Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
armin071

#21076 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Better Man wrote: 19/04/2020 22:25
japin_mutapi wrote: 19/04/2020 22:19
laik1981 wrote: 19/04/2020 21:53
Odgovori na pitanje ako moze.. Da imas porodicu, te da ti je odlukom staba zabranjeno da zaradjujes, sta bi ti bio veci strah korona ili egzistencijalna propast tebe i tvoje porodice? Da li bi prije pristao da se zarazis virusom ili da postanes teski socijalni slucaj?
Odkud garancija da cu prezivjeti virus i clanovi moje porodice i odkud garancija da necu postati socijalni slucaj i nakon sto prezivim virus?
Znači drži sve zatvoreno i nek što više ljudi ostane bez posla i nek država doživi kolaps. Ne mogu da razumijem ovakvo idiotsko razmišljanje.
Imamo stručne ljude koji vode ovu državu u ovoj teškoj situaciji. Treba vjerovati struci. Oni imaju plan kako da nas izvuku iz ove krize. Ali ako sada popustimo uništićemo sve ovo dobro što su oni uradili. Bitno je da su bolnice odbranjene, da je prva tranša zaduženja legla, da su vodovod preuzeli stari provjereni kadrovi i da smo kao društvo shvatili da imamo odgovor i na najteže zadatke koje nam zada majka priroda. I država nije pred kolapsom nego je samo usporen njen eksponencijalni rast a to je ogromna razlika. #ostanikući #narednihdvijesedmicejepresudno #solaknovalicsebijadreamteam
Milenkov buraz

#21077 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

index_box wrote: 19/04/2020 21:33
laik1981 wrote: 19/04/2020 21:20
Milenkov buraz wrote: 19/04/2020 21:17

Ma vidi, postali smo svi sebični i komformisti. Kada je ovo počelo kod nas, pa možda 5 dan online nastave, jedan se roditelj odmah požalio kako je nezdravo da njegovo dijete sjedi pored računara par sati na online nastavi i kako mu je stolica neudobna. Mislim wtf. vanredna je situacija, prilagodi se neko vrijeme, kupi djetetu udobniju stolicu, veći monitor šta ti ja znam šta ali neće dijete odmah oboliti ako sjedi dva mejseca 4-5 sati pred računarom. :oops:
Od cega da kupi ako mu je Solak zabranio rad?
Hajde sve i nekako, ali da je nekome normalno da djeca koja ionako previše vremena provode za mobitelom i laptopom, sad bar 15 sati dnevno provode ispred raznoraznih ekrana - televizije, laptopa, tableta, mobitela... I još kažu šta je problem. Nema problema, odoše oni da šetaju, našli su način.
A ti se, Muzafere, kupaj.
Kao što rekoh ili imaš muda ili nemaš. Ne znam jesi li roditelj ili nisi ali kada jednog dana budeš onda ti je obaveza da nađeš način da osiguraš djetetu sve što je neophodno ali i da mu ograničiš igru na računaru, tabletu, mobitelu ili čemu već i da ga usmjeriš u korisne stvari. Moj komentar se odnosio na ljude koji ni 5 dana ne mogu da se orgnizuju i srede pa su odmah krenuli sa kuknjavom a u suštini nikada se nisu ni znali organizovati ni kada su bili normalni uslov ali ko će to tebi i takvima objašnajvati. I ako može molba, u buduće me poštedi svojih komentara, tvoje mišljenje mi je bitno kao lanjski snijeg. Hvala i ostaj zdravo!
Last edited by Milenkov buraz on 19/04/2020 22:49, edited 1 time in total.
last mohicans

#21078 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

index_box wrote: 19/04/2020 22:07 Zar si zaboravio autobus pun turista iz Wuhana koji nam je stigao krajem januara?
Daj ba, mjerili im temperaturu u Neumu, zdravi ljudi bili.. :lol:
laik1981

#21080 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Odgovori na pitanje ako moze.. Da imas porodicu, te da ti je odlukom staba zabranjeno da zaradjujes, sta bi ti bio veci strah korona ili egzistencijalna propast tebe i tvoje porodice? Da li bi prije pristao da se zarazis virusom ili da postanes teski socijalni slucaj?
Odkud garancija da cu prezivjeti virus i clanovi moje porodice i odkud garancija da necu postati socijalni slucaj i nakon sto prezivim virus?
A otkud garancija da ces se zarazìti ako obavljas djelatnost od koje zaradjujes i prehranjujes se? Otkud garancija da se neces zaraziti i uz sve restriktivme mjere vec sutra? Tesko ti odgovoriti jer vjerovatno nisu u stanju pojmiti da je neko gladan zbog restriktivnih mjera.. Mnogi su ocajni.. Mnogima je restrikcijama ugrozen zivot.. Ne virusom, nego restrikcijama.. Neko je odlucio da tim ljudima najbukvalnije ugrozi zivot.. Ako gledaju kako rade u evropi onda neka gledaju i kako evropa stiti radnike i ekonomiju.. Mjere su diskriminatorske i destruktivne.. Vrijeme ce sve pokazati..
salik79

#21081 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

armin071 wrote: 19/04/2020 22:42

Znači drži sve zatvoreno i nek što više ljudi ostane bez posla i nek država doživi kolaps. Ne mogu da razumijem ovakvo idiotsko razmišljanje.
Imamo stručne ljude koji vode ovu državu u ovoj teškoj situaciji. Treba vjerovati struci. Oni imaju plan kako da nas izvuku iz ove krize. Ali ako sada popustimo uništićemo sve ovo dobro što su oni uradili. Bitno je da su bolnice odbranjene, da je prva tranša zaduženja legla, da su vodovod preuzeli stari provjereni kadrovi i da smo kao društvo shvatili da imamo odgovor i na najteže zadatke koje nam zada majka priroda. I država nije pred kolapsom nego je samo usporen njen eksponencijalni rast a to je ogromna razlika. #ostanikući #narednihdvijesedmicejepresudno #solaknovalicsebijadreamteam
:thumbup:

Image
index_box

#21082 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

Milenkov buraz wrote: 19/04/2020 22:47
Kao što rekoh ili imaš muda ili nemaš. Ne znam jesi li roditelj ili nisi ali kada jednog dana budeš onda ti je obaveza da nađeš način da osiguraš djetetu sve što je neophodno ali i da mu ograničiš igru na računaru, tabletu, mobitelu ili čemu već i da ga usmjeriš u korisne stvari. Moj komentar se odnosio na ljude koji ni 5 dana ne mogu da se orgnizuju i srede pa su odmah krenuli sa kuknjavom a u suštini nikada se nisu ni znali organizovati ni kada su bili normalni uslov ali ko će to tebi i takvima objašnajvati. I ako može molba, u buduće me poštedi svojih komentara, tvoje mišljenje mi je bitno kao lanjski snijeg. Hvala i ostaj zdravo!
Vjeruj da mene tvoje mišljenje uopće ne zanima, jasno mi je o kakvom profilu ličnosti je riječ.

S druge strane, svaki put kad budem vidio nebuloze, a ja budem imao vremena da ukažem na iste, znaj da i hoću. To uopće nema veze s tobom, ti i tvoj život ste mi potpuno nebitni.

Ovo je ipak forum, a ne pressica AV.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#21083 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

japin_mutapi wrote: 19/04/2020 22:21
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 19/04/2020 22:03
japin_mutapi wrote: 19/04/2020 21:46

šta predlažeš - da se pusti virus bez kontrole i da se svi zaraze u tri mjeseca pa ko živ ko mrtav
Da se koriste optimalne mjere zastite i zdravlja i ekonomije, pa onda ono "ko ziv ko mrtav".

Jbga, ne mozes spasavati jedno na racun drugoga.

Na kraju krajeva ce posljedice od unistene ekonomije izazvati, ako ne vise mrtvih pojedinaca, sigururno vise patnje za cijelo drustvo. :(
Pa ovo su ti optimalne mjere. To je poenta sve ove price.
Nisu.
Otimalne mjere su morale biti priblizno iste ili uz neznatna odstupanja na nivou regija, zatim zemalja, a onda i cijelog svijeta. Sada vlada jedno opste sarenilo.
Milenkov buraz

#21084 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

laik1981 wrote: 19/04/2020 22:50
A otkud garancija da ces se zarazìti ako obavljas djelatnost od koje zaradjujes i prehranjujes se? Otkud garancija da se neces zaraziti i uz sve restriktivme mjere vec sutra? Tesko ti odgovoriti jer vjerovatno nisu u stanju pojmiti da je neko gladan zbog restriktivnih mjera.. Mnogi su ocajni.. Mnogima je restrikcijama ugrozen zivot.. Ne virusom, nego restrikcijama.. Neko je odlucio da tim ljudima najbukvalnije ugrozi zivot.. Ako gledaju kako rade u evropi onda neka gledaju i kako evropa stiti radnike i ekonomiju.. Mjere su diskriminatorske i destruktivne.. Vrijeme ce sve pokazati..
To je vrlo realan problem i ima dosta takvih ljudi. Evo frizer kod kojeg se šišam godinama, čovjek ne radi, poslao mi poruku na Viber i kaže ide mušterijama kući i šiša, kirija ide i sve ostale obaveze. Čovjek nije krenuo da kuka već se prilagođava situaciji i takvi će opstati. Do duše banke su krenule sa moratorijima na kredit, jbg. bolje išta nego ništa. Ja potpuno razumijem takve ljude, nema garancije nizašta ali ne vjerujem da je iko ko je imao iole normalan posao da je gladan i da će mu zbog ovih mjera biti ugrožen život.
Milenkov buraz

#21085 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

index_box wrote: 19/04/2020 22:57
Milenkov buraz wrote: 19/04/2020 22:47
Vjeruj da mene tvoje mišljenje uopće ne zanima, jasno mi je o kakvom profilu ličnosti je riječ.

S druge strane, svaki put kad budem vidio nebuloze, a ja budem imao vremena da ukažem na iste, znaj da i hoću. To uopće nema veze s tobom, ti i tvoj život ste mi potpuno nebitni.

Ovo je ipak forum, a ne pressica AV.
Hvala "doktore" na psiho analizi, drago mi je zbog vas i vaše stručnosti da napravite profil ličnosti na osnovu par postova. Kada se ostavimo tih napamet naučenih fraza o profilu ličnosti evo jedna za tebe realna i lako dokaziva. Ono što se da primjetiti i izvesti određene realne zaključke za tvoju ličnost je da vrijeme provodiš po forumu do kasno u noć pišući besmislene komentare do 2 ili 3 ujutro. Moj zaključak za tebe je da ili si luzer u životu koji nema ni kučeta ni mačeta pa tražiš pažnju ili si neostvarena ličnost kako u materijalnom tako i u emotivnom pogledu. Ako ti nije nešto jasno stojim ti na raspolaganju an PP. Laku noć lafe. :wink:
neko_sa_strane

#21086 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Najveći problem je inače u ovoj zabiti od zemlje što se uvode mjere a ne osigura se alternativa jer mjere ne utiču na one koji obnašaju vlast. Oni se svakako mogu "snaći".
index_box

#21087 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

Milenkov buraz wrote: 19/04/2020 23:12
Hvala "doktore" na psiho analizi, drago mi je zbog vas i vaše stručnosti da napravite profil ličnosti na osnovu par postova. Kada se ostavimo tih napamet naučenih fraza o profilu ličnosti evo jedna za tebe realna i lako dokaziva. Ono što se da primjetiti i izvesti određene realne zaključke za tvoju ličnost je da vrijeme provodiš po forumu do kasno u noć pišući besmislene komentare do 2 ili 3 ujutro. Moj zaključak za tebe je da ili si luzer u životu koji nema ni kučeta ni mačeta pa tražiš pažnju ili si neostvarena ličnost kako u materijalnom tako i u emotivnom pogledu. Ako ti nije nešto jasno stojim ti na raspolaganju an PP. Laku noć lafe. :wink:
:thumbup:

Image

https://www.businessinsider.com/real-nu ... aly-2020-4
Bluemore

#21088 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

tindbe wrote: 19/04/2020 13:26
Bluemore wrote: 19/04/2020 12:56 Naravno da je odavno medju nama
I To je bolje sto je tako

Lik iz Hamburg a koji VRSI obdukcije umrlih od /sa covidom kaze da je svaki pacijent imao tesku bolest u krajnjem stadiju.... rijetki koji nisu mi znali....

Teskim bolesnicima je svaki virus Ili zaraza moze biti kobna i doci glave

Neki doktori idu Cak dalje da kazu da takvim pacijetima je spas virus... jer ubrza teski kraj
Imali su tešku bolest/srčane mane/astmu ili druge plućne bolesti/slabe bubrege/... i sad što lako prenosiv virus hoda okolo koji dokrajči te ljude, je valjda dokaz da je lockdown potpuno opravdan.
Da da Kako da ne
Doktori kazu da bi ti ljudi umrli umjesto u martu i maju npr.... Ali Eto ne stitimo mi te bolesni mi od cega prije jer je i gripa za njih fatalna...
Niti kod nas tesko oboljeli imaju sanse za ozlijecenje... uglavnom se skuplja za lijecenje vani... no da se vratimo na covid e To je zobmi virus
animals

#21089 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by animals »

Hiljade ljudi, hiljade misljenja..
ko ce nam ukraj stati..
svi imamo svoje teorije, i sve znamo..
a od postanka svijeta nas uvijek nesto handri,,
i handri ce i ubuduce , dok postojimo..
tako da djaba se koprcamo..
laik1981

#21090 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Milenkov buraz wrote: 19/04/2020 23:02

To je vrlo realan problem i ima dosta takvih ljudi. Evo frizer kod kojeg se šišam godinama, čovjek ne radi, poslao mi poruku na Viber i kaže ide mušterijama kući i šiša, kirija ide i sve ostale obaveze. Čovjek nije krenuo da kuka već se prilagođava situaciji i takvi će opstati. Do duše banke su krenule sa moratorijima na kredit, jbg. bolje išta nego ništa. Ja potpuno razumijem takve ljude, nema garancije nizašta ali ne vjerujem da je iko ko je imao iole normalan posao da je gladan i da će mu zbog ovih mjera biti ugrožen život.
Prilagodjava se situaciji tako sto na odredjeni nacin krsi mjere, a i regularne zakone.. Druze ja poznajem porodicu gdje je jedan clan konobar a drugi frizerka.. Imaju dvoje djece.. Kako oni da strahuju od virusa.. Oni druze ne razmisljaju o virusu kao virusu.. Meni nikako ne ide u glavu da velika vecina ljudi koji nisu toliko finansijski pogodjeni ovom krizom uopste ne mogu da pojme u kakvoj situaciju su ti i slicni ljudi.. Takvih je druze masa.. Ti ljudi postaju socijalni slucajevi koji kuhaju iz dana u dan sve vise i vese.. Sta misle ovo sto nisu pogodjeni, ovi sto su na drzavnoj sisi i sl., da nece i njih zakaciti kriza tih ljudi.. Postali smo drustvo psihopata koji ne gledaju ljude oko sebe.. Postali smo ogavno bolesno drustvo.. Svakom ce se taj manjak razumijevanja i empatije vratiti kao bumerang.. Nismo svjesni kakvi nas dani cekaju.. Sretan je onaj ko je uspio pobjeci iz ove drzave..
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#21091 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by japin_mutapi »

neko_sa_strane wrote: 19/04/2020 23:24
Najveći problem je inače u ovoj zabiti od zemlje što se uvode mjere a ne osigura se alternativa jer mjere ne utiču na one koji obnašaju vlast. Oni se svakako mogu "snaći".
Fadil bi sada rekao - Bojite se da ćete umrijeti od gladi.
Pa, onda nemojte umrijeti od gladi. Dakle, za sve postoji rjesenje.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#21092 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by japin_mutapi »

laik1981 wrote: Prilagodjava se situaciji tako sto na odredjeni nacin krsi mjere, a i regularne zakone.. Druze ja poznajem porodicu gdje je jedan clan konobar a drugi frizerka.. Imaju dvoje djece.. Kako oni da strahuju od virusa.. Oni druze ne razmisljaju o virusu kao virusu.. Meni nikako ne ide u glavu da velika vecina ljudi koji nisu toliko finansijski pogodjeni ovom krizom uopste ne mogu da pojme u kakvoj situaciju su ti i slicni ljudi.. Takvih je druze masa.. Ti ljudi postaju socijalni slucajevi koji kuhaju iz dana u dan sve vise i vese.. Sta misle ovo sto nisu pogodjeni, ovi sto su na drzavnoj sisi i sl., da nece i njih zakaciti kriza tih ljudi.. Postali smo drustvo psihopata koji ne gledaju ljude oko sebe.. Postali smo ogavno bolesno drustvo.. Svakom ce se taj manjak razumijevanja i empatije vratiti kao bumerang.. Nismo svjesni kakvi nas dani cekaju.. Sretan je onaj ko je uspio pobjeci iz ove drzave..
Ovaj argument sluzi i uslovno receno drugoj strani u ovoj raspravi, sa podjednakom tezinom.

Da nas cekaju teski dani slazem se. Cijeli svijet ide u nezaposlenost i ekonomski pad. Kako se sada prati virus i brojevi tako ce se pratiti oporavak zemalja i mjere koje se poduzimaju.
Tek smo na pocetku i pandemije virusa i ekonomske krize. Mogu se desiti i drustvene promjene, nemiri, ratovi, prirodne katastrofe, epidemije raznih bolesti po africi, indiji itd. novi migrantski val, ozbiljne krize izmedju drzava. Masa faktora moze uticati na usloznjavanje situacije.
Mozda i nece biti tako lose. Mozda hoce ili neka sredina. Poenta je da to sada ne znamo.
Sve ove mjere i borba je da se sprijeci losiji scenarij od dva ili vise losih. Problem je u tome sto se ne zna koji je losiji i sta god uradis pogrijesio si tj. uradio ispravno zavisno od ugla gledanja.
MUNAFIK

#21093 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

armin071 wrote: 19/04/2020 22:42

:shock: :shock: :shock: :shock:

Ovo je sarkazam jel tako???

Nit nam strucni ljudi vode situaciju nit pitaju struku za bilo šta... A država teško da je imala IKAKAV rast, a ti spominjes eksponencijalni rast...

Bolnice su nam odbranjene od bolesnika i prazne od zarazenih coronom i ne možes uci u bolnicu... Strucni ljudi, ekonomski rast... A svašta...

Ma ovo je zajebancija neka...
escobar__

#21094 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by escobar__ »

Otkud garancija da potencijalna vakcina neće donijet probleme tebi, meni, našim porodicama? Nema je majstore, nažalost ti takve stvari niko ne može garantovat ali ono šta svako može je da smo na dobrom putu ekonomske propasti.
Milenkov buraz

#21095 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

escobar__ wrote: 20/04/2020 06:29
Otkud garancija da potencijalna vakcina neće donijet probleme tebi, meni, našim porodicama? Nema je majstore, nažalost ti takve stvari niko ne može garantovat ali ono šta svako može je da smo na dobrom putu ekonomske propasti.
A jeste udarili sa garancijama...kakva garancija? Nema garancije nizašta! Ako je iko od vas imao bilo kakav manji operativni zahvat, da ne govorimo o nekim ozbiljnim operacijama, prije operacije vam se da da pročitate sve rizike koji mogu nastupiti tokom i poslije operacije pa lijepo potpišete. Je li iko od vas ikad bio kod doktora? Ljudi umiru kada prime anestetik, rijetko ali se ipak desi, nastupi anafilaktički šok i čovjeka nema zbog anestezije kod zubara. Vakcina isto tako, nema garancije nikakve, to je realni život. Ja imam blisku osobu koja je u ranom djetinjstvu gotovo preminula zbog BSG injekcije, jbg. desi se na 10 miliona vakcina ružna reakcija organizma kod jednog ali na sreću na kraju se sve dobro završilo a prognoze bilo najgore. Dakle čuvajte se ljudi, ne nasjedatje na ove priče o komformizmu, o nekakvoj ugroženosti prava...itd. Budute racionalni, ne pretjerujte ni sa mjerama opreza niti sa opuštanjem, srednji put najbolji put. Prilagođavajte se situaciji, budite pametni, radite i čuvajte se koliko je to u vašoj moći i ne nasjedajte na teorijje zavjere.
Milenkov buraz

#21096 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

laik1981 wrote: 19/04/2020 23:45
Milenkov buraz wrote: 19/04/2020 23:02
Prilagodjava se situaciji tako sto na odredjeni nacin krsi mjere, a i regularne zakone.. Druze ja poznajem porodicu gdje je jedan clan konobar a drugi frizerka.. Imaju dvoje djece.. Kako oni da strahuju od virusa.. Oni druze ne razmisljaju o virusu kao virusu.. Meni nikako ne ide u glavu da velika vecina ljudi koji nisu toliko finansijski pogodjeni ovom krizom uopste ne mogu da pojme u kakvoj situaciju su ti i slicni ljudi.. Takvih je druze masa.. Ti ljudi postaju socijalni slucajevi koji kuhaju iz dana u dan sve vise i vese.. Sta misle ovo sto nisu pogodjeni, ovi sto su na drzavnoj sisi i sl., da nece i njih zakaciti kriza tih ljudi.. Postali smo drustvo psihopata koji ne gledaju ljude oko sebe.. Postali smo ogavno bolesno drustvo.. Svakom ce se taj manjak razumijevanja i empatije vratiti kao bumerang.. Nismo svjesni kakvi nas dani cekaju.. Sretan je onaj ko je uspio pobjeci iz ove drzave..
Onda i treba da crknu jbg. Ja da dođem u situaciju da nemam za hljeba ne bi bilo zakona ni osobe koji bi me spriječio da zaradim i da preživim ako je dotle došlo. Simple as that. Opet ti ponavljam da smatram da nema niko kome je ovim mjerama ugrožen život kako tvrdiš ali dobro, bitno je dizati paniku, ljudi umiru od mjera a ne od virusa, raspadaju se kući kao zombiji, djeca skaču po plafonu kao majmuni i mutiraju u žohare...haos. De malo odvadi! :oops:
Veigar

#21097 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Veigar »

Da je se to toliko gladno kolko pojedini forumaši ovjde govore, već sutra bi na ulici bili masovni protesti.
#samokazem
emmir1

#21098 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

Ko nije gledao Kesica sinoc obavezno da pogleda

Oplako sam
Cherry-Cherry

#21099 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Cherry-Cherry »

Veigar wrote: 20/04/2020 08:29 Da je se to toliko gladno kolko pojedini forumaši ovjde govore, već sutra bi na ulici bili masovni protesti.
#samokazem
Sačekaj, da ovo potraje još malo. Još uvijek ljudi imaju zalihe hrane i novca. Zamisli da se produži ovo stanje do avgusta, septembra.... :shock: Ne bi niko gladni narod zaustavio. Nego još uvijek nije kritično.
Milenkov buraz

#21100 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Cherry-Cherry wrote: 20/04/2020 09:00
Veigar wrote: 20/04/2020 08:29 Da je se to toliko gladno kolko pojedini forumaši ovjde govore, već sutra bi na ulici bili masovni protesti.
#samokazem
Sačekaj, da ovo potraje još malo. Još uvijek ljudi imaju zalihe hrane i novca. Zamisli da se produži ovo stanje do avgusta, septembra.... :shock: Ne bi niko gladni narod zaustavio. Nego još uvijek nije kritično.
Hajmo malo širiti paniku unaprijed, jao šta ćemo u septembru, jao kuku nama, jao nama u decembru, jao nama 2022, ja nama 2024... Halo, ako se nastave ovakvi trendovi u svijetu siguran sam da ćemo već polovinom maja imati dosta relaksiraniju situaciju u BiH ali u svijetu. Biće krize, biće zajebano ali sam siguran da niko neće umrijeti od gladi.
Locked