Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
JThomas

#12926 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

u prosjeku keš je ipak najbolje antitijelo :thumbup: i vlast.
Maraschino

#12927 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maraschino »

Nike af1 white wrote: 10/04/2020 16:05
jarane ti se stavljas na stranu osoba koje odbijaju da testiraju osobe da ih primaju liječe prave nas sviju budalama i onda se gledas sto te svi sa cudjenjem i gadjenjem gledaju svi sjedimo doma kao budale a oni ne rade nista da poprave sitiaciju i onda ti iz vana kazes da treba relaksirati situaciju mozes ti limunadu praviti kad znas ako dodje ti situacija stani pani da ce te neko gore pregledati :bih: :bih: :run:
Za sve sto se dokaze da nekome nije pruzena neophodna zd.pomoc treba neko da snosi odgovornost.

O tome se i radi sto vi mislite, blago onima vani. On nazove oni odma dodju i zbrinu ga.
Medju zemljama sa najvecom smrtnoscu je i ova uredjena zemlja. Zasto, stotine je razloga ali narod umire od ove posasti. Hoce li neko odgovarati, nikada.
pustopoljina

#12928 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pustopoljina »

Maraschino wrote: 10/04/2020 16:32
jarane ti se stavljas na stranu osoba koje odbijaju da testiraju osobe da ih primaju liječe prave nas sviju budalama i onda se gledas sto te svi sa cudjenjem i gadjenjem gledaju svi sjedimo doma kao budale a oni ne rade nista da poprave sitiaciju i onda ti iz vana kazes da treba relaksirati situaciju mozes ti limunadu praviti kad znas ako dodje ti situacija stani pani da ce te neko gore pregledati :bih: :bih: :run:
Za sve sto se dokaze da nekome nije pruzena neophodna zd.pomoc treba neko da snosi odgovornost.

O tome se i radi sto vi mislite, blago onima vani. On nazove oni odma dodju i zbrinu ga.
Medju zemljama sa najvecom smrtnoscu je i ova uredjena zemlja. Zasto, stotine je razloga ali narod umire od ove posasti. Hoce li neko odgovarati, nikada.
Mozda je u tome i tvoj problem.
Ja to uopce ne mislim.
Niti mislim da iko ovdje misli kako to bilo koja zemlja drzi pod kontrolom.
Ne bi ljudi lica izranjavana od nosenja maske (doktori) pokazivali da je sve pussy smoke.
Nije problem u tome da se misli da je tamo vani zivot i zdravlje zagarantovano.
Zivim dovoljno dugo na ovoj zemlji da sam u oba sistema dozivjela svasta i pogresne dijagnoze i laka lijecenja.
ALI
bosna NIJE DRZAVA koja treba pucati pod 500 bolesnika i NIJE ZEMLJA u kojoj hitna ne dolazi po pacijenta.
TOLIKO se moze.
JEDNOG pacijenta se moze primiti. MOZE se stvoriti mobilni tim za uzimanje briseva. POSTOJE sasvim solidno opremljeni labori.
IMA osoblja koje se moze dodatno osposobiti.
IMA specijalista, IMA mef. Sestara. IMA dr.porodicne medicine.
U domovima zdravlja RADE LJUDI. ZAPOSLENI SU.VODE SE NS PLATNOM SPISKU.
Prestani pricati o bosni kao da je tu jucer flasa kole pala iz aviona i upravo pocinje "bogovi su pali na tjeme".
Od njih se ne traze cuda. Oni imaju gotovo sve potrebno, a sta treba moze se nabaviti.
RADITI ne moze doci niko umjesto njih.
Benjo34

#12929 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Benjo34 »

Pazi, spominje se zapad, u Njemačkoj, ministar finansija pokrajine Hessen se ubio jer se plašio da će razočarati ljude, he, zbog toga, još ima iza sebe ekonomiju top 4 u svijetu i neograničen novac, u nas privreda umire, ne mogu da se dogovore, da stave potpis da se dobije brza pomoć, kad se firmi xy ugasi, od kojih su se neke mogle spasit tim parama, radnici ostanu bez hljeba, hoces mi reć da ne treba tražit krivca? U Italiji su bolnice pune, doktori oboljevaju pokušavajući pomoći ljudima, kod nas bježe od pacijenata, puštaju ih da umru, ne pokušacaju pomoć, i trebaš mi reć da ne treba tražit odgovorne? Itekako treba, i to u vrhu odmah, vrhu zdravstva pa dalje, zašto rade, platu primaju a ni ne trude se? Na zapadu neće se tražit odgovorni jer ljudi rade sve što mogu da pomognu u okviru svijih mogućnosti, kod nas ništa, baš ništa. Niko ne traži da umrle ožive, samo da ljudi budu zbrinuti, koliko bilo, koliko su u mogućnosti, a ne da umiru ljudi kod kuće, pa jebi te na NY timesu su završili naši doktori zbog toga, jel shvataš koliko smo jedinstven slučaj?
palermo

#12931 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

pustopoljina wrote: 10/04/2020 16:42

Ja to uopce ne mislim.
Ne bi ljudi lica izranjavana od nosenja maske (doktori) pokazivali da je sve pussy smoke.
Zivim dovoljno dugo na ovoj zemlji da sam u oba sistema dozivjela svasta i pogresne dijagnoze i laka lijecenja.
ALI
bosna NIJE DRZAVA koja treba pucati pod 500 bolesnika i NIJE ZEMLJA u kojoj hitna ne dolazi po pacijenta.
TOLIKO se moze.
JEDNOG pacijenta se moze primiti. MOZE se stvoriti mobilni tim za uzimanje briseva. POSTOJE sasvim solidno opremljeni labori.
Prestani pricati o bosni kao da je tu jucer flasa kole pala iz aviona i upravo pocinje "bogovi su pali na tjeme".
Od njih se ne traze cuda. Oni imaju gotovo sve potrebno, a sta treba moze se nabaviti.
A gdje to puca Bosna a i Hercegovina pod naletom 500 bolesnika? Osim na forumu klix-a
pustopoljina

#12932 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pustopoljina »

palermo wrote: 10/04/2020 16:59

Ja to uopce ne mislim.
ALI
TOLIKO se moze.
A gdje to puca Bosna a i Hercegovina pod naletom 500 bolesnika? Osim na forumu klix-a
Pa to se moze odgovoriti dvojako:
Da, pod 500 puca na forumu (citiram forumasa maraschina)
U stvarnosti ne puca. Puklo je davno.
u sarajevu ne znaju ko pije, a ko placa. Ko je za koga zaduzen? Kome ce hitna doci? Kuda ce hitna pacijenta odvesti?
Dok se sarajevo dohaviza, proci ce i korona...
Maraschino wrote: 10/04/2020 15:55
Sta ti nije jasno?

Bosna kada ima 500 zarazenih kao Njemacka sa 50.000. Jednostavno nema kapacitete ni za sta.
Svaki poziv njima je stres. Kada znas da su ti svi resursi ograniceni svaki zarazeni ti je problem.
BiH dobija po 5-10 respiratora.
Blago vama kada mislite da imate jos i rezerve u svemu ovome.
JThomas

#12933 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

ako gledamo stvarne a ne proklamovane ciljeve sistema - on ne da nije "puk'o" nego funkcioniše savršeno i iz ovoga će izaći još jači. ako naivno i pogrešno mislimo da je cilj bolnice i direktorice bolnice da liječe ljude, onda jeste "puk'o".
Rothmans

#12934 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Rothmans »

Sva mi sreca pa radim poso gdje sam stalno na putu i medju narodom. Jadna ti majka da se po forumu mjerim ,bio bih gori od frilansera il' picija
pepeljara

#12935 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pepeljara »

Koga zvati da se vidi mozel se po danu voziti kroz RS za ovaj vikend ?
imal gdje obavjesti ?
NediM17

#12936 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

pepeljara wrote: 10/04/2020 17:22 Koga zvati da se vidi mozel se po danu voziti kroz RS za ovaj vikend ?
imal gdje obavjesti ?
Da se ne bi puno sekirao sutra imaš fore ujutro od 5 pa do podneva da sve bude legalno. To ti je dovoljno vremena da odeš i vratiš se iz Goražda. Prošli vikend policija PC je bila malo sluđena odlukom, neke građane FBiH su upozoravali i puštali bez kazne dalje, neki su imali sreće da ne budu zaustavljeni. Odluka koju su donijeli 3. aprila važi do 13.4.
dječak sa šibicama

#12937 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

itekako wrote: 10/04/2020 14:11 uranili zoru prevarili
to su ti strucnjaci, pripreme, spremnost...
Direktor Doma zdravlja KS: Razmatramo na koji način ćemo organizirati COVID ambulante

https://www.klix.ba/vijesti/bih/direkto ... /200410102
Jarane, dajge ga, on i Fadil ko od dva brata djeca, Fadil ko traktorista sa njive, ovaj ko vozac autobusa, to su te face cast traktoristima i vozacima autobusa
Bluemore

#12938 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Banksy wrote: 10/04/2020 15:06
Maraschino wrote: 10/04/2020 13:31

Hebo Sebiju, ovo je ludnica u cijelom svijetu.
Moliti Boga da te ne zadesi a ganjati pravdu i traziti neciju odgovornost u ovom vremenu je bas previse.

:-)
Narod znO
Ludzak

#12939 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ludzak »

Benjo34 wrote: 10/04/2020 16:48 Pazi, spominje se zapad, u Njemačkoj, ministar finansija pokrajine Hessen se ubio jer se plašio da će razočarati ljude, he, zbog toga, još ima iza sebe ekonomiju top 4 u svijetu i neograničen novac, u nas privreda umire, ne mogu da se dogovore, da stave potpis da se dobije brza pomoć, kad se firmi xy ugasi, od kojih su se neke mogle spasit tim parama, radnici ostanu bez hljeba, hoces mi reć da ne treba tražit krivca? U Italiji su bolnice pune, doktori oboljevaju pokušavajući pomoći ljudima, kod nas bježe od pacijenata, puštaju ih da umru, ne pokušacaju pomoć, i trebaš mi reć da ne treba tražit odgovorne? Itekako treba, i to u vrhu odmah, vrhu zdravstva pa dalje, zašto rade, platu primaju a ni ne trude se? Na zapadu neće se tražit odgovorni jer ljudi rade sve što mogu da pomognu u okviru svijih mogućnosti, kod nas ništa, baš ništa. Niko ne traži da umrle ožive, samo da ljudi budu zbrinuti, koliko bilo, koliko su u mogućnosti, a ne da umiru ljudi kod kuće, pa jebi te na NY timesu su završili naši doktori zbog toga, jel shvataš koliko smo jedinstven slučaj?
Da ti ja nešto kažem...
Ja sam prije jedno dvadesetak dana komunicirao sa jednom med sestrom. Radi u Sarajevu, nije bitno gdje. Odjel je za plućne bolesti. Ja je pitam kako ide sa Koronom, ona meni na ovakav nacin odg "Biće kako je Bog odredio". Zamalo joj putem poruka ne opsovah i boga i čitavo zdravstvo. Pa koji qurac postoje onda medicinari i doktori, ako je bog odredio šta se događa?
I zato meni ništa nije čudno oko ovog zdravstva kada jedna medicinska sestra tako razmišlja. A tako ih razmišljaju i 90% doktora i sestara u državi.
bunk

#12940 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

pici wrote: 10/04/2020 14:47
bunk wrote: 10/04/2020 14:42
pici wrote: 10/04/2020 14:40

mojne tvojijeH teorija bOkira ti...
Jel zabranjeno?
Jeremija ti , mada je prikladnije Jeremije ti :lol:
nije, neg bOkirage ti utebe, sam nemoj teoretisat, nahrani kerove i nista ne diraj... svakako ovi tvOjije sve nas uHasulise za bakija...
Kome vama?
Ili je to ja,ja i irena sindrom :mrgreen:
pustopoljina

#12941 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pustopoljina »

JThomas wrote: 10/04/2020 17:13 ako gledamo stvarne a ne proklamovane ciljeve sistema - on ne da nije "puk'o" nego funkcioniše savršeno i iz ovoga će izaći još jači. ako naivno i pogrešno mislimo da je cilj bolnice i direktorice bolnice da liječe ljude, onda jeste "puk'o".
Ma ne znam...odbijam prihvatiti da ne mogu shvatiti kad je vrijrme da svoje partijske knjizice zabiju sebi u sh i pocnu raditi kako treba.
JThomas

#12942 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

s vremenom se to racionalizuje i ubijedi sebe da je tako kako treba. ne bi mogli zaspati da nije tako.
hillbill

#12943 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hillbill »

palermo wrote: 10/04/2020 16:59

Ja to uopce ne mislim.
ALI
TOLIKO se moze.
a tebi nije puklo kada ne mozes do bolnice,a umires
Haris.ba

#12944 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Haris.ba »

dječak sa šibicama wrote: 10/04/2020 13:53

dok svoje gradjane zele zatvoriti u podrume, migranti po Bihacu setaju kako im se svidi
Danas sam zvao policiju i odmah su došli i pokupili dva migranta sa raskrsnice. Gledam poslije opet neke bukvalno ganjaju u Blažuju.
Zox

#12945 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

Bluemore wrote: 10/04/2020 18:00
Banksy wrote: 10/04/2020 15:06
Maraschino wrote: 10/04/2020 13:31

Hebo Sebiju, ovo je ludnica u cijelom svijetu.
Moliti Boga da te ne zadesi a ganjati pravdu i traziti neciju odgovornost u ovom vremenu je bas previse.

:-)
Narod znO
A ako sam dobro skontao, lik je negdje vani. Pa da mu mi pripazimo Seku dok se on ne vrati, da mu je ko ne nasekira.
statixx

#12946 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

Ne kontam ovu odluku HNK. Da li vazi za one iz drugih kantona. Sutra sam planirao na pecanje sa drugom.

Palermo?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#12947 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

Benjo34 wrote: 10/04/2020 16:48 Pazi, spominje se zapad, u Njemačkoj, ministar finansija pokrajine Hessen se ubio jer se plašio da će razočarati ljude, he, zbog toga, još ima iza sebe ekonomiju top 4 u svijetu i neograničen novac, u nas privreda umire, ne mogu da se dogovore, da stave potpis da se dobije brza pomoć, kad se firmi xy ugasi, od kojih su se neke mogle spasit tim parama, radnici ostanu bez hljeba, hoces mi reć da ne treba tražit krivca? U Italiji su bolnice pune, doktori oboljevaju pokušavajući pomoći ljudima, kod nas bježe od pacijenata, puštaju ih da umru, ne pokušacaju pomoć, i trebaš mi reć da ne treba tražit odgovorne? Itekako treba, i to u vrhu odmah, vrhu zdravstva pa dalje, zašto rade, platu primaju a ni ne trude se? Na zapadu neće se tražit odgovorni jer ljudi rade sve što mogu da pomognu u okviru svijih mogućnosti, kod nas ništa, baš ništa. Niko ne traži da umrle ožive, samo da ljudi budu zbrinuti, koliko bilo, koliko su u mogućnosti, a ne da umiru ljudi kod kuće, pa jebi te na NY timesu su završili naši doktori zbog toga, jel shvataš koliko smo jedinstven slučaj?
Realno, nas decenijama pripremaju na ovo. Ne mozes biti iznenadjen, ponijeli su se bas onako kako se od njih i moglo ocekivati.
Ci-Nick

#12948 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

Edin H. wrote: 10/04/2020 15:35
Industrialyzer wrote: 10/04/2020 15:29
zposao wrote: 10/04/2020 15:28

RS - 381 oboljelih, 14 umrlih, smrtnost od 3,67%
FBiH - 501 oboljeli, 21 umrlo, smrtnost od 4,19%
Distrikt Brčko - 23 oboljelih, 1 umrlo, smrtnost 4,34%

To je zasad to. Bolje statistike nemamo.
Mi ne testiramo ni one koji imaju simptome, kako onda možeš nagađati koliko je asimptomatskih slučajeva? Jedino da gatamo iz fildžana
Na osnovu procenta koji su izracunali u "zivom labu" u Njemackoj koji iznosi cca 0.37%
Eh, al' si nasao procenat, Njemci imaju najboje reultate na svijetu u odnosu oboljeli - preminuli.
Nisu Nijemci najbolji,.. 2.600 mrtvih na 119.000 inficiranih,. bolji je Qatar, samo 6 mrtvih na 2.512 inficiranih što je 0,23 %, Singapur 7 mrtvih na 2.108 inficiranih ili 0,33% i UAE 14 mrtvih na 2.990 inficiranih ili 0,47%, Novi Zeland 2 mrtva na 1.283 inficirana ili 0,15% i šampion je Kuvajt samo 1 mrtav na 993 inficirana, malo iznad 0,1%.
Kažu nisu pare bitne,..
Reglan

#12949 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Reglan »

Je li neko skontao da su ovi debili iz opstine centar i sda u titovoj stavili pano sretan vaskrs umjesto uskrs hahahaha
animus

#12950 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by animus »

Danas skroz tanki sa testiranjem. 140 ukupno do sada u federaciji koliko vidim. Koji je razlog? Taktika manje testiranih = manje korone.
Locked