Vidim da nisam naveo u tekstu, tv je u pitanju ali sam ga koristio i na proslom, starijem PC-u i slika je bila mnogo kvalitetnija nego sad. Grafika je standardna, za taj bios ne znam na sta mislis, nije bas da se razumijem.mickey84 wrote: ↑26/04/2020 15:09Koristis monitor ili TV?ljiljani_zlatni wrote: ↑26/04/2020 00:40 Ima neko iskustva s monitorima, kablovima i adapterima?
Morao sam uzeti dvi to vga onaj prikljucak-adapter sta je vec, kako bih spojio monitor i graficku, medjutim samo mi daje crnu sliku, rx570 je grafika, monitor veoma star.
Onda sam uzeo hdmi kabl i povezao i dosla mi je slika ali mi se ne svidja kvalitet iste. Kao da na 30"monitoru koristim 800x600 rezoluciju, eto to je najblizi opis.
Na integrisanoj grafici hd slika, cista ko mlijeko.
Mjenjao sam sve moguce rezolucije i u odredjenim se slika popravlja za nekih 20% ali opet nije ni blizu kako bude na integrisanoj.
Shutter me kontaktirao, doslovno smo povezali racunare i instalirao mi je odredjene drajvere, mjenjao rezolucije i odredjene opcije ali nije pomoglo. Rekao mi je da moze biti do nekvalitetnog hdmi kabla ili monitora, ali bih prvo trebao probati drugi hdmi, a onda monitor. Ako ne bude nista uspjelo rekao je da ce rado uzeti pc ili grafiku na reklamaciju jer ih ima na stanju, testirati ponovo i poslati. Vrlo prijatan, na mene je danas potrosio barem sat vremena.
Licno ne bih rekao da je do grafike jer gura csgo na 400fps, pubg preko 100 itd, sve se da igrati. U igrama je to mnogo ljepse kada stavim sve na high, ali na internetu lose.
Graficka je standardna ili verzija za mining?
Vracen originalni bios na grafu?
@el_bake007
Vidjet cu da uzmem taj prikljucak, ako ce mi slika biti kao prije isplati se 30km. Ali prvo cu probati sve ovo na novijem monitoru kod jarana pa da budem siguran do cega je.
Mozes li malo pojasniti u vezi drivera graficke? Apejtovao sam sve drivere prvo, a onda mi je Shuter skinuo nesto starije drivere od prije 2 mjeseca i isto je ostalo. Kako mislis da ih izbrisem?
Hvala obojici