SDP

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#60151 Re: SDP

Post by malakh »

zamisli da ni ta mrska sda nije imala slucaj "enver zornic"...
Leverage

#60152 Re: SDP

Post by Leverage »

malakh wrote: 29/04/2020 23:14 zamisli da ni ta mrska sda nije imala slucaj "enver zornic"...
Šta je za njih "slučaj Zornić", takav slučaj ne bi mogao kod njih ni u top 100.

Al đonaš vergla li vergla.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#60153 Re: SDP

Post by malakh »

Tempo wrote: 29/04/2020 23:13
malakh wrote: 29/04/2020 23:10 http://imovinapoliticara.cin.ba/profil.php?profil=33

objavila raja sa biroa i ljudi napisali istinu.

da se razumijemo, uz duzno postovanje, veca opozicija sda su oni nego 90% opozicije.
haj ne kenjaj. cuj cin..
što mijenjaš sadržaj posta? prvobitno je bio "ja,i? to za masica, ja,i?"

ljudi godinama sve prozivaju, a najviše sda. imaju hrabrost i svaka im čast. a i imaju smisla za humor, što jeste, jeste.
malakh

#60154 Re: SDP

Post by malakh »

Leverage wrote: 29/04/2020 23:16
malakh wrote: 29/04/2020 23:14 zamisli da ni ta mrska sda nije imala slucaj "enver zornic"...

rekoh, ni sda takav nije imala.

ali podanika mora braniti sve, djaba škole, pismenost, kada je mentalitet podanicki.
Tempo
ZeModerator

#60155 Re: SDP

Post by Tempo »

malakh wrote: 29/04/2020 23:17
Tempo wrote: 29/04/2020 23:13
malakh wrote: 29/04/2020 23:10 http://imovinapoliticara.cin.ba/profil.php?profil=33

objavila raja sa biroa i ljudi napisali istinu.

da se razumijemo, uz duzno postovanje, veca opozicija sda su oni nego 90% opozicije.
haj ne kenjaj. cuj cin..
što mijenjaš sadržaj posta? prvobitno je bio "ja,i? to za masica, ja,i?"

ljudi godinama sve prozivaju, a najviše sda. imaju hrabrost i svaka im čast. a i imaju smisla za humor, što jeste, jeste.
i smisla za ismisljanje.
Leverage

#60156 Re: SDP

Post by Leverage »

malakh wrote: 29/04/2020 23:18

ali podanika mora braniti sve, djaba škole, pismenost, kada je mentalitet podanicki.
Pa šta ako nije imala takav kad je imala na stotine gorih? Vidim ovo s malinama te ne zanima, više voliš da se baviš angažmanom Mašića, to je baš onako priča za naslovnice.
Tempo
ZeModerator

#60157 Re: SDP

Post by Tempo »

Na izborima 2000. godine bio je kandidat za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (BiH).Iako je bio treći na listi po broju glasova, nije direktno izabran. Nakon što je drugoplasirani kandidat početkom 2001. godine izabran za predsjednika Upravnog odbora Elektroprivrede BiH, njegov mandat je pripao Mašiću
trebas se pocet informisat kod sabita.
malakh

#60158 Re: SDP

Post by malakh »

Leverage wrote: 29/04/2020 23:24
malakh wrote: 29/04/2020 23:18

Pa šta ako nije imala takav kad je imala na stotine gorih? Vidim ovo s malinama te ne zanima, više voliš da se baviš angažmanom Mašića, to je baš onako priča za naslovnice.
ni sda nije postavila za direktora ili za neku slicnu poziciju covjeka koji je u ratu pobio neduzne civile, srbe i hrvate i u ratu i osudjen zbog toga.
Leverage

#60159 Re: SDP

Post by Leverage »

Đonaš vergla li vergla. Nego šta kažeš na ovo za UO, jel te stid i zašto ne :lol:
malakh

#60160 Re: SDP

Post by malakh »

malakh wrote: 29/04/2020 23:02 mašić sa 21 godinom bio predsjednik upravnog odbora elektroprivrede?

objavila raja sa biroa.

mislim cv mu je bas bogat. :lol:
nisi vidio upitnik, drukcija forma pitanja. dobio odgovor da nije i kraj price. cega bi me trebalo biti stid?

prije bih se stidio da sam podanik kao ti, to je vec ogromna sramota.

zamisli, pise postove jer gosti citaju temu, pa da ne bude da nitko ne brani sdp. :lol:

p.s. novi post raje sa biroa o masicu je vrhunski. a tek za one traktore i kosilice kada su ih potrali. :lol:
Tempo
ZeModerator

#60161 Re: SDP

Post by Tempo »

malakh wrote: 30/04/2020 01:09
malakh wrote: 29/04/2020 23:02 mašić sa 21 godinom bio predsjednik upravnog odbora elektroprivrede?

objavila raja sa biroa.

nisi vidio upitnik, drukcija forma pitanja. dobio odgovor da nije i kraj price. cega bi me trebalo biti stid?

zamisli, pise postove jer gosti citaju temu, pa da ne bude da nitko ne brani sdp. :lol:

p.s. novi post raje sa biroa o masicu je vrhunski. a tek za one traktore i kosilice kada su ih potrali. :lol:
jesil vidio zagorov post u 235 epizodi lunovog magnus stripa? kaze da jebe usta indijanskog vraca lazljive zvalje. vrhunski je. felipe kajetano lopez gonzalez i martinez ga je retvitao i jos dopisao: jebm ga i ja u po lazljivih zvalja.
drug_profi

#60162 Re: SDP

Post by drug_profi »

drug_profi wrote: 22/04/2020 13:49 Ne znam koliko su objektivni odbori koji ce o tome suditi. Dakle banka treba sama da kaze nemoj mi davati pare, tebi je tesko.
WTF, to je u suprotnosti sa bićem banke. Najednom banka treba da pokazuje humanost. Vrlo poznatu svoju osobinu, kako da ne.

Tako da je po meni drzava trebala to propisati GENERALNO, ali dozvoliti da svako nastavi da placa ko to zeli. Ima ljudi koji imaju dugorocne planove pa im prolongiranje otplate za 6 mjesci kvari time schedule.

Evo ima u porodici slucaj netipican, a vrlo opravdan. Vidjecemo kako ce banke reagovati. Recimo supruga ostala bez posla krajem 2019. I sada ne moze naci novi posao. Ima kredit. Suprug njen također ima kredit, ali nedostatak suprugine plate ne ostavlja prostora da se zivi samo od njegove. Za 4 mjeseca uletio kompletan limit na kartici jer je servisirao rate supruginog kredita, plus nedostajuce prihode za koliko-toliko normalan zivot. Fakticki mu nakon kredita od plate ostaje oko 700 maraka. Za rezije, gorivo (radi van grada jbg), hranu, higijenu... ne moze biti za 4 clanu porodicu nikako.

Eto vidjecemo. Nisu direktno pogdjeni koronom, ali jesu indirektno. Hoce li banke imati sluha i to cemo vidjeti. Nek im je bog na pomoci, mada ja u njeg ne vjerujem jer se neprekidno dokazuje da ga nema.

Banke ce na kraju svakako dobiti svoj novac tako da im sva šteta može biti samo od nenaplaćenih interkalarnih kamata koje se mogu prebiti preko odbitka poreza. Ionako SVE banke imaju viška keša sa kojim ne znaju šsta da rade.
Dakle update za ovo gore je da su ih oboje njihove banke odbile za moratorij. Nisu navodno direktno pogodjeni, tj. zena nije ostala bez posla radi pandemije. Nema veze sto radi pandemije nema ni minimalne sanse da nadje novi posao.
Druga stvar, ucestale su provale u supe i podrume... uskoro ce i na bolje zasticena mjesta...
cadburry

#60163 Re: SDP

Post by cadburry »

Jbt citajuci ovu temu ispadne da je SDP zlatna stranka. Ovi sendvicari samo vrte u krug lazi tipa da je Damir Masic sa 21 godinu bio predsjednik Upravnog odbora Elektroprivrede ili izmisljene afere tipa da je SDP kupio trolejbuse (nakon sto ovi sto im placaju sendvice nisu godinama kupili nijedan trolejbus) i platio ih 100 000 KM, a oni tvrde da trolejbus vrijedi 11 000 KM?

Pa jebemu nije valjda SDP toliko bezgresan. Mora biti nesto da su zajebali.
malakh

#60164 Re: SDP

Post by malakh »

Tempo wrote: 30/04/2020 01:17
malakh wrote: 30/04/2020 01:09

objavila raja sa biroa.

jesil vidio zagorov post u 235 epizodi lunovog magnus stripa? kaze da jebe usta indijanskog vraca lazljive zvalje. vrhunski je. felipe kajetano lopez gonzalez i martinez ga je retvitao i jos dopisao: jebm ga i ja u po lazljivih zvalja.
i jesi samo za stripove.
putokaz1

#60165 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Nisu to izjavili Zagor i Čiko :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#60166 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

objavila raja sa biroa.

Veceg lazova od tebe cak i na internetu vidio nisam.
Škobo Habu

#60167 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Leverage wrote: 29/04/2020 15:40
Ti ne znaš čitat latinicu ili si samo malo bezobrazan po običaju? Fino piše "najpozitivnija stvar iz tog perioda" a ne "kako je to vrijedilo takvog saznanja". Nije vrijedilo takvog saznanja ali je dobro da se došlo do takvog saznanja. Da na ovakav način razgovaraš u društvu obrazovanih ljudi vjerovatno bi te mršnuli s noge na nogu, al' pošto ovdje može da piše svakakva halaša onda eto i tebi prilike da budeš bezobrazan i izvrćeš tuđe riječi.

To nije fakt, to je tvoje bezvezno mišljenje. Erdal Trhulj je bio ministar energije, a Enver Bijedić ministar prometa i komunikacija, pa ako već hoćeš da pišeš hvalospjeve o autoputevima onda pohvali Bijedića. Trhulj je prije toga bio u ministarstvu prometa i komunikacija i Autocestama. Al to se tebi sve pomiješalo očito, mnogo informacija, velik zalogaj za tebe.

Kad i gdje sam ja tvrdio da u SDP-u vlada "demokratska harmonija" i kakav je to uopšte idiotski izraz :lol: To baš priliči tebi da izvališ takvu glupost. Ne postoje nikakvi klanovi niti "demokratska harmonija" (Bože kakav stupidan izraz :lol: ), postoji demokratija i to takva da Vojin Mijatović iznese mišljenje kako Damir Mašić treba da podnese ostavku, a Damir Mašić ima slobodu da ga posluša ili ne posluša, pa ga nije poslušao. I ja sam bio stava da je trebao podnijeti ostavku.

Niko ništa nije prešutio, sve je bilo javno, svi su iznosili i iznose stavove o svemu. To što se u SDP-u ne radi onako kako bi ti želio, već je tvoj problem. Ti ionako nisi potencijalni glasač SDP-a, uz to si maliciozan i bezobrazan, ne vidim zašto bi bilo ko vodio računa o tvom mišljenju.

U SDP-u ne vlada diktatura i ne teži se "zavođenju reda". Ali barem sad znamo šta znači "demokratska harmonija". To bi valjda bilo "zavođenje reda" :lol:
Ovako, Nikšićev stranački botu, uvaljen u obrazovanje.

Zamjenio Trhulja za Karića. My bad. Sorry. Opet ostaje zaključak da je jedino pozitivno iz Nikšićeve vlasti izgradnja auto-cesta. Bar su tu napravili pomak u kilometrima. Evo kako je to izgledalo u doba premijera Nikšića - sve po zakonu:

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/21 ... araka.html

Dalje, kad se bavi neko "semantičkim vratolomijama" ko je izbacio u orbitu ovoga foruma kovanicu "budžetska sirotinja", što su svi ispod 1500 km bruto, da mu se ovdje može smijati za života, onda je to baš golemo. Evo, stid me ko mi prebacuje po pitanju mog izražavanja.

I on najvažnije, kada vidim ko nam je sve u obrazovanju, nije ni čudo što su nam generacije i generacije učenika sve lošije i lošije po pitanju znanja.
putokaz1

#60168 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Poreženje Nikšićeve vlade s Ovim Novalić vladama je neumjesno
To je kad porediš Njemačku(Nikšićeve vlade) i BH(Novalićeve vlade)
Nermin je za Novalića -Njemačka
A da je bilo loše JEST,bilo je tu SDA ovaca
Leverage

#60169 Re: SDP

Post by Leverage »

:lol:

Konačno je ostao bez ikakvih argumenata i počeo je da se razbacuje nervozom.

I onda naravno generični zaključak iz potpune frustracije, kao kad vidim ko nam je sve u obrazovanju bla bla nije ni čudo bla bla bla :lol:

Zamisli sad kad te ja, loš primjer iz obrazovanja, ovako upropastim da počneš da se gicaš k'o kukuruz kokičar na ringli, šta bi tek bilo da razgovaraš as nekim ko predstavlja dobar primjer iz obrazovanja. To bi, u principu, trebalo da ti pokaže na kojem si ti nivou, svi te sprdaju, ozbiljno si ugrozio đonaša za poziciju maskote ove teme. Međutim, čisto sumnjam da si toga svjestan, što možda za tebe i nije loše :lol:
sahara1428

#60170 Re: SDP

Post by sahara1428 »

SAM SEBI JE NAJBOLJE ... :run:
Škobo Habu

#60171 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Leverage wrote: 30/04/2020 11:02 :lol:

Konačno je ostao bez ikakvih argumenata i počeo je da se razbacuje nervozom.

I onda naravno generični zaključak iz potpune frustracije, kao kad vidim ko nam je sve u obrazovanju bla bla nije ni čudo bla bla bla :lol:

Zamisli sad kad te ja, loš primjer iz obrazovanja, ovako upropastim da počneš da se gicaš k'o kukuruz kokičar na ringli, šta bi tek bilo da razgovaraš as nekim ko predstavlja dobar primjer iz obrazovanja. To bi, u principu, trebalo da ti pokaže na kojem si ti nivou, svi te sprdaju, ozbiljno si ugrozio đonaša za poziciju maskote ove teme. Međutim, čisto sumnjam da si toga svjestan, što možda za tebe i nije loše :lol:
Stobom jedan na jedan svaku temu. Historija, politika, filozofija itd. Nije uopšte problem dokazati rupe u tvom neznaju ili tipično politikanstvo koga je u obrazovanju koliko hoćeš. Nastavi se upinjati sa SDP-om, prosipajući šupljake o mešttaru u čijim džepovima nema oraha.
Leverage

#60172 Re: SDP

Post by Leverage »

Šta kažeš, Bursać i Suljagić se slažu :lol:

Znam ja da ti kontaš da znaš o svemu, al' nije ba tako, ne znaš, učinilo ti se :D
ultima_palabra

#60173 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Bosko baca bombe na svakoj temi, jos fali da se sa samim sobom posvadja.
Škobo Habu

#60174 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Dok je Boško srao po SDA, SBB i DF, bio je dobar.

Ne baca Boško bombe, već nema potrebe da se dodvorava ikome.

Ti Nikšića slobodno vodi kući. On se sa Bećirevićem ne može dogovoriti oko zajedničkog nastupa pro-bosanskih stranaka u Srebrenici, a da je sposoban za nešto više.

Sorry, SDP-ovci. Ne sisamo svi veslo u borbi protiv ratnih profitera, jer ih i među "crvenim" ima.
drug_profi

#60175 Re: SDP

Post by drug_profi »

Znaci ne valja NIP, ne valja SDP, ne valja SBB, ne valja DF, ne valja SDA.
Valja znaci samo NS.

Ne znam sta zelis postici sa ovim krhanjem, ali sve sto pises samo koristi SDA.
Post Reply