Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
moa

#21926 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by moa »

Zasto ja imam osjecaj da se snama neko zajebava.
Vela666

#21927 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Vela666 »

Zagor Te Nej wrote: 22/04/2020 21:18
armin071 wrote: 22/04/2020 21:13
Zagor Te Nej wrote: 22/04/2020 21:11
nevjerovatno koliki IQ moras imat da ne skontas da je Solak samo isturena figura, sve odluke donosi krizni štab od nekoliko ljudi
al eto haman, onaj ko je istaknut na njega se ospe drvlje i kamenje
ono... jebe mi se za Solakom, ali brate...
Kada “ono” koje se po hiljadu puta klonira da bi pisalo na temi o virusu priča o IQ :roll:
koiji ti je očigledno vrlo nizak
ali iza tvig trkeljanja se krije ustvari politička pozadina
ono... partijsko opozicioni bot koji ima partijski zadatak komunističke centrale da pljuje po vlasti pa frustriranost dođe da liječi uz dnevnu terapiju l kmečećenja i drečenja makar na klix forumu
a ti tražiš zabrane za hodanje narodu i zakucavcanje u podrume, dok istovremeno prozivaš komunizam i centralizam, :lol: :lol:
studiorum_tuzlaensis

#21928 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by studiorum_tuzlaensis »

moa wrote: 22/04/2020 21:21 Zasto ja imam osjecaj da se snama neko zajebava.
Osjećaj nije lažan... :)
last mohicans

#21929 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Zagor Te Nej wrote: 22/04/2020 21:21
studiorum_tuzlaensis wrote: 22/04/2020 21:16 Švedska ispala najpametnija, uopće ne bacaju testove na ljude da vide jesu li prebolili...

Na kraju će se svesti na istu smrtnost svugdje od 0.1%, pa onda drugi val mjera i zatvaranja u kuću...

Italija od 60000 testova, 3 milje novih... nista novo za starohane italijane, ne umire ih ni manje ni više nego inače.

Dakle, korona = ubleha.
vrlo "dubokoumna" studija bez ikakve argumentacije, daleko od zdrave pameti i oficijelnih informacija, jednom riječju izvučena iz guzice, čisto da se trkelja uprazno

šta kae studija smrtnost u italiji 0,1%
alal ti vera bre, pa gripa ima 0,3%
ma tebe institut Johnes Hopkins treba angažovat čim prije
Koji si ti clon (jesi Cortado, Mogy ili neki treci) po redu, vidim jučer si registrovan i odmah potvrđen da bi ovdje nama pamet solio.
armin071

#21930 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Zagor Te Nej wrote: koiji ti je očigledno vrlo nizak
ono... partijsko opozicioni bot koji ima partijski zadatak komunističke centrale da pljuje po vlasti pa frustriranost dođe da liječi uz dnevnu terapiju l kmečećenja i drečenja makar na klix forumu
A tu smo labudovi znači centrala vas šalje ovdje da pravdate hanumine poteze preko rogatičkog kauboja. Selam “doktorici” i reci joj da se ne sekira Kurjak izdati ne zna. Ostaće “vrhunski” ginekolog sad za sad. A ako se nekad babin skloni sa vrha mogla bi doktorica i u ćuzu samo sabura...
studiorum_tuzlaensis

#21931 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Ma nek se klonira materi svojoj, ignore.
Zagor Te Nej

#21932 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zagor Te Nej »

Vela666 wrote: 22/04/2020 21:24
Zagor Te Nej wrote: 22/04/2020 21:18
armin071 wrote: 22/04/2020 21:13

Kada “ono” koje se po hiljadu puta klonira da bi pisalo na temi o virusu priča o IQ :roll:
koiji ti je očigledno vrlo nizak
a ti tražiš zabrane za hodanje narodu i zakucavcanje u podrume, dok istovremeno prozivaš komunizam i centralizam, :lol: :lol:
pa takav mentialitet balvana i "razumijevanja jesino pendreka" i jeste nastao i naslijeden iz tig sistema
ne možeš ti to tako balvanu lako izbit iz glave
balvan samo i razumije represiju koja mu je usađena u komunistički čip
Bluemore

#21933 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

ćiribiribela wrote: 22/04/2020 19:04 Ovdje od ponedjeljka obavezno nosenje maski u radnjama i gradskom prevozu, sto meni licno nikakvog smisla nema jer evo otkako mjere traju nije bilo obavezno i nista se nije desilo. Ne razumijem zasto sad odjednom.
To su te Male nelogicnosti Koje se serviraju
Zagor Te Nej

#21934 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zagor Te Nej »

armin071 wrote: 22/04/2020 21:30
A tu smo labudovi znači centrala vas šalje ovdje da pravdate hanumine poteze preko rogatičkog kauboja. Selam “doktorici” i reci joj da se ne sekira Kurjak izdati ne zna. Ostaće “vrhunski” ginekolog sad za sad. A ako se nekad babin skloni sa vrha mogla bi doktorica i u ćuzu samo sabura...
ha ha
reko ja, dnevna terapija liječenja frustracija
kmečanje i drečanje po forumu klixa
to vam jedino.preostalo
vrlo jadno
studiorum_tuzlaensis

#21935 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Dehumanizacija i klasično kopiranje Vucka. Ne znam samo šta ste očekivali od izabranika? Nije ni narod nešto pametniji kad je ove izabrao. :)
Zagor Te Nej

#21936 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zagor Te Nej »

last mohicans wrote: 22/04/2020 21:28
Zagor Te Nej wrote: 22/04/2020 21:21
studiorum_tuzlaensis wrote: 22/04/2020 21:16 Švedska ispala najpametnija, uopće ne bacaju testove na ljude da vide jesu li prebolili...

Na kraju će se svesti na istu smrtnost svugdje od 0.1%, pa onda drugi val mjera i zatvaranja u kuću...

Italija od 60000 testova, 3 milje novih... nista novo za starohane italijane, ne umire ih ni manje ni više nego inače.

Dakle, korona = ubleha.
vrlo "dubokoumna" studija bez ikakve argumentacije, daleko od zdrave pameti i oficijelnih informacija, jednom riječju izvučena iz guzice, čisto da se trkelja uprazno

šta kae studija smrtnost u italiji 0,1%
alal ti vera bre, pa gripa ima 0,3%
ma tebe institut Johnes Hopkins treba angažovat čim prije
Koji si ti clon (jesi Cortado, Mogy ili neki treci) po redu, vidim jučer si registrovan i odmah potvrđen da bi ovdje nama pamet solio.
šta kaeš bre
0,1 % smrtnost u Italiji :lol: :lol:
take institut Johnes Hopkins suvim zlatom plaća, bre
Zagor Te Nej

#21937 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zagor Te Nej »

studiorum_tuzlaensis wrote: 22/04/2020 21:37 Dehumanizacija i klasično kopiranje Vucka. Ne znam samo šta ste očekivali od izabranika? Nije ni narod nešto pametniji kad je ove izabrao. :)
jok, izabrat će jugokomunjare :lol:
Point.

#21938 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Dajte ne kvotajte ovog trolla Zagora, sam će odlepršati
Bluemore

#21939 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

armin071 wrote: 22/04/2020 20:11 [yt][/yt]

Znači ovo je ono kad jebe lud zbunjenog. Ovaj čovjek koji vjerovatno boluje od paranoje nakon što je paralizovao kompletnu Njemačku po njegovim “procjenama” a na amin gosp. Merkel sada vrti drugu priču. I meni ovdje neko kaže nemoj njega porediti sa Solakom. Halali Solak ovaj se treba porediti sa Vučićem.
Odlican je isjecak

A Evo malo parodije
Bluemore

#21940 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Zagor Te Nej wrote: 22/04/2020 20:42 legenda Matija, nulti italijanski pacijent

Ispovijest nultog talijanskog pacijenta: Sanjao sam predvorje smrti
https://www.jabuka.tv/ispovijest-nultog ... rje-smrti/
Wow... tek sad Shvatam Kako smo mi blizu smrti...
I da nismo besmrtni...
Ima li jos ljudi koji sa drugim bolestima bili u tom predvorju.... Ali naravno covid predvorje se vrlo cool
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#21941 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

black wrote: 22/04/2020 17:59
IZRAELSKI PROFESOR RASPAMETIO CIJELI SVIJET: Evo vam dokaza da je karantena besmislena”
Eh, jos da je raspametio svijet sa dokazima protiv aparthejda... :(
biglebovski

#21942 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Vela666 wrote: 22/04/2020 21:19
...
Pregledan ovaj Welt. Evo i novi twist... sa istog linka... Ima nade za pušače, čak šta više :D :D :D

Kontroverzna teza: štiti li nikotin od korone?
Tijekom istraživanja novog virusa corone, francuski su znanstvenici postali svjesni potencijalnih zaštitnih učinaka nikotina. Pretpostavka se temelji na malom broju pušača među pacijentima Covid 19 - prema nekoliko svjetskih studija, stopa je između 1,4 i 12,5 posto. U pariškoj bolnici La Pitié-Salpêtrière uskoro će se ispitati preventivni i terapijski učinci nikotinskih flastera.

Novo istraživanje iz Francuske pruža precizniju sliku: Od 500 pacijenata Covid-19 - uključujući 350 ljudi liječenih u bolnici i 150 pacijenata s lakšim tijekom bolesti - samo je pet posto pušača, objasnio je voditelj studije i profesor interne medicine medicine, Zahir Amoura, novinska agencija AFP. To je 80 posto manje pušača među pacijentima Covida nego u općoj populaciji iste dobi i roda.

"Hipoteza je da se nikotin pridržava staničnih receptora koje koristi virus corone i na taj način sprečava da se virus prilijepi", kaže profesor Jean-Pierre Changeux s Instituta Pasteur i Collège de France. To znači da virus ne može prodrijeti u stanice i širiti se u organizmu.

Prema profesoru Amouri, u studiji bi se trebali koristiti nikotinski flasteri različitih doza kako bi se istražilo mogu li medicinske sestre dobiti preventivnu zaštitu flasterom i mogu li se bolesnici liječiti s njom. Međutim, francuski ministar zdravstva Olivier Véran tek treba dati zeleno svjetlo za studiju.

Činjenica da dotični stanični receptor igra ulogu u širenju virusa također može objasniti raznolikost simptoma Covid-19, uključujući gubitak mirisa i neurološke poremećaje, tvrde istraživači. Međutim, ljudi sada ne bi trebali upadati u duhanski dućan, jer pušenje predstavlja opasnost za zdravlje, upozoravaju znanstvenici.
Bluemore

#21943 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

armin071 wrote: 22/04/2020 21:30
Evo ciri Sve pojasnjeno
https://www.achgut.com/artikel/wie_die_ ... _verwirren
salik79

#21945 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Humanitarne organizacije upozoravaju da ce "daleko vise ljudi" umrijeti od ekonomskih posljedica mjera nego od samog Covid-19. Predvidjanja su da ce 35 do 65 miliona ljudi zavrsiti u apsolutnom siromastvu, kao rezultat globalne recesije. Mnigima prijeti smrt od gladi.
https://www.welt.de/wirtschaft/article2 ... rophe.html
Vela666

#21946 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Vela666 »

Ipak, stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva upozoreni su da prijave svaku umrlu plavetnu sjenicu koju vide.
o mati mila
Vela666

#21947 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Vela666 »

salik79 wrote: 22/04/2020 23:32 Humanitarne organizacije upozoravaju da ce "daleko vise ljudi" umrijeti od ekonomskih posljedica mjera nego od samog Covid-19. Predvidjanja su da ce 35 do 65 miliona ljudi zavrsiti u apsolutnom siromastvu, kao rezultat globalne recesije. Mnigima prijeti smrt od gladi.
https://www.welt.de/wirtschaft/article2 ... rophe.html
Naravno da bi moglo,
a sad još nadovezati na ovo mogućnost drugog vala ovog virusa ili obične gripe koja nam svakako dolazi ove jeseni/zime, a sa oslabljenim imunitetom stanovništva, usljed svih ovih restrikcija i uporabe dezinfekcionih sredstava i neizlaženja van domova, i neimaštine za kupovinom osnovnih namirnica za održavanje imuniteta, koji bi to scenario mogao biti...
MUNAFIK

#21948 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Zagor Te Nej wrote: 22/04/2020 19:57
MUNAFIK wrote: 22/04/2020 19:44
daddy-kool wrote: 22/04/2020 19:38

Dobro je biti zdrav, ali treba biti jasno da pod imunitet se podrazumijeva da imate antitijela na ovaj virus. To znači ili da prebolite bolest ili kada bude vakcina da se ona primi. Ne postoji treći način. Ništa nije dokazano da pomaže prevenciji ili ublažavanju Covid19.
Dokazano je da je corona bila medju stanovništvom PUNO prije zvanicnih slucajeva...

Dokazano je da je smrtnost manja od 0.4%

Dokazano je da je pandemija u njemačkoj krenula padati PRIJE nego su uvedene mjere...

Svašta je dokazano potpuno suprotno od onoga što PANICARI PRICAJU, a po meni najvažnije je to da je jako velili broj ljudi odbolovao ovo prije nego su TESTOVI KRENULI...
gdje je dokazano?
kod tebe negdje na seoskom sjelu ?
Možda si ti na ovoj temi od danas, mi pratimo evo od prve stranice... Ljudi postavljaju linkove sa rezultatima istraživanja.

Imaš testove na ANTITJELA i ti testovi gdje god da su ih koristili DOKAZUJU da je dosta ljudi već prebolovalo coronavirus... To nije nikakvo SIJELO neko ozbiljni testovi ozbiljnih instituta. Imas nekoliko linkova ua zadnih 30 tak stranica teme...

Evo imas danas vijest iz Amerike da su obdukcijom umrle osobe 6 februara našli da je osoba bila zaražena coronavirusom...

Istraživanje u Njemackoj, Svedskoj, USA, Japanj pa i istraživanje o brodu Diamond P. Potvrdili su da je smrtnost virusa manja od 0.4%... A vrhunski i kredibilni naucnici ovo smrtnost corone porede sa nivoom smrtnosti gripe. Opet nije nikakvo sijelo nego istraživanja i naucnici

A ovo da je pandemija u Njemackoj i jos nekim zemljama krenula padati prije efekta UVEDENIH MJERA možeš i ti sam testirat. Jednostavno vidis kad je neka zemlja uvela mjere i kad je krenuo pad zaraženih...

Naucnici govore da mjere imaju efekat nakon 23 dana... Ali evo nek bude da je 14 dana dovoljno da mjere iaju efekat, u Njemackoj je pad nastao nakon 5 dana... Znaci mjere nisu uticale na to nego je pandemija bila vec u padu...

Dakle nema tu sijela nikakvog nego INSTITUTI RADE I ISTRAŽUJU I OBJAVLJUJU REZULTATE...

Na osnovu cega ti baziras svoje misljenje?
breba

#21949 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

"A ovo da je pandemija u Njemackoj i jos nekim zemljama krenula padati prije efekta UVEDENIH MJERA možeš i ti sam testirat. Jednostavno vidis kad je neka zemlja uvela mjere i kad je krenuo pad zaraženih..."

On 22 March, the government and the federal states agreed for at least two weeks to forbid gatherings of more than two people and require a minimum distance of 1.5 metres (4 ft 11 in) between people in public except for families, partners or people living in the same household. Restaurants and services like hairdressers were to be closed.

Image
Edin H.

#21950 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

daddy-kool wrote: 22/04/2020 08:59
Edin H. wrote: 22/04/2020 02:34
Od onih za koje ja znam da su bili zarazeni i prebolili ili umrli ne znam nikoga da je imao blage simptome, premda sigurno ima i takvih (ja sam jedino procitao za Kenny Daglisha). Ovdje gdje sam ja one sa slabijim simptomima i ne testiraju jer zato nema kapaciteta, tj. testiraju samo osobe koje moraju u bolnicu zato sto imaju poteskoca sa disanjem, poplave usne i slicni simptomi, tako da je tesko znati da li je neko sa slabijim simptomima prebolovao koronu ili obicnu gripu. Pojedinci su prebolovali u kuci, cak i oni nisu testirani, ali pretpostavlja se zbog jakih i odgovarajucih simptoma, te trajanja bolesti da se radilo o koroni. Sada pokusavaju pronaci da li su pojedinci genetski predodredjeni tezim simptomima, jer kao sto ti je poznato cak i neki mladji ljudi bez prethodnih zdravstvenih problema imaju ozbiljne probleme, pojedinci cak i preminu. Izgleda da ima neke veze i sa kolicinom virusa kojim je neko zarazen. Uglavnom dobra je vijest da od cetvrtka Englezi pocinju testranje vakcine na 500 dobrovoljaca.
Englezi su lutali sa sticanjem imuniteta krda, pa su zakasnili sa donošenjem mjera lockdowna sa socijalnim distanciranjem. U Londonu i drugim gradovima je javni prevoz bio značajna tačka širenja virusa. Da su recimo postupili na vrijeme kao Austrija, sada bi imali i 90% manje smrti i isto toliko manje oboljelih.
Radi jos uvijek GRAS - London :oops:
Locked