Ma ne znam, nisam radio sa lokalnim bankama
Fikret (srebrena malina) i respiratori
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#1401 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
-
RtrnOfSalisbury
#1402 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
pastoralnom fikri je dato 200 tisuca za povratak usarajvo
imal neka cifra, dovoljna za njegov vjecni odlazak
hajat je navodno izbriso
pastoralnog fikru iz novije emisija sto je veliki korak za hajat al mali za bejha ...
pastoralnog fikru iz novije emisija sto je veliki korak za hajat al mali za bejha ...
- BrziGonzales
#1403 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Mora li firma imati carinski broj da bi nešto uvezla?
https://bizreg.pravosudje.ba/pls/apex/f ... RAGA,FALSE
Ovdje bi trebalo da izbaci svakog registrovanog privrednog subjekta u BiH (naše maline nema) i da pokaže ima li carinski broj čime je dozvoljeno da se bavi uvozom? Možda može neko drugi da uvozi u njihovo ime, kako to ide? Ako je tako, ko je to uvezao u njihovo ime?
Ovdje bi trebalo da izbaci svakog registrovanog privrednog subjekta u BiH (naše maline nema) i da pokaže ima li carinski broj čime je dozvoljeno da se bavi uvozom? Možda može neko drugi da uvozi u njihovo ime, kako to ide? Ako je tako, ko je to uvezao u njihovo ime?
- Billy The Pljuc
#1404 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ne znam druže, zato se i ograđujem u postovima sa "ako Avaz ne pretjeruje" i u narednom sa "navodno".Ricken wrote: ↑02/05/2020 23:59Ne valjaju podaci LRC-u. Društvo ima račune u 4 banke, a zadnji je otvoren 20.12.2019. Ovo što piše zadnja promjena, je moglo biti dodavanje potpisnika i slično, ali računi postoje duži period, osim jednog iz decembra 2019.Billy The Pljuc wrote: ↑02/05/2020 17:02 Pokušavaju zataškati al' baš ofirno, Kreštalica????
Ako Avaz ne pretjeruje a vjerujem gdje ima dima ima i vatre:
https://avaz.ba/vijesti/bih/567403/sreb ... uplati-pdv
Kao nešto sastanče i kupuju vrijeme a sva govna upletena u ovo su odavno trebala biti iza rešetaka dok traje istražni proces.
Unfuckingbeliavable...
Svi mi se svakodnevno trebamo podsjećati na Fikreta, ne ovog smrada iz sela Sućeska, nego na siromaha kojeg ista ova govna zatvoriše zbog tri metra drva i da svako od nas može sutra biti on.
Da sve smrdi meni barem, malo je reći. Iz sopstvenih iskustava, ima tome već 11 godina kako sam ugasio zadnju registrovanu firmu, mogu reći da sam poslovao sa dva računa u jednoj banci, nije bilo potrebe za masom računa u više banaka, vjerujem da i obim poslovanja našeg lijepog, dobrog i prepoštenog Fikre ne zahtjeva više računa u različitim bankama ili ipak da?
-
Hendrix
#1405 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Najgori sloj drustva kod nas je ovaj tip "dobrog, prepostenog bosnjaka mumina/muminke" koji komentarise po fejsu i brani ove kriminalce, ali ne govorim o SDA botovima. Ovo su one sredovjecne teke, penzionerke, amidze i dajdze koji ne bi da se u mjesec Ramazan zavade bosnjaci, pa nemojte napadati covjeka, ima pravda stice bozija pravda, nece nikom na onom svijetu trebati te pare, nek tuzilastvo istrazi, da su bili srbi ili hrvati ne biste tako napadali...itd. To je isti sloj drustva koji sheruje clanke protiv 5G a ne zna ni sta je mobilna mreza niti kako funkcionise ali zna kliknuti share article. I tako dok se u rijeci Spreci desava opet tradicionalni mjesecni pomor ribe...nas dobri preposteni narod se sikira oko cipovanja vakcinom i 5G mreze.
To je onaj mentalitet nemoci, ljudi su svjesni da ih guze citav zivot ali opet pokusavaju da nadju neku vjersku konotaciju i to nekako ispeglaju univerzalnom bozijom pravdom koja ce stici svakog ko je pokro i zajebo ovu zemlju. Oni nece da vide i nece da prihvate cinjenicu da se vjera ovde koristi u svrhu pranja kriminalnih radnji i majkin iftar i molitve protiv zuluma pogadjaju upravo ovaj najgluplji sloj drustva. I tako dok nasi mumini cekaju pravdu na onom svijetu, na ovome ih guzi neki polupismeni idiot u skupocjenom Jaguaru koji se krije iza genocida i molitvi svoje majke.
Jebo ti nas.
To je onaj mentalitet nemoci, ljudi su svjesni da ih guze citav zivot ali opet pokusavaju da nadju neku vjersku konotaciju i to nekako ispeglaju univerzalnom bozijom pravdom koja ce stici svakog ko je pokro i zajebo ovu zemlju. Oni nece da vide i nece da prihvate cinjenicu da se vjera ovde koristi u svrhu pranja kriminalnih radnji i majkin iftar i molitve protiv zuluma pogadjaju upravo ovaj najgluplji sloj drustva. I tako dok nasi mumini cekaju pravdu na onom svijetu, na ovome ih guzi neki polupismeni idiot u skupocjenom Jaguaru koji se krije iza genocida i molitvi svoje majke.
Jebo ti nas.
-
maha_xy
#1406 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nisu otvoreni računi, ono je statusna promjena, računi su bili blokirani i 24.02. ponovo aktivni, koliko sam mogao primijetiti na izvještaju LRC. Ali kako je dobio kredit, eh to bih baš bilo zanimljivo provjeriti...Haris.ba wrote: ↑02/05/2020 23:13Član 38.
(1) Zabranjeno je poslovnim subjektima da vrše plaćanja preko računa kod ovlašćenih
organizacija, ako imaju blokirane račune.
(2) Zabranjeno je korišćenje sredstava koja poslovni subjekat ima na računima kod
ovlašćenih organizacija, a koja su blokirana na osnovu naloga za prinudnu naplatu, za
druga plaćanja poslovnog subjekta.
(3) Zabranjeno je ovlašćenim organizacijama da poslovnim subjektima, čiji su računi
blokirani, otvaraju nove račune.
Zanimljivo je ovo sve. Veoma zanimljivo.Član 48.
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 20.000 KM do 80.000 KM kazniće se za prekršaj
ovlašćena organizacija ako:
j) ne izvrši naloge za prinudnu naplatu u skladu sa čl. 36. i 37. ovog zakona,
k) poslovnom subjektu, čiji su računi blokirani, izvrši plaćanja i otvari nove račune
suprotno članu 38. st. 2. i 3. ovog zakona,
(2) Za prekršaje iz stava 1. ovog člana kazniće se i odgovorno lice u ovlašćenoj
organizaciji novčanom kaznom u iznosu od 5.000 KM do 20.000 KM.![]()
-
emirolini
#1407 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Liku blokirani racuni, godisnji promet 400k. I dobije posao od 10.5 mil. I expresni kredit od 1.2 mil da uplati porez. Da pogodim koja je banka... BBI?
- Ricken
#1408 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pa ako ima kredite u više banaka, a to i javno kaže, moguće da je uslov za odobrenje bilo otvaranje računa u toj banci kreditoru.Billy The Pljuc wrote: ↑03/05/2020 00:54Ne znam druže, zato se i ograđujem u postovima sa "ako Avaz ne pretjeruje" i u narednom sa "navodno".Ricken wrote: ↑02/05/2020 23:59Ne valjaju podaci LRC-u. Društvo ima račune u 4 banke, a zadnji je otvoren 20.12.2019. Ovo što piše zadnja promjena, je moglo biti dodavanje potpisnika i slično, ali računi postoje duži period, osim jednog iz decembra 2019.Billy The Pljuc wrote: ↑02/05/2020 17:02 Pokušavaju zataškati al' baš ofirno, Kreštalica????
Ako Avaz ne pretjeruje a vjerujem gdje ima dima ima i vatre:
https://avaz.ba/vijesti/bih/567403/sreb ... uplati-pdv
Kao nešto sastanče i kupuju vrijeme a sva govna upletena u ovo su odavno trebala biti iza rešetaka dok traje istražni proces.
Unfuckingbeliavable...
Svi mi se svakodnevno trebamo podsjećati na Fikreta, ne ovog smrada iz sela Sućeska, nego na siromaha kojeg ista ova govna zatvoriše zbog tri metra drva i da svako od nas može sutra biti on.
Da sve smrdi meni barem, malo je reći. Iz sopstvenih iskustava, ima tome već 11 godina kako sam ugasio zadnju registrovanu firmu, mogu reći da sam poslovao sa dva računa u jednoj banci, nije bilo potrebe za masom računa u više banaka, vjerujem da i obim poslovanja našeg lijepog, dobrog i prepoštenog Fikre ne zahtjeva više računa u različitim bankama ili ipak da?
Srebrena Malina je najmanje bitna u cijeloj priči. Nije sama sebi dodjelila ugovor i uplatila avans. Ovako se pažnja razvodnjava sa ključnih aktera.
Naravno odgovornost odgovornih lica F.H. SM, vjerovatno postoji, ali u lancu komandovanja puki izvršitelji.
-
RtrnOfSalisbury
#1409 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
...ovo je jedan od kljucnih razloga zasto nam treba sto vise rialitija, zvijezdi, takmicenja u pljuvanju udalj i voditelja tipa pastoralnog fikre. inace nauka bi trebala istrazit koja tv moze napredovat sa pastoralnim fikrom kao voditeljem. ako sarajvo i bejha nema boljeg ondagajHendrix wrote: ↑03/05/2020 00:56 Najgori sloj drustva kod nas je ovaj tip "dobrog, prepostenog bosnjaka mumina/muminke" koji komentarise po fejsu i brani ove kriminalce, ali ne govorim o SDA botovima. Ovo su one sredovjecne teke, penzionerke, amidze i dajdze koji ne bi da se u mjesec Ramazan zavade bosnjaci, pa nemojte napadati covjeka, ima pravda stice bozija pravda, nece nikom na onom svijetu trebati te pare, nek tuzilastvo istrazi, da su bili srbi ili hrvati ne biste tako napadali...itd. To je isti sloj drustva koji sheruje clanke protiv 5G a ne zna ni sta je mobilna mreza niti kako funkcionise ali zna kliknuti share article. I tako dok se u rijeci Spreci desava opet tradicionalni mjesecni pomor ribe...nas dobri preposteni narod se sikira oko cipovanja vakcinom i 5G mreze.
Jebo ti nas.
- Ricken
#1410 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Trebalo bi ali nije tako. Na bizregu nema firmi sa sjedištem u RSu. Carinski broj možeš provjeriti kod UIO. Zna se dogoditi da je firma registrovana za uvoz i izvoz, ali nije u bizregu registrovano. Prema službenoj informaciji UIO uvoznik je bila SM, i mislim da tu nema problema, ne bi se UIO zezala s tom stvari.BrziGonzales wrote: ↑03/05/2020 00:52 Mora li firma imati carinski broj da bi nešto uvezla?
- BrziGonzales
#1411 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Prevarilo me što nudi u opcijama i Republiku Srpsku...Ricken wrote: ↑03/05/2020 01:09Trebalo bi ali nije tako. Na bizregu nema firmi sa sjedištem u RSu. Carinski broj možeš provjeriti kod UIO. Zna se dogoditi da je firma registrovana za uvoz i izvoz, ali nije u bizregu registrovano.BrziGonzales wrote: ↑03/05/2020 00:52 Mora li firma imati carinski broj da bi nešto uvezla?
- JanuaryJones
#1412 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
I nisu samo sredovječne žene, tetke, i starija generacija. Puno je tu mladih ljudi, polusvijeta sa pogrešno postavljenim prioritetima i svjetonazorima koji sebi daju za pravo da određuju, kroz nekakvu nametnutu prizmu vjere, kakav je ko. I puna usta vjere i Ramazana i Bajrama i Srebrenice a vamo gleda kako da prevari, zavrne, bilo kakav šićar... i tako decenijama. Takav obrazac ponašanja je postao mainsteam, teško će jedna generacija to ispraviti.Hendrix wrote: ↑03/05/2020 00:56 Najgori sloj drustva kod nas je ovaj tip "dobrog, prepostenog bosnjaka mumina/muminke" koji komentarise po fejsu i brani ove kriminalce, ali ne govorim o SDA botovima. Ovo su one sredovjecne teke, penzionerke, amidze i dajdze koji ne bi da se u mjesec Ramazan zavade bosnjaci, pa nemojte napadati covjeka, ima pravda stice bozija pravda, nece nikom na onom svijetu trebati te pare, nek tuzilastvo istrazi, da su bili srbi ili hrvati ne biste tako napadali...itd. To je isti sloj drustva koji sheruje clanke protiv 5G a ne zna ni sta je mobilna mreza niti kako funkcionise ali zna kliknuti share article. I tako dok se u rijeci Spreci desava opet tradicionalni mjesecni pomor ribe...nas dobri preposteni narod se sikira oko cipovanja vakcinom i 5G mreze.
Jebo ti nas.
- Billy The Pljuc
#1413 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
@Ricken
Najvjerovatnije i jeste da je tako kao što pišeš.
Ne bi na njemu ni bio fokus da nije izlazio u javnost kojekakvim izjavama na društvenim mrežama a tek nakon očitih laži plasiranih Oslobođenju na upit kakva je njegova uloga u čitavoj priči. Znači još nije bilo potvrđeno da je njegova firma u stvari dobavljač respiratora, on sere kako je tu da savjetuje, pomogne, iskoristi svoje konekcije itd.itd.
Meni je to diglo živac, pogotovo što procjenjujem i njega i Solaka kao potkapacitirane osobe da se bave čim se već bave u životu, jedan kao "šef" FUCZ a drugi "privrednik" koji je ispostaviće se poguran od strane SDA sa ni manje ni više nego bespovratnim iznosom od 200.000 KM (ko zna, možda je toga bilo još a da nismo upoznati).
Onom đubretu bezobraznom još i smeta što novinari pišu svašta pa se javlja u tužilaštvo da isto učini nešto povodom toga.
Kao što i napisah, ne vjerujem da su obojica kapacitet za ovu vrstu prevare mada se stignem i ugristi za jezik, vrijeme će pokazati nadam se.
Da trebaju odgovarati jasno je da trebaju, ja bih da sam u mogućnosti pozvao na odgovornost sve i jednu osobu koja je ne samo učestvovala u istom nego i one koji su se očitovali povodom prozivki kao što je npr. ona zamjenica Solaka ili Novalić koji danas govori jedno a sutra drugo, itd. itd. Ti ljudi su na javnim funkcijama i ako se ispostavi da su lagali a konkretno ovo dvoje su sami sebe hvatali u laži ili demantu onda isti treba da u najmanju ruku odstupe sa funkcija.
Najvjerovatnije i jeste da je tako kao što pišeš.
Ne bi na njemu ni bio fokus da nije izlazio u javnost kojekakvim izjavama na društvenim mrežama a tek nakon očitih laži plasiranih Oslobođenju na upit kakva je njegova uloga u čitavoj priči. Znači još nije bilo potvrđeno da je njegova firma u stvari dobavljač respiratora, on sere kako je tu da savjetuje, pomogne, iskoristi svoje konekcije itd.itd.
Meni je to diglo živac, pogotovo što procjenjujem i njega i Solaka kao potkapacitirane osobe da se bave čim se već bave u životu, jedan kao "šef" FUCZ a drugi "privrednik" koji je ispostaviće se poguran od strane SDA sa ni manje ni više nego bespovratnim iznosom od 200.000 KM (ko zna, možda je toga bilo još a da nismo upoznati).
Onom đubretu bezobraznom još i smeta što novinari pišu svašta pa se javlja u tužilaštvo da isto učini nešto povodom toga.
Kao što i napisah, ne vjerujem da su obojica kapacitet za ovu vrstu prevare mada se stignem i ugristi za jezik, vrijeme će pokazati nadam se.
Da trebaju odgovarati jasno je da trebaju, ja bih da sam u mogućnosti pozvao na odgovornost sve i jednu osobu koja je ne samo učestvovala u istom nego i one koji su se očitovali povodom prozivki kao što je npr. ona zamjenica Solaka ili Novalić koji danas govori jedno a sutra drugo, itd. itd. Ti ljudi su na javnim funkcijama i ako se ispostavi da su lagali a konkretno ovo dvoje su sami sebe hvatali u laži ili demantu onda isti treba da u najmanju ruku odstupe sa funkcija.
-
Vidal89
#1414 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ja kao vidovnjak vec vidim sta ce se desiti
Fikro ide u zatvor 5god, s pricom kako se kaje a vec se 2god vuce po sudovima, tako da ce.odlezati 3godine ali uz dobro vladanje bice pusten namon 20mjeseci.
Narodna zatucana masa ce biti zadovoljena svrasavajuci da je neko ipak osudjen i da ima pravne drzave i vjere u tuzilastvo
Fikru poslije izlazka ceka 1 milion maraka na racunu da zapocne novi zivot.
Fikro ide u zatvor 5god, s pricom kako se kaje a vec se 2god vuce po sudovima, tako da ce.odlezati 3godine ali uz dobro vladanje bice pusten namon 20mjeseci.
Narodna zatucana masa ce biti zadovoljena svrasavajuci da je neko ipak osudjen i da ima pravne drzave i vjere u tuzilastvo
Fikru poslije izlazka ceka 1 milion maraka na racunu da zapocne novi zivot.
-
Vidal89
#1415 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
A sad ozbiljno, dok mi ovdje kucamo sa kineskih tastatura od 10KM neko je mazno 10,5mln maraka i sutra ce kupiti stan u Sarajevu novogradnja i novi golf 8 za 2god niko se ovoga nece ni sjecati ko ni mnogi afera.
Poenta je da mi ovdje mlatimo praznu slamu dok se neko opario
Zato i ne pisem jer mislim da sam jedini ja (+vi ostali) jadan ispoljavajuci ovdje neke svoje frustracije na nekom forumu dok neko ima Jaguara i milion maraka u dzepu.
Poenta je da mi ovdje mlatimo praznu slamu dok se neko opario
Zato i ne pisem jer mislim da sam jedini ja (+vi ostali) jadan ispoljavajuci ovdje neke svoje frustracije na nekom forumu dok neko ima Jaguara i milion maraka u dzepu.
-
zposao
#1416 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
I puno veća sranja su bila pa niko nije odgovarao. Tako da ćisto sumljam da će biti sudskog epiloga.
- Novi_Nick
#1417 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
JanuaryJones wrote: ↑03/05/2020 01:32I nisu samo sredovječne žene, tetke, i starija generacija. Puno je tu mladih ljudi, polusvijeta sa pogrešno postavljenim prioritetima i svjetonazorima koji sebi daju za pravo da određuju, kroz nekakvu nametnutu prizmu vjere, kakav je ko. I puna usta vjere i Ramazana i Bajrama i Srebrenice a vamo gleda kako da prevari, zavrne, bilo kakav šićar... i tako decenijama. Takav obrazac ponašanja je postao mainsteam, teško će jedna generacija to ispraviti.Hendrix wrote: ↑03/05/2020 00:56 Najgori sloj drustva kod nas je ovaj tip "dobrog, prepostenog bosnjaka mumina/muminke" koji komentarise po fejsu i brani ove kriminalce, ali ne govorim o SDA botovima. Ovo su one sredovjecne teke, penzionerke, amidze i dajdze koji ne bi da se u mjesec Ramazan zavade bosnjaci, pa nemojte napadati covjeka, ima pravda stice bozija pravda, nece nikom na onom svijetu trebati te pare, nek tuzilastvo istrazi, da su bili srbi ili hrvati ne biste tako napadali...itd. To je isti sloj drustva koji sheruje clanke protiv 5G a ne zna ni sta je mobilna mreza niti kako funkcionise ali zna kliknuti share article. I tako dok se u rijeci Spreci desava opet tradicionalni mjesecni pomor ribe...nas dobri preposteni narod se sikira oko cipovanja vakcinom i 5G mreze.
Jebo ti nas.
Genaralizujes, stavi ti nas sve Bosnjakebosance (muslimane) u isti kos sa nekim polusvjetom, materijalistima, lazovima, prevarantima, kriminalcima, lopovima. Naravno da nas vecina nije takva kakvu si je ti generalizovao, i ubacio u isti kos sa tim "kukoljom? U svakom zitu ima "kukolja". Tako i u svim narodima i religijama imas "neljudskog kukolja" i njega je uvijek bilo i uvijek ce ga biti. Kriminalci/lopovi ili ljudski otpad se uvijek ubacuju tamo gdje ima neke koristi, mjenjajuci samo maske, odijela i retoriku price da bi se lakse "uvalili" na takva mjesta, a onda uprljali sve cega se dohvate, a kada nestane interesa, para odmah mjenjaju imena, prezimena, maske i odjela i onda bjeze dalje. Posle takvih ostaje samo prljavstina, smrad, smece i unistene stvari koje su bile namjenjene za dobrobit svih normalnih i postenih ljudi.
- Leverage
#1418 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Izvinićeš, moja kineska tastatura je stajala višeVidal89 wrote: ↑03/05/2020 01:54 A sad ozbiljno, dok mi ovdje kucamo sa kineskih tastatura od 10KM neko je mazno 10,5mln maraka i sutra ce kupiti stan u Sarajevu novogradnja i novi golf 8 za 2god niko se ovoga nece ni sjecati ko ni mnogi afera.
Poenta je da mi ovdje mlatimo praznu slamu dok se neko opario![]()
De mi reci da li bi se ti mijenjao sa tim što ima Jaguara i milion maraka na taj način?
- Novi_Nick
#1419 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
JanuaryJones wrote: ↑03/05/2020 01:32Hendrix wrote: ↑03/05/2020 00:56 Najgori sloj drustva kod nas je ovaj tip "dobrog, prepostenog bosnjaka mumina/muminke" koji komentarise po fejsu i brani ove kriminalce, ali ne govorim o SDA botovima. Ovo su one sredovjecne teke, penzionerke, amidze i dajdze koji ne bi da se u mjesec Ramazan zavade bosnjaci, pa nemojte napadati covjeka, ima pravda stice bozija pravda, nece nikom na onom svijetu trebati te pare, nek tuzilastvo istrazi, da su bili srbi ili hrvati ne biste tako napadali...itd. To je isti sloj drustva koji sheruje clanke protiv 5G a ne zna ni sta je mobilna mreza niti kako funkcionise ali zna kliknuti share article. I tako dok se u rijeci Spreci desava opet tradicionalni mjesecni pomor ribe...nas dobri preposteni narod se sikira oko cipovanja vakcinom i 5G mreze.
Jebo ti nas.Genaralizujes, stavi ti nas sve Bosnjakebosance (muslimane) u isti kos sa nekim polusvjetom, materijalistima, lazovima, prevarantima, kriminalcima, lopovima. Naravno da nas vecina nije takva kakvu si je ti generalizovao, i ubacio u isti kos sa tim "kukoljom? U svakom zitu ima "kukolja". Tako i u svim narodima i religijama imas "neljudskog kukolja" i njega je uvijek bilo i uvijek ce ga biti. Kriminalci/lopovi ili ljudski otpad se uvijek ubacuju tamo gdje ima neke koristi, mjenjajuci samo maske, odijela i retoriku price da bi se lakse "uvalili" na takva mjesta, a onda uprljali sve cega se dohvate, a kada nestane interesa, para odmah mjenjaju imena, prezimena, maske i odjela i onda bjeze dalje. Posle takvih ostaje samo prljavstina, smrad, smece i unistene stvari koje su bile namjenjene za dobrobit svih normalnih i postenih ljudi.JanuaryJones
I nisu samo sredovječne žene, tetke, i starija generacija. Puno je tu mladih ljudi, polusvijeta sa pogrešno postavljenim prioritetima i svjetonazorima koji sebi daju za pravo da određuju, kroz nekakvu nametnutu prizmu vjere, kakav je ko. I puna usta vjere i Ramazana i Bajrama i Srebrenice a vamo gleda kako da prevari, zavrne, bilo kakav šićar... i tako decenijama. Takav obrazac ponašanja je postao mainsteam, teško će jedna generacija to ispraviti.
Last edited by Novi_Nick on 03/05/2020 02:05, edited 1 time in total.
-
Vidal89
#1420 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Bih jer mi se place kakva sam postenjacinja i sirotinja, auto registrujem na rate, ustedjevine sto imam ne moze biti.ni za veliki servis njegovog Jaguara.Leverage wrote: ↑03/05/2020 01:59Izvinićeš, moja kineska tastatura je stajala višeVidal89 wrote: ↑03/05/2020 01:54 A sad ozbiljno, dok mi ovdje kucamo sa kineskih tastatura od 10KM neko je mazno 10,5mln maraka i sutra ce kupiti stan u Sarajevu novogradnja i novi golf 8 za 2god niko se ovoga nece ni sjecati ko ni mnogi afera.
Zato i ne pisem jer mislim da sam jedini ja (+vi ostali) jadan ispoljavajuci ovdje neke svoje frustracije na nekom forumu dok neko ima Jaguara i milion maraka u dzepu.![]()
De mi reci da li bi se ti mijenjao sa tim što ima Jaguara i milion maraka na taj način?
Kad imas pare imas jarane, drustvo. Kad nemas svi te izbjegavaju ili se za tebe lijepe isti kao ti. Para na paru, us na fukaru.
- Leverage
#1421 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pa idi onda u SDA, guraj se tamo, radi na tome. Meni da se tako dolazi do para ja bih tako napravio. Mislim jest konkurencija, al mora da te nešto zapadne.Vidal89 wrote: ↑03/05/2020 02:03Bih jer mi se place kakva sam postenjacinja i sirotinja, auto registrujem na rate, ustedjevine sto imam ne moze biti.ni za veliki servis njegovog Jaguara.Leverage wrote: ↑03/05/2020 01:59Izvinićeš, moja kineska tastatura je stajala višeVidal89 wrote: ↑03/05/2020 01:54 A sad ozbiljno, dok mi ovdje kucamo sa kineskih tastatura od 10KM neko je mazno 10,5mln maraka i sutra ce kupiti stan u Sarajevu novogradnja i novi golf 8 za 2god niko se ovoga nece ni sjecati ko ni mnogi afera.
Zato i ne pisem jer mislim da sam jedini ja (+vi ostali) jadan ispoljavajuci ovdje neke svoje frustracije na nekom forumu dok neko ima Jaguara i milion maraka u dzepu.![]()
Kad imas pare imas jarane, drustvo. Kad nemas svi te izbjegavaju ili se za tebe lijepe isti kao ti. Para na paru, us na fukaru.
Mi koji pišemo ovdje sa kineskih tastatura uglavnom ne bismo da se mijenjamo s njima nego bismo da mijenjamo njih.
-
Vidal89
#1422 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Vidal89 wrote: ↑03/05/2020 02:03Bih jer mi se place kakva sam postenjacinja i sirotinja, auto registrujem na rate, ustedjevine sto imam ne moze biti.ni za veliki servis njegovog Jaguara.Leverage wrote: ↑03/05/2020 01:59Izvinićeš, moja kineska tastatura je stajala višeVidal89 wrote: ↑03/05/2020 01:54 A sad ozbiljno, dok mi ovdje kucamo sa kineskih tastatura od 10KM neko je mazno 10,5mln maraka i sutra ce kupiti stan u Sarajevu novogradnja i novi golf 8 za 2god niko se ovoga nece ni sjecati ko ni mnogi afera.
Kad imas pare imas jarane, drustvo. Kad nemas svi te izbjegavaju ili se za tebe lijepe isti kao ti. Para na paru, us na fukaru. Jebo narod, nikad naordu niko nije udovoljio. Da je fikro ih od svojih para kupio opet bi mu malinari jebavali ave odakle mu pare i da nije cist, dakle i ovako i onako.
-
Vidal89
#1423 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Bio pa me mnozili s nulom nemaju korsiti od mene, jer mi je sva familija u opoziciji. Nema mi ko stati iza ledja.Leverage wrote: ↑03/05/2020 02:06Pa idi onda u SDA, guraj se tamo, radi na tome. Meni da se tako dolazi do para ja bih tako napravio. Mislim jest konkurencija, al mora da te nešto zapadne.Vidal89 wrote: ↑03/05/2020 02:03Bih jer mi se place kakva sam postenjacinja i sirotinja, auto registrujem na rate, ustedjevine sto imam ne moze biti.ni za veliki servis njegovog Jaguara.
Mi koji pišemo ovdje sa kineskih tastatura uglavnom ne bismo da se mijenjamo s njima nego bismo da mijenjamo njih.
- Novi_Nick
#1424 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Sa ovim si izjavio da nista nisi bolji od takvog ljudskog smeca, samo da ti se pruzi ista prilika kao i njima. Ko nije zadovoljan sa malim nije ni sa velikim?!Vidal89 wrote: ↑03/05/2020 02:03Bih jer mi se place kakva sam postenjacinja i sirotinja, auto registrujem na rate, ustedjevine sto imam ne moze biti.ni za veliki servis njegovog Jaguara.Leverage wrote: ↑03/05/2020 01:59Izvinićeš, moja kineska tastatura je stajala višeVidal89 wrote: ↑03/05/2020 01:54 A sad ozbiljno, dok mi ovdje kucamo sa kineskih tastatura od 10KM neko je mazno 10,5mln maraka i sutra ce kupiti stan u Sarajevu novogradnja i novi golf 8 za 2god niko se ovoga nece ni sjecati ko ni mnogi afera.
-
Vidal89
#1425 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Djesi legeno, Pošteeenjačino, ljudska gromado i humanitarcu veliki nisam te prepoznao. Jesi ovaj mjesec kome šta udijelio ili.pomogao?Novi_Nick wrote: ↑03/05/2020 02:12Sa ovim si izjavio da nista nisi bolji od takvog ljudskog smeca, samo da ti se pruzi ista prilika kao i njima. Ko nije zadovoljan sa malim nije ni sa velikim?!Vidal89 wrote: ↑03/05/2020 02:03Bih jer mi se place kakva sam postenjacinja i sirotinja, auto registrujem na rate, ustedjevine sto imam ne moze biti.ni za veliki servis njegovog Jaguara.