Da to je samo u jednom kantonu, sta za cijelu drzavu. Ako se pojedinci iz civilnih zastita ne zasite moci, moc je zarazna stvar, i moze kostati puno drzavu.sumirprimus wrote: ↑13/04/2020 12:51 brojevi ne lazu, tamo gdje se islo liberalnije, a treba gledat siru sliku i kakav sistem je stojao iza takvih odluka, ubrzo su uvidjeli gresku.
i presli na izolaciju ,distancu, i slicne mjere.
ja se iskreno nadam da ce ovo do prvog maja morat popustit. danas na podrucju tk popusten sistem i za prodavnice obuce i tekstila ali onih koji nisu u sklopu trznih centara.
vjerovatno ce se vremenom ukoliko ne dodje do neke drasticne promjene mjere ublazavat...
Koliko mjere mogu trajati?
Moderator: O'zone
- CikCikCikPogodi
#326 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Last edited by CikCikCikPogodi on 13/04/2020 12:57, edited 1 time in total.
- CikCikCikPogodi
#327 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Halo ba nisi u nikavoj izolaciji, vidis da neki jos uvijek izlaze vani i mora se ici u prodavnicu i gdje je potpuna karantena. Izolacija i karantena su isto, tj. moras biti u kuci.
-
sumirprimus
#328 Re: Koliko mjere mogu trajati?
to je nas i najveci problem, imas rs pricu za sebe, pa federalni stab, pa kantonalne stabove pa nacelnike opcina.CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 12:55Da to je samo u jednom kantonu, sta za cijelu drzavu. Ako se pojedinci iz civilnih zastita ne zasite moci, moc je zarazna stvar, i moze kostati puno drzavu.sumirprimus wrote: ↑13/04/2020 12:51 brojevi ne lazu, tamo gdje se islo liberalnije, a treba gledat siru sliku i kakav sistem je stojao iza takvih odluka, ubrzo su uvidjeli gresku.
ja se iskreno nadam da ce ovo do prvog maja morat popustit. danas na podrucju tk popusten sistem i za prodavnice obuce i tekstila ali onih koji nisu u sklopu trznih centara.
vjerovatno ce se vremenom ukoliko ne dodje do neke drasticne promjene mjere ublazavat...
svako svoju politiku vodi.
puno baba kilava djeca.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#329 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ako neće prije, ne mora ni prvog maja
Čisto sumnjam...targetiraj juni i šuti.
-
sumirprimus
#330 Re: Koliko mjere mogu trajati?
pa ok, nek stane i do juna al skrozTomahawk11 wrote: ↑13/04/2020 13:05 Ako neće prije, ne mora ni prvog maja![]()
ljudski je nadati se. i mislit pozitivno.
nemas nista od crnjaka.
-
sumirprimus
#331 Re: Koliko mjere mogu trajati?
al opet nekako kontam do prvog maja da bi moglo splasnut. bar se nadam

- index_box
#332 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Polovina maja je izgledna i realna. Nadam se samo da će se ovoga puta za korake ugledati na zemlje koje se ne bore vojskom i oružjem protiv korone na ulicama.
- CikCikCikPogodi
#333 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Bit ce opasno jer dodu ti neki koji nikada nista nisu se pitali. A po intelektu nisu nista bolji od pavijana. I onda pocnu prosipati svoje mokre snove u realnost. "Gledaju sta rade drzave u regionu i Europi". Sta gledaju? Ne razumije koje parametre i drzave prate, oni izgleda samo cekaju i da produze mjere i uvedu jos strozije, pa imaju ovlastenja da nam uvedu policiju drzavu. Imaju moc da te uhpase zbog komentara. Moraju to ljudi shvatiti, a ne blejiti cijeli dan u N1 i cekat sjednice civilnih stabova ko robot.sumirprimus wrote: ↑13/04/2020 13:03to je nas i najveci problem, imas rs pricu za sebe, pa federalni stab, pa kantonalne stabove pa nacelnike opcina.CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 12:55Da to je samo u jednom kantonu, sta za cijelu drzavu. Ako se pojedinci iz civilnih zastita ne zasite moci, moc je zarazna stvar, i moze kostati puno drzavu.sumirprimus wrote: ↑13/04/2020 12:51 brojevi ne lazu, tamo gdje se islo liberalnije, a treba gledat siru sliku i kakav sistem je stojao iza takvih odluka, ubrzo su uvidjeli gresku.
svako svoju politiku vodi.
puno baba kilava djeca.
Ovi u Civilnim stabovima ako ne ublaze na vrijeme restrikcije, bit ce posebna ekonomska kriza u BiH.
Ali sumnjam da ce, jer vlast je slatka, ali nadam se da grijesim.
- CikCikCikPogodi
#334 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Problem je sto ti civilni stabovi prizivaju crnjake i jos prijte ljudima, i to sve javno.sumirprimus wrote: ↑13/04/2020 13:06pa ok, nek stane i do juna al skrozTomahawk11 wrote: ↑13/04/2020 13:05 Ako neće prije, ne mora ni prvog maja![]()
ljudski je nadati se. i mislit pozitivno.
nemas nista od crnjaka.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#335 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Neš okretat kako godsumirprimus wrote: ↑13/04/2020 13:07 al opet nekako kontam do prvog maja da bi moglo splasnut. bar se nadam![]()
![]()
-
sumirprimus
#336 Re: Koliko mjere mogu trajati?
iskreno ja to vise i ne gledam, ono sto sam skonto kako zastitit sebe i svoje radim, i klonim se vijesti..
i odmah mi je lakse.
i odmah mi je lakse.
-
sumirprimus
#337 Re: Koliko mjere mogu trajati?
moj mesar radi, tako da hocu, kad bi grmilo, imam gdjeTomahawk11 wrote: ↑13/04/2020 13:12Neš okretat kako godsumirprimus wrote: ↑13/04/2020 13:07 al opet nekako kontam do prvog maja da bi moglo splasnut. bar se nadam![]()
![]()
![]()
jedina steta je sto nece bit u sirem drustvu , a to mi iskreno najvise fali, uzivo opustenog druzenja i zajebancije u sirem krugu...
- BarbaDue
#338 Re: Koliko mjere mogu trajati?
30.4. u četvrtak se donosi naredba o prestanku stanja nesreće. sutradan, 1.5. svi idemo na kolektivni piknik...ko neće ne mora.Tomahawk11 wrote: ↑13/04/2020 13:05 Ako neće prije, ne mora ni prvog maja![]()
gdje ćete vi u petak zaprvimaj?
-
jagugu
#339 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pa prema najavama iz regiona i ja očekujem tamo negdje od polovine maja da bi se situacija mogla relaksirat. Crna Gora je najavila tamo negdje od polovine maja da bi se mjere mogle ublažit, Plenković je takodjer rekao da uz konsultaciju sa stručnjacima u narednim sedmicama bi takodjer Hrvatska ublažila mjere, a Vučić (ok znam da nije njemu vjerovat na riječ) je rekao da očekuje najkasnije u maju relaksaciju.
I naravno neke druge zemlje u europi počinju s ublažavanjem mjera.
Evo malo pozitive majka mu stara.
Evo malo pozitive majka mu stara.
-
sumirprimus
#340 Re: Koliko mjere mogu trajati?
a skoro je polovina aprila, zacas ce to

- index_box
#341 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sjetimo se samo poruka kako bi trebalo strijeljati svakoga ko je pozitivan na Covid-19, pa objavljivanje imena oboljelihCikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 13:09 Bit ce opasno jer dodu ti neki koji nikada nista nisu se pitali. A po intelektu nisu nista bolji od pavijana. I onda pocnu prosipati svoje mokre snove u realnost. "Gledaju sta rade drzave u regionu i Europi". Sta gledaju? Ne razumije koje parametre i drzave prate, oni izgleda samo cekaju i da produze mjere i uvedu jos strozije, pa imaju ovlastenja da nam uvedu policiju drzavu. Imaju moc da te uhpase zbog komentara. Moraju to ljudi shvatiti, a ne blejiti cijeli dan u N1 i cekat sjednice civilnih stabova ko robot.
Ovi u Civilnim stabovima ako ne ublaze na vrijeme restrikcije, bit ce posebna ekonomska kriza u BiH.
Ali sumnjam da ce, jer vlast je slatka, ali nadam se da grijesim.
Ovaj narod ne zna šta znači sloboda ni koliko se u svijetu ginulo za ljudska prava. A kamoli da se razumije u ekonomiju.
- CikCikCikPogodi
#342 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Problem je sto ti se neko uzivio sto ima moc da donosi sta god hoce i sada to iskoristava i uziva u vremenu i prostoru sto mu je to donijelo.jagugu wrote: ↑13/04/2020 13:19 Pa prema najavama iz regiona i ja očekujem tamo negdje od polovine maja da bi se situacija mogla relaksirat. Crna Gora je najavila tamo negdje od polovine maja da bi se mjere mogle ublažit, Plenković je takodjer rekao da uz konsultaciju sa stručnjacima u narednim sedmicama bi takodjer Hrvatska ublažila mjere, a Vučić (ok znam da nije njemu vjerovat na riječ) je rekao da očekuje najkasnije u maju relaksaciju.
Evo malo pozitive majka mu stara.![]()
Pa ovi ti najvise prate Vucica, a posto znamo da je Vucic budala i spreman na svakave vratolomije. Toga se treba paziti.
- int21
#343 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ti bas lupas po istom...nikako da se okanes....
- VladaFBiH
#344 Re: Koliko mjere mogu trajati?
spasila od čega?
Postoje samo dva načina rješavanja virusa i samim tim pandemije:
1. Vakcina koje nema još 12-18 mjeseci ako je ikada bude
2. Kolektivni imunitet (pustiš kontrolirano virus uz zaštitu/izolaciju ugroženih kategorija)
Pa me interesuje od čega nas je konkretno ovo spasilo? Misliš odgodilo neizbježno dok se ne nabavi oprema - tu bi se možda složio a da nas je spasilo nije - bolnice su prazne, ne primaju ni redovne pacijente, pola osoblja je na bolovanju, ljudi umiru kuće i ne žele da ih prime/pomognu... nastavi niz.
S druge strane imaš ne krizu nego katastrofu koja će nas unazaditi za najmanje narednih 5 godina jer smo s*ebali i ovo malo ekonomije što imamo. Slažem se da bi bila kriza da smo reagovali drugačije bez obzira na sve ali sada nije kriza već katastrofa - po meni je krajnja granica 01.05 inače će se desiti da se više niko neće pridržavati mjera npr. zamisli samohranog roditelja koji živi od prvog do prvog a koji je ostao bez posla... valja djetetu egzistenciju obezbjediti i misliš da će ga se *ebati za Solaka, Novalića, Jelku i ostalu gamad koja se igra malih bogova trenutno?
Samo zamisli koliko imaš ljudi koji su tzv. siva ekonomija i koji se ne evidentiraju nigdje a ostali su bez prihoda pa pogledaj brojke koliko je ljudi ostalo bez posla i koliko će još ostati i to pomnoži sa 3 (prosječna obitelj) da dobiješ broj ugroženih osoba ovim mjerama... mene je strah i razmišljati o ovome
Last edited by VladaFBiH on 13/04/2020 13:38, edited 1 time in total.
-
hurmasica
#345 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Koliko imas godina? Ocigledno se ne sjecas ti te humanitarne pomoci...vjeruj da smo se pouzdali u tu humanitarnu umrli binod gladi.Cherry-Cherry wrote: ↑13/04/2020 12:32 Šta kaže posij baštu... Evo ja je mogu posijati na vikendici, ali mnogi ne mogu.
A vezano za rat, pa imali smo humanitarnu pomoć.
- VladaFBiH
#346 Re: Koliko mjere mogu trajati?
2dcl ulja, 300g brašna, 20g šećera za mjesec danahurmasica wrote: ↑13/04/2020 13:37Koliko imas godina? Ocigledno se ne sjecas ti te humanitarne pomoci...vjeruj da smo se pouzdali u tu humanitarnu umrli binod gladi.Cherry-Cherry wrote: ↑13/04/2020 12:32 Šta kaže posij baštu... Evo ja je mogu posijati na vikendici, ali mnogi ne mogu.
- CikCikCikPogodi
#347 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ma pusti ga, vidis da je istog mentaliteta ko ljude koje si naveo, boli njega ku#ac za ostale ljude, vazno da je on sebe namirio u svojoj cahuri, i da je njemu dobro, a to sto ce nekome dijete biti gladno, ma to je nebitno kod njega.VladaFBiH wrote: ↑13/04/2020 13:35spasila od čega?
Postoje samo dva načina rješavanja virusa i samim tim pandemije:
1. Vakcina koje nema još 12-18 mjeseci ako je ikada bude
2. Kolektivni imunitet (pustiš kontrolirano virus uz zaštitu/izolaciju ugroženih kategorija)
Pa me interesuje od čega nas je konkretno ovo spasilo? Misliš odgodilo neizbježno dok se ne nabavi oprema - tu bi se možda složio a da nas je spasilo nije - bolnice su prazne, ne primaju ni redovne pacijente, pola osoblja je na bolovanju, ljudi umiru kuće i ne žele da ih prime/pomognu... nastavi niz.
S druge strane imaš ne krizu nego katastrofu koja će nas unazaditi za najmanje narednih 5 godina jer smo s*ebali i ovo malo ekonomije što imamo. Slažem se da bi bila kriza da smo reagovali drugačije bez obzira na sve ali sada nije kriza već katastrofa - po meni je krajnja granica 01.05 inače će se desiti da se više niko neće pridržavati mjera npr. zamisli samohranog roditelja koji živi od prvog do prvog a koji je ostao bez posla... valja djetetu egzistenciju obezbjediti i misliš da će ga se *ebati za Solaka, Novalića, Jelku i ostalu gamad koja se igra malih bogova trenutno?
Samo zamisli koliko imaš ljudi koji su tzv. siva ekonomija i koji se ne evidentiraju nigdje a ostali su bez prihoda pa pogledaj brojke koliko je ljudi ostalo bez posla i koliko će još ostati i to pomnoži sa 3 (prosječna obitelj) da dobiješ broj ugroženih osoba ovim mjerama... mene je strah i razmišljati o ovome
-
hurmasica
#348 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Jos uvijek ti meni nisi odgovorio!
Koje su po tebi idealne mjere koje se mogu poduzeti u ovoj situaciji a da se spase ljudi od zaraze a da se ekonomija ne ugrozi? Hajde ...nek se cuje glas napacenog naroda!
- CikCikCikPogodi
#349 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sada ti nema humanitarne pomoci, sada se sve placa, jedino ako kravatice i civilni stozari nece prositi od Turske i Rusije da im posalje lunch pakete pa da dijele svaki dan.hurmasica wrote: ↑13/04/2020 13:37Koliko imas godina? Ocigledno se ne sjecas ti te humanitarne pomoci...vjeruj da smo se pouzdali u tu humanitarnu umrli binod gladi.Cherry-Cherry wrote: ↑13/04/2020 12:32 Šta kaže posij baštu... Evo ja je mogu posijati na vikendici, ali mnogi ne mogu.
-
Johnny_x
#350 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Problem u svim ovim mjerama što Čerkez danas izjavio
Da je izjavio da će se konsultovati sa stručnjacima, epidemiolozima, doktorima, ljudima od nauke, mjere bi se se možda i poštovale, ali kad prepisuješ od drugih država narod neće poštovati. Ove sve naše mjere su donesene bez konsultacije sa ljudima od nauke, prepisane su od drugih zemalja, da je krizni štab postavio stručnu osobu i da nam ona saopštava sve mjere, onda bi narod više poštovao, ne može Novalić nakon onog snimaka sa maskom izdati naređenje o nošenju maske, to je vrijeđanje inteligencije.
https://www.klix.ba/vijesti/cerkez-jos- ... /200413068Pratit ćemo i region i evropske zemlje kako će to raditi. Veoma je bitno da popuštanja idu polako, da budu usklađena s epidemiološkom situacijom i rizicima. Primijetili smo i da određeni broj ljudi krši preporuke, ali to je manjina. Pozvao bih ipak građane kada vide te osobe da ih prijave policiji"
Da je izjavio da će se konsultovati sa stručnjacima, epidemiolozima, doktorima, ljudima od nauke, mjere bi se se možda i poštovale, ali kad prepisuješ od drugih država narod neće poštovati. Ove sve naše mjere su donesene bez konsultacije sa ljudima od nauke, prepisane su od drugih zemalja, da je krizni štab postavio stručnu osobu i da nam ona saopštava sve mjere, onda bi narod više poštovao, ne može Novalić nakon onog snimaka sa maskom izdati naređenje o nošenju maske, to je vrijeđanje inteligencije.