pustopoljina wrote: ↑09/04/2020 12:37
Moze bez nervoze jer 'ladim dupe u drugom sistemu, kao i ti.
Ko radi, taj i grijesi. Naravno da su svi preoptereceni. I prva sam koja ce reci-de polako, nisu carobnjaci.
Zao mi je sto ti nisi dovoljno blizu toj struci da shvatis da se od njih ne trazi carolija, nego strucnost. Ovo sto se sad radi, jeste preopterecenje zbog brojnosti, ali nije nista revolucionarno novo.
Ja ne trazim da oni tu cuda cine, ali trazim da rade ono za sta imaju diplome. Onoliko koliko je ljudski moguce.
U sarajevu su podbacili maksimalno.
Ne spadam u one koji misle da treba biti respirator po stanocniku, nije garant prezivljavanja, kad do tog dodjes, velike su sanse da se neces izvuci. Ali da ljudi bolesni obijaju vrata i nemaju se kome javiti i da ih se voza od do...to je nedopustivo.
Da se ne izlazi na teren je nedopustivo.
I nedopustivo je reci da u zemlji ranga bih se ne moze raditi obdukcija zarazenog.
Da se ne moze raditi kao na tekucoj traci je jasno. Ali da se tehnicki NE MOZE izvesti, to je nedopustivo.
I to kaci najvise nestrucnost ljudi koji za bosanske prilike imaju ogromne place. U austriji ne bi sjedili na dupetu i pametovali preko telefona. Radili bi, sve bez svemirskih odijela. A imali usporedbi sa ostalim profesijama ne toliko vecu placu.