Koliko mjere mogu trajati?
Moderator: O'zone
- dječak sa šibicama
#2801 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sad ostaje pratiti virus i ponasanje rulje, sto vise nediscipline to veca sansa da se brojevi oboljelih povecaju.
Srecom, sad medicina vec zna kako reagirati, cim brojevi gore slijedi karantin, sto bi se reklo "izvolite, sve je u vasim rukama".
Srecom, sad medicina vec zna kako reagirati, cim brojevi gore slijedi karantin, sto bi se reklo "izvolite, sve je u vasim rukama".
-
AmirBaa
#2802 Re: Koliko mjere mogu trajati?
E hvala strucnjak sto si nas upozorio 
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2803 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Nema šta da, dokle god nama malinari i turistički vodiči kupuju respiratore sumnjivog porijekla i kvaliteta, kumovi tuše donacije po apotekama, guzonje i režimlije derneče i šire zarazu i to se zataškava, prave sabirni logori na granicama i po gradovima gdje se "greškom" guraju i zaraženi (ako su zaraženi) i zdravi ljudi, kupuje mobilna bolnica za milione koja se koristi za promovisanje medijima dok se u UKC trpaju ljudi preko vez i bukne zaraza na onkološkim odjeljenjima....ma samo treba pooštriti mjere narod ne poštuje propise, hoda ulicom...dječak sa šibicama wrote: ↑03/05/2020 14:47 Sad ostaje pratiti virus i ponasanje rulje, sto vise nediscipline to veca sansa da se brojevi oboljelih povecaju.
-
neko_sa_strane
#2804 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Otvoriće oni uskoro i džamije i crkve ali neće ostalo. Moraju udovoljiti glasačkom tijelu.dječak sa šibicama wrote: ↑03/05/2020 14:30 Srecom trzni centri nisu otvoreni, rulja bi odmah navalila unutra. Ovako imamo kakvu takvu disciplinu ponasanja jer radnjice po carsiji malo koga zanimaju, kladionice zatvorene, shisha barovi zatvoreni, dzamije i crkve nisu dostupne.
- dječak sa šibicama
#2805 Re: Koliko mjere mogu trajati?
To da, u Hrvatskoj su vec otvorili crkve, ovdje ce dzamije za koji dan jer IZ zahtjeva, samo se nadati da nece jedni drugima za vrat disati, smrcati, kasljati, kihati.neko_sa_strane wrote: ↑03/05/2020 14:51Otvoriće oni uskoro i džamije i crkve ali neće ostalo. Moraju udovoljiti glasačkom tijelu.dječak sa šibicama wrote: ↑03/05/2020 14:30 Srecom trzni centri nisu otvoreni, rulja bi odmah navalila unutra. Ovako imamo kakvu takvu disciplinu ponasanja jer radnjice po carsiji malo koga zanimaju, kladionice zatvorene, shisha barovi zatvoreni, dzamije i crkve nisu dostupne.
Ovakav narod treba sa vremena na vrijeme dobro isprepadati. Inace, mrka kapa od nas.
- dale cooper
#2806 Re: Koliko mjere mogu trajati?
https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... 80015.aspx
Hrvatska ide na daljnje relaksacije mjera. Mislim da je ovo neizbježno i kod nas i ako se nastavi ovako što se tiče broja oboljelih sasvim
normalan i logičan sljedeći potez. Naravno, samo treba nastaviti sa oprezom i ličnom odgovornošću.
Hrvatska ide na daljnje relaksacije mjera. Mislim da je ovo neizbježno i kod nas i ako se nastavi ovako što se tiče broja oboljelih sasvim
normalan i logičan sljedeći potez. Naravno, samo treba nastaviti sa oprezom i ličnom odgovornošću.
- Edin H.
#2807 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Gradjani Britanije u velikom broju protiv najavljenih slabljenja ili dizanja restriktivnih mjera
http://www.msn.com/en-gb/news/coronavir ... ocid=ientp
The poll by Opinium, taken between Wednesday and Friday last week, found 17% of people think the conditions have been met to consider reopening schools, against 67% who say they have not been, and that they should stay closed.
Opposition to reopening restaurants and pubs – and allowing mass gatherings in sports and other stadiums to resume – is even higher. Just 11% of people think the time is right to consider reopening restaurants, while 78% are against. Only 9% believe it would be correct to consider reopening pubs, while 81% are against; 7% say it would be right to think of allowing mass gatherings at sports events or concerts to resume, with 84% against.
http://www.msn.com/en-gb/news/coronavir ... ocid=ientp
The poll by Opinium, taken between Wednesday and Friday last week, found 17% of people think the conditions have been met to consider reopening schools, against 67% who say they have not been, and that they should stay closed.
Opposition to reopening restaurants and pubs – and allowing mass gatherings in sports and other stadiums to resume – is even higher. Just 11% of people think the time is right to consider reopening restaurants, while 78% are against. Only 9% believe it would be correct to consider reopening pubs, while 81% are against; 7% say it would be right to think of allowing mass gatherings at sports events or concerts to resume, with 84% against.
- Lincoln-Burrows
#2808 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pitanje je koliko ljudi će moći ići na ljetovanje i gdje? Novaca malo a mjesta za poći još manje.
Ako i popuste mjere ništa od tiskanja na plažama a neće ništa od tih objekata ni raditi.
Odjednom ima višak radne snage i to ogromni višak turističkih radnika, gotovo svi.
Ako i popuste mjere ništa od tiskanja na plažama a neće ništa od tih objekata ni raditi.
Odjednom ima višak radne snage i to ogromni višak turističkih radnika, gotovo svi.
-
laik1981
#2809 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Kapa dole ovim ljekarima.. Zdrav razum je rijekost u zadnje vrijeme..Snake Eyes wrote: ↑03/05/2020 13:25 Ljudi objasnili
https://banned.video/watch?id=5ea4994ea881fd00808e95ad
- Lincoln-Burrows
- Edin H.
#2811 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sve zavisi od zemlje do zemlje i koliko je zahvacena, takvi I stavovi javnog mijenjaLincoln-Burrows wrote: ↑03/05/2020 15:45 Toliko o tome da je brzo gotovo.
http://hr.n1info.com/Svijet/a505569/Fra ... eseca.html
- Lincoln-Burrows
#2812 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Da što se tiče laganog popuštanja mjera ali ovo znači da nema putovanja niti ičeg takvog do daljnjega.Edin H. wrote: ↑03/05/2020 15:52Sve zavisi od zemlje do zemlje i koliko je zahvacena, takvi I stavovi javnog mijenjaLincoln-Burrows wrote: ↑03/05/2020 15:45 Toliko o tome da je brzo gotovo.
http://hr.n1info.com/Svijet/a505569/Fra ... eseca.html
- dječak sa šibicama
#2813 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Putovanja? o tome sada razmisljaju samo zemlje koje navratnanos zele izvuci turisticku sezonu koliko se moze. Preuranjeno, tek se radnjice otvaraju, javni saobracaj, normalne zemlje zele vidjeti rezultate postepenog otvaranja, ne bude li nekog skoka broja oboljelih onda idu dalje. Za sada je manje vise jasno da od masovnih okupljanja na stadionima, kinima, pozoristima nema nista do jeseni, eventualno ce kina i pozorista proraditi ali sa smanjenim kapacitetom, drzi odstojanje, svako trece sjediste popunjeno i tako to.
Na utakmici je to nemoguce tako da ce se i ako "proradi" sport, nastupati pred praznim tribinama.
Sto se tice avio saobracaja, nas aerodrom je do juna van funkcije sigurno, za dalje se ne zna nista. Avio agencije ocekuju lagano otvaranje linija, za pocetak unutrasnji promet. Iako neki lete cijelo vrijeme na pojedinim linijama, ali to je sa rizikom i iz nuzne potrebe.
Na utakmici je to nemoguce tako da ce se i ako "proradi" sport, nastupati pred praznim tribinama.
Sto se tice avio saobracaja, nas aerodrom je do juna van funkcije sigurno, za dalje se ne zna nista. Avio agencije ocekuju lagano otvaranje linija, za pocetak unutrasnji promet. Iako neki lete cijelo vrijeme na pojedinim linijama, ali to je sa rizikom i iz nuzne potrebe.
-
coco1
#2814 Re: Koliko mjere mogu trajati?
sve se cudim, kako se kaja nigdje ne spominje oko talova u ovo vrijeme? ili su, za njega, ovo sitne cifre?Lajavikrelac wrote: ↑03/05/2020 14:51Nema šta da, dokle god nama malinari i turistički vodiči kupuju respiratore sumnjivog porijekla i kvaliteta, kumovi tuše donacije po apotekama, guzonje i režimlije derneče i šire zarazu i to se zataškava, prave sabirni logori na granicama i po gradovima gdje se "greškom" guraju i zaraženi (ako su zaraženi) i zdravi ljudi, kupuje mobilna bolnica za milione koja se koristi za promovisanje medijima dok se u UKC trpaju ljudi preko vez i bukne zaraza na onkološkim odjeljenjima....ma samo treba pooštriti mjere narod ne poštuje propise, hoda ulicom...dječak sa šibicama wrote: ↑03/05/2020 14:47 Sad ostaje pratiti virus i ponasanje rulje, sto vise nediscipline to veca sansa da se brojevi oboljelih povecaju.
Srecom, sad medicina vec zna kako reagirati, cim brojevi gore slijedi karantin, sto bi se reklo "izvolite, sve je u vasim rukama".![]()
-
MUNAFIK
#2815 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Turska najavljuje otvaranje sezone u junu!dječak sa šibicama wrote: ↑03/05/2020 16:07 Putovanja? o tome sada razmisljaju samo zemlje koje navratnanos zele izvuci turisticku sezonu koliko se moze. Preuranjeno, tek se radnjice otvaraju, javni saobracaj, normalne zemlje zele vidjeti rezultate postepenog otvaranja, ne bude li nekog skoka broja oboljelih onda idu dalje. Za sada je manje vise jasno da od masovnih okupljanja na stadionima, kinima, pozoristima nema nista do jeseni, eventualno ce kina i pozorista proraditi ali sa smanjenim kapacitetom, drzi odstojanje, svako trece sjediste popunjeno i tako to.
Vec su oborili krivu aktivnih slucajeva i do kraja,
ramazana ce se, broj zarazenih ovim tempom spustiti na minimum... Ista je stvar i sa crnom gorom...
Ja sam siguran da ce u julu i augustu moci na more i u Cg i u Grcku i u Tursku!
-
daddy-kool
#2816 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ja ne znam ko bi se usudio u Tursku ovog ljeta, jer tamo se razboliti pa šta onda?MUNAFIK wrote: ↑03/05/2020 16:12 Turska najavljuje otvaranje sezone u junu!
ramazana ce se, broj zarazenih ovim tempom spustiti na minimum... Ista je stvar i sa crnom gorom...
Na stranu ako bude na snazi obavezna samoizoalcija 14 dana, putovanje avionom i sl.
-
coco1
#2817 Re: Koliko mjere mogu trajati?
blago se svakome kome je, u ovom trenutku, jedini i najveci problem hoce li ove godine moci odmor provesti negdje na moru.
- bunk
#2818 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Gledam postove na fb zene od jednog korumpiranog direktora skole..
" pozelila Istanbul( ona je bila napisala Istambul)
Konto djecijih ekskurzija otisli su besplatno 2x u Tursku..
I pozelilo...
" pozelila Istanbul( ona je bila napisala Istambul)
Konto djecijih ekskurzija otisli su besplatno 2x u Tursku..
I pozelilo...
-
MUNAFIK
#2819 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pa Turska ima bolnice bolje nego mnoge zemlje u EU... A sta da se razbolis od cega? Sanse da se razbolis od corine svakim danom su manje i manje, a i ako se razbolis 99,9% ces proc bez problema... Zasto ne bi isao u Crnu Goru ili Tursku?daddy-kool wrote: ↑03/05/2020 16:17Ja ne znam ko bi se usudio u Tursku ovog ljeta, jer tamo se razboliti pa šta onda?MUNAFIK wrote: ↑03/05/2020 16:12 Turska najavljuje otvaranje sezone u junu!
Na stranu ako bude na snazi obavezna samoizoalcija 14 dana, putovanje avionom i sl.
- sinuhe
#2820 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Na ljude koji su se iz Spanije vracali u sjevernu Evropu prije par sedmica gledali k'o da su sugavi
Cuj ici na odmor ljeta 2020.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2821 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Polako ljudi...ne krene li normalizacija nastaće kolaps svega, globalna ekonomija je krhka i povezana. Virus ne virus, ili ćemo se pokrenuti ili odošmo svi u pm...
- Lincoln-Burrows
#2822 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ja sam u takvoj situaciji da mi ne treba otvaranje granica, čak štoviše bolje da su zatvorene,
more mi je takoreći pred vratima, uz mjere distance svi će moći na brčkanje i ronjenje.
Ne mogu ni zamisliti kako bi bilo da nagrnu turisti, nema šanse da se svi smjeste.
more mi je takoreći pred vratima, uz mjere distance svi će moći na brčkanje i ronjenje.
Ne mogu ni zamisliti kako bi bilo da nagrnu turisti, nema šanse da se svi smjeste.
-
daddy-kool
#2823 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Letiti avionom sa 150 drugih duša u oba smjera, aerodromi, gužva, prebaicvanje, restorani, tamo ako zaista krene turizam ljudi sa svih strana, niko to ne može iskontrolisati.
U povratku u samoizlaciju 14 dana, i to ako sve prođe uredno.
Liječiti se van zemlje, neka, ne hvala ako baš ne mora.
Za CG ne znam, nisam tamo nikada išao.
-
neko_sa_strane
#2824 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Nema putovanja prije jula ili avgusta iduće godine.
- P308