Za barem cetvero umrlih (prvozarazeni iz Mostara, dvoje uposlenika "Igmana", zena iz Hrasnice) znamo da su bili radno sposobni i aktivni ljudi. Za ovog iz Mostara su doktori izjavili da, osim bronhitisa kao dijete, nije imao nikakvih komorbiditeta.coco1 wrote: ↑05/04/2020 12:01 imaju li igdje tacni i precizni podaci o ovoj situaciji sa koronom kod nas?
ulaze li u ovaj broj 632 slucaja i ovih 30 oporavljenih i 21 umrlo? koliko je ljudi hospitalizirano, koliko je teskih slucajeva, koliko na respiratorima?
kako se ovih 30 oporavilo? znam da se u medijima pisalo o nekoliko slucajeva da su se oporavili kod kuce, u samoizolaciji. npr. pjevac bututrovic i badzak, bez ikakvih komplikacija. ovi sto su se oporavili u bolnicama, koliko i kako im je struka pomogla, ako pravog lijeka jos uvijek nema? da li bi kod tih slucajeva ishod oporavka bio isti da su se oporavljali kod kuce, uz pridrzavanje uputa doktora?
prosjek starosti ovih koji su podlegli? za gotovo svakog, koji je preminuo, je receno da su imali i druge, hronicne, potencijalno smrtohosne bolesti? zasto se ne kaze malo detaljnije koje? automatski upozoravas potencialno rizicne grupe da se vise sami paze.
koga i na osnovu cega se testira? jer, ako sam ja dobro upratio, zadnja 2-3 dana, na desetine testova iz ukcs, bude par pozitivnih.
ovako se sve svelo samo na sturo dodavanje brojeva, zbog vodjenja statistike. isto kao na upit o broju testova. svaki put je odgovor da testova imamo dovoljno i da ih nikada nije falilo. makar, priblizan broj je nemoguce dobiti.
Ako cemo u komorbiditete racunati stvari kao sto su visok pritisak, visak kilograma i pusenje, mozes komotno dvije trecine populacije svrstati u ugrozenu grupu.