Biciklista je ipak bio previse.
P. S. Jel biciklista duzan sici sa bicikla kad prelazi ulicu, tj kad ide preko pjesackog?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Nekako čudno Golf skreće ulijevo, kao da neće u ovu ulicu koja se vidi na snimku?insaneinthebrain wrote: ↑01/05/2020 09:55insaneinthebrain wrote: ↑30/04/2020 15:51 i jos jedan udes![]()
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200430125
evo video udesa iz Maglaja, audi i golf![]()
nije,kad ima biciklisticku stazu onda je zasticen svime i svacim(kao sto su u EU na magistralnim putevima zasticeni),jedenje govana na globalnom nivou..
ma katastrofa,cuvajte se ovde,meni su dvojica uletila i jedva sam stao,ista situacija kao na videuNaslovnica wrote: ↑01/05/2020 10:45
Nekako čudno Golf skreće ulijevo, kao da neće u ovu ulicu koja se vidi na snimku?
Gledam slike, puna linija.
Kao da je precijenio brzinu kojom je išao Audi?

E sad, ako gledamo zakon
Jebo mater svoju kilavu skretacku.znao sam da je on kriv i da je oduzeo prvenstvo...Naslovnica wrote: ↑01/05/2020 10:45
evo video udesa iz Maglaja, audi i golf
Nekako čudno Golf skreće ulijevo, kao da neće u ovu ulicu koja se vidi na snimku?
Gledam slike, puna linija.
Kao da je precijenio brzinu kojom je išao Audi?
Biciklista koji na biciklu prelazi pjesacki prelaz krsi propis. As simple as that.Optimist wrote: ↑01/05/2020 12:45 Zadnjih dana mi se nekoliko puta desilo da stojim na semaforu a kroz crveno proleti biciklista ili neko na onom elektricnom cudu sto ih u zadnje vrijeme ima po gradu.
Sami izazivaju sudbinu, kao da za njih pravila ne vaze.
Vjerujem da je slicno i na Stupu bilo, tj da se biciklista pravio suvise pametan.
Pogodio ga je ko Maljutkainsaneinthebrain wrote: ↑01/05/2020 09:55insaneinthebrain wrote: ↑30/04/2020 15:51 i jos jedan udes![]()
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200430125
evo video udesa iz Maglaja, audi i golf![]()
Razmišljanje za sebe i za druge se zove defanzivna vožnja (https://en.wikipedia.org/wiki/Defensive_driving). Defanzivna vožnja spašava živote, tu nema diskusije.
Po toj logici ovaj sto je vozio po propisima je duzan da razmislja i za sebe i za ovog sto mu je uzeo prednost, a ovaj sto je uzeo prednost ne mora ni o cemu da razmislja nego da radi sta hoce i ako ovaj sto vozi po propisima ne razmislja za sebe i za drugog automatski ugrozava ovog drugog sto pravi prekrsaj.BadBoy wrote: ↑01/05/2020 19:19Razmišljanje za sebe i za druge se zove defanzivna vožnja (https://en.wikipedia.org/wiki/Defensive_driving). Defanzivna vožnja spašava živote, tu nema diskusije.
Gomila saobraćajno potpuno nepismenih ljudi. Od djetinjstva beznačajan procenat roditelja ikad objasni djeci da bicikl nije igračka, da vožnjom bicikla postaju učesnici u saobraćaju i koje sve odgovornosti to sve podrazumijeva.Optimist wrote: ↑01/05/2020 12:45 Zadnjih dana mi se nekoliko puta desilo da stojim na semaforu a kroz crveno proleti biciklista ili neko na onom elektricnom cudu sto ih u zadnje vrijeme ima po gradu.
Sami izazivaju sudbinu, kao da za njih pravila ne vaze.
Vjerujem da je slicno i na Stupu bilo, tj da se biciklista pravio suvise pametan.
Prva kazna za nepropisnu voznju bi sve to zacas rjesila, ali kako ovdje nema drzave ni za puno bitnije stvari to je u sferi Sci-Fi!dobar osjecaj wrote: ↑01/05/2020 20:01
Gomila saobraćajno potpuno nepismenih ljudi. Od djetinjstva beznačajan procenat roditelja ikad objasni djeci da bicikl nije igračka, da vožnjom bicikla postaju učesnici u saobraćaju i koje sve odgovornosti to sve podrazumijeva.
Djeca koja se tako bezbrizno igraju na biciklima u velikom procentu odrastu u bukve koje do penzije ostaju u uvjerenju da je bicikl igračka i vid zabave na kojem možeš jurcati gdje želiš bez odgovornosti prema bilo kome. Zato svakodnevno vidimo sve sto vidimo.
A to je logika bolje ostat živ nego bit u pravu. Defanzivna vožnja nije propisana zakonom (da se ne uhvatiš za to) nego je jednostavno zdravorazumska. Ako vidim ovako lolu da se sprema uvalit uvijek sam u pripravnosti i razmišljam šta mogu uraditi. Iako nemaš zakonsku obavezu, ne možeš baš voziti bez razmišljanja. Previše je na kocki da bi se tako sa klapnama vozilo. Ali svakome njegovo.tempuser wrote: ↑01/05/2020 19:36 Po toj logici ovaj sto je vozio po propisima je duzan da razmislja i za sebe i za ovog sto mu je uzeo prednost, a ovaj sto je uzeo prednost ne mora ni o cemu da razmislja nego da radi sta hoce i ako ovaj sto vozi po propisima ne razmislja za sebe i za drugog automatski ugrozava ovog drugog sto pravi prekrsaj.![]()
Da se ne bi filozofirali ko u cije ime treba da razmislja postoji zakon u kojem je stvar binarna, nisi kriv - jesi kriv.
Levat ništa ne anticipira, zato i jeste levat.