SDA-All about

User avatar
Kikibombona
Posts: 34325
Joined: 29/06/2013 08:48

#46877 Re: SDA-All about

Post by Kikibombona »

Jedan od komentara na fb, uvrnuta krezava cuzna
Da je Respiratore uvezao JOZO ili BOZO oni bi bili HEROJI posto je to Fikret on je lopov ,Mujo Hase Fikret i Zikret samo mogu kopasti CUMUR ,a nikako se baviti Tehnologojama ,cim se digao cjeli SDP NS i LAZOV Konakovic Fikret je uradio dobru stvar !
Ovo je samo primjer kako se radi u BIH JOZO I BOZO mogu krasti oni su ZASTICENI a Mujo da suti i kopa CUMUR !
User avatar
JThomas
Posts: 69048
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#46878 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

:mrgreen: jer se fikret inače bavi tehnologijama.
User avatar
tandmand
Posts: 5655
Joined: 11/05/2014 11:43
Location: Radio "Sajgon"

#46879 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

"SDA: Istražiti kupovinu respiratora, nabavke moraju biti javne i transparentne"

Image
dismorfobia
User avatar
pici
Posts: 43586
Joined: 19/07/2007 23:17
Location: zbrinut u kupleraju...
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#46880 Re: SDA-All about

Post by pici »

Gdje su dočekani tu su i ostavljeni - 80 respiratora još uvijek je na carini

Image

Prije četiri dana na aerodrom Sarajevo stigla je pošiljka od 80 respiratora koje je Vlada Federacije BiH preko firme "Srebrena malina" TV voditelja Fikreta Hodžića kupila za potrebe zdravstvenog sistema.

http://ba.n1info.com/Vijesti/a429465/Gd ... arini.html

:lol: :lol: :lol: spavas li mirno fOdilje
User avatar
JThomas
Posts: 69048
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#46881 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

tandmand wrote: 29/04/2020 13:21 "SDA: Istražiti kupovinu respiratora, nabavke moraju biti javne i transparentne"

Image
dismorfobia
Image

stranka ima i dobrih kadrova :thumbup:
User avatar
pici
Posts: 43586
Joined: 19/07/2007 23:17
Location: zbrinut u kupleraju...
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#46882 Re: SDA-All about

Post by pici »

Haris Zahiragić: Ne može to dvoje zajedno, moj Fikrete
http://ba.n1info.com/Vijesti/a429391/Ha ... krete.html

"Relevantne institucije hitno trebaju utvrditi sve činjenice o ovoj nabavci, utvrditi eventualne nepravilnosti i u vezi sa njima i eventalnu odgovornost, te o tome, također, informisati javnost jer za tim, evidentno, postoji veliki interes javnosti. Imao bih puno pisati o 'halki' i o 'ljudima' na koje mi ova nabavka 'smrdi', ali pričekat ću dodatne informacije, onda ću o tome govoriti, prije svega na relevantnim političkim mjestima. Nemojte generalizovati, previše časnih ljudi ima u ovoj stranci, koji neće dozvoliti da svoj obraz gube radi bahatosti i gramzivosti pojedinaca! Neka i oni znaju, neće moći! P. S. Svako ko koristi priliku da ovo poveže sa Fikretovim porijeklom i Srebrenicom ili je jako glup ili jako zlonamjeran. Srebrenica je, kao mjesto Genocida i našeg stradanja, iznad svakog Fikreta i kao takva mora ostati izvan ovog diskursa", naveo je Haris Zahiragić.
Image
User avatar
Haris.ba
Posts: 24855
Joined: 08/09/2005 20:08

#46883 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

Jesu ovo isti oni što su rekli da čekaju da istražni organi istraže kako je Efendić objavio snimak, da istraže kako je neki doktor nelegalno liječio epidemiologa... :bih:
User avatar
Roccohljup
Posts: 6995
Joined: 19/02/2014 18:04

#46885 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

O tito mili.... :D :D :D :D :D

MUSTAFA CERIĆ NE DA NA RESPIRATORE IZ MALINJAKA: "Kad nismo imali respiratore, kukali su što ih nemamo, a sad kad ih imamo..."
Nikad u Bosni nije bolo manjka paradoksa, čak ih ima više nego što ih je stoik Zenon u svoje vrijeme mogao nabrojati. Ustvari, i sam Zenon bi Bosni pozavidio na paradoksima njene stvarnosti, posebno na onaj s Ahilejem i kornjačom.
Društvo
Prije 43 min Prije 31 min
0




Stojim ovo u objavi dr. Mustafe Cerića, koju prenosimo u nastavku:

Predlažem premijeru Fadilu Novaliću da vrati 100 nabavljenih respiratora. Ili da tih 100 respiratora proda našim susjedima, koji čekaju da ih nabave. Ili svjetskom kupcu, poput Amerike, koja kupuje sve dostupne respiratore u svijetu za svoje građane. I ne pita za cijenu. Nama nisu potrebni respiratori kojima fali procedura, na koju treba čekati duže nego na tražene respiratore dok se u državi ne dogovore oni koji se inače ne mogu dogovoriti osim što im je ćejf da se dogovore, a njihov čejf je jako skup po zdavlje, mir, sigurnost i raspoloženje bosanskih građana.

Da, čudna smo mi nacija: kad nismo imali respiratore, kukali su što ih nemamo, a sad kad ih imamo, oni kukaju da nam mobilni respiratori ne trebaju. A da su nabavljeni statični respiratori, onda bi oni, vjerovatno, kukali da nam trebaju mobilni.

U Bosni ponosnoj i prkosnoj od sna nije nikad bilo nedostatak "čuda" i "čudovišta".

Bosna nije nikad bila u oskudici velikih priča o sitnim stvarima i malih pričama o velikim pitanjima.

Nikad u Bosni nije bolo manjka paradoksa, čak ih ima više nego što ih je stoik Zenon u svoje vrijeme mogao nabrojati. Ustvari, i sam Zenon bi Bosni pozavidio na paradoksima njene stvarnosti, posebno na onaj s Ahilejem i kornjačom. Naime, Ahilej se natjecao s kornjačom, pri čemu je nejna startna pozicija jedan stadij ispred njegove. Ahilej je, da kažemo, samo deset puta brži od kornjače. Ali, Ahilej nikada neće stići kornjaču, jer dok Ahilej pređe taj jedan stadij kornjača će preći desetinu stadija, dok Ahilej pređe tu desetinu kornjača će preći stoti dio, dok Ahilej dođe do te pozicije kornjača će se još malo pomaknuti i tako do u beskonačnost. Doista, Ahilej kornjaču nikada neće stići. Pogodi ko je u Bosni Ahilej ko kornjača? Odgovor na ovo pitanje je milijun dolara. To važi i za pitanje oko "respiratora". Ko je tu Ahilej a ko kornjača?

Premijeru Novaliću izađi i reci da sve znaš i da za sve preuzimaš odgovornost, jer u Bosni neko mora biti Ahilej a neko kornjača. Ti budi kornjača, koju Ahilijeva strijela neće nikad stići jer si ti brži dok na svojim leđima nosiš Bosnu, kao što kornjača nosi svoj oklop da se brani od slobodnih strijelaca.

Dragi moji, Ramazan je. Posti ko je naučio postiti makar mu bilo teško. I daje ko je naučio davati makar ne imao. A kuka ko je naučio kukati makar imao. Tako je to oduvjek bilo. Dobar je ko je dobar makar ga zlo gazilo, a loš je ko je loš makar ga dobro dizalo. U muci se poznaju junaci.

Svemogući Allahu, osnaži nam hurmetom Ramazana imunitet na povodljivost za tuđom pameću!

Allahu Sveznajući, pouči nas kako da se izliječimo od sebičnosti, učmalosti, ahmakluka i lahkoumnosti!

Allahu Milostivi, omili nam junake koji se bore za opće dobro svih nas, navodi Cerić u svom komentaru.
User avatar
Roccohljup
Posts: 6995
Joined: 19/02/2014 18:04

#46886 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

najlakše po njima :D :D
SVI SUMNJIVI POSLOVI SOLAKA I NOVALIĆA: Sada im maske kriju prava lica
Pljušte optužbe protiv Fadila Novalića i Fahrudina Solaka zbog spornih nabavki testova i respiratora, a ove nabavke samo su nastavak njihovih sumnjivih radnji; "Žurnal" podsjeća na neke od njih...
Mini market
Prije 5h Prije 4h
2



Fahrudin Solak i Fadil Novalić (Ilustracija: Žurnal)

Piše: Dino Cviko
Brojne su optužbe protiv federalnog premijera Fadila Novalića i direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka zbog spornih nabavki testova i respiratora.
Podsjetimo, pisali smo kako su Vlada Federacije BiH i FUCZ kupili 20.000 testova od firme Cubicus. Ova firma se bavi proizvodnjom namještaja. Njen vlasnik Denis Đulalić u razgovoru za Žurnal potvrdio je da je sredinom marta isporučio testove kupljene u Turskoj.
Fokus je objavio kako je nabavka respiratora koštala 10,5 miliona maraka, a da je posao dobila firma “FH Srebrena malina” iz Srebrenice, koja se bavi uzgojem i preradom voća i povrća. Firma je u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića.
Nakon pisanja Žurnala i Fokusa, Tužilaštvo Kantona Sarajevo je pokrenulo istragu o nabavci medicinske opreme.
No, ove nabavke samo su nastavak sumnjivih radnji Novalića i Solaka. U prethodnim godinama objavili smo na desetine tekstova koji govore tome u prilog. Podsjetimo se na neke od njih.
NOVALIĆ - OD KĆERKE „IMAOCA DOKUMENTACIJE“ DO PANDEMIJE
Juli 2018. godine. Neposrednom pogodbom Javno preduzeće BH Pošta želi kupiti zgradu u Vogošći za potrebe Glavnog poštanskog centra. Prethodno je Vlada federalnog premijera Fadila Novalića dala „prethodnu saglasnost“ za ovu „vanplansku investiciju“.
Zgrada, čija je vrijednost procijenjena na 8,5 miliona maraka, trebala je biti kupljena od firme koja je u vlasništvu porodice Novalića. Kao predstavnik „vlasnika i suvlasnika objekta“ pominjala se Ada Novalić, kćerka federalnog premijera.
Novalić se pravdao govoreći kako je njegova kćerka bila samo „imalac dokumentacije“(?!) Kćerka za koju je, spomenimo i to, direktor FIA-e Esad Mahmutović rekao da je „zaposlena bez konkursa, ali prema zakonu“.
Vratimo se na kupovinu zgrade. Precizno rečeno, javno preduzeće koje je u vlasništvu Vlade Federacije namjeravalo je kupiti zgradu čiji su čak i formalni osnivači i suvlasnici – kćerka federalnog premijera, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i šef Kabineta federalnog premijera Samir Iskrić.

Dodajmo i to da su porodične firme Fadila Novalića i njegovog partnera Adema Hanića zgradu UTL-a u Vogošći privatizirale 2013. godine za četiri miliona maraka. Pet godina kasnije, premijer Novalić je dao „prethodnu saglasnost“ da Federacija kupi samo dio te zgrade za pomenutih 8,5 miliona maraka.
Sporna je bila i kupovina zgrade Energoinvesta za potrebe smještaja Vlade Federacije. Vlada FBiH je 19. jula 2018. godine donijela Odluku o kupovini zgrade. Cijena: 54 miliona maraka. Čak četiri službe Vlade Federacije upozorile su federalnog premijera Fadila Novalića da je njegova odluka - nezakonita.
Novalića su na nezakonito postupanje upozorili federalno pravobranilaštvo, Služba za zajedničke poslove FBiH, zatim Agencija za privatizaciju FBiH te Ured za zakonodavstvo FBiH. Nakon što je dobio ova upozorenja, premijer Novalić je čelnicima ove četiri institucije pismeno zaprijetio krivičnim prijavama.
Upozorenja stručnih službi nisu urodila plodom. Recimo samo da je više od 10 hipoteka bilo uknjiženo na zgradu Energoinvesta, ali i da su suvlasnici zgrade bili fondovi koje kontrolišu premijerov poslovni partner Nijaz Hastor i Aleksandar Hrkač.
Idemo dalje. U septembru 2019. godine Žurnal je pisao o tome kako su Fadil Novalić i Nermin Džindić preko zajedničke firme TMR izvukli više od milion maraka iz Pretisa.
Pojednostavljeno, federalna firma Pretis d.d., kojom upravljaju Novalić i Džindić, kupovala je robu od privatne firme TMR, čiji su vlasnici - Novalić i Džindić!
Kasnije, a nakon Žurnalovog teksta o tome kako je njihova firma izrađivala i prsten za projektile 155mm, te da je sav materijal za izradu prstena nabavljao i plaćao Pretis, na adresu Žurnala stigla je prijeteća pošiljka - prsten haubičke granate.
Prisjetimo se i nedavnih dešavanja. Prvo je Novalić u jeku pandemije koronavirusa prisustvovao zabavi u konjičkoj fabrici „Igman“ gdje se nenadano pojavio virus koji se potom proširio. Rezultat – potpuna obustava proizvodnje.
Pokušao je premijer dokazati da ozbiljno shvata situaciju tako što se na konferenciji za medije pojavio sa – maskom! Ubrzo je objavljen snimak na kojem se vidi da Novalić nosi masku samo tokom televizijskih obraćanja. U prilog tome idu i fotografije Novalića koji je bez maske fotografisan na šetalištu, a nedavno se bez maske pojavio na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH.
Podsjetimo i na neuspjeli pokušaj rasparčavanja budžetskog novca. Naravno, riječ je o potpuno nelogičnoj raspodjeli 21 milion maraka koje je Federalna vlada namijenila kantonima te gradovima i općinama. Nakon velikog pritiska javnosti, ali i drugih aktera na bh. političkoj sceni, odluka je povučena. Sredstva su se preusmjerila za nabavku medicinske opreme neophodne za borbu protiv koronavirusa.
SOLAK - SUMNJIVO TROŠENJE JAVNOG NOVCA
Fahrudina Solaka je na mjesto direktora Federalne uprave civilne zaštite imenovala Vlada FBiH s premijerom Nerminom Nikšićem na čelu, a na prijedlog Stranke demokratske akcije. Imenovan je nedugo prije katastrofalnih poplava 2014. godine.

U posljednjih nekoliko godina objavili smo seriju tekstova o Solaku i njegovom upravljanju FUCZ-om. Objavili smo i film „Nedodirljivi“ u kojem smo prikazali kako Fahrudin Solak godinama troši milione maraka na nepostojeće jedinice i samopromociju, kako zloupotrebljava opremu i ljudske resurse FUCZ-a itd.
Fahrudina Solaka je na mjesto direktora Federalne uprave civilne zaštite imenovala Vlada FBiH s premijerom Nerminom Nikšićem na čelu, a na prijedlog Stranke demokratske akcije. Imenovan je nedugo prije katastrofalnih poplava 2014. godine.
U posljednjih nekoliko godina objavili smo seriju tekstova o Solaku i njegovom upravljanju FUCZ-om. Objavili smo i film „Nedodirljivi“ u kojem smo prikazali kako Fahrudin Solak godinama troši milione maraka na nepostojeće jedinice i samopromociju, kako zloupotrebljava opremu i ljudske resurse FUCZ-a itd.

Još 2017. godine pisali smo o nepotrebnoj kupovini preplaćene opreme te nizu spornih Solakovih postupaka. Preplaćeni su panciri s isteklim rokom trajanja, platnene deminerske torbe, plastični trokuti i nosači... Prema izvještaju federalnih revizora o poslovanju FUCZ-a, tokom velikih poplava 2014. godine kupovana je nekvalitetna, a precijenjena oprema.
Objavljen je i video na kojem se vidi kako se Solak na četverotočkašu FUCZ-a rekreativno zabavlja u blatu. “Igračka” Solaka, kupljena novcem građana, koštala je 48.700 KM bez PDV-a.
Pisali smo i o nepotizmu kada su u FUCZ zaposlena djeca zaposlenika. Na tom konkursu, od osam primljenih na radna mjesta, njih čak pet nije ispunjavalo jedan od osnovnih kriterija iz konkursa – nisu se nalazili se u bazi deminera BH MAC-a.
Nije Solak štedio ni kada je riječ o njegovoj promociji. Gostovanje u emisiji „Interview 20“ poreske obveznike koštalo je 4.500 maraka.
Godinama je FUCZ trošila milione maraka iz sredstava posebne naknade za rad jedinica koje zapravo nisu postojale. Tek će naknadno Federalna vlada i Fadil Novalić „Uredbom o organizovanju federalnih specijaliziranih jedinica civilne zaštite“ legalizovati nezakonit rad.
Službena vozila, šatori i oprema FUCZ-a koristili su se na privatnim zabavama, za otvaranje džamije, privatne zabave... Objavili smo i kako je FUCZ utrošila 6,8 miliona maraka namijenjenih zaštiti od poplava.
Zahvaljujući prijavama za kriminal, Solak je 2019. godine napredovao do pozicije za šefa Operativnog štaba za pitanje migracije.
Neposredno pred izbijanje pandemije objavili smo kako je FUCZ od 2009. do 2017. godine neovlašteno uništavala otpadna eksplozivna sredstva za kompaniju UNIS „Ginex“. Nedugo zatim, pisali smo o tome da, kada je već bilo jasno da će koronavirus ući u BiH, FUCZ nije planirala niti jednu marku u svrhu zaštite. Dva miliona i sto hiljada maraka planirana su za specijalističku opremu, dronove, obuke, idejne i glavne projekte...
Prezentovali smo i na koji način je FUCZ na čelu s Fahrudinom Solakom poslovala s firmom „Aquabalkan“. Toj firmi je FUCZ krajem 2019. godine platila skoro 84 hiljade maraka sredstva i opremu za SRK „Neretva“ Konjic. Predsjednik SRK „Neretva“ Konjic je Eldin Gakić, koji je ujedno i suvlasnik firme „Aquabalkan“.
Nakon desetina objavljenih tekstova u kojima smo dokumentovali brojne sumnjive radnje Fadila Novalića i Fahrudina Solaka, ovaj dvojac ni na koji način nije sankcionisan ili kažnjen. Zašto bismo vjerovali da će ovoga puta biti drugačije?
User avatar
Banksy
Posts: 28557
Joined: 18/07/2008 09:33

#46887 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

User avatar
muha_sa
Posts: 128646
Joined: 12/11/2004 23:33
Location: rajvosa

#46888 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

Konakovic na N1
DonieBrasco
Posts: 15516
Joined: 31/08/2016 16:09

#46889 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Uzalodno sve kad pravda nikad nece zavladati, mislim na pravni sistem i tuzilastvo koje drze iste ove osobe. Od zavrsetka rata do dan danas, toliko afera i stotine, milijarde nestalog novca ili pitanje gde i na sta su utroseni i opet nikome nsita.

A onaj jadnik sto je oborio dva stabla da se ne smrzne ili da proda da ima da jede ode u zatvor,
zippoo87
Posts: 15622
Joined: 13/05/2009 19:04
Location: TK

#46890 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

i sta kaze FadiLJ sinoc u dnevniku...nema on pojma o tome nista,nije on nista u to ukljucen :D

a za Solaka kaze,nece o njemu,on nije u poziciji trenutno da se brani valjda :D

o ma**u li vam svima u SDA...pucati u vas je malo,sta ste do sada uradili i sta radite od ove drzave i ljudi ovdje
pa najradikalnije stvari da vam se rade,i to je malo...30 godina vi ubijate ovaj narod ali malo po malo,na kasicicu...kao sto su u logorima davali sve manje i manje hrane ,pa da sami umrete,tako i SDA radi...narodu sve manje i manje ,pa neka najslabiji pocrkaju a njima koliko god milijardi od MMFa da se uzme,malo je i kradu jos i jos i jos i izgleda da nema granice
User avatar
sime_cipol
Posts: 16328
Joined: 20/12/2018 15:06
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Kola

#46891 Re: SDA-All about

Post by sime_cipol »

...
Tempo
ZeModerator
Posts: 5186
Joined: 07/12/2003 00:00

#46892 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

HC VE003

pod ovom oznakom na netu ima vibratora, a nema respiratora.
User avatar
Filter
Posts: 8045
Joined: 31/12/2010 11:42
Location: cirkus

#46893 Re: SDA-All about

Post by Filter »

Tempo wrote: 29/04/2020 17:50 HC VE003

pod ovom oznakom na netu ima vibratora, a nema respiratora.
mescini da su tacno to i kupili
zippoo87
Posts: 15622
Joined: 13/05/2009 19:04
Location: TK

#46894 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Tempo wrote: 29/04/2020 17:50 HC VE003

pod ovom oznakom na netu ima vibratora, a nema respiratora.
isto je to...vibrator,rAspirator,ventilator,registrator,respirator...'ta malinar zna sta je sta :D
User avatar
cyprus
Posts: 39275
Joined: 21/03/2007 22:00
Location: Σαράγεβο / Saraybosna

#46895 Re: SDA-All about

Post by cyprus »

Jel bilo ovo?

Image
User avatar
ultima_palabra
Posts: 55679
Joined: 15/12/2008 16:53

#46896 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Roccohljup wrote: 29/04/2020 15:58 O tito mili.... :D :D :D :D :D

MUSTAFA CERIĆ NE DA NA RESPIRATORE IZ MALINJAKA: "Kad nismo imali respiratore, kukali su što ih nemamo, a sad kad ih imamo..."
Nikad u Bosni nije bolo manjka paradoksa, čak ih ima više nego što ih je stoik Zenon u svoje vrijeme mogao nabrojati. Ustvari, i sam Zenon bi Bosni pozavidio na paradoksima njene stvarnosti, posebno na onaj s Ahilejem i kornjačom.
Društvo
Prije 43 min Prije 31 min
0




Stojim ovo u objavi dr. Mustafe Cerića, koju prenosimo u nastavku:

Predlažem premijeru Fadilu Novaliću da vrati 100 nabavljenih respiratora. Ili da tih 100 respiratora proda našim susjedima, koji čekaju da ih nabave. Ili svjetskom kupcu, poput Amerike, koja kupuje sve dostupne respiratore u svijetu za svoje građane. I ne pita za cijenu. Nama nisu potrebni respiratori kojima fali procedura, na koju treba čekati duže nego na tražene respiratore dok se u državi ne dogovore oni koji se inače ne mogu dogovoriti osim što im je ćejf da se dogovore, a njihov čejf je jako skup po zdavlje, mir, sigurnost i raspoloženje bosanskih građana.

Da, čudna smo mi nacija: kad nismo imali respiratore, kukali su što ih nemamo, a sad kad ih imamo, oni kukaju da nam mobilni respiratori ne trebaju. A da su nabavljeni statični respiratori, onda bi oni, vjerovatno, kukali da nam trebaju mobilni.

U Bosni ponosnoj i prkosnoj od sna nije nikad bilo nedostatak "čuda" i "čudovišta".

Bosna nije nikad bila u oskudici velikih priča o sitnim stvarima i malih pričama o velikim pitanjima.

Nikad u Bosni nije bolo manjka paradoksa, čak ih ima više nego što ih je stoik Zenon u svoje vrijeme mogao nabrojati. Ustvari, i sam Zenon bi Bosni pozavidio na paradoksima njene stvarnosti, posebno na onaj s Ahilejem i kornjačom. Naime, Ahilej se natjecao s kornjačom, pri čemu je nejna startna pozicija jedan stadij ispred njegove. Ahilej je, da kažemo, samo deset puta brži od kornjače. Ali, Ahilej nikada neće stići kornjaču, jer dok Ahilej pređe taj jedan stadij kornjača će preći desetinu stadija, dok Ahilej pređe tu desetinu kornjača će preći stoti dio, dok Ahilej dođe do te pozicije kornjača će se još malo pomaknuti i tako do u beskonačnost. Doista, Ahilej kornjaču nikada neće stići. Pogodi ko je u Bosni Ahilej ko kornjača? Odgovor na ovo pitanje je milijun dolara. To važi i za pitanje oko "respiratora". Ko je tu Ahilej a ko kornjača?

Premijeru Novaliću izađi i reci da sve znaš i da za sve preuzimaš odgovornost, jer u Bosni neko mora biti Ahilej a neko kornjača. Ti budi kornjača, koju Ahilijeva strijela neće nikad stići jer si ti brži dok na svojim leđima nosiš Bosnu, kao što kornjača nosi svoj oklop da se brani od slobodnih strijelaca.

Dragi moji, Ramazan je. Posti ko je naučio postiti makar mu bilo teško. I daje ko je naučio davati makar ne imao. A kuka ko je naučio kukati makar imao. Tako je to oduvjek bilo. Dobar je ko je dobar makar ga zlo gazilo, a loš je ko je loš makar ga dobro dizalo. U muci se poznaju junaci.

Svemogući Allahu, osnaži nam hurmetom Ramazana imunitet na povodljivost za tuđom pameću!

Allahu Sveznajući, pouči nas kako da se izliječimo od sebičnosti, učmalosti, ahmakluka i lahkoumnosti!

Allahu Milostivi, omili nam junake koji se bore za opće dobro svih nas, navodi Cerić u svom komentaru.
Pukovnik Ceric :mrgreen:
Tempo
ZeModerator
Posts: 5186
Joined: 07/12/2003 00:00

#46897 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

-....
Last edited by Tempo on 29/04/2020 18:28, edited 1 time in total.
User avatar
Banksy
Posts: 28557
Joined: 18/07/2008 09:33

#46898 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

cyprus wrote: 29/04/2020 18:16 Jel bilo ovo?

Image
Da, Registrator je bivša SDA direktorica Nahoreva.
User avatar
JThomas
Posts: 69048
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#46899 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

kadrovi koji ne znaju funkcionalno pričati jer su računali da ih niko nikad ništa neće pitati...
DonieBrasco
Posts: 15516
Joined: 31/08/2016 16:09

#46900 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Jedne te iste osobe sa funkcije na funkciju, dotori nauka, strucnjaci za sve moguce oblasti.
Post Reply