darius_maximus wrote: ↑14/04/2020 09:50
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑14/04/2020 09:29
darius_maximus wrote: ↑14/04/2020 09:07
796 stranica i još uvijek nismo odmakli od "obične gripe" i "vazda su ljudi umirali"?
Rusija koja je tajila Černobil (i koja generalno nije baš na "ti" sa otvorenošću), Japan koji je tajio Fukushimu, Kina koja bi tajila sve živo da ne naruši imidž države (i ostale države, kao što su SAD, itd. kojima također nije strano sakriti dosta toga, čak i po štetu svoga stnaovništva) su odjednom sve odlučile biti na istoj strani i zalediti život, iako salik i još par forumaša znaju pravu istinu?
120.000 mrtvih u vrijeme kada nema ničega - ni škola/vrtića, ni turizma, ni javnih okupljanja i sportskih događaja i ljudi to porede sa sezonskom gripom. Ako kažeš da nije bezazlen virus, onda si paničar, jer nema nikakvih sivih zona.
Samo imamo prosvijetljene i paničare...
Banaliziras stvari, al nebitno u sustini.
Inace ljudi ne umiru uopste, pa se cudimo kako ljudi umiru ? Gdje su totali, istrazivanja i analize broja umrlih ove i prosle godine ? Nema ih, samo tabele koje kazu u tom selu/gradu je prosle godine umrlo 10 ljudi, ove godine je umrlo 110 pa imamo povecanje od 1000%;
To je sve sto imamo i msm histeriju. Prvo ozbiljno istrazivanje uradile Svabe, nakon cetiri mjeseca. John Hopkins fulio nemoguce. Ne znam o cemu pricamo realno.
Zatvaraju te, jer neko kaze, e bolje je to za tebe. Bez argumenata i dokaza. Ako neces, kazna ili te hapsimo. To se zove diktatura ili totalitarizam, da se ne lazemo bezveze. Ljudi su se u proslosti borili i ginuli da se to ne desava. Sada idemo u rikverc.
Mozda grijesim.
Postoji vrijeme i mjesto za sve, pa tako i za borbe.
Nekada treba sačekati i vidjeti gdje sve vodi.
Ne treba histerija, ali treba biti oprezan, kada vidiš da svi bježe u zaklon.
Ja opet ponavljam, "mi" nemamo ništa, niti se pretjerano pitamo išta.
Prave brojke - prave brojke su bile dovoljne da se sve države, koje bi inače jedva dočekale propast druge (ili, drugih), ujedine i zatvore sve.
Ako ćete ta poređenja o borbama, u vojsci se sluša naredba komande.
Ne može se sada sjesti, pa saslušati svačije mišljenje, pa iznijeti dokazi, pa argumenti, itd.
Izginuli bi svi za dan.
Sve je do povjerenja u sistem.
Ja ne vjerujem u ovaj naš sistem ni trenutka, nijedan njegov dio.
Međutim, vjerujem u druge svjetske sisteme koji su se također sasrali.
Sada se vec slazemo u potpunosti. I nisam napisao "jebo ovo odoh da lizem rafove u Metkatoru" nebil' dokazao da je ovo gripa ili da sam kasljao ljudima u lice da im dokazem da je covid sega, bez obzira sto sam to mislio postovao sam druge.
Samo kazem, a nisam jedini, da se panika uvukla bespotrebno i da strucnjaci koji su imali drugacije misljenje, a nije da ih nije bilo, nisu imali priliku da kazu svoje u medijima, niti su uzimani za ozbiljno. Fb i yt su bile haman jedine platforme gdje su mogli nesto reci, a i tu su se pljuvali, prozivali i nazivali teoreticarima zavjere.
Apsolutno nije bilo nijednog dokaza da se potvrdi opravdanost haman totalnog lockdowna od mjesec i kusur dana osim vjerujte nam na rijec.
O nama i ne pricam, nit nas spominjem, jer smo smijesni sto se tice sistema i uredjenosti drustva.