PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vojopd

#8276 Re: PlayStation 4 - all about

Post by vojopd »

mobsterc wrote: 02/05/2020 17:24 Usa 1godina psn jeftino?
Cdkeys - 32,99$
mobsterc

#8277 Re: PlayStation 4 - all about

Post by mobsterc »

Jesu li pouzdani, prosli put sam ispusio foru od onih g2a
TMovac

#8278 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

mobsterc wrote: 02/05/2020 17:24 Usa 1godina psn jeftino?
Offgamers.com 38,89$ , samo pazi kad kupujes. Uvijek biraj DISCOUNT PROMO. Bez promo-a je skuplje 3-4 dolara.
mobsterc

#8279 Re: PlayStation 4 - all about

Post by mobsterc »

Edit, uzeo na cdkeys, proslo
Danke
vojopd

#8280 Re: PlayStation 4 - all about

Post by vojopd »

Uzimam stalno preko cdkeys i nikada problema nisam imao.
tap3ah75

#8281 Re: PlayStation 4 - all about

Post by tap3ah75 »

Kako znate koje su igre besplatne? Kao što je sad Uncharted kolekcija i Jurney?
Ja trazio po stranici a nisam uspio naći ... mislim nađem kad ukucam u pretragu jurney ... ali ima li negdje da mogu kliknuti i da vidim šta ima za džabe.
arnes_king

#8282 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

tap3ah75 wrote: 02/05/2020 21:49 Kako znate koje su igre besplatne? Kao što je sad Uncharted kolekcija i Jurney?
Ja trazio po stranici a nisam uspio naći ... mislim nađem kad ukucam u pretragu jurney ... ali ima li negdje da mogu kliknuti i da vidim šta ima za džabe.
Ja najvise pratim forume, npr ovdje i na bug hr ps4 temu pa uvijek neko napise kad sta ima. Takodjer i na redditu mozes upratiti najlakse.

Sto se tice PSN, imas kategoriju pod games -> free to play i demo pa tu mozes naci demo verzije i besplatne igre.

A ovako ako je sta vanredno bude negdje po netu npr ps blog pa neko objavi na forume i slicno.
artur morgan

#8283 Re: PlayStation 4 - all about

Post by artur morgan »

Povremeno igram multiplejer battlefield....kako ostali igraci igraju samo preko ps4 ili su tu na serveru pc igraci ??? Jeli moguce biti onako brz i precizan sa gamepadom :-D
Krespons

#8284 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Krespons »

Na kojim stranicama vi uzimate konzole i igre za konzole?
artur morgan

#8285 Re: PlayStation 4 - all about

Post by artur morgan »

Ja ovdje kupujem bonove za us ps4 store.

https://www.offgamers.com/game-card/con ... rk-card-us

Bon ili kartica u protuvrijednosti u $ koji kupim dobijem kod nakon kupovine i unesem u redeem codes u svom ps4 accountu i kupujem igre preko ps storea direktno iz ps4 ili preko pc-a.

Pogledaj na youtube a ima i na ovoj temi sve objasnjeno, prelistaj. Ja sam citao prije nego sam kupio ps4.

Konzolu mozes kupiti ovdje

https://www.sancta-domenica.ba/gaming/i ... e/ps4.aspx
Ultraviolent

#8286 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ultraviolent »

artur morgan wrote: 02/05/2020 23:07 Povremeno igram multiplejer battlefield....kako ostali igraci igraju samo preko ps4 ili su tu na serveru pc igraci ??? Jeli moguce biti onako brz i precizan sa gamepadom :-D
Jeste, igram sa drugom cod razvaljuje na dzojstiku.
Ne znam kako, noob sam. Sreca pa ima crossplay :D

Edit.
Htio sam reci sreca pa podrzava mouse and keyboard haha
Ironman_88

#8287 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

Ja još uvijek nigdje ne mogu naći pravi gameplay iz ove igrice, i ovaj novi, navodni gameplay trailer ne pokazuje absolutno ništa već klasično/bombastično namudan trailer.
Rijetko je dobar znak kad tri mjeseca prije izlaska igrice još uvijek nema ništa opipljivo i korektno, ali nadam se da uveliko griješim u ovom slučaju.
NecuVise

#8288 Re: PlayStation 4 - all about

Post by NecuVise »

Pa imaš onaj sa e3 10minutni trailer koji pokazuje gameplay. Uglavnom ništa revolucionarno, mix assassin's creed, batman i još nekih igara. Bitno je da bude zabavna igra i to je to, nemoj očekivati najbolju igru ikad.
Ironman_88

#8289 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

NecuVise wrote: 03/05/2020 12:30 Pa imaš onaj sa e3 10minutni trailer koji pokazuje gameplay. Uglavnom ništa revolucionarno, mix assassin's creed, batman i još nekih igara. Bitno je da bude zabavna igra i to je to, nemoj očekivati najbolju igru ikad.
Ona E3 prezentacija od prošle godine je napravljena da bude "cinematic" prezentacija gdje ne vidiš ništa konkretno po pitanju gameplaya, rekli su i sami da će se do izaska toga dosta promjeniti. U vremenu gdje se igrice seciraju godinu prije izlaska i unaprijed znaš sve detalje i dostupne čitave misije gameplay-a (što je također smor kad te bombardiraju svakom sitnicom), o ovoj ne znaš praktično ništa 3 mjeseca prija izlaska.
Tabakmalac

#8290 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tabakmalac »

Za ovo gore, koliko znam Battlefield nema Crossplay tako da nije isključeno da ima vrlo dobrih džojstik igrača. Mada konzolne verzije imaju aim assist.
Last edited by Tabakmalac on 03/05/2020 15:57, edited 1 time in total.
NecuVise

#8291 Re: PlayStation 4 - all about

Post by NecuVise »

Ironman_88 wrote: 03/05/2020 12:39
NecuVise wrote: 03/05/2020 12:30 Pa imaš onaj sa e3 10minutni trailer koji pokazuje gameplay. Uglavnom ništa revolucionarno, mix assassin's creed, batman i još nekih igara. Bitno je da bude zabavna igra i to je to, nemoj očekivati najbolju igru ikad.
Ona E3 prezentacija od prošle godine je napravljena da bude "cinematic" prezentacija gdje ne vidiš ništa konkretno po pitanju gameplaya, rekli su i sami da će se do izaska toga dosta promjeniti. U vremenu gdje se igrice seciraju godinu prije izlaska i unaprijed znaš sve detalje i dostupne čitave misije gameplay-a (što je također smor kad te bombardiraju svakom sitnicom), o ovoj ne znaš praktično ništa 3 mjeseca prija izlaska.
Ne mislim na prošlu nego 2018 gdje je bio gameplay video. Ne branim ih ništa nego samo kažem šta da otprilike očekuješ od igre.
arnes_king

#8292 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Poceo aktivnije sad igrati Days Gone i igra je super ali neke stvari su tako glupe da ne mogu povjerovati.

Dosao do nekog ambush kampa gdje trebam 14 likova pobiti, i idem sve stealth dok me ne skontaju i do tad je sve OK. Cim ovi zapucaju niotkud se pojavi horda zombija ali ono sto je glupo je sto se ta horda uvijek pojavi meni iza ledja, bez obzira gdje sam i uvijek samo mene napada i horda a i ovi s puskama bez obzira sto nisam ja pucao i privukao paznju...

Spustio sam cak i na easy ali nema sanse da predjem, pobijem svih 14 ali pri kraju neko zapuca i onda nema sanse pobjeci od horde.
NecuVise

#8293 Re: PlayStation 4 - all about

Post by NecuVise »

arnes_king wrote: 03/05/2020 15:25 Poceo aktivnije sad igrati Days Gone i igra je super ali neke stvari su tako glupe da ne mogu povjerovati.

Dosao do nekog ambush kampa gdje trebam 14 likova pobiti, i idem sve stealth dok me ne skontaju i do tad je sve OK. Cim ovi zapucaju niotkud se pojavi horda zombija ali ono sto je glupo je sto se ta horda uvijek pojavi meni iza ledja, bez obzira gdje sam i uvijek samo mene napada i horda a i ovi s puskama bez obzira sto nisam ja pucao i privukao paznju...

Spustio sam cak i na easy ali nema sanse da predjem, pobijem svih 14 ali pri kraju neko zapuca i onda nema sanse pobjeci od horde.
Pa otiđi izazovi hordu i samo pobjegneš i gledaš ludnicu :D tako sam ja u onom jednom dijelu gdje je horda u tunelu a ovi imaju kamp ispred tunela.
arnes_king

#8294 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

NecuVise wrote: 03/05/2020 16:25
arnes_king wrote: 03/05/2020 15:25 Poceo aktivnije sad igrati Days Gone i igra je super ali neke stvari su tako glupe da ne mogu povjerovati.

Pa otiđi izazovi hordu i samo pobjegneš i gledaš ludnicu :D tako sam ja u onom jednom dijelu gdje je horda u tunelu a ovi imaju kamp ispred tunela.
E pa nije mi to naumpalo jer nisam ni vidio odakle se pojavi horda, ali pokusat cu svakako. Hvala :thumbup:
NecuVise

#8295 Re: PlayStation 4 - all about

Post by NecuVise »

Ništa, javi kako si prošao :-D
TMovac

#8296 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

arnes_king wrote: 03/05/2020 19:55
NecuVise wrote: 03/05/2020 16:25

E pa nije mi to naumpalo jer nisam ni vidio odakle se pojavi horda, ali pokusat cu svakako. Hvala :thumbup:
Vecinu ambush kampova mozes ocistiti uz pomoc hordi. Kod nekih ovisi i kada se odlucis cistiti kamp. Posto nisu sve horde aktivirane. Samo ako budes isao sa hordom cistiti uvijek imaj na umu da se sakrijes. Jer izmedju tebe i lika u ambush kampu freaker ce uvijek ganjati tebe. To je jedini propust u igri.

Ps ja sam jednom iz zajebancije doveo hordu u Lost Lake kamp i nisu mi dali da udjem
arnes_king

#8297 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

E raja upravo sam procitao leakovani sadrzaj sa video snimka igre The Last of us 2 i mogu reci da sam se razocarao i ohladio od igre skroz.

Na kraju nije stvar ni u tome sto je Ellie gay nego su zasrali pricu daleko vise i jos su isli vise u ekstremnost....

Necu da spoilam, ali koga zanima mogu kopirati napisani kratko tekst sa tih snimaka u spolier formatu ovdje...

Sad sam pogledao jedan video od tih leakova i fujj. Unistilu su tako dobru igru, kako govno od price su uradili i totalno ode u pogresnom pravcu.
TMovac

#8298 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

arnes_king wrote: 03/05/2020 22:16 E raja upravo sam procitao leakovani sadrzaj sa video snimka igre The Last of us 2 i mogu reci da sam se razocarao i ohladio od igre skroz.

Na kraju nije stvar ni u tome sto je Ellie gay nego su zasrali pricu daleko vise i jos su isli vise u ekstremnost....

Necu da spoilam, ali koga zanima mogu kopirati napisani kratko tekst sa tih snimaka u spolier formatu ovdje...

Sad sam pogledao jedan video od tih leakova i fujj. Unistilu su tako dobru igru, kako govno od price su uradili i totalno ode u pogresnom pravcu.
Vecina tog sto si vidio nece biti u finalnoj igri. Imas u videu pojasnjenje.

Ja sam igru vec preorderovo. Imam povjerenja u Naughty Dog. Niti jedna njihova igra do sada nije bila promasaj. Barem one koje sam igrao.
arnes_king

#8299 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

TMovac wrote: 03/05/2020 22:32
arnes_king wrote: 03/05/2020 22:16 E raja upravo sam procitao leakovani sadrzaj sa video snimka igre The Last of us 2 i mogu reci da sam se razocarao i ohladio od igre skroz.

Vecina tog sto si vidio nece biti u samoj igri
Https://youtu.be/K7jOgwBqbaM
Video snimci sa leakovane verzije su imale datum 02.03.2020 tako da je itekako blizu ako ne i konačna verzija. Ovo sto ovaj lik navodi nikako ne govori da to nije to nego da se radi o nekoj ranijoj probnoj verziji i mozda nece svaki dio biti u igri. Medjutim leakovana je komplet igra i prica i to sa svjezim datumom, a ono sto sam procitao i vidio me definitivno odbilo od kupovine iako sam do prije sat smatrao da ne mogu toliko lose nesto uraditi pa da ne kupim.

Naughty dog se sad samo pokusava zastiti i ublaziti ovaj udar tom pricom da to nije bas tako.
Ironman_88

#8300 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

Napiši kratko ako ti nije mrsko, nisam htio dosad ništa o tome čitati ali vidim sa svih strana da nešto ozbiljno smrdi.
Post Reply