Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
zomri

#21251 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Od Brookera je sad aktuelnija Dead set od ikakvog cyber horrora Black Mirror. Serija je pomalo zaboravljena pa eto ako ima jos neko da nije gledao sad je prilika. Zadruga koliko sam upratio jos ide :D
dale cooper

#21252 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

zomri wrote: 08/04/2020 12:38 Od Brookera je sad aktuelnija Dead set od ikakvog cyber horrora Black Mirror. Serija je pomalo zaboravljena pa eto ako ima jos neko da nije gledao sad je prilika. Zadruga koliko sam upratio jos ide :D
Čuo sam za nju, ali nisam gledao. Hvala! :)
alibaba_i_30_godina

#21253 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alibaba_i_30_godina »

Porodice Foht wrote: 07/04/2020 18:45
Entropio wrote: 04/04/2020 00:35 Danas izasla 4. sezona Lacasa de Papel. Pogledah je u jednom dahu. Vrh, kao i prethodne. Sad najgore cekati na 5. sezonu.
Kasno se prikljucio i tek ispratio prvu. :thumbup:
Produkcijski vjerovatno spanjolski vrh a zaplet u radnji i interpersonalne drame su odlicne. Mozda jedina falinka sto sve nije na spanskom koji volim slusati a titlovano na engleskom.
Kako misliš nije sve na španskom?? Ja na kom je jeziku onda? :mrgreen:
alibaba_i_30_godina

#21254 Re: Gledate seriju - preporucite je

Black Mirror way too overrated.

Moje mišljenje. :oops:
kakavdanakneiskustvu

#21255 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

alibaba_i_30_godina wrote: 08/04/2020 13:02
Entropio wrote: 04/04/2020 00:35 Danas izasla 4. sezona Lacasa de Papel. Pogledah je u jednom dahu. Vrh, kao i prethodne. Sad najgore cekati na 5. sezonu.
Produkcijski vjerovatno spanjolski vrh a zaplet u radnji i interpersonalne drame su odlicne. Mozda jedina falinka sto sve nije na spanskom koji volim slusati a titlovano na engleskom.
ima par riječi na srpskom u prvoj sezoni,mozda na to misli :mrgreen:
alibaba_i_30_godina

#21256 Re: Gledate seriju - preporucite je

kakavdanakneiskustvu wrote: 08/04/2020 13:04

ima par riječi na srpskom u prvoj sezoni,mozda na to misli :mrgreen:
Da zaboravio sam da Oslo ili kako se vec zove par puta i opsuje. :oops: :lol:
Last edited by alibaba_i_30_godina on 08/04/2020 13:26, edited 1 time in total.
ranger

#21258 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ranger »

Money heist jako precijenjeno.
Cak i moja zena koja ju je branila od mojih kritika, sinoc rece nakon jedne epizode "citava epizoda u kojoj se nista ne desi"
prva sezona se i mogla gledati, al je vec bila nerealna do bola (a htjela bi biti realna, planovi, obuke itd)
ovo sad je smijurija, boktedragimazo grupa krimosa operise zenu u centralnoj banci jer im je onaj eto na tabli nacrto dje koji organ :-)
cijedjenje prvobitne ok ideje do besvjesti.
Porodice Foht

#21259 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Porodice Foht »

Ja gledam na engleskom bez titla.
Malo su me razocarali kad ona dvojica u wc pricaju ispod i dogovaraju pobunu na pola metra od od opakog cuvara (inace Srbin iy Kladova) pred vratima wc. I to ljudi se serbes raspricali o detaljima otmice.
Ili stalno prica ''izvijestit cemo predsjednika'' a dobro znano da je Spanija monarhija i nema predsjednika. Tokom serije se spominju Madrid, Toledo i ostali gradovi i nema nikakve sumnje da je Spanija u pitanju.
MeanMachine

#21260 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by MeanMachine »

ranger wrote: 08/04/2020 16:07 Money heist jako precijenjeno.
Cak i moja zena koja ju je branila od mojih kritika, sinoc rece nakon jedne epizode "citava epizoda u kojoj se nista ne desi"
prva sezona se i mogla gledati, al je vec bila nerealna do bola (a htjela bi biti realna, planovi, obuke itd)
ovo sad je smijurija, boktedragimazo grupa krimosa operise zenu u centralnoj banci jer im je onaj eto na tabli nacrto dje koji organ :-)
Razlog bi mogao biti i taj što producent Alex Pinna i njegova ekipa nisu ni imali materijal za više od 2 sezone - za njih se tu priča trebala završiti, međutim zbog velikog interesovanja gledaoca, i vjerujem ne baš male zarade streaming servisa, Netflix je angažovao produkcijsku kuću Vancouver Media da pripreme materijal za sezone 3/4. I ne samo to, već su najavljene kao sigurne i dodatne sezone 5/6 tako da će biti još mateirjala za gledati kome ne dojadi :-D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#21261 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by JoseMujica »

MeanMachine wrote: 08/04/2020 16:24
Razlog bi mogao biti i taj što producent Alex Pinna i njegova ekipa nisu ni imali materijal za više od 2 sezone - za njih se tu priča trebala završiti, međutim zbog velikog interesovanja gledaoca, i vjerujem ne baš male zarade streaming servisa, Netflix je angažovao produkcijsku kuću Vancouver Media da pripreme materijal za sezone 3/4. I ne samo to, već su najavljene kao sigurne i dodatne sezone 5/6 tako da će biti još mateirjala za gledati kome ne dojadi :-D
ja koliko hvalite ovo :roll: ja prvu epizodu nisam do kraja mogao pogledati
omar little

#21262 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

ako moze zamolba za ljude koji ne dolaze cesto na temu - kada zelite raspravljati detalje serije molimo vas stavite spoiler da ostatku ne kvarite gledanje. bez obzira koliko se vama cinili nebitni detalji, nekome je spojler, nema potrebe za tim. hvala. :)

spoiler se nalazi izmedju media i youtube opcije.
dale cooper

#21263 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

omar little wrote: 08/04/2020 16:42 ako moze zamolba za ljude koji ne dolaze cesto na temu - kada zelite raspravljati detalje serije molimo vas stavite spoiler da ostatku ne kvarite gledanje. bez obzira koliko se vama cinili nebitni detalji, nekome je spojler, nema potrebe za tim. hvala. :)

A mogu se vala i otvoriti posebne teme za raspravljanje o detaljima i tematici serije. Koliko spominju i hvale ovu La Casa de Papel čudi me da
to neko nije i uradio do sada.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#21264 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Gerro »

Pitanje za fanove Seinfelda. Naime, gledam seriju i na osmoj sezoni sam. Elem...

Davno sam gledao seriju na TVu i bila je jedna epizoda gdje Kramer obuce pantalone koje je trebao vratiti nekome i kuci se vratio samo u gacama i sav nasukan kao da je plivao kroz neku vodu/okean lol.

Jucer gledam jednu epizodu osme sezone i Kramer prica o pustolovinama i medju njima je ta kako je obukao pantalone koje je trebao vratiti nekome, ali nisu prikazali te scene uopste. Samo prica njegova.

Sad me zanima jel se ova epizoda fkt desila ili sam ja nesto umislio dok sam to gledao kao mladji ? :mrgreen:

Jer evo imam jos 30 ak epizoda do kraja a ne vjerujem nesto da cu naletiti na tu epizodu.
omar little

#21265 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

dale cooper wrote: 08/04/2020 17:57
omar little wrote: 08/04/2020 16:42 ako moze zamolba za ljude koji ne dolaze cesto na temu - kada zelite raspravljati detalje serije molimo vas stavite spoiler da ostatku ne kvarite gledanje. bez obzira koliko se vama cinili nebitni detalji, nekome je spojler, nema potrebe za tim. hvala. :)

A mogu se vala i otvoriti posebne teme za raspravljanje o detaljima i tematici serije. Koliko spominju i hvale ovu La Casa de Papel čudi me da
a, dobro, ja mislim da je ovo premali i preslabo aktivan forum za razgranjavanje svake serije na novu temu. prije je mozda bilo potrebnije to, ali sada ima ovaj spoiler, bez problema mogu i ovdje pricati samo sakriju.
johnnykola

#21266 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

dale cooper wrote: 08/04/2020 12:14
johnnykola wrote: 08/04/2020 05:50 Je li neko gleda Tales from the Loop? Kažu kao da je nejačad Black Mirrora i Stranger Things.
Pogledao sam ja. Jako dobra, iako ne stoje baš te usporedbe. Ovo je mnogo sporija, melankoličnija serija sa predivnom kinematografijom
i zvučnim dizajnom.
Hvala za info.
MeanMachine

#21267 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by MeanMachine »

JoseMujica wrote: 08/04/2020 16:33
MeanMachine wrote: 08/04/2020 16:24
ja koliko hvalite ovo :roll: ja prvu epizodu nisam do kraja mogao pogledati
Ne falim ja ništa, daleko je ovo od moje omiljene serije, samo sam naveo mogući razlog zašto sa svakom epizodom kvalitet pomalo opada, odnosno tematika se sve više "ispira". Ali da ima i mnogo lošijih serija koje sam, nažalost, gledao - i te kako.
dale cooper

#21268 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

omar little wrote: 08/04/2020 18:26
dale cooper wrote: 08/04/2020 17:57

a, dobro, ja mislim da je ovo premali i preslabo aktivan forum za razgranjavanje svake serije na novu temu. prije je mozda bilo potrebnije to, ali sada ima ovaj spoiler, bez problema mogu i ovdje pricati samo sakriju.
Ja sam otvorio teme za većinu koje me zanimaju (a koje već nisu drugi otvorili) :mrgreen:
Proposition Joe

#21269 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Proposition Joe »

Gerro wrote: 08/04/2020 18:12 Pitanje za fanove Seinfelda. Naime, gledam seriju i na osmoj sezoni sam. Elem...

Davno sam gledao seriju na TVu i bila je jedna epizoda gdje Kramer obuce pantalone koje je trebao vratiti nekome i kuci se vratio samo u gacama i sav nasukan kao da je plivao kroz neku vodu/okean lol.

Jucer gledam jednu epizodu osme sezone i Kramer prica o pustolovinama i medju njima je ta kako je obukao pantalone koje je trebao vratiti nekome, ali nisu prikazali te scene uopste. Samo prica njegova.

Sad me zanima jel se ova epizoda fkt desila ili sam ja nesto umislio dok sam to gledao kao mladji ? :mrgreen:

Jer evo imam jos 30 ak epizoda do kraja a ne vjerujem nesto da cu naletiti na tu epizodu.
Ne mogu ti bas tacno navesti nazive epizoda ali ti mogu dati konkretan odgovor na tvoje pitanje, plus malo dodatno objasnjenje.

Ta epizoda koju si gledao je vjerovatno ona u kojoj je Kramer prodavao svoje zivotne price I dogadjaje Elaine-inom sefu J. Petermanu kako bi ih on uvrstio u svoju autobiografsku knjigu. Ta Kramerova prica koja se provlaci kroz tu epizodu se nije desila u ranijim epizodama ali jeste slicna, u kojoj je Kramer uradio slicnu stvar, tj. prodao svoje hlace Kenny Bania-i u prodavnici odjece a u kojim je ostao papiric sa brojem telefona Ume Thurman...Pa se onda vracao u krznenoj jakni George-ove majke, ali bez hlaca. (Epizoda The secretary, 6. sezona).
A skroz druga epizoda je kada Kramer na silu obuce tijesne hlace nastojeci da dokaze da godinama drzi istu liniju, pa ih poslije ne moze nikako da skine (sezona 7, epizoda 23 The wait out).

Nadam se da sam pomogao.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#21270 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Gerro »

Proposition Joe wrote: 08/04/2020 20:29
Gerro wrote: 08/04/2020 18:12 Pitanje za fanove Seinfelda. Naime, gledam seriju i na osmoj sezoni sam. Elem...

Ne mogu ti bas tacno navesti nazive epizoda ali ti mogu dati konkretan odgovor na tvoje pitanje, plus malo dodatno objasnjenje.

Ta epizoda koju si gledao je vjerovatno ona u kojoj je Kramer prodavao svoje zivotne price I dogadjaje Elaine-inom sefu J. Petermanu kako bi ih on uvrstio u svoju autobiografsku knjigu. Ta Kramerova prica koja se provlaci kroz tu epizodu se nije desila u ranijim epizodama ali jeste slicna, u kojoj je Kramer uradio slicnu stvar, tj. prodao svoje hlace Kenny Bania-i u prodavnici odjece a u kojim je ostao papiric sa brojem telefona Ume Thurman...Pa se onda vracao u krznenoj jakni George-ove majke, ali bez hlaca. (Epizoda The secretary, 6. sezona).
A skroz druga epizoda je kada Kramer na silu obuce tijesne hlace nastojeci da dokaze da godinama drzi istu liniju, pa ih poslije ne moze nikako da skine (sezona 7, epizoda 23 The wait out).

Nadam se da sam pomogao.
Pa i napisao sam gore ''samo prica njegova''. Sinoc sam gledao bas tu epizodu gdje prodaje priču. A i ta epizoda sa Umom Thurman je iz ranijih sezona i sjecam se toga, ali ne mislim na to kao ni ovu sa tjesnim hlačama. Vjerovatno sam ja to umislio nešta ili sanjao kao manji. :lol:

U svakom slučaju hvala :thumbup:
karanana

#21271 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

znaci prve dvije (ili jedna sezona u zavisnosti odakle gledaate) case su savrsenstvo.
treca a poglavito ova zadnja su takav smor da je to za ne povjerovat. evo me na cetvroj epizodi to je tesko ko tuch za gledat. nista ama bas nista se ne desava. neki flashbakovi jer nemaju pricu razradjenu pa rade prequele unutar epizoda, onda oni praaaavi spansko/meksicki safunjarski dijalozi gdje se ide od para do para dijalogasa i slusaju se njihove suplje price koje veze s vezom nemaju sa serijom nego sada to postaju romanticni dijalozi izmedju raznoraznih parova. onda ona trudnjaca i njeni "barbarizmi i metode"......ma odron.
a jeste primjetili da osim mozda jedno-dvoje mrtvih, uopste nema ubijenih. cak i ono oklopno vozilo sto su razbucali, svi oni sto su gorili su zivi.
odron odrona. ne znam hocu li svrsiti ovu cetvrtu sezonu ali i ako svrsim, i ako prezivim do pete, sigurno je necu gledat. mozda spanci odustanu od pete jer se nista ni ne snima sada.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#21272 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Gerro »

ne znam sto gledate to. Meni su prve 2 sezone bile ok, nista spektakularno neviđeno, prosjek realno. Treca mi je bila katastrofalna, tako da cetvrtu nema Boga da pogledam
Bazinga1234

#21273 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bazinga1234 »

Karanana vrijedi li gledati drugu sezonu Senki?
Point.

#21274 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

alibaba_i_30_godina wrote: 08/04/2020 13:02 Black Mirror way too overrated.

I agree. Poslije dvije epizode sam odustao i ugasio.
alibaba_i_30_godina

#21275 Re: Gledate seriju - preporucite je

Porodice Foht wrote: 08/04/2020 16:09
Ja gledam na engleskom bez titla.
Malo su me razocarali kad ona dvojica u wc pricaju ispod i dogovaraju pobunu na pola metra od od opakog cuvara (inace Srbin iy Kladova) pred vratima wc. I to ljudi se serbes raspricali o detaljima otmice.
Ili stalno prica ''izvijestit cemo predsjednika'' a dobro znano da je Spanija monarhija i nema predsjednika. Tokom serije se spominju Madrid, Toledo i ostali gradovi i nema nikakve sumnje da je Spanija u pitanju.
Pa to nije do njih onda, već do tebe sto tako gledaš. Na Netflixu uvijek možeš upaliti originalan ton, a subtitle da bude engleski.
Point. wrote: 08/04/2020 21:24
alibaba_i_30_godina wrote: 08/04/2020 13:02 Black Mirror way too overrated.

I agree. Poslije dvije epizode sam odustao i ugasio.
Pogledao sam ja vise njih na preskakanje jer svakako nijedna nije povezana, ali bas ništa posebno.
Post Reply