Za nas smo kupovali samo gotove proizvode od plastike. Za partnera smo recimo jednom kupili neke mašine za pravljenje vafli, desetak aparata.izvrsni direktor wrote: ↑28/04/2020 15:35Jeste li od kineza kupovali neku opremu tako? Alat, masine?
SDA-All about
- RunnerX
#46751 Re: SDA-All about
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#46752 Re: SDA-All about
Ok. Jel kinez dosao satim masinama da objasni koristenje? Kako izgleda postupak ako se pokvari aparat za vafle u garantnom roku? Moraju slati nazad u kinu? Kako za zamjenske dijelove?RunnerX wrote: ↑28/04/2020 15:43Za nas smo kupovali samo gotove proizvode od plastike. Za partnera smo recimo jednom kupili neke mašine za pravljenje vafli, desetak aparata.izvrsni direktor wrote: ↑28/04/2020 15:35Jeste li od kineza kupovali neku opremu tako? Alat, masine?
- escobar__
#46753 Re: SDA-All about
Bakir skida gaće i pravi ustupke bilo afera ili ne - Bošnjaci kao najbrojniji narod su zahvaljujući ovoj kriminalnoj organizaciji redovno donja strana u bilo kakvim pregovorima za neke bitne stvari.
- piupiu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#46755 Re: SDA-All about
sace osmica to dok fakultet završna je godina specijakizuje... dze asim on ce to preko glumca srediti a glumac na IKM-u u misjoj rupi inace veliki bosnjai i musliman samo kad se treba slikovati s majicom armije BH...
cirkuZ se nastavlja...
ŽUČNA RASPRAVA
Čampara: Nismo mi Mariću retardirani; Marić: Vi ste pali s Marsa
Kritike poslanika SBB-a Zonka Marića na račun prijedloga Vlade FBiH na današnjem zasjedanju Doma naroda Federalnog parlamenta izazvalo je niz žučnih reakcija.
"Vi ste rekli da je SDA dovela sve nas ovdje u nedoumicu vezano za ovaj zakon, a vi u vladi imate ministra Džindića, ministricu Đapo, ministra Vujanovića i dopremijera Drljaču. Nismo mi ovdje gospodine Mariću pali s Marsa, odakle vam pravo da kažete nešto ovako. Učestvujete na Vladi i zajedno smo izglasali na Vladi ovaj zakon", izjavio je poslanik SDA i dopresjedavajući Doma naroda Aljoša Čampara.
Da li je mogao biti bolji ili gori, o tome se da raspravljati, nastavio je Čampara, ali SBB, SDA i HDZ su u toj Vladi, zajedno su jednoglasno ovo izglasali i zajedno treba da snose odgovornost.
"Da je ovo rekao neko iz opozicije ja bih to stvarno razumio, ali dajte molim vas nemojte nam to raditi, nismo mi retardirani. Ovo vrijeđa inteligenciju", poručio je Čampara.
Marić je odgovorio da mu je žao što mu zastupnik Čampara konstruiše nešto što ovaj nije rekao.
"Vi gospodine Čampara kažete da niko ovdje nije pao s Marsa, ali vi se ponašate kao da ste pali s Marsa. Ne slušate šta sam govorio", kazao je Marić.
Istupe Zvonka Marića oštro je kritikovao je i poslanik NiP-a Elmedin Konaković.
dze je smuČko da nam pojasni sisteme vrijednosti i mario eeeee pored marija pfffff marku da izbiju
Last edited by pici on 28/04/2020 15:53, edited 1 time in total.
-
statixx
#46756 Re: SDA-All about
Pravo da ti kazem ne mogu zamisliti kako bi to bilo bez afera i talova jer to je konstanta.
- escobar__
#46757 Re: SDA-All about
Jest vala, i to što kažeš.statixx wrote: ↑28/04/2020 15:50Pravo da ti kazem ne mogu zamisliti kako bi to bilo bez afera i talova jer to je konstanta.
-
statixx
#46758 Re: SDA-All about
A i Campara se usutio oko respiratora iako je bio glasan u aferi sa Sarajlicem.
- drug_profi
#46759 Re: SDA-All about
Komunisticka represija i totalitarizam...
Nek mi neko kaze da nije trebalo, jer je i tad na jadu i bijedi se kralo od sirotinje.
Nek mi neko kaze da je moglo drugacije?
Nek mi neko kaze da danas moze drugacije!
Nek mi neko kaze da nije trebalo, jer je i tad na jadu i bijedi se kralo od sirotinje.
Nek mi neko kaze da danas moze drugacije!
- JThomas
#46760 Re: SDA-All about
za većinu "običnih" uvoza i trgovina odavno ne treba nikakva posebna dozvola i za njih si u pravu, vjerujem i za plastiku, ali za ovo treba. neko je postavio i tačne članove. kao što treba i za privatne zdravstvene ustanove.RunnerX wrote: ↑28/04/2020 14:14U ovom konkretnom slučaju? Naravno da ne vjerujem, zato što ništa nije transparentno i akteri ovog događaja su sami po sebi sumnjivi. Međutim ako si nekada radio sa Kineskim proizvođačima, znaš da će ti svaki od njih naći ono što tražiš i naplatiti ti svoju uslugu. Moja firma je radila sa plastikom, ali nam je taj isti proizvođač nalazio sve ostalo što nam je s vremena na vrijeme trebalo, tj. trebalo je našim partnerima koji nemaju veze sa plastikom. Tvoje je samo da platiš po predračunu i dobićeš sve uredno spakovano u kontejneru.izvrsni direktor wrote: ↑28/04/2020 13:09 I ti vjerujes da poljoprivrednik ima veze kod kineskih proizvodjaca medicinske opreme?
Naredni potez će im vjerovatno biti neka smiješna faktura koju im je poslala kompanija iz Kine. Te fakture su tek posebna priča, Kinez će ti napisati sve što želiš.
Evo vidš kako ti to ide, optužiše me da sam zeleni, samo jer sam rekao da nije bitna djelatnost uvoznika u ovakvoj situaciji.![]()
- RunnerX
#46761 Re: SDA-All about
Naravno da nemaš ništa od toga, mislim, imaš nominalno na papiru, ali u praksi je to nemoguće - skuplja pita od tepsije. Nisi siguran da će ta firma postojati za dvije godine, a ne da pričaš o garanciji.izvrsni direktor wrote: ↑28/04/2020 15:45Jel kinez dosao satim masinama da objasni koristenje? Kako izgleda postupak ako se pokvari aparat za vafle u garantnom roku? Moraju slati nazad u kinu? Kako za zamjenske dijelove?
Zato smo imali čovjeka koji je bio na utovaru i koliko toliko kontrolisao ono što nam šalju i generalno nismo imali problema, ali da se desio problem vjerovatno ne bi mogli ništa.
- Roccohljup
#46762 Re: SDA-All about
jasta je neg moglo.....trebao ih je drug stari tamaniti ko staljin a jok slati na odmor na goli otok pa da nam belaj prave kasnije.drug_profi wrote: ↑28/04/2020 15:56 Komunisticka represija i totalitarizam...
- JThomas
#46763 Re: SDA-All about
evo prvo je napravljen dil pa tražena dozvola.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/solak-j ... /200428102
- Roccohljup
#46764 Re: SDA-All about
pa tako se to obično i radi.....kod naše bagreJThomas wrote: ↑28/04/2020 16:13 evo prvo je napravljen dil pa tražena dozvola.
- pirpa
#46765 Re: SDA-All about
Po običaju, kerovi laju a karavani prolaze.
Tako će biti i za mjesec,dva sa Fikretom, raja će malo frustracije istresati i samo će se od jednom zaboraviti kao da se nikad nije ni desilo.
Tko nas ne zna, skupo bi ga došli
Uhvatio se bošnjo da razapinje Fikreta i Solaka jer su im oni postavljeni ispred očiju, isto kao što Matador postavi biku crveni plašt ispred očiju.
Neće bošnjo da postavi sebi pitanje, kako je seljačić uopšte upao u priču o nabavcu, kako je dobio ekspresno potrebnu dokumentaciju..
Tako će biti i za mjesec,dva sa Fikretom, raja će malo frustracije istresati i samo će se od jednom zaboraviti kao da se nikad nije ni desilo.
Tko nas ne zna, skupo bi ga došli
Uhvatio se bošnjo da razapinje Fikreta i Solaka jer su im oni postavljeni ispred očiju, isto kao što Matador postavi biku crveni plašt ispred očiju.
Neće bošnjo da postavi sebi pitanje, kako je seljačić uopšte upao u priču o nabavcu, kako je dobio ekspresno potrebnu dokumentaciju..
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#46766 Re: SDA-All about
Tako sam i mislio. I moje je iskustvo slicno, sa garancijom i odrzavanjem se pozdravi. Ispitujem tecisto onako, da ostane citaoci na uvid kako to funkcionise.RunnerX wrote: ↑28/04/2020 16:00Naravno da nemaš ništa od toga, mislim, imaš nominalno na papiru, ali u praksi je to nemoguće - skuplja pita od tepsije. Nisi siguran da će ta firma postojati za dvije godine, a ne da pričaš o garanciji.izvrsni direktor wrote: ↑28/04/2020 15:45Jel kinez dosao satim masinama da objasni koristenje? Kako izgleda postupak ako se pokvari aparat za vafle u garantnom roku? Moraju slati nazad u kinu? Kako za zamjenske dijelove?
Zato smo imali čovjeka koji je bio na utovaru i koliko toliko kontrolisao ono što nam šalju i generalno nismo imali problema, ali da se desio problem vjerovatno ne bi mogli ništa.
E sad zamisli kolika je jos veca steta sto je drzava respiratore kupila bez ikakvih garancija servisiranja odrzavanja i to preko firme koja ti nikakvu od tih usluga ni blizu ponuditi ne moze jer se uvoznik bavi preradom malina.
Poljoprivredna zadruga kojauz to uopce nema para da samostalno kupi, vec im drzava da para da oni to kupe a onda im ovi zaracunaju marzu. A bez ikakvih problema su mogli uvesti preko nekog ko se inace bavi time i ima kakav takav know-how iz te oblasti.
Dakle, nije samo cijena problem.
Mislim da su sda-ovci se vodili iskustvom izrata i posle rata gdje su svasta radili a narod nije imao mogucnosti kontrole kao sada. 96.niko nije mogao provjeriti na internetu model i cijenu na alibabi npr.
Ovi uvezeni respiratori su planirani da se sakriju negdje u podrumima a posle i bace na smece, jer su beskorisni u bolnicama, upitna kvaliteta, nepostojanje garancije, nepostojanje odrzavanja. Cak i da ih koriste, brzo ce se pokvariti zbog lose kvslitete, a nema ih ko popravljati..
- JThomas
#46767 Re: SDA-All about
ma jasno je svakome da je paravan. zato i jeste (i) na ovoj temi.
- drug_profi
#46768 Re: SDA-All about
Znaci to je ono sto se naziva balijskim poslom, kojeg ja kad pomenem ovdje balijice zapjene.
Oni su bacili 6 miliona naših para u smeće da bi ukrali narednih 4 sebi. Potpuna nezainteresovanost i neodgovornost prema ljudima, drzavi, svom narodu makar... Znaci NE ZA-NI-MA IH... što su državu, narod, radnike, seljake, sirotinju oštetili za 10 miliona. Bitno je da uzeli sebi 4.
Oni su bacili 6 miliona naših para u smeće da bi ukrali narednih 4 sebi. Potpuna nezainteresovanost i neodgovornost prema ljudima, drzavi, svom narodu makar... Znaci NE ZA-NI-MA IH... što su državu, narod, radnike, seljake, sirotinju oštetili za 10 miliona. Bitno je da uzeli sebi 4.
-
baglama
#46769 Re: SDA-All about
Pa yebem ga ko nije razumio.drug_profi wrote: ↑28/04/2020 16:34 Znaci to je ono sto se naziva balijskim poslom, kojeg ja kad pomenem ovdje balijice zapjene.
To se tale one pare od MMF-a oko kojih se kao mogu (a ne mogu) dogovoriti dobijene na frisko.
- Banksy
-
made_in_sarajevo
#46772 Re: SDA-All about
U ovako teskom vremenu vi uzeli razglabati gdje otislo 10miliona. Imamo mi precih stvari i pored svega radite na unistavanju bosnjaka na mjesec ramazan sa pitanjima oko fikreta i 10 miliona. Svako ko pita gdje 10 miliona dupli grijeh ce zaraditi 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#46773 Re: SDA-All about
nije dao diktator dase ide u dzamiju i crkvu... semiha borovac se pokrivala kako kaze po licu kad je dijelila kurbane, nisi smio carsijom proci s fesom na glOvi... zato danas imamo minder begove i kmetove... kapitalizam na feudalan nacin...
-
Brezan2020
#46774 Re: SDA-All about
Dakle, da su izbori danas stranke desnog centra bi pomele. SDP i NS u velikom padu.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-su- ... /200428150
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-su- ... /200428150
- Banksy
#46775 Re: SDA-All about
Kod Tita visilo po banderama, kod nas, šega i zajebancija.
Još mu reklamu napravilo.

Još mu reklamu napravilo.