Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
daddy-kool

#21701 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

uglavnomja wrote: 22/04/2020 09:49 malo se svedska preracunala, vezano za tih fantasticnih 600.000 i itd

Svedske zdravstvene vlasti su povukle izjavu o zapanjujućem broju infekcija
Pa zar nisam odmah juče rekao da lupaju gluposti. :roll:
MorningStar

#21702 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

Zagor Te Nej wrote: 22/04/2020 09:50
zubi wrote: 22/04/2020 08:46
Bluemore wrote: 21/04/2020 23:55 Ljudima mrsko citati Ili gledati a jos mrze razmisljati o procitamom

Bas smo atrofirali mentalno mnogi

To pase po livadama medija, nesta se cudi who... naivno do bola

Kao prvo, sta se bona zadajes i nesta dokazujes i pametujes, sve cemo saznati sta ce biti i kako, vrijeme ce nam pokazati, sto danas ne znamo, znacemo za koju godinu....

Kao drugo, ako si tako sigurna, de se ti odmah zarazi, preboluj govno, stekni imunitet i onda mozes s punim pravom da nam objasnis sta je i kako je... doktor rek'o ne treba se skrivat, nista karantin, pa de, nemoj samo pricat, postupi po doktorovim uputama... :lol:
al prije toga OBAVEZNO da potpiše izjavu o odricanju liječenja na intenzivnoj njezi
čisto da je jedno manje, odnosno svih takvih koliko ih ima što se prave pametni
Evo ja i gdje ima da se zarazim :D
Zagor Te Nej

#21703 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zagor Te Nej »

MorningStar wrote: 22/04/2020 09:49
Zagor Te Nej wrote: 22/04/2020 08:40 pa... čuj uvijek ima kontraša
a i za njih ima lijeka

potpiši ti jarane ovu izjavu, i onda furaj svoje budalaštinje do mile volje
ali da te se mi kutarišemo sa zdravstvenog sistema, da nam ne stvaraš gužvu

Image
Evo ja prvi bih potpisao - gdje treba otici da se potpise?
nažalost nigdje, to je samo fiktivni formular koji se pojavio po hrvatskim portalima
ali bi ga trebalo oficijeno uvesti na potpis, pa bujrum, da vidimo ko ima muda, a ko je obična jajara koja kokodače unaokolo uprazno
a kad se treba konkretno pokazat i dokazat... tuta
MorningStar

#21704 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

Pa haj neka uvedu odlicna ideja ! I kad potpisem da prestanu dosadjivati i ostalim koji su potpisali ljudima , djeci i da se otvori sto vise biznisa radnji i sl u koje bi mogli ici oni koji potpisu - moze ? :D
Zagor Te Nej

#21705 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zagor Te Nej »

MorningStar wrote: 22/04/2020 09:52
Zagor Te Nej wrote: 22/04/2020 09:50
zubi wrote: 22/04/2020 08:46

Kao prvo, sta se bona zadajes i nesta dokazujes i pametujes, sve cemo saznati sta ce biti i kako, vrijeme ce nam pokazati, sto danas ne znamo, znacemo za koju godinu....

Kao drugo, ako si tako sigurna, de se ti odmah zarazi, preboluj govno, stekni imunitet i onda mozes s punim pravom da nam objasnis sta je i kako je... doktor rek'o ne treba se skrivat, nista karantin, pa de, nemoj samo pricat, postupi po doktorovim uputama... :lol:
al prije toga OBAVEZNO da potpiše izjavu o odricanju liječenja na intenzivnoj njezi
čisto da je jedno manje, odnosno svih takvih koliko ih ima što se prave pametni
Evo ja i gdje ima da se zarazim :D
prvog za kojeg čuješ da je zaraženi u samoizolaciji, odeš mu na vrata i pustiš da puše i kašlje u tebe
jer teško da će te pustit na Podhrastove
MorningStar

#21706 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

Jos nisam cuo ni za jednog zarazenog u samoizolaciji :|
Zagor Te Nej

#21707 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zagor Te Nej »

MorningStar wrote: 22/04/2020 09:54 Pa haj neka uvedu odlicna ideja ! I kad potpisem da prestanu dosadjivati i ostalim koji su potpisali ljudima , djeci i da se otvori sto vise biznisa radnji i sl u koje bi mogli ici oni koji potpisu - moze ? :D
nema otvaranja, ti si potpiso samo da ne bi pravio gužvu na intenzivnoj, što ne znači da ti je pušteno da zaraziš druge
jedino da sve takve "pametnjakoviće" smjestimo u neki grad i proglasimo karantinom, pa tamo radite šta god hoćete
zubi

#21708 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

MorningStar wrote: 22/04/2020 09:52 Evo ja i gdje ima da se zarazim :D
Kako gdje da se zarazis? Prati, ha cujes da je neko bolestan, ti obidji hastu, nek se nakaslje koji put u tebe, cas posla... i eto te, dajes svoj doprinos sticanju kolektivnog imuniteta... A ne moras ovo potpisivat, kod nas te svakako ne lijece, bices ko i svi, prepusten sam sebi...
Zagor Te Nej

#21709 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zagor Te Nej »

MorningStar wrote: 22/04/2020 09:56 Jos nisam cuo ni za jednog zarazenog u samoizolaciji :|
tvoj problem
MorningStar

#21710 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

zubi wrote: 22/04/2020 09:58
Kako gdje da se zarazis? Prati, ha cujes da je neko bolestan, ti obidji hastu, nek se nakaslje koji put u tebe, cas posla... i eto te, dajes svoj doprinos sticanju kolektivnog imuniteta... A ne moras ovo potpisivat, kod nas te svakako ne lijece, bices ko i svi, prepusten sam sebi...
Nista kontkretno a vala svaki dan sam evo vani dodirujem steke trljam se po ocima i tako a sta mi to vrijedi kada taj papir sto ovaj duh iz darkwooda postavlja papir a ne vazi
MorningStar

#21711 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

Zagor Te Nej wrote: 22/04/2020 09:58
MorningStar wrote: 22/04/2020 09:56 Jos nisam cuo ni za jednog zarazenog u samoizolaciji :|
tvoj problem
Ti imas problema sa sobom i to podosta , blago meni kad mi je to problem :lol:
MorningStar

#21712 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

Zagor Te Nej wrote: 22/04/2020 09:57
MorningStar wrote: 22/04/2020 09:54 Pa haj neka uvedu odlicna ideja ! I kad potpisem da prestanu dosadjivati i ostalim koji su potpisali ljudima , djeci i da se otvori sto vise biznisa radnji i sl u koje bi mogli ici oni koji potpisu - moze ? :D
nema otvaranja, ti si potpiso samo da ne bi pravio gužvu na intenzivnoj, što ne znači da ti je pušteno da zaraziš druge
jedino da sve takve "pametnjakoviće" smjestimo u neki grad i proglasimo karantinom, pa tamo radite šta god hoćete
A mozda da vama zavarimo vrata da ste sigurni i da zarazu ne prenosite a glupani da zive jer zivot ide dalje valja raditi privrjedjivati a bgm malo i izlaziti da se ventili ispusu.
zubi

#21713 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

MorningStar wrote: 22/04/2020 10:00
Nista kontkretno a vala svaki dan sam evo vani dodirujem steke trljam se po ocima i tako a sta mi to vrijedi kada taj papir sto ovaj duh iz darkwooda postavlja papir a ne vazi
Ma jok, idi na sigurno, kapljicnim putem, znaci zarazeni i ti, jedno do drugog i on ti kaslje u lice...

Bolje danas, nego sutra, ha ja... valja ekonomiju pokrenut, dosta gluposti vise :thumbup:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#21714 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dr.gog »

OFF TOPIC: https://www.klix.ba/komentari/200421184

Znam da nije mjesto, ali nemam vremena, upravo mi je javljeno za flood mržnje na Hitnu pomoć.

Gospodi komentatorima... Odjebite za sva vremena.

Zhmp, DZ, OBS i UKCS.
MorningStar

#21715 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

zubi wrote: 22/04/2020 10:04
Ma jok, idi na sigurno, kapljicnim putem, znaci zarazeni i ti, jedno do drugog i on ti kaslje u lice...

Bolje danas, nego sutra, ha ja... valja ekonomiju pokrenut, dosta gluposti vise :thumbup:
Cilj je papir koji vi panicari spominjete pod naglaskom potpisi i radite sta hocete- sad odjednom nigdje papira a moras upadati u bolnicu da se zarazis - pa zar nije virus ultra zarazan ??
Zagor Te Nej

#21716 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zagor Te Nej »

tvoj problem
tebi nije dobro nikako
pa prvi slučaj žene u Zenici, koja se vratila iz Italije, je preležala kod kuće, čak su došli i bris da joj uzmu u kući, na kraju i uspješno oporavljena
i ti onda izvališ glupost da nisi čuo da je neko zaražen u samoizolaciji
šta reći drugo, osim blagoje ga je tebi
Last edited by Zagor Te Nej on 22/04/2020 10:09, edited 1 time in total.
MorningStar

#21717 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

dr.gog wrote: 22/04/2020 10:06 OFF TOPIC: https://www.klix.ba/komentari/200421184

Znam da nije mjesto, ali nemam vremena, upravo mi je javljeno za flood mržnje na Hitnu pomoć.

Gospodi komentatorima... Odjebite za sva vremena.

Zhmp, DZ, OBS i UKCS.
Vasa hitna pomoc :lol:

Na momenat pomislih da nesto pametno kulturno stize iz hitne ono - “odje*ite”
stakasa

#21718 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by stakasa »

Ovim virusom ce se na kraju svi zaraziti. Svi ili dovoljno veliki broj da se postigne kolektivni imunitet. Pitanje je samo hoce li tok zaraze biti kontrolisan ili nekontrolisan. Zemlje, drustva, zajednice votever, koje misle da su pobjedile virus, npr zatvorili su se na vrijeme, to malo virusa sto je uslo se je izolovalo i umrlo, sta ti pobjednici da rade sa pobjedom? U jednom trenutku ce se morati otvorit i tada ce virus uci i pokosit ih kao snoplje odjednom.
Osnovni smisao represivnih mjera je da se rast malo uspori da bi se drustvo i zdravstvo mogli bolje organizovat jer je svakoga docekao nespremnog. A virus ce provest svoje kako je naumio
MorningStar

#21719 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

Zagor Te Nej wrote: 22/04/2020 10:08
tvoj problem
tebi nije dobro nikako
pa prvi slučaj žene u Zenici, koja se vratila iz Italije, je preležala kod kuće, čak su došli i bris da joj uzmu u kući, na kraju i uspješno oporavljena
šta reći drugo, osimm blagoje ga je tebi
Pa nisam licno cuo niti znam nekoga - jel razumijes - znam tesko ti je .... ili da citam medije pa da trazim osobe :lol:

Sva ova prica je izvedena iz gluposti o nekakvom potpisu koje si izvalio. Haj nemoj vise bgt :D
Zagor Te Nej

#21720 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zagor Te Nej »

MorningStar wrote: 22/04/2020 10:10

tebi nije dobro nikako
Pa nisam licno cuo niti znam nekoga - jel razumijes - znam tesko ti je .... ili da citam medije pa da trazim osobe :lol:

Sva ova prica je izvedena iz gluposti o nekakvom potpisu koje si izvalio. Haj nemoj vise bgt :D
nije ti dobro, samo potvrđuješ
šta trebaju... objavit javno imena zaraženih ?
da bi ti mogao saznati
idi bolan...
al da se saznat, raspituje se malo, moraš na nekog naletiti, u Sarajevu je trenutno 80
Milenkov buraz

#21721 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

stakasa wrote: 22/04/2020 10:09 Ovim virusom ce se na kraju svi zaraziti. Svi ili dovoljno veliki broj da se postigne kolektivni imunitet. Pitanje je samo hoce li tok zaraze biti kontrolisan ili nekontrolisan. Zemlje, drustva, zajednice votever, koje misle da su pobjedile virus, npr zatvorili su se na vrijeme, to malo virusa sto je uslo se je izolovalo i umrlo, sta ti pobjednici da rade sa pobjedom? U jednom trenutku ce se morati otvorit i tada ce virus uci i pokosit ih kao snoplje odjednom.
Osnovni smisao represivnih mjera je da se rast malo uspori da bi se drustvo i zdravstvo mogli bolje organizovat jer je svakoga docekao nespremnog. A virus ce provest svoje kako je naumio
Tako je, kupujemo vrijeme do pronalska djelotvornog lijeka ili vakcine.
bumerangss

#21722 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bumerangss »

Mislim da bi bilo red da pomaknu pocetak policijskog nsata sa 20 makar na 21 sat zbog iftara jer želim donijeti vruće somune :roll:
MorningStar

#21723 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

Zagor Te Nej wrote: 22/04/2020 10:13
MorningStar wrote: 22/04/2020 10:10
tebi nije dobro nikako

nije ti dobro, samo potvrđuješ
šta trebaju... objavit javno imena zaraženih ?
da bi ti mogao saznati
idi bolan...
al da se saznat, raspituje se malo, moraš na nekog naletiti, u Sarajevu je trenutno 80
U sarajevu zivi 300k + ljudi :lol:
Dobro te je idi se umij dodji sebi malo.
Point.

#21724 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Edin H. wrote: 22/04/2020 02:34
Point. wrote: 22/04/2020 01:24
Edin H. wrote: 21/04/2020 19:39
Prouzrokujes klinac, u ratu, a osobito prve dvije godine skoro pa bukvalno isnmo imali sta da jedemo, svi nevidjeno smrsali, ali ja barem ne znam nikoga da je umro od gladi. Od Covida se umire, cak odredjeni broj mladih, zdravih i bez prethodnih zdravstvenih problema. A oni koji preboluju svi, bez iznimke kazu da im je to bilo najgore iskustvo u zivotu.
Kako misliš svi, pa veliki broj ljudi ima blage simptome ili gotovo nikakve, malo kašljucanje ili bol u grlu. Danas švedski epidemiolog reče da u Štokholmu ima 600.000 zaraženih i da 99% nije imalo jake simptome, da veliki broj i ne zna da su zaraženi. Naravno, ima ljudi koji fasuju gore i vjerujem da je iskustvo grozno ali ne možeš reći da svi koji preboluju govore da im je to najgore životno iskustvo kad većina možda nije ni primjetila sa uopšte ima ili je imalo covid.
Od onih za koje ja znam da su bili zarazeni i prebolili ili umrli ne znam nikoga da je imao blage simptome, premda sigurno ima i takvih (ja sam jedino procitao za Kenny Daglisha). Ovdje gdje sam ja one sa slabijim simptomima i ne testiraju jer zato nema kapaciteta, tj. testiraju samo osobe koje moraju u bolnicu zato sto imaju poteskoca sa disanjem, poplave usne i slicni simptomi, tako da je tesko znati da li je neko sa slabijim simptomima prebolovao koronu ili obicnu gripu. Pojedinci su prebolovali u kuci, cak i oni nisu testirani, ali pretpostavlja se zbog jakih i odgovarajucih simptoma, te trajanja bolesti da se radilo o koroni. Sada pokusavaju pronaci da li su pojedinci genetski predodredjeni tezim simptomima, jer kao sto ti je poznato cak i neki mladji ljudi bez prethodnih zdravstvenih problema imaju ozbiljne probleme, pojedinci cak i preminu. Izgleda da ima neke veze i sa kolicinom virusa kojim je neko zarazen. Uglavnom dobra je vijest da od cetvrtka Englezi pocinju testranje vakcine na 500 dobrovoljaca.
Ali opet ne možeš reći da je svakome ko je prebolovao covid to bilo najteže životno iskustvo, jer to jednostavno nije istina. Imaš sad veliki broj oporavljenih koji nisu trebali medicinsku pomoć i kojima je to bilo kao obična gripa. Primjer, igrač Sampdorije Albin Ekdal, zaražen koronom je ispričao da je prebolovao kao običnu gripu kući sa malo povišenom temperaturom, gledajući Netflix. Predsjednik Brescia, Cellino, nije ni znao da je zaražen dok ga nisu testirali. Takvih i sličnih slučajeva ima daleko više od ovih koji zaglave na respiratoru. Naravno, ima ljudi koji imaju teže simptome, daleko od toga, al da baš svakome to bude najteže životno iskistvo, ne bih rekao.

I sad, od recimo 100 slučajeva, 8 bude teško i sa težim simptomima, zašto se pojedinci koncentrišu na njih sa stavom sve je crno, s onih 92 zanemare. Mora li se dodatno plašiti već preplašeni narod? Hajmo malo pozitive, malo više pozitivnih slučajeva, zar mora sve biti negativno i crnjak?
Point.

#21725 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 22/04/2020 04:18
Bluemore wrote: 21/04/2020 23:38
Edin H. wrote: 21/04/2020 19:53

Che, jesi li to ti? :D

Popricaj sa ljudima koji su prebolovali, potvrdjenim slucajevima, pa onda opet da popricamo.

Ili se dobrovoljno zarazi kada vjerujes da gore navedeno nije tacno, stekni antitijela, daj krv i pomozi zarazenima.
Zbilja, gdje li je nestao Che?

Kada je corona krenula u USA svrsavao je pisuci njihove brojeve na ovoj temi.

Cim je krenulo u Rusiji njega nigdje, :lol:

Da nije otisao u odbranu majcice Roosije??? :?:
Fasovao je mjesečni ban zbog rasizma na drugoj temi.
Locked