SDA-All about

Banksy

#46326 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Fikret Muslimović izazvao požar, izgorjelo 30 dunuma šume

https://avaz.ba/vijesti/bih/560701/fikr ... unuma-sume

:-)
muha_sa

#46327 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

https://radiosarajevo.ba/metromahala/li ... nje/372962

Feđa Isović komentirao Šestoaprilsku nagradu, Bracu i ko sve zaslužuje priznanje
06. 04. 2020. u 19:30:00

Feđa Isović, poznati bh. scenarista, na svom Facebook profilu se oglasio na izbor povodom dodjele Šestoaprilske nagrade Aliji Braci Hadžiosmanoviću.

Podsjetimo, Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva ove godine su dobili akademik Mirko Pejanović, Merhamet, dr. Faruk Čaklovica i Alija Hadžiosmanović Braco, ali će im, zbog pandemije koronavirusa, nagrade biti naknadno uručene.

Za to vrijeme tvorac popularnog serijala „Lud, zbunjen, normalan“ na svom profilu se osvrnuo na posljednja dešavanja i njegov post prenosimo u cijelosti:

"Alija Hadžiosmanović Braco je SDA-ov (Skakin) izbor za dobitnika Šestoaprilske nagrada iz oblasti sporta. Trener nižerazrednog FK Vrbanjuša koji je postao viralno poznat po svojim mahalskim provalama, povicima, budalaštinama i zato što su ga ljudi ismijavali po internetu.

Nemam sumnje, SDA želi da sroza ovu nagradu jer je smatra ostavštinom komunističkog perioda. Molim vas da u komentarima navedete zaslužne sportske radnike koji nikada nisu dobili ovu nagradu. Ja ću početi sa Predragom Pašićem", napisao je Isović.

Ubrzo njegova objava je postala viralna i za kratko su njegovi Facebook prijatelji počeli, u skladu sa prijedlogom Isovića, davati svoje favorite za sportske radnike koji niikada nisu dobili ovu nagradu, a zaslužili su.

Tako su, osim Predraga Pašića, spomenuti još košarkaš Samir Avdić, bivši golman FK Sarajevo i trener Enver Lugušić, Nedžad Fazlija, vlasnik najboljeg plasmana jednog sportiste (streljaštvo, šesto mjesto Sydney 2000. godina) Bosanca na olimpijskim igrama, zatim košarkaški mag Boško Tanjević, nogometaši Muhamed Konjić, Fuad Muzurović, Safet Sušić...

U svakom slučaju zanimljiva ideja scenariste Isovića, o kojoj će se još sigurno pričati...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#46328 Re: SDA-All about

Post by pici »

O BUDUĆIM MJERAMA
Novalić: Napravit ćemo radikalne rezove u administraciji, nedopustivo je smanjenje penzija

Image

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić kazao je da teret krize neće ići preko leđa penzionera, te korisnika invalidnina i drugih najugroženijih kategorija. To su najranjivije kategorije, i zdravstveno i socijalno, i niko ne smije misliti da je važniji prioritet od njih.
"S obzirom da se u nekim krugovima pojavljuju razne ideje, želim da budem prilično jasan po ovom pitanju. Nedopustivo je da iko traži smanjenje penzija i invalidnina kako bi se uštedio novac i preusmjerio drugdje. Vlada će napraviti radikalne rezove u administraciji i cijelom javnom sektoru, javnoj potrošnji, finansiranju političkih stranaka, zadužit ćemo se – i sav taj novac usmjeravamo prema ekonomiji. Penzioneri su preuzeli već dovoljan dio tereta krize time što im nismo u prilici povećati penzije i ove godine, jer to zaslužuju i jer smo to radili prošlih godina", poručio je Novalić.

Dodao je da će Vlada Federacije uplatiti novac za doprinose svim ugroženim radnicima u realnom sektoru, te osigurati naknade preko Biroa svima koji ostanu bez posla.

"To je već ogroman teret, ali preuzimamo odgovornost i sve su oči okrenute prema nama. Vlada KS je dala odličan primjer nižim nivoima vlasti, kada je preuzela na sebe isplatu minimalnih plata za sva preduzeća koja su zatvorena zbog restrikcija. Ovo je problem za cijelo društvo i svi treba da se uključe, ali ne preko leđa najugroženijih", rekao je Novalić.

ovo je jedino sto ce te uraditi... imaju od unucadi unucad da to vracaju
Cherry-Cherry

#46329 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Image
zippoo87

#46330 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

pa m***'u im ebem svima u SDA i satelitima...pa sve sto ta stoka zna je da nas zaduze i tako svakih par godina...ovamo uvode milion nekih novih poreza,skupe stotine miliona od toga i nista ne naprave (akcize recimo),neke naknade za vodozastitu,za ovo,za ono a kada dodje problem ili nepogode,marke na racunima nemaju a svaki mjesec kapaju milioni i jedino sto znaju raditi je traziti sadaku ili dizati nove kredite

i opet evo,dosla nova kriza,ono sve sto zna je da se PONOVO zaduze a ne planiraju ni pokusati rijesiti probleme i sanirati sve rupe u budzetima...nego umjesto da zakrpe rupu,oni probuse jos 2-3 nove,da curi kroz njih

ja sam sve vise misljenja da ovakve samo metak treba ukloniti ,jer mi iz svake krize izadjemo jos glupni i jos zaduzeniji...jer nas vozi taj bajni SDA voz
skafiskafsnjak

#46331 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

pa grob ga ne jebo nije to politika zadnjih 5 godina nego zadnji 25 godina.
Ali dodje vrijeme izbora , izvadi se 50ka , narod glasa. Jarrraneee.. nas 4 u porodici, po 50... to je 200 marrroonnaaa :D
U svakoj jebeoj opstini su na selima glasove uzeli . Svaka gradska jezgra ne glasa za njih . Al jbg ...
zippoo87

#46332 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

skafiskafsnjak wrote: 07/04/2020 17:32 pa grob ga ne jebo nije to politika zadnjih 5 godina nego zadnji 25 godina.
Ali dodje vrijeme izbora , izvadi se 50ka , narod glasa. Jarrraneee.. nas 4 u porodici, po 50... to je 200 marrroonnaaa :D
U svakoj jebeoj opstini su na selima glasove uzeli . Svaka gradska jezgra ne glasa za njih . Al jbg ...
da,ruralci vecinom u svim opstinama prodaju glas i onda imas da ruralci vode politike i u gradskim vijecima
ovako je kod nas u Gr...nemas 3-4 vijecnika iz grada,ostalo sve sela i sve ista matrica dobijanja (kupovine) glasova

samo sto se glas ne prodaje za 50 KM...toliko niko ne daje,daje se po 20 KM ili se naspe goriva ovim sto dovode i razvlace djedove i nene i tako to
proda se stoka za 20 KM i onda kuka 4 godine kako jos ni vodu nemaju a ove sto su im prodali glas boli K i za njih i njihovu vodu...oni su tu zbog sebe,kasnije ce se prodati vecini za stotine hiljada ili ce osnovati firmu i dobijati poslove od opstine (ovo je kod nas razradio jedan Hasulja ,seljacina parekselans i vodja SDA klana u opstinskom (sada gradskom) vijecu ,samo sto je on pametno odradio...kada je kupovao glasove,mora si glasati za jos trojicu sa liste i sada ima svoja 3 vijecnika (ukupno 4,on+ ova trojica) ,bukvalno je najjaci klan u vijecu...on (SDA)koalira sa SDPom i tako vec godinama u Gracanici
skafiskafsnjak

#46333 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Zbog toga i takvih sam otisao vani. Zbog takvih posao nisam mogao naci jer nikad clan stranke nisam bio. Pokusao sam ali sam skontao da se ne mogu smijati i klimati glavom za nesto sto znam da nije ok.

Najjace mi je kad vidim "vjernike" , a politicari...u nasoj drzavi oboje biti ne mozes. A nazalost, vec 25 godina glasove uzimaju na racun vjere...

Ja sam otisao kod stranca penziju zaraditi...u 32oj jezik da ucim i s nule da krenem..

Majku li vam jebem zelenu ...
grozdana

#46334 Re: SDA-All about

Post by grozdana »

SRAMOTNO Kako SDA instalira svoje kadrove u državne institucije

Trojica v. d. direktora za dvije godine zaposlila 200 osoba!
S. DEGIRMENDŽIĆ
28.02.2018 20:14
- Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

SRAMOTNO Kako SDA instalira svoje kadrove u državne institucije

S. DEGIRMENDŽIĆ
28.02.2018 20:14
Jedna od bitnih poluga SDA za nezakonita imenovanja u državnim institucijama FBiH je Refik Begić, v. d. direktora Agencije za državnu službu (ADS) FBiH. On sam je nezakonito na toj funkciji.

Kremić: Statističar za tumačenja po volji SDA - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Kremić: Statističar za tumačenja po volji SDA
Begić: Nezakonito na funkciji - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baImage
Begić: Nezakonito na funkciji
Prvo, nije pravnik, što je osnovni preduvjet da bude na čelu Agencije. Drugo, nije nikad radio u državnoj službi, što je, također, zakonski uvjet, te je uz sve ovo njegovim postavljenjem prekršen zakon, jer je on član Kadrovske komisije SDA, a zakon ne dozvoljava da na toj funkciji bude stranačka ličnost.
Škobo Habu

#46335 Re: SDA-All about

Post by Škobo Habu »

Wow! Radončićeve podguzne muhe spremaju teren za iskakanje iz "državotvorne" koalicije, jer su namirisali da bi ih to moglo skupo koštati?

By the way, pseudo-građanska mantra o ruralcima koji glasaju za 50 km nije ništa drugo nego gomila frustracija između "rođenih građana" i "novopridošlica" , odnosano kompleks provincijske zavisti koji ovdje postoji već vjekovima.
Dadni 50 km kakvom haustorčetu od narkomana i kakvom nepismenom ruralcu - glasasće i za SDS ako treba.

Dadni 50 km nekom lezihljebu koji povazdan visi u kladionici i kakvom nehljebu koji ljuštri klipače ispred seoske prodavnice - isti razultat.

No, ono što je najveća misterija za kvazi-građanske intelektualce u svemu tome, i na što oni nikada nemaju odgovora jeste činjenica da su upravo na prvi demokratskim izborima glas nacionalnim strankama dali oni koji su u građanskom smislu bili najkultivisaniji.

Bavite se posljedicama, momci, nikako uzrocima.
tandmand

#46336 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

kaće sadaka?
zippoo87

#46337 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Škobo Habu wrote: 07/04/2020 20:24 Wow! Radončićeve podguzne muhe spremaju teren za iskakanje iz "državotvorne" koalicije, jer su namirisali da bi ih to moglo skupo koštati?

By the way, pseudo-građanska mantra o ruralcima koji glasaju za 50 km nije ništa drugo nego gomila frustracija između "rođenih građana" i "novopridošlica" , odnosano kompleks provincijske zavisti koji ovdje postoji već vjekovima.
Dadni 50 km kakvom haustorčetu od narkomana i kakvom nepismenom ruralcu - glasasće i za SDS ako treba.

Dadni 50 km nekom lezihljebu koji povazdan visi u kladionici i kakvom nehljebu koji ljuštri klipače ispred seoske prodavnice - isti razultat.

No, ono što je najveća misterija za kvazi-građanske intelektualce u svemu tome, i na što oni nikada nemaju odgovora jeste činjenica da su upravo na prvi demokratskim izborima glas nacionalnim strankama dali oni koji su u građanskom smislu bili najkultivisaniji.

ja sam ti opisao u prethodnom postu REALNOST i ono sto se desava na terenu i kako stvari stoje
nemam ja ni komplekse nize vrijednosti ni vise vrijednosti i to sto pisem ruralci nije umanjenje vrijednosti ljudi zbog mjesta prebivalista,nego stanje je takvo da ruralci jesu drugacijeg mentaliteta i tu vladaju neka druga pravila...imas jednog seoskog lolu i njega svi prate i slusaju
sta je bilo 90tih godina,ja ne znam i time se ne bavim
skafiskafsnjak

#46338 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Škobo Habu wrote: 07/04/2020 20:24 Wow! Radončićeve podguzne muhe spremaju teren za iskakanje iz "državotvorne" koalicije, jer su namirisali da bi ih to moglo skupo koštati?

Pa jebeni SDA kadar je uzrok i posljedica....

Jesii li ti ruralac ili ti ga seljak? Haahha. Daju oni kladionicarima i seljacinama.sto "ljustre klipace".. pa to je sda kadar
JThomas

#46339 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

kad neko tri decenije dijeli "svoje" budžete, sve kulturološke razlike padaju u vodu. koliko se proces odvija i koji procenat društvenog proizvoda kontrolišu direktno i indirektno - oni ustvari imaju šokantno malo glasova.
sumirprimus

#46340 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

nema tih para, nema tog materijala na ovom svijetu za kojeg bi za njih glaso.
znaci neke stvari nisu na prodaju ni za kakvu cijenu u zivotu.
skafiskafsnjak

#46341 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Gdje nam je ovaj ruralac sto se javio... Izgubi se lik.

Boli njega...famElija mu glasala, doboo 2 ovce, on sretan
JThomas

#46342 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

kupovina od strane sda je institucionalna. on drži institucije koje dijele javni novac. nema on potrebe da u kafiću dijeli "življaka" lovu kao bizon i lijanović nekad. i postizborna, kad vidiš rezultate u svim kantonima je to oko 30%. nije ni blizu 50 nigdje. ali on u svakom ciklusu ovom nakupljenom institucionalnom moći kupi ekvivalent nekih 20-25%, a koji su u suštini na dan izbora dati protiv njih. od harisa silajdžića do maršala komšića. idemo novo, idemo drukčije, ni mrtvi sa njima...a poslije izbora - treba odgovorno, bez najvećeg se ne može, treba poštivati izbornu volju...on im da 10% vlasti, i još ih pride uništi za iduće cikluse.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#46343 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

A pritome imaju fiksan broj glasova pa ni forumski trubaduri vise ne nagovaraju da se GLASA za njih, nego postizborno hajmo zajedno, odgovorno, skupa imamo pola miliona glasova, izmirili smo se na bajramskom rucku...
sumirprimus

#46344 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

znaci treba udarat po bokovima :lol:
ko god ode u koaliciju sa njima ista prica ko za sda :lol: :evil:
skafiskafsnjak

#46345 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Zelenim odgovara korona jbt... Ko god umre, to je glas vise za njih.
JThomas

#46346 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

a odgovaraju im i ekonomske posljedice. koliko god da ima - vlast prvo namiruje sebe. a što manje ima, to njihova "sigurica" više vrijedi.
Škobo Habu

#46347 Re: SDA-All about

Post by Škobo Habu »

skafiskafsnjak wrote: 07/04/2020 22:49

Jesii li ti ruralac ili ti ga seljak? Haahha. Daju oni kladionicarima i seljacinama.sto "ljustre klipace".. pa to je sda kadar
Preširoka je tema sa sociološkog aspekta da ti se dodatno objašnjava ono što već ne shvataš.

Jer, očigledno si nesposoban da shvatiš kako su upravo isti ti "ruralci" u dva navrata svoje glasove poklanjali SDP-u, no tada to kvazi-građanštini uopšte nije smetalo.
skafiskafsnjak

#46348 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Škobo Habu wrote: 08/04/2020 15:35
skafiskafsnjak wrote: 07/04/2020 22:49

Preširoka je tema sa sociološkog aspekta da ti se dodatno objašnjava ono što već ne shvataš.

Jer, očigledno si nesposoban da shvatiš kako su upravo isti ti "ruralci" u dva navrata svoje glasove poklanjali SDP-u, no tada to kvazi-građanštini uopšte nije smetalo.
u mojoj sredini, da ne govorim kojoj, nisu nikada poklanjali ... Zelenasi tron cvrsto drze od rata pa do sada.

Nego sve se meni cini da si ti jedan od ruralaca, pa se uvrijedjen nasao mojim postom . Nek ste vi ruralci eto sposobni da shvatite. Pa u svom selu mozda jesi glavni :D
A u gradu ste sposobni da liezete dupe direktorima i predsjednicima stranke . Bicete nekad i vi direktori ... jbg

:thumbup:
Škobo Habu

#46349 Re: SDA-All about

Post by Škobo Habu »

skafiskafsnjak wrote: 08/04/2020 16:40

u mojoj sredini, da ne govorim kojoj, nisu nikada poklanjali ... Zelenasi tron cvrsto drze od rata pa do sada.

Nego sve se meni cini da si ti jedan od ruralaca, pa se uvrijedjen nasao mojim postom . Nek ste vi ruralci eto sposobni da shvatite. Pa u svom selu mozda jesi glavni :D
A u gradu ste sposobni da liezete dupe direktorima i predsjednicima stranke . Bicete nekad i vi direktori ... jbg

:thumbup:
To što sam - najbolje govore moji postovi, pa slobodno procjeni.

Što se tiče famoznih "ruralaca" - nigdje ih više nego u Sarajevu. Tako je sada, tako bilo i prije pedeset godina.

Što i nije nikakvo čudo - Tito je od seljaka preko noći pokušao napraviti građansku srednju klasu, pa nije uspio za 50 godina.
Ovo danas što imamo ili je go papak, ili je umišljeni građanin. Sredine nema.
skafiskafsnjak

#46350 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Jbg nemam namjeru profil da ti otvaram i postove trazim.
Vidim, za Sarajevo pricas. Nekako mi to za Sarajevo nije primjenjivo kao za npr Konjic, Jablanicu ... Konjic pogotovo jer je mozda 80% naroda sa sela.
Prodaju se za 50km ili 50m asfalta. To je vise javna tajna. U nas je sadasnji nacelnik, na zadnjim izborima hodao po selima sa parama....

Moja poenta je da nam vlast biraju uglavnom sela....ima i na selu pametnih ljudi, ne generalizujem... Ali vise je onih koji nisu pametni, a misle da jesu . Takvi su najopasniji.... I takvi postaju nacelnici, zamjenici nacelnika, direktori.... I zbog toga imamo stanje kakvo imamo,nema potrebe govoriti kakvo.
Zahvaljujucu stranci sestrica daidzica i amidzica.

I da, pricam o cijeloj BiH...a ne o Sarajevu. Samo Sarajevo nije Bosna.... Niti je opcina Centar najbitnija, sto smatra Kakir Izmetbegovic
Post Reply