Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post Reply
User avatar
Ricken
Posts: 6037
Joined: 03/05/2011 23:00
Location: Tamo na jugu daleko od sjevera
Contact:

#26 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Ricken »

Sporno je da li će ovo u upotrebu bez provedenih procedura Agencije za lijekove. Možda smo kupili ventilatore.

Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima:

Član 107

(Promet medicinskih sredstava)

Promet medicinskih sredstava obuhvata promet na malo i na veliko, uključujući uvoz i izvoz.

Član 108

(Promet medicinskih sredstava na veliko)

(1) Promet medicinskih sredstava na veliko obuhvata nabavku, skladištenje, transport i prodaju medicinskih sredstava, kao i izvoz i uvoz.

(2) Zabranjen je promet medicinskih sredstava koja nisu usklađena sa propisanim opštim i posebnim zahtjevima iz Zakona o tehničkim zahtjevima za proizvode i ocjenjivanje usklađenosti, ovog Zakona, kao i propisa donesenih na osnovu ovih zakona odnosno promet medicinskih sredstava koja nisu upisana u registar medicinskih sredstava koji vodi Agencija.

Član 109

(Uslovi za obavljanje prometa medicinskih sredstava na veliko)

Pravno lice koje obavlja promet medicinskih sredstava na veliko, osim opštih zakonskih uslova, mora ispunjavati i posebne uslove utvrđene ovim Zakonom, odnosno dužno je da:

a) svoju djelatnost, prije početka prometa medicinskih sredstava na veliko, prijavi Agenciji koja razmatra prijavu i vodi registar pravnih lica koja obavljaju promet medicinskih sredstava na veliko;

b) djelatnost obavlja tako da je uvedeno obezbjeđenje sistema kvaliteta i zaštita zdravlja stanovništva;

c) ima zaposleno odgovorno lice s najmanje VI stepenom obrazovanja medicinskog smjera koje je dužno da prati i javlja o neželjenim pojavama u primjeni medicinskih sredstava i reagovanju na njih, odnosno zaduženo je za materiovigilancu;

d) ima zaposleno odgovorno lice za promet medicinskih sredstava sa odgovarajućim znanjem za preuzimanje te odgovornosti.

Član 112

(Registar medicinskih sredstava i registar proizvođača i veletrgovaca medicinskih sredstava)

(1) Agencija vodi registar proizvođača i pravnih lica koja obavljaju promet medicinskih sredstava na veliko, kao i registar medicinskih sredstava koja su u prometu u BiH.

(2) Stručni savjet, na predlog direktora Agencije, propisuje sadržaj registra proizvođača i pravnih lica koja obavljaju promet medicinskih sredstava na veliko, kao i registra medicinskih sredstava koja su u prometu u BiH te dostupnost registra.

(3) Sadržaj dokumentacije i postupak prijave djelatnosti proizvodnje i prometa medicinskih sredstava na veliko i postupak njihove verifikacije propisuje ministar civilnih poslova BiH, na predlog Stručnog savjeta Agencije. Visinu troškova upisa u registar pravnih lica koja obavljaju djelatnost proizvodnje i prometa na veliko, odnosno upisa u registar medicinskog sredstva, propisuje Savjet ministara BiH, na predlog direktora Agencije.

Član 113

(Označavanje medicinskih sredstava)

(1) Svako medicinsko sredstvo koje je u prometu u BiH mora biti na spoljnom i unutrašnjem pakovanju označeno kao takvo na jednom od jezika u službenoj upotrebi u BiH i imati priloženo uputstvo za upotrebu.

(2) Pakovanje medicinskog sredstva mora sadržavati najmanje sljedeće: podatke o proizvođaču odnosno dobavljaču, podatke potrebne za identifikaciju medicinskog sredstva i sadržaja pakovanja, različite oznake kao što su "sterilno", "po naruxbi", "za jednokratnu upotrebu", "za kliničko ispitivanje", ako je potrebno identifikacioni kod, rok upotrebe, uslove čuvanja, te, po potrebi, poseban način upotrebe, upozorenja ili mjere opreza, namjenu, te ostale podatke koji su u vezi sa zaštitom zdravlja stanovništva.

(3) Uputstvo za upotrebu medicinskog sredstva mora biti napisano na jednom od jezika u službenoj upotrebi u BiH i mora sadržavati, osim podataka koji su navedeni u stavu (2) ovog člana, još najmanje podatke o neželjenim pojavama prilikom upotrebe, detaljno opisan način instaliranja i provjeru njegove pravilne upotrebe, te sve ostale podatke u vezi sa medicinskim sredstvom.

(4) Sadržaj i način označavanja spoljnog i unutrašnjeg pakovanja medicinskog sredstva, kao i sadržaj uputstva za upotrebu, propisuje ministar civilnih poslova BiH, na predlog Stručnog savjeta Agencije.

Član 114

(Kliničko ispitivanje medicinskih sredstava)

(1) Kliničko ispitivanje medicinskih sredstava je utvrđivanje ili potvrđivanje bezbjednosti medicinskog sredstva, njegove djelotvornosti i usklađenosti sa opštim i posebnim zahtjevima u skladu sa namjenom za koju ga je odredio proizvođač.

(2) Kliničko ispitivanje medicinskog sredstva ne može se obavljati na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Član 115

(Postupak kliničkog ispitivanja medicinskog sredstva)

(1) Postupak kliničkog ispitivanja medicinskih sredstava mora odgovarati savremenim naučno-tehničkim dostignućima i principima dobre kliničke prakse u kliničkom ispitivanju i medicinske etike. Rezultati kliničkog ispitivanja moraju obuhvatiti rezultate svih raspoloživih kliničkih ispitivanja medicinskog sredstva, bilo pozitivnih ili negativnih.

(2) Dokumentacija o kliničkom ispitivanju medicinskog sredstva mora sadržavati rezultate ispitivanja koji su detaljno i objektivno opisani i dovoljni za omogućavanje objektivne ocjene odnosa između koristi i rizika za pacijenta, ocjenu njegove bezbjednosti i djelotvornosti medicinskog sredstva i mišljenje o tome da li je medicinsko sredstvo u skladu sa opštim i posebnim zahtjevima ovog Zakona, te namjene za koju ga je odredio proizvođač.

Član 116

(Osiguranje od odgovornosti)

Pravno lice koje obavlja kliničko ispitivanje medicinskog sredstva i sponzor kliničkog ispitivanja moraju prije početka ispitivanja osigurati svoju odgovornost za eventualnu štetu koja bi mogla biti prouzrokovana ispitaniku, odnosno ispitanicima, kliničkim ispitivanjem.

Član 117

(Prijava kliničkog ispitivanja medicinskog sredstva)

(1) Prije početka kliničkog ispitivanja medicinskog sredstva za teritoriju BiH namjeravano kliničko ispitivanje medicinskog sredstva mora biti prijavljeno Agenciji.

(2) Podnosilac prijave kliničkog ispitivanja može biti sponzor kliničkog ispitivanja ili, u njegovo ime, glavni istraživač kliničkog ispitivanja.

Član 118

(Odluka o prijavi kliničkog ispitivanja medicinskog sredstva)

(1) Ako podnosilac prijave za kliničko ispitivanje medicinskog sredstva ne dobije negativan odgovor od Agencije u roku od 30 dana od dana prijema prijave, smatra se da može početi kliničko ispitivanje medicinskog sredstva.

(2) Agencija je dužna da, najkasnije u roku od 30 dana od prijema potpune prijave za ispitivanje medicinskog sredstva, izvijesti podnosioca prijave o razlozima zbog kojih se izvođenje kliničkog ispitivanja odbija, i to u formi rješenja koje je konačno u upravnom postupku i protiv kojeg nije dozvoljena žalba, ali se može pokrenuti upravni spor kod nadležnog suda.

(3) Rok iz stava (2) ovog člana prestaje da teče na dan kada Agencija od podnosioca prijave za kliničko ispitivanje zatraži potrebne dopunske podatke ili objašnjenja, i prekid računanja roka traje do ispunjenja zahtjeva Agencije.

Član 119

(Privremeni ili trajni prekid kliničkog ispitivanja medicinskog sredstva)

Agencija može u svrhu zaštite zdravlja stanovništva odrediti privremeni ili trajni prekid kliničkog ispitivanja, nadzor nad izvođenjem kliničkog ispitivanja i poštovanjem principa dobrih praksi u kliničkom ispitivanju u skladu sa ovim Zakonom i propisima donesenim na osnovu njega.

Član 120

(Podnosilac prijave za kliničko ispitivanje medicinskog sredstva)

(1) Podnosilac prijave kliničkog ispitivanja može biti proizvođač, odnosno uvoznik medicinskog sredstva.

(2) Troškove kliničkog ispitivanja i razmatranja prijave kliničkog ispitivanja medicinskog sredstva snosi podnosilac prijave kliničkog ispitivanja.

(3) Agencija, odnosno entitetska ministarstva zdravstva ili Odjel za zdravstvo Brčko Distrikta, drugo državno odnosno entitetsko ministarstvo ili drugo pravno lice mogu zahtijevati kliničko ispitivanje medicinskog sredstva za potrebe zaštite zdravlja stanovništva.

(4) Troškove ispitivanja predviđenog u stavu (3) ovog člana snosi predlagač kliničkog ispitivanja samo u slučaju ako se dokaže da bezbjednost, efikasnost i usklađenost medicinskog sredstva sa opštim i posebnim zahtjevima odgovara odredbama ovog Zakona i propisima donesenim na osnovu njega.

(5) Ako se dokaže da bezbjednost, efikasnost i usklađenost medicinskog sredstva sa opštim i posebnim zahtjevima nije u skladu sa odredbama ovog Zakona i propisima donesenim na osnovu njega, troškove kliničkog ispitivanja snosi proizvođač, odnosno uvoznik medicinskog sredstva.

(6) Potrebnu dokumentaciju i postupak za podnošenje prijave kliničkog ispitivanja, uslove koje moraju ispunjavati pravna lica koja mogu obavljati kliničko ispitivanje medicinskih sredstava, kao i postupak njihove verifikacije, nadzora nad izvođenjem kliničkog ispitivanja propisuje ministar civilnih poslova BiH, na predlog Stručnog savjeta Agencije. Visinu troškova razmatranja prijave kliničkog ispitivanja medicinskih sredstava propisuje Savjet ministara BiH, na predlog direktora Agencije.


http://www.almbih.gov.ba/_doc/veleprometnici/vpms-invitro.pdf
Last edited by Ricken on 28/04/2020 13:29, edited 2 times in total.
drastic
Posts: 1355
Joined: 05/06/2010 00:52

#27 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by drastic »

Zato je radoncic napustio Krizni stab
User avatar
Janjicar
Posts: 5451
Joined: 04/08/2011 13:23
Location: Tuzla :)

#28 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Janjicar »

Čitaš li Fikrete ? U Dzehenemu gorio aBd hadžija naš :bih:
User avatar
B6Redhell
Posts: 5873
Joined: 25/12/2010 04:56

#29 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by B6Redhell »

svijet pun informacija, sve sve znaju, a svako svakog handri...

Djes ti sazno’ da su ti respiratori 3000$..???
I odkud znas da su bas ti od toliko para.....
bicakcic_solomon
Posts: 151
Joined: 04/02/2020 00:56

#30 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by bicakcic_solomon »

Entropio wrote: 27/04/2020 22:58 Definicija bosnje.
Ispravka netoćnog navoda.
Definicija Balije
User avatar
B6Redhell
Posts: 5873
Joined: 25/12/2010 04:56

#31 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by B6Redhell »

....
User avatar
B6Redhell
Posts: 5873
Joined: 25/12/2010 04:56

#32 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by B6Redhell »

ovako_onako wrote: 28/04/2020 02:27
B6Redhell wrote: 28/04/2020 02:25 svijet pun informacija, sve sve znaju, a svako svakog handri...

Djes ti sazno’ da su ti respiratori 3000$..???
I odkud znas da su bas ti od toliko para.....
Evo moj brate, odakle su i lopovcine narucivale, ja kada pisem ja znam sta pisem.

https://atlebs.com/products/acm-812a-em ... ventilator

Ako mislis da to nisu ti respiratori evo ti dole videa pa premotaj par puta pocetak videa pa procitaj, pise na pakovanju "ACM 812A Ventilator - Aerospace Changfeng Medical"

Nisam gledo videa, previse sam razocaran, ne kazem da si u krivu, vise si u pravu. Ali stotine informacija se vrti tesko svariti sve.
User avatar
freelancerusk
Posts: 480
Joined: 19/07/2018 16:05

#33 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by freelancerusk »

Janjicar wrote: 28/04/2020 02:23 Čitaš li Fikrete ? U Dzehenemu gorio aBd hadžija naš :bih:
Fikret je prototip "Bošnjaka" koji je dio sistema koji je uništio ovaj narod i ovu državu, u ime države i Boga je pokrao sve što se moglo pokrasti.
Prezentiraju se kao patriote, grade imidž na osnovu toga što su/smo žrtve prošlog rata i grade karijeru na osnovu toga u kriminalnoj hobotnici zvanoj SDA.
Zbog Fikreta i njemu sličnih, gubimo državu a narod nam se osipa i nismo spremni ni na kakvu situaciju. Fikret i njemu slični bi i u ratu krali donacije i ugrađivali se u tendere, isto kao što su sada uradili u ovoj krizi.

Zbog Fikreta i njemu sličnih, ova država bi šaptom pala da zarati, ponovo bi se Bošnjačkim kostima punile masovne grobnice širom Bosne i Hercegovine, znači da je Fikret u istoj ravnoj kao da je Četnik sa kokardom, nožem i bagerom koji zatrpava kosti Srebreničana. Fikret je zločinac koji čini perfidni genocid nad Bošnjacima, 12. genocid nad Bošnjacima koji traje od 1995. do danas, produžena je četnička i ustaška ruka.

Fikret = četnik
Last edited by freelancerusk on 28/04/2020 02:51, edited 3 times in total.
User avatar
CPT
Posts: 6246
Joined: 16/05/2018 11:13

#34 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by CPT »

ovako_onako wrote: 28/04/2020 02:27
B6Redhell wrote: 28/04/2020 02:25 svijet pun informacija, sve sve znaju, a svako svakog handri...

Djes ti sazno’ da su ti respiratori 3000$..???
I odkud znas da su bas ti od toliko para.....
Evo moj brate, odakle su i lopovcine narucivale, ja kada pisem ja znam sta pisem.

https://atlebs.com/products/acm-812a-em ... ventilator

Ako mislis da to nisu ti respiratori evo ti dole videa pa premotaj par puta pocetak videa pa procitaj, pise na pakovanju "ACM 812A Ventilator - Aerospace Changfeng Medical"

to nije prava cijena...
User avatar
CPT
Posts: 6246
Joined: 16/05/2018 11:13

#35 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by CPT »

ovako_onako wrote: 28/04/2020 02:43
CPT wrote: 28/04/2020 02:40
ovako_onako wrote: 28/04/2020 02:27

Evo moj brate, odakle su i lopovcine narucivale, ja kada pisem ja znam sta pisem.

https://atlebs.com/products/acm-812a-em ... ventilator

Ako mislis da to nisu ti respiratori evo ti dole videa pa premotaj par puta pocetak videa pa procitaj, pise na pakovanju "ACM 812A Ventilator - Aerospace Changfeng Medical"

to nije prava cijena...
Pa s obzirom da ima stranica koja nudi odma da kupis sad respirator kom. 3000$...
ocigledno da se radi o fake stranici... odes na alibabu i pogledas koliko kosta direktno kod proizvodjaca... za kolicine od 50+ je to 24.000$

respirator od 3.000$ ne postoji
User avatar
B6Redhell
Posts: 5873
Joined: 25/12/2010 04:56

#36 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by B6Redhell »

I meni je sumnjivo bilo...
User avatar
freelancerusk
Posts: 480
Joined: 19/07/2018 16:05

#37 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by freelancerusk »

ovako_onako wrote: 28/04/2020 02:50 https://tatrixmedical.com/product/acm812a-ventilator/ @CPT

Izgleda da si upravu novinari pogrijesili, Vidim da je dosta novina objavilo, ja prepisem samo sta oni napisu. Ali ako je fejk stranica, evo nasao sam ovaj isti respirator po cijeni od 35,450 dolara (64000KM) 64000 x 100 = 6,400,000. Znaci opet fali 4,100,000 maraka? Kako god okrenes opet fali?
Kako fali? Ništa ne fali.

Evo:
U poslu s respiratorima nismo bili vođeni profitom. Naprotiv, s obzirom na vrstu posla koju smo uradili, našu zaradu bismo mogli smatrati skromnom. Ali, ponavljamo, zarada nam i nije bila na prvom mjestu.
Reakcije/Fikret Hodžić
User avatar
freelancerusk
Posts: 480
Joined: 19/07/2018 16:05

#38 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by freelancerusk »

ovako_onako wrote: 28/04/2020 02:56
freelancerusk wrote: 28/04/2020 02:54
ovako_onako wrote: 28/04/2020 02:50 https://tatrixmedical.com/product/acm812a-ventilator/ @CPT

Izgleda da si upravu novinari pogrijesili, Vidim da je dosta novina objavilo, ja prepisem samo sta oni napisu. Ali ako je fejk stranica, evo nasao sam ovaj isti respirator po cijeni od 35,450 dolara (64000KM) 64000 x 100 = 6,400,000. Znaci opet fali 4,100,000 maraka? Kako god okrenes opet fali?
Kako fali? Ništa ne fali.

Evo:
U poslu s respiratorima nismo bili vođeni profitom. Naprotiv, s obzirom na vrstu posla koju smo uradili, našu zaradu bismo mogli smatrati skromnom. Ali, ponavljamo, zarada nam i nije bila na prvom mjestu.
Reakcije/Fikret Hodžić
Za mene smecar uvijek bio i ostat ce, skupa sa Solakom i Novalicem.
Pa kako tako druže? Vidiš da su fini, vrijeme je Korone, pa su bili skromni, svakome po milionček, inače bi taj tender bio 300 miliona BAMova...
baglama
Posts: 986
Joined: 13/11/2010 16:09

#39 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by baglama »

ovako_onako wrote: 28/04/2020 02:15 Image

Image

Jedan respirator 3000 dolara sa porezom znaci 100 komada 300,000 dolara, ukupno 540,000KM bez prevoza i carine, A ONI UZELI 10,5 MILIONA KM.

Evo linka od zvanicne stranice firme koja pravi ove respiratore.... http://www.medincn.com/sell_offers/1580 ... M812A.html

Znaci najnekvalitetniji respiratori ikada napravljeni, pravi respiratori su napravljeni od njemackog Drager i Maqet, americkog General Electric...
Ali "problem" je kod tih respiratora sto kostaju od 50 do 100 hiljada KM, a ovi kostaju 5400KM sa porezom. Da su kupljeni ovi kvalitetni respiratori to bi bila cijena jer je 100,000 x 100 = 10 miliona maraka. Ali ne, Novalic, Solak i Fikret Hodzic su kupili respirator vrijedan 5400KM, a ne 100 hiljada maraka.

Znaci, Fahrudin Solak, Fadil Novalic i Fikret Hodzic su ukrali 9,960,000KM drzavnog novca.
Nemojte lagati da prvi Saf hoce ukrasti jos u mjesecu ramazanu.
Kao da nikada niste narucili telefon od kineza koji vrijedi 300 Eura,a na racunu pise 35 Eura.Ovaj svaki respirator vrijedi najmanje 120.000 Eura,samo su ga dobri kinezi prepakovali u lazne kutije, da se ne plati puno carine i poreza.Da nam nisu tako pomogli ne bi ih bilo isporuceno ni 23, mozda 23 i po maksimalno. :run:
User avatar
Slo Burner
Posts: 5340
Joined: 09/03/2012 14:20
Location: Apsurdistan
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#40 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Slo Burner »

Naruceni prije ramazana, ne racuna se ovo
User avatar
Janjicar
Posts: 5451
Joined: 04/08/2011 13:23
Location: Tuzla :)

#41 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Janjicar »

freelancerusk wrote: 28/04/2020 02:39
Janjicar wrote: 28/04/2020 02:23 Čitaš li Fikrete ? U Dzehenemu gorio aBd hadžija naš :bih:
Fikret je prototip "Bošnjaka" koji je dio sistema koji je uništio ovaj narod i ovu državu, u ime države i Boga je pokrao sve što se moglo pokrasti.
Prezentiraju se kao patriote, grade imidž na osnovu toga što su/smo žrtve prošlog rata i grade karijeru na osnovu toga u kriminalnoj hobotnici zvanoj SDA.
Zbog Fikreta i njemu sličnih, gubimo državu a narod nam se osipa i nismo spremni ni na kakvu situaciju. Fikret i njemu slični bi i u ratu krali donacije i ugrađivali se u tendere, isto kao što su sada uradili u ovoj krizi.

Zbog Fikreta i njemu sličnih, ova država bi šaptom pala da zarati, ponovo bi se Bošnjačkim kostima punile masovne grobnice širom Bosne i Hercegovine, znači da je Fikret u istoj ravnoj kao da je Četnik sa kokardom, nožem i bagerom koji zatrpava kosti Srebreničana. Fikret je zločinac koji čini perfidni genocid nad Bošnjacima, 12. genocid nad Bošnjacima koji traje od 1995. do danas, produžena je četnička i ustaška ruka.

Fikret = četnik
Za mene i za tebe i za dio forumaša, a za veliku većinu je to Gospodin, momak koji je preživio genocid, Hadzija, prvi saf, Mutevelija, snaš'o se, svi bi da su na njegovom mjestu, namješteno mu, laž....
User avatar
bersK
Posts: 2519
Joined: 11/09/2014 21:30

#42 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by bersK »

Janjicar wrote: 28/04/2020 03:59
freelancerusk wrote: 28/04/2020 02:39
Janjicar wrote: 28/04/2020 02:23 Čitaš li Fikrete ? U Dzehenemu gorio aBd hadžija naš :bih:
Fikret je prototip "Bošnjaka" koji je dio sistema koji je uništio ovaj narod i ovu državu, u ime države i Boga je pokrao sve što se moglo pokrasti.
Prezentiraju se kao patriote, grade imidž na osnovu toga što su/smo žrtve prošlog rata i grade karijeru na osnovu toga u kriminalnoj hobotnici zvanoj SDA.
Zbog Fikreta i njemu sličnih, gubimo državu a narod nam se osipa i nismo spremni ni na kakvu situaciju. Fikret i njemu slični bi i u ratu krali donacije i ugrađivali se u tendere, isto kao što su sada uradili u ovoj krizi.

Zbog Fikreta i njemu sličnih, ova država bi šaptom pala da zarati, ponovo bi se Bošnjačkim kostima punile masovne grobnice širom Bosne i Hercegovine, znači da je Fikret u istoj ravnoj kao da je Četnik sa kokardom, nožem i bagerom koji zatrpava kosti Srebreničana. Fikret je zločinac koji čini perfidni genocid nad Bošnjacima, 12. genocid nad Bošnjacima koji traje od 1995. do danas, produžena je četnička i ustaška ruka.

Fikret = četnik
Za mene i za tebe i za dio forumaša, a za veliku većinu je to Gospodin, momak koji je preživio genocid, Hadzija, prvi saf, Mutevelija, snaš'o se, svi bi da su na njegovom mjestu, namješteno mu, laž....
Nisam baš siguran u rečeno. Danas mi se pokazalo da nije bio samo meni totalno antipatičan. On je gospodin samo svojoj halki koja ga opravdava bespogovorno. Još veći bijes, skoro dupli od onog početnog, je nabio onim saopštenjem. Tu je sam sebe sahranio.

Prvi udarac sebi u glavu je uputio majicama, drugi onim bedževima - ovo danas je već ozbiljan nokaut. Za čitav dan listanja objava, komentara i slušanja raje - nisam pročitao a ni čuo jedan čitav pozitivan komentar.

Lik je ovo napisao sat vremena prije onog saopštenja...

User avatar
General War
Posts: 24423
Joined: 18/09/2013 22:04

#43 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by General War »

:lol: :-)

Majko draga... :-)
...Vlada Federacije BiH i Federalna uprava civilne zaštite ]kupili su 20 hiljada testova od firme Cubicus, koja se bavi proizvodnjom namještaja. Njen vlasnik Denis Đulalić u razgovoru za Žurnal potvrdio je da je sredinom marta isporučio testove kupljene u Turskoj.
Last edited by General War on 28/04/2020 05:40, edited 1 time in total.
User avatar
General War
Posts: 24423
Joined: 18/09/2013 22:04

#44 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by General War »

FH SREBRENA MALINA: Poljoprivredno gazdinstvo dobilo posao od 10,5 miliona maraka za nabavku respiratora

https://zurnal.info/novost/23010/poljop ... espiratora
PM72
Posts: 17742
Joined: 30/04/2012 16:54

#45 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by PM72 »

Opasan je lobi Munire Subašić...ja odavno pišem da od nje i tetke Zilhe nema većih razbojnika.Obogatili se na tuđoj muci i donacijama a unovčili mrtve.
Ništa im nije sveto.Još malo pa će organizovati teferiče i koridu u ime srebreničkih žrtava,čim ponestane ostataka za ukop...
emirolini
Posts: 3500
Joined: 26/11/2007 15:35
Location: TUZLA

#46 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by emirolini »

Ma kakvo sveto, cijela dva mjeseca glume neku strogocu samo da to mogu unovciti. Fikret je brand izgradio na unovcavanju i brandiranju genocida i preko mrtvih a evo i sada zaradjuje preko zarazenih i mrtvih. Ovo nije samo za pisanja po forumima ovo je za tesku krivicnu odgovornost stavljanja sigurnosti gradjana u opasnost nabavom u najmanje ruku cudnih respiratora bez ikakve servisne podrske, a u drugu ruku teskim krivicnim djelom korupcije i pranja novca. Sada je meni jasno otkud liku koji ima jedno malo polje malina i hladnjacu onakvo auto i sve one stvari.

Jos gospodin koristi povratnike u Srebrenicu da za njeg beru i sade maline koje on otkupljuje po mizernim cijenama, ovamo glumeci zrtvu Srebrenickog genocida.
Škobo Habu
Posts: 9005
Joined: 19/06/2013 17:54
Location: Kod Sirogojna na sijelu.

#47 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Škobo Habu »

Maline su paravan, baš kao i sva pričao oko Fikrinih menadžerskih sposobnosti.

Već dvije godine su kod nas malinari u slobodnom padu, cijena maline konstantno atrofira, urod zavisi od sto faktora, dok Fikro uspjeva svoju proizvodnju širiti na polje neorganskog uzgoja medicinskih aparata.

Doduše, sumnjive kvalitative vrijednosti.

I onaj Novalićev prototip iz Gradačca je manje opasan po pacijente od ovih kineski respiratora.
Bobi
Forum administrator
Posts: 32134
Joined: 30/10/2002 00:00
Location: http://www.klix.ba
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno
Contact:

#48 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Bobi »

Image
User avatar
P.Starck
Posts: 1144
Joined: 14/07/2010 22:46

#49 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by P.Starck »

Image
Za našeg mumina dobročinitelja jedna Zlatna malina.
Bobi
Forum administrator
Posts: 32134
Joined: 30/10/2002 00:00
Location: http://www.klix.ba
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno
Contact:

#50 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Bobi »

https://tatrixmedical.com/product/acm812a-ventilator/

Evo ja klikno 20 komada :mrgreen: ..koristeci svoje kontakte i veze u Kini doci ce za 10 dana :D.
Post Reply