Koliko mjere mogu trajati?

Moderator: O'zone

Locked
Lincoln-Burrows

#1076 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Lincoln-Burrows »

index_box wrote: 20/04/2020 18:25
Lincoln-Burrows wrote: 20/04/2020 18:18 Policijski sat je možda dobar za suzbijanje kriminala i manje nesreća na cestama ali je u borbi protiv zaraze
kontraproduktivan jer ljudi u onom razdoblju kada smiju izaći do trgovine iziđu svi u manjem vremenskom razmaku
i ostvaruje se više fizičkih kontakata. Sve zemlje koje su to uvele su danas žarišta i Rusija i Srbija i Turska.
Samo u Bosni do toga nije došlo, mi smo brašna i ulja nakupovali prije negoli je i proglašeno vanredno stanje. A svi znamo da se virus prije proglašenja vanrednog stanja nije širio, tako da smo u gomilama koje su kružile tržnim centrima svi bili sigurni. :D
Da, između ostalog i zbog toga ali prije svega zbog činjenice da smo rijetko naseljena zemlja.

Da je Nizozemska uvela policijski sat sad bi bili rekorderi.
coco1

#1077 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by coco1 »

manuchao91 wrote: 20/04/2020 18:27
coco1 wrote: 20/04/2020 18:23
manuchao91 wrote: 20/04/2020 18:12
ako je druga smjena od od 2 popodne imas dosta vremena od jutra da svoje obveze zavrsis
jel ti, stvarno, ne kontas da je pola radnika po prodavnicama, sa policijskim satom, postalo visak? sav rad se sveo na jednu smjenu.

sve kontam da trolas. nadam se da se ne varam, zbog tebe.
ne rade prodavnice do 5 ujutru
vecina ih je u 22 h zavrsila s poslom
imaju cijeli dan da rade
kako sam ja naivan i budala.

:run:
Vela666

#1078 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Vela666 »

zna on, on trči svaki dan ev mjesec ipo čitav zaboli ga za one što ne mogu ni izvirit nosa u prirodu, sve dok on trči, munje ga gone
manuchao91

#1079 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by manuchao91 »

ne vidiš dalje ispred svog nosa
kafane su zatvorene,ljudi ne izlaze nigdje
da nema policijskog sata ljudi bi isli jedni drugim po kućama i sjedili i pijancili do zore
ilegalno bi se skuplajli po kafićima jer znam i vidio sam takve kafice po Tesnju,Doboju,Teslicu

ovako kad je poli.sat na snazi bar ce ih to odvratit od druzenja naveče i potencijalnog širenja virusa.
dosta ljudi bi besciljno lutala ulicama gradova navečer iz dosade i onda bi stvorili idealnu podlogu za kriminal.
semi75

#1080 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by semi75 »

Meni nikako ne ide u glavu taj policijski sat.Pisem iz Austrije i mogu reci da je ovdje stanje sve bolje i bolje.Znaci nema policijskog sata,javni prevoz
radi cijelo vrijeme(tek od 14.4 obavezne maske u javnom prevozu).Jedino nema druzenja sa rajom.Mozez ici u prirodu voziti biciklo,hodati.Sa ukucanima bez problema.
semi75

#1081 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by semi75 »

Samo zna li ko kavo je stanje sa granicama.Kad ce dijaspora moci ponovo za BiH. :bih:
dječak sa šibicama

#1082 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by dječak sa šibicama »

Koliko ja zhnam pekare rade, uostalom ko radi nocu dobije propusnicu i moze na posao i sa posla.

Ali nema u kafanu.
sadie_forever

#1083 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by sadie_forever »

semi75 wrote: 20/04/2020 18:41 Samo zna li ko kavo je stanje sa granicama.Kad ce dijaspora moci ponovo za BiH. :bih:
Ove godine domacini traze da smo njima lojalni,pomoc im treba..kaze provodite vrijeme ovdje ,tako da ostajemo svi htjeli ne htjeli,izmislit ce oni sto ne moze ;)
Lincoln-Burrows

#1084 Re: Koliko mjere mogu trajati?

manuchao91 wrote: 20/04/2020 18:33 ne vidiš dalje ispred svog nosa
da nema policijskog sata ljudi bi isli jedni drugim po kućama i sjedili i pijancili do zore
ilegalno bi se skuplajli po kafićima jer znam i vidio sam takve kafice po Tesnju,Doboju,Teslicu

ovako kad je poli.sat na snazi bar ce ih to odvratit od druzenja naveče i potencijalnog širenja virusa.
dosta ljudi bi besciljno lutala ulicama gradova navečer iz dosade i onda bi stvorili idealnu podlogu za kriminal.
Nije se to desilo nigdje u EU a nema policijskog sata.
Medobrundo25

#1085 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Medobrundo25 »

semi75 wrote: 20/04/2020 18:41 Samo zna li ko kavo je stanje sa granicama.Kad ce dijaspora moci ponovo za BiH. :bih:
Ja se nadam da su shvatili da ovdje samo cekaju njihove pare (btw dijaspora je najveci strani direktni "investitor" u BIH (pametnima je jasno) i da ce u buducnosti u sirokom luku zaobilaziti ovu jebenu rupu. Ako su iole pametni vise ni marke nece ostaviti ovim uljebima i idiotima koji nas "vode".
Vela666

#1086 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Vela666 »

kontradiktoran si, kažeš da ljudi svakako ne izlaze nigdje jer su kafane zatvorene, s tim potvrđuješ glupost policijskog!
i onda bubneš sve ostalo :lol:
ljudi svejedno idu jedni drugima po danu i sjede i pijanče po danu i ako im čeif ostanu i pijanče 5 dana, s tim da izlaze da bi se namirili za klopu i alkohol!
ilegalno se skupljaju svakako po kafićima, znamo koji rade, jelte!
niko nikad nije besciljno lutao ulicama grada osim ako nije kakav pjesnik ili beskućnik
ali hajmo riješiti problem kriminala policijskim satom :run:
haj ba protalaše imaš jor fore, šta si zalego ovdje
Yenna

#1087 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Yenna »

Vela666 wrote: 20/04/2020 18:53
...ako nije kakav pjesnik ili beskućnik
ali hajmo riješiti problem kriminala policijskim satom :run:
haj ba protalaše imaš jor fore, šta si zalego ovdje
:lol: :thumbup:
kox

#1088 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by kox »

Lincoln-Burrows wrote: 20/04/2020 18:43

Naravno da ima u Austriji, dijelovima Italije, Francuske i Njemacke (to sto je bilo u medijima), a vjerovatno i u drugim dijelovima.
U Austriji ce i ostati do kraja aprila. A i kod nas bi bio red da ga tada znacajno skrate ili potpuno ukinu, ovisno o situaciji.
black

#1089 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by black »

REPORTAŽA IZ AUSTRIJE

FOTO: NOVI ŽIVOT U BEČU Rijetki izlaze, javni prijevoz je prazan, razmak od dva metra, gumene rukavice i maske obvezni su. Kazne su i do 600 eura

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... /10221949/
Medobrundo25

#1090 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Medobrundo25 »

kox wrote: 20/04/2020 19:15

Naravno da ima u Austriji, dijelovima Italije, Francuske i Njemacke (to sto je bilo u medijima), a vjerovatno i u drugim dijelovima.
U Austriji ce i ostati do kraja aprila. A i kod nas bi bio red da ga tada znacajno skrate ili potpuno ukinu, ovisno o situaciji.
Pricas gluposti, u Austriji nema i nikada nije bilo policijskog sata, u Njemackoj takodje , ovo su info iz prve ruke tj porodica.
Lincoln-Burrows

#1091 Re: Koliko mjere mogu trajati?

U Austriji nema niti je bilo policijskog sata već samo zabrana okupljanja što su neki mediji nazvali policijski sat,
a nema ni u Njemačkoj osim što imaju neke karantene. Italija ne znam detaljno, ali ovo što ima ovdje je mjera
prepisana od Srbije a isto je i u Rusiji i Turskoj.
kox

#1092 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by kox »

Lincoln-Burrows wrote: 20/04/2020 19:22
U Austriji nema niti je bilo policijskog sata već samo zabrana okupljanja što su neki mediji nazvali policijski sat,
a nema ni u Njemačkoj osim što imaju neke karantene. Italija ne znam detaljno, ali ovo što ima ovdje je mjera
Moguće da je do prevoda ili terminologije ali znam da je bilo u medijima.
He1972

#1093 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by He1972 »

costacurta wrote: 20/04/2020 10:47
He1972 wrote: 20/04/2020 08:09
Neobičan pristup Švedske u borbi protiv pandemije koronavirusa počinje davati rezultate, tvrdi Anders Tegnell vodeći epidemiolog u toj državi.
Degeni jedan normalan civilizovan školski pristup zovu neobičnim, a mi imamo policijski teror i uništavanje privrede, to kao normalan pristup, ko nas vodi i kakve mi medije imamo, nevjerovatno. :shock:
Imaš 1540 mrtvih i 14000 zaraženih.
Spadaš u prvih 10 zemalja u svijetu po toj statistici.
Sve ostale Nordijske zemlje, tvoji susjedi zajedno imaju 5 puta manje žrtava.
Ti mrtav ladan izađeš pred narod i kažeš ovo je metoda koja je ok :shock:
To je taj zapadni mentalitet, oni su najpametniji svi drugi kasne za njima. Oni imaju lovu, pokreću svijet i onda im levat iz Wuhana uvali nanometar a oni ne znaju jesul pošli il su došli.
Sad će to mudri Europljani, ko i masu idiotarija, da opravdaju. Imaju oni opravdanje za svaku budalaštinu. Nenadjebivi su, osim Amerikanaca naravno.
Koliko god ja ne volio Kineze zbog ovog svega opet im ne mogu ne vjerovati da su njihove metode najdjelotvornije, obzirom da su ga oni i kreirali, bo him pas mater :evil:
iisti broj mrtvih imali i bez testiranja korone u ovo doba prošle godine, korona je sa nama godinama, sada kad su je uspješno prodali kao novi smrtonosni virus, ja se rahat smijem degenima koji su na to nasjeli :mrgreen:
Medobrundo25

#1094 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Medobrundo25 »

kox wrote: 20/04/2020 19:25
Lincoln-Burrows wrote: 20/04/2020 19:22
Moguće da je do prevoda ili terminologije ali znam da je bilo u medijima.
Mediji su jedino instrument kreiranja masivne histerije i panike.
Ti su sa ovom "pandemijom" izgubili bilo kakav kredibilitet, isto kao i WHO i svi "epidemiolozi" i epidemiologija kao nauka , za mene bar.
Vela666

#1095 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Vela666 »

molim link za tvrdnju da u navedenim zemljama postoji policijski sat¨!
MUNAFIK

#1096 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by MUNAFIK »

He1972 wrote: 20/04/2020 19:31
costacurta wrote: 20/04/2020 10:47
He1972 wrote: 20/04/2020 08:09

Degeni jedan normalan civilizovan školski pristup zovu neobičnim, a mi imamo policijski teror i uništavanje privrede, to kao normalan pristup, ko nas vodi i kakve mi medije imamo, nevjerovatno. :shock:
Imaš 1540 mrtvih i 14000 zaraženih.
Spadaš u prvih 10 zemalja u svijetu po toj statistici.
Sve ostale Nordijske zemlje, tvoji susjedi zajedno imaju 5 puta manje žrtava.
Ti mrtav ladan izađeš pred narod i kažeš ovo je metoda koja je ok :shock:
To je taj zapadni mentalitet, oni su najpametniji svi drugi kasne za njima. Oni imaju lovu, pokreću svijet i onda im levat iz Wuhana uvali nanometar a oni ne znaju jesul pošli il su došli.
Sad će to mudri Europljani, ko i masu idiotarija, da opravdaju. Imaju oni opravdanje za svaku budalaštinu. Nenadjebivi su, osim Amerikanaca naravno.
Koliko god ja ne volio Kineze zbog ovog svega opet im ne mogu ne vjerovati da su njihove metode najdjelotvornije, obzirom da su ga oni i kreirali, bo him pas mater :evil:
Isti broj mrtvih imali i bez testiranja korone u ovo doba prošle godine, korona je sa nama godinama, sada kad su je uspješno prodali kao novi smrtonosni virus, ja se rahat smijem degenima koji su na to nasjeli :mrgreen:
Image

Evo MILANO januar, februar, mart, april

2017 vs 2020 godina

Više umrlo ljudi 2017. godine nego 2020. godine... To je ta MEDIJSKA PANIKA i brojanje MRTVIH, a kako su nam prikazali mediji svi bi stavili pare da je ove godine umrlo bar DUPLO više, i svi bi izgubili...

Isto i za Švedaku znaci imaju isto MRTVIH ko prošle godine... I o cemu onda pricmo? @costacurta

Svaki dan više i više dokaza da je ovo medijska PODVALA!!!
Virus postoji ali definitivno nenopravdava ovi stanje u svijetu.
jagugu

#1097 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by jagugu »

Evo kako će kafići u Hrvatskoj raditi:
- Neće moći ljudi sjediti jedan do drugoga. Primjerice, ako je do sad bio stol za četiri čovjeka, za njime će sjediti jedan ili dvoje. Sve se mora dezinficirati kad odu gosti - rekao je Capak i dodao kako će to biti "novo normalno" što se tiče rada kafića.
He1972

#1098 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by He1972 »

jagugu wrote: 20/04/2020 20:05 Evo kako će kafići u Hrvatskoj raditi:
- Neće moći ljudi sjediti jedan do drugoga. Primjerice, ako je do sad bio stol za četiri čovjeka, za njime će sjediti jedan ili dvoje. Sve se mora dezinficirati kad odu gosti - rekao je Capak i dodao kako će to biti "novo normalno" što se tiče rada kafića.
treba čestitati moronima na mjerama, miiiisim šta reć' koju posluku porati, jel će se moramo plaknuti kad dođemo iz kafići :lol:
index_box

#1099 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by index_box »

A šta kažu za cijene kave i ostalih stvari? Zanimljivo da se prodavnice ne moraju dezinficirati nakon svakog kupca, a kafići će morati.

I ono za frizerske salone, bit će muško šišanje 40 KM uz sve neophodne mjere i opremu.
Logovan

#1100 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Logovan »

Dođe 6 drugova i zauzmu 3 stola pa neka pričaju. :D
Locked