Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
kakavdanakneiskustvu
#15276 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://zenicainfo.ba/2020/04/25/jupic- ... -iznenada/
Ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, dr Adnan Jupić, mišljenja je da je odluka o ukidanju policijskog sata došla iznenada, jednako kao i odluka o ukidanju karantinskog smještaja za građane koji su se u vrijeme pandemije vratili u Bosnu i Hercegovinu.
No, ako se budemo savjesno pridržavali ostalih mjera, distance i zaštite i ne budemo zloupotrebljavali liberalizaciju restrikcija, ukidanje zabrane kretanja ne bi trebalo dovesti do novih problema, kaže Jupić. Kada su karantini u pitanju, ustvrdio je da su u tom pogledu na ovom području ispoštovane sve procedure, naložene s nivoa Federalnog kriznog štaba.
„Isto onako naglo kako je odluka o uspostavljanju karantena donesena, tako je u petak popodne donesena odluka o ukidanju karantena, ali je podrazumijevala odgovarajuće korake, nije to otvoriti vrata i odmah pustiti ljude napolje. Odmah jučer pokrenute su odgovarajuće aktivnosti, prva grupa ljudi je već vani, a naše epidemiološke ekipe su na terenu i završava se proces ubrzanog otpuštanja ljudi iz karantena“, izjavio je za RTV Zenica dr Adnan Jupić.
Ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, dr Adnan Jupić, mišljenja je da je odluka o ukidanju policijskog sata došla iznenada, jednako kao i odluka o ukidanju karantinskog smještaja za građane koji su se u vrijeme pandemije vratili u Bosnu i Hercegovinu.
No, ako se budemo savjesno pridržavali ostalih mjera, distance i zaštite i ne budemo zloupotrebljavali liberalizaciju restrikcija, ukidanje zabrane kretanja ne bi trebalo dovesti do novih problema, kaže Jupić. Kada su karantini u pitanju, ustvrdio je da su u tom pogledu na ovom području ispoštovane sve procedure, naložene s nivoa Federalnog kriznog štaba.
„Isto onako naglo kako je odluka o uspostavljanju karantena donesena, tako je u petak popodne donesena odluka o ukidanju karantena, ali je podrazumijevala odgovarajuće korake, nije to otvoriti vrata i odmah pustiti ljude napolje. Odmah jučer pokrenute su odgovarajuće aktivnosti, prva grupa ljudi je već vani, a naše epidemiološke ekipe su na terenu i završava se proces ubrzanog otpuštanja ljudi iz karantena“, izjavio je za RTV Zenica dr Adnan Jupić.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#15277 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mjere socijalnog distanciranja nisu ukinute, a vidimo da se zdusno krse. Isto tako i nosenje maske i rukavica.Matzan wrote: ↑26/04/2020 09:13 Vidim da neki nikako da prežale što su neke od upitno korisnih mjera ukinute u zadnja dva dana.
Ako se plašite za zarazu Covidom, ostanite kući, niko vam ne brani.
A ukoliko vam ukidanje mjera smeta iz nekog drugog razloga, onda ste na pravom mjestu da kažete
zbog čega vas duša boli.
Ovdje se danima trunilo kako treba djeci dozviliti da idu napolje, kako ce drzat distancu, kako ...
Od toga smo jucer vidjeli sipak.
-
Nivelacija
#15278 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ukoliko neko ne zna Srbija koja ima 300 u prosjeku pozitivnih sutra otvara od fitnesa do frizera a 4 maja planiraju pustiti polovinu javnog prevoza.
Nikada nisu imali zabranu za djecu kao FBIH.
Zbog cega mi imamo ovako stroge mjere koje su samo malo ublazene ukidanjem policijskog sata nije mi jasno.
Crnogorci pozivaju na plaze 18 Maja hejjj
Zbog cega mi imamo ovako stroge mjere koje su samo malo ublazene ukidanjem policijskog sata nije mi jasno.
-
Alles-Tamam
#15279 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Rekao bih da je zbog toga jer nam je zdravstvo mlohavi falus.Sto su mogucnosti zdravstvenih ustanova slabije,mjere koje drzave poduzimaju su rigoroznije,bar mi se tako cini.Nivelacija wrote: ↑26/04/2020 09:48 Ukoliko neko ne zna Srbija koja ima 300 u prosjeku pozitivnih sutra otvara od fitnesa do frizera a 4 maja planiraju pustiti polovinu javnog prevoza.
A posto je nase zdravstvo padalo na osnovnim stvarima,kao obicni pregled pacijenta u DZ,dobro je pa nam nisu zavarili vrata od stanova
-
neko_sa_strane
#15280 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne smeta nikome ukidanje policijskog sata već nerazumijevanje ljudi da ukidanje policijskog sataMatzan wrote: ↑26/04/2020 09:13 Vidim da neki nikako da prežale što su neke od upitno korisnih mjera ukinute u zadnja dva dana.
A ukoliko vam ukidanje mjera smeta iz nekog drugog razloga, onda ste na pravom mjestu da kažete
zbog čega vas duša boli.
ne znači i ukidanje zabrane okupljanja u velikim grupama i nedržanja distance. Ljudi kod nas ili nisu previše bistri ili su jednostavno bezobrazni i sebični. Ja bih rekao i jedno i drugo. Da su pametniji ne bi birali stalno iste i očekivali drugačiji rezultat. Baš kao što se od ljudi zahtijeva da distancu drže u prodavnici isto se odnosi i na javne površine. Nema organizovanog druženja sem porodičnog druženja članova iste porodice ali uske porodice i ne uključuje širu rodbinu. Zbog čega je to teško shvatiti.
-
alonzo_harris
#15281 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Na stranici https://covid-19.ba/ imaju precizni i tačni podaci o broju testiranih, zaraženih, oporavljenih u Federaciji BiH, svaki kanton pojedinačno, i po svakom danu. Npr. jučer u Federaciji testirano 847 uzoraka, od čega su 34 pozitivna. Čak je 28 pozitivnih iz Zeničko - dobojskog kantona, vjerovatno vezano za firmu u Maglaju. Možete vidjeti na sljedećim slikama, a i sami uđite na navedenu stranicu, sve je fino prikazano.

-
kakavdanakneiskustvu
#15282 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
da,i po naredbi CZ danas djeca ne bi smjela biti napolju,po naredbi koju je Solak valjda potpisao,a ja evo s prozora gledam,djeca se igraju,i to bez maskiplain vanilla wrote: ↑26/04/2020 09:41Mjere socijalnog distanciranja nisu ukinute, a vidimo da se zdusno krse. Isto tako i nosenje maske i rukavica.Matzan wrote: ↑26/04/2020 09:13 Vidim da neki nikako da prežale što su neke od upitno korisnih mjera ukinute u zadnja dva dana.
zbog čega vas duša boli.
Ovdje se danima trunilo kako treba djeci dozviliti da idu napolje, kako ce drzat distancu, kako ...
Od toga smo jucer vidjeli sipak.
-
kakavdanakneiskustvu
#15283 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
neko_sa_strane wrote: ↑26/04/2020 10:11Ne smeta nikome ukidanje policijskog sata već nerazumijevanje ljudi da ukidanje policijskog sataMatzan wrote: ↑26/04/2020 09:13 Vidim da neki nikako da prežale što su neke od upitno korisnih mjera ukinute u zadnja dva dana.
zbog čega vas duša boli.
ne znači i ukidanje zabrane okupljanja u velikim grupama i nedržanja distance. Ljudi kod nas ili nisu previše bistri ili su jednostavno bezobrazni i sebični. Ja bih rekao i jedno i drugo. Da su pametniji ne bi birali stalno iste i očekivali drugačiji rezultat. Baš kao što se od ljudi zahtijeva da distancu drže u prodavnici isto se odnosi i na javne površine. Nema organizovanog druženja sem porodičnog druženja članova iste porodice ali uske porodice i ne uključuje širu rodbinu. Zbog čega je to teško shvatiti.
-
kakavdanakneiskustvu
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#15285 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nas narod nije za denokratiju, ne znano funkcionisati. Jucer setalista i izletista puna, sinoc po fb slike s iftara, 10+ ljudi...
Ja sam bila za to da se djeci dozvoli da idu van, nije prirodno da mjesec i pol sjede u stanu, ali brate mili, nista naucili nismo.
Ja sam bila za to da se djeci dozvoli da idu van, nije prirodno da mjesec i pol sjede u stanu, ali brate mili, nista naucili nismo.
Last edited by plain vanilla on 26/04/2020 10:45, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#15286 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nas narod nije za denokratiju, ne znano funkcionisati. Jucer setalista i izletista puna, sinoc po fb slike s iftara, 10+ ljudi...plain vanilla wrote: ↑26/04/2020 10:28 [quote=kakavdanakneiskustvu post_id=16455363 time=1587889189 user_id=172232
da,i po naredbi CZ danas djeca ne bi smjela biti napolju,po naredbi koju je Solak valjda potpisao,a ja evo s prozora gledam,djeca se igraju,i to bez maski
[/quote]
u zenici juce na jednom igralistu troje djece se ljulja,okolo igralista traka zalijepljena ,natpis stoji zabranjeno koristiti igraliste,neko se pametan nasao pa i traku razgulio
-
NediM17
#15287 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma samo pametne roditelje ud'riti, jal po glOOOvi, jal po džepu, druge načine ne poznaju. 
-
Nivelacija
#15288 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dobra teorija mozda i najtacnija , znaci Čerkez i drustvo iz ministarstva zdravstva su na taj način neustavnim mjerama krsenjem osnovnih ljudskih pokusali sakrij u kakvom je stanju resor koji oni vode. Nadam se da ce odgovarati na kraju kada se sve smiri. Ne mozes vala biti jedini u Evropi ti pametan pa napraviti zatvor 40 dana za sve ispod 18 a da neodgovaras za takav postupak kada tada.Alles-Tamam wrote: ↑26/04/2020 09:57Rekao bih da je zbog toga jer nam je zdravstvo mlohavi falus.Sto su mogucnosti zdravstvenih ustanova slabije,mjere koje drzave poduzimaju su rigoroznije,bar mi se tako cini.Nivelacija wrote: ↑26/04/2020 09:48 Ukoliko neko ne zna Srbija koja ima 300 u prosjeku pozitivnih sutra otvara od fitnesa do frizera a 4 maja planiraju pustiti polovinu javnog prevoza.
A posto je nase zdravstvo padalo na osnovnim stvarima,kao obicni pregled pacijenta u DZ,dobro je pa nam nisu zavarili vrata od stanova
-
AmirBaa
#15289 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Izletišta nisu puna. To sto bude ljudi udaljenih i po 50 metara ne znaci da su puna, nego da se ljudi pridržavaju mjeraplain vanilla wrote: ↑26/04/2020 10:28 Nas narod nije za denokratiju, ne znano funkcionisati. Jucer setalista i izletista puna, sinoc po fb slike s iftara, 10+ ljudi...

- Logovan
-
tap3ah75
#15291 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mogu i rade to a vidjećeš da niko nikad neće odgovarati.Nivelacija wrote: ↑26/04/2020 10:51Ne mozes vala biti jedini u Evropi ti pametan pa napraviti zatvor 40 dana za sve ispod 18 a da neodgovaras za takav postupak kada tada.Alles-Tamam wrote: ↑26/04/2020 09:57Rekao bih da je zbog toga jer nam je zdravstvo mlohavi falus.Sto su mogucnosti zdravstvenih ustanova slabije,mjere koje drzave poduzimaju su rigoroznije,bar mi se tako cini.Nivelacija wrote: ↑26/04/2020 09:48 Ukoliko neko ne zna Srbija koja ima 300 u prosjeku pozitivnih sutra otvara od fitnesa do frizera a 4 maja planiraju pustiti polovinu javnog prevoza.
Još će svi heroji i naši spasioci biti na kraju.
Djeca će o hrabrim herojima borbe protiv mrskog virusa učiti u školi.
- Logovan
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#15293 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sta je bilo sa pomoci koju smo mi dobili, 2miliona maski iz Malezije 
-
BadBoy
#15294 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam bio veliki zagovornik demokratije, ljudskih prava, sloboda, svega toga. Ali me je ova epidemija baš ošamarila i dokazala mi da naš narod zaista nije za prevelike slobode, nego isključivo samo za totalitarnih režima.seoBIH wrote: ↑26/04/2020 00:28 Ja se bojim drugog vala. Primjera radi, drugi val španske grupe je uzeo milione. Volio bih da sam sebi opalim samar zbog ovog razmišljanja, ali ovo mi se cini gore nego na početku. Mi nemamo disciplinu! Mi svoje neznanje pokazujemo u svakoj situaciji, a glumimo pametne.
Čim je ukinut policijski sat većina stanovništva je to shvatila kao UKINUTE SVE mjere. Pun Instagram i Facebook slika sa izletišta i šetališta, ljudi se hladno slikaju bez maski, rukavica i u grupama. Odmah su počela noćna kruzanja, skupljanja po pumpama, parkinzima i drugim mjestima. Iftari od 10+ ljudi.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#15295 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
juce snaŠa su budakovica prolazi mojom ulicom i to razmahala se bez maske djeca trcKaraju oko nje, vicem joj ja s tarase jel ti drago sto su te oslobodili ovi tvoji... suti seljanka samo prodje...
- dječak sa šibicama
#15296 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam sto se cudite vizavi raspasoj ponasanja jucer, pojedini ko da ne zive u BiH i odrasli su u Stutgartu. To je nas narod, sto danima pisemo o tome, znalo se da ce biti masovnih iftara i da ce se pojedinci okupljati kao sto se okupljaju i cijelo vrijeme karantina. Derneci po vikendicama sa slaufom, sisa se na sve strane, rostiljanje vise okupljenih familija, ne postoji nikakva distanca, ta ce karona ne mere meni to nista i tako to.
Oni i jesu ukidanje policijskog sata shvatili kao "eto sad radite sta hocete" niko ni ne slusa ono nakon zareza, ali i dalje je zabranjeno okupljanje gradjana i drzite distancu i nosite masku.
Bice jos i gore, kaze nece biti bas puno za prvi maj, a u granapima piva ide na gajbe.
Nema od nas nista, samo se nadati da je virus gluplji od nas.
Oni i jesu ukidanje policijskog sata shvatili kao "eto sad radite sta hocete" niko ni ne slusa ono nakon zareza, ali i dalje je zabranjeno okupljanje gradjana i drzite distancu i nosite masku.
Bice jos i gore, kaze nece biti bas puno za prvi maj, a u granapima piva ide na gajbe.
-
AmirBaa
#15297 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hoce i danas kao i jucer biti vise pozitivnih jer su ukinuli mjeredječak sa šibicama wrote: ↑26/04/2020 12:04 Ne znam sto se cudite vizavi raspasoj ponasanja jucer, pojedini ko da ne zive u BiH i odrasli su u Stutgartu. To je nas narod, sto danima pisemo o tome, znalo se da ce biti masovnih iftara i da ce se pojedinci okupljati kao sto se okupljaju i cijelo vrijeme karantina. Derneci po vikendicama sa slaufom, sisa se na sve strane, rostiljanje vise okupljenih familija, ne postoji nikakva distanca, ta ce karona ne mere meni to nista i tako to.
- dječak sa šibicama
#15298 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kako oni sami sebe prepoznaju, "pametnjakovici" koji ne znaju dva posta procitati sa razumijevanjem ali misle da su strucnjaci za sve.
-
NediM17
#15299 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma dovoljno mi je jutros bilo sici do lokalnog granapa, mlada majka bez maske seta tek prohodalo dijete, prodavacica u rukavicama ali bez maske, istim rukama vaga krompire i dodaje hljeb ( ok, ovo nema veze sa coroLLOM nego sa higijenom generalno ), udje Njakav rudonja bez ikakve opreme, stade mi puhat za vrat, ma kontam id' u mp3. Nismo mi za demokraCije, samo za kandzije. 
-
AmirBaa
#15300 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U posljednja 24 sata 15 novozaraženih u ... /200426041
Vise testiranih, ukinute neke glupe mjere, a manje zarazenih... Sto kaze Vojko V "kako to?"

Vise testiranih, ukinute neke glupe mjere, a manje zarazenih... Sto kaze Vojko V "kako to?"