Pa u Svedskoj je POLUOGRANICENO- ali svi i dalje rade manje.vise...izlaze, hodaju...nista strasno nije, ako kazu da 80% ljudi preboli coronu na nogama, bez simptoma...bolje zrtvovati X broj ljudi nego izgubiti XY...high_volume wrote: ↑01/04/2020 11:37
Da nije ograničeno kretanje ljudi u javnom prostoru u nas, već danas bilo bi mnogo mnogo više zaraženih ljudi, i bilo bi mnogo više i umrlih. Korisniji je "karantin" i ovakvo ograničenje kretanja, nego da nije, pa čak i da kad-tad coronavirusom bude zaraženo mnogo više ljudi. To tada bit će pronađena ili vakcina ili adekvatan lijek, i do tada usporit ćemo broj mrtvih ljudi.
Ja čak mislim i drugačije, mislim da bi najproduktivnija i sveobuhvatna zaštita ili sprečavanje zaraze bila potpuna zabrana kretanja ljudi javnim prostorom min 15-20 dana, da trenutne inkubacije dospiju, a da se zabranom prekine novo širenje. I time stavi pod apsolutnu kontrolu svaki novi slučaj zaraze. Ali...![]()
Ja stvarno ne vidim potpuno smisao karantene u Bosni, 20 dana i nista se promijenilo nije, a kad-tad ce MORATI pustiti ljude da izadju da ne pocrkaju od gladi...sto sad ne zastite ove starije, a zrtvuju mladje da nastave tamo gdje su stali, pa bit ce i tu kriticnih slucajeva, ali PUNO MANJE nego od starije populacije, a starijim omoguciti da im se donosi hrana i lijekovi redovno!
Ne shvatam koji je cilj, cekaju da se stekne kolektivni imunitet sjedeci u kuci?
Ili sutra na Zapadu padne krivulja, a u Bosni puste ljude vani i pojavi se novi klaster ili u Bosni ili iz dijaspore opet...
Ili neka urade potpunu zabranu 20dana, ali opet ce ti doci neko s vana i biti eventualni nosilac zaraze
Mada mi pocinju ici na zivce ovoliko represivne mjere, i price "Boze samo zdravlja"...A STANJE CE GORE NEGO U RATU I POSLIJE BITI 10X...