotvorinama.
Tužno, jako tužno.
Da li je dok je Željko Komšić član Predsjedništva BiH upućen poziv rusima da pošpricaju Mostar. Nije.
Ko je meni draži. Željko.
Baš jednostavna stvar....ne traži nikakvo komplikovanje niti etiketiranje a bogami ni emocionalne izljeve forumaša
pa ako jedinice Hrvatskog ratnog zrakoplovstva budu spricale u interesu gradana hercegovine, naprimjer budi gasille neki pozar sto se.meme.tice bit ce pozdravljene. I naravno uz odobrenje i poziv nadleznih organa Bosne i Hercegovine. Ako budu strcale nesto sto je protivno interesima gradana hercegovine ili je u interesu samo dijela gradana hercwgovine naravno da.ocekujem da ce Predsjednistvo BiH uraditi sve da me zastiti i sve one koji bi takvim akcijama bili ugrozeni.kluz franjo wrote: ↑05/05/2020 13:17OK.palermo wrote: ↑05/05/2020 08:57Koliko filozofije oko jednostavne stvari. Da je Dragan Čović član Predsjedništva BiH da li bi on i Mile u ime Predsjedništva BiH uputili zvaničan poziv rusima da pošpricaju i Mostar. Ima se pravo samo jednom pogađati.kluz franjo wrote: ↑05/05/2020 00:57
Da ponovimo...
Kakve opcije imamo da raščlanimo ovu glupost? Hmmm....
Tužno, jako tužno.
Da li je dok je Željko Komšić član Predsjedništva BiH upućen poziv rusima da pošpricaju Mostar. Nije.
Baš jednostavna stvar....ne traži nikakvo komplikovanje niti etiketiranje a bogami ni emocionalne izljeve forumaša
Znači pod c)
Ništa, da pojednostavimo onda.
Poselami Željkeca, kada ti sljedeći put letjelice Hrvatskog ratnog zrakoplovstva budu "špricale" po Hercegovini.
Ne dovodi do takvog zaključka automatski nego deduktivno.Point. wrote: ↑05/05/2020 10:53Što ne dovodi do automatskog zaključka da je baš Komšić udružio ove hrvatske stranke okupljene u HNS. Možda su ove manje stranke uvidjele da bez HDZ nema ništa, da su jednostavno prejaki i onda se udružili u misli bolje i sa HDZ u malo vlasti nego nikako. Ideologije i savezništva su se i za manje mjenjala. Vlast čini čuda od ljudi.
Ako ti smeta što su i Bošnjaci glasali za Komšića, ostaje alternativa Dragana Čovića svako da glasa isključivo za svoje. Ili imaš neki treći prijedlog?
TakoE. Neće nama hrvatska vojska gasiti požare, ako je gašenje samo u interesu jednog dijela građana Hercegovine.palermo wrote: ↑05/05/2020 15:02pa ako jedinice Hrvatskog ratnog zrakoplovstva budu spricale u interesu gradana hercegovine, naprimjer budi gasille neki pozar sto se.meme.tice bit ce pozdravljene. I naravno uz odobrenje i poziv nadleznih organa Bosne i Hercegovine. Ako budu strcale nesto sto je protivno interesima gradana hercegovine ili je u interesu samo dijela gradana hercwgovine naravno da.ocekujem da ce Predsjednistvo BiH uraditi sve da me zastiti i sve one koji bi takvim akcijama bili ugrozeni.kluz franjo wrote: ↑05/05/2020 13:17OK.palermo wrote: ↑05/05/2020 08:57 Koliko filozofije oko jednostavne stvari. Da je Dragan Čović član Predsjedništva BiH da li bi on i Mile u ime Predsjedništva BiH uputili zvaničan poziv rusima da pošpricaju i Mostar. Ima se pravo samo jednom pogađati.
Znači pod c)
Ništa, da pojednostavimo onda.
Poselami Željkeca, kada ti sljedeći put letjelice Hrvatskog ratnog zrakoplovstva budu "špricale" po Hercegovini.
U pravu, vrlo jednostavno....
Valjda je do mene sto ne razumijem sto je pisac hotio reci.kluz franjo wrote: ↑05/05/2020 16:09
TakoE. Neće nama hrvatska vojska gasiti požare, ako je gašenje samo u interesu jednog dijela građana Hercegovine.
I dok Željkec telefonom ne nazove Donji Zemunik.
Tel: +385 23 250 101