Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9801 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jos troje u Tuzli
-
sumirprimus
#9802 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sad je samo itanje koliko ce ih biti na dnevnoj bazi.
Nesto lijepo. Firma herceg iz srebrenika postavila 3 tunela za dezinfekciju na UKC.u..
Jos j2dnom drustvena svijest i odgovornost pojedinaca drzi nas iznad vode. Respekt
Nesto lijepo. Firma herceg iz srebrenika postavila 3 tunela za dezinfekciju na UKC.u..
Jos j2dnom drustvena svijest i odgovornost pojedinaca drzi nas iznad vode. Respekt
-
sumirprimus
#9803 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tacan broj repsiratora u UKC.u je 53 plus jedan popravljeni. Kako kaze dr.Tuluumovic mogu na 1 repsirstor prikljucit do 4 pacijenta otprilike iste tezine. Plus ocekuju se novi kiji su nabavljeni da pristignu.
Valjda nam vise od toga i ne zatreba.
Valjda nam vise od toga i ne zatreba.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#9804 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zato sto ti nisu svi brujali o tome, ni ne sjecam se ove vjesti i tog periodasumirprimus wrote: ↑31/03/2020 07:14Izvini drug al ni blizu.zbog ove gripe ja se nisam ni poceso. Sad mi djeca 2 hefte ne izlaze napolje spricam rukee svako 15 minuta nosim masku rukavice. Nisam se pozdravio pa ima i 20 dana. Ma ni blizu
Uostalom

Sad se radi ovo na globalnom nivou, da niko nije spomenuo koronu, ne bi znali da je ima.
-
sumirprimus
#9805 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sve ok samo nikad nismo imali ovakav dnevni izvjestaj body counta. Iz citavog svijeta. Nije isto. Iz razloga sto se neko moze uhvatiti te slamke isto ko gripa pa ugrozit i ljude oko sebe.
Nije isto ni blizu. Nije panika samo zdrav razum.
Treba se cuvat. Pa stq bude bice.
Nije isto ni blizu. Nije panika samo zdrav razum.
Treba se cuvat. Pa stq bude bice.
- muha_sa
-
costacurta
#9807 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam šta vas sprrčava da uzmete djecu i izvedete ih vani do parka, do šume itd.? Nisam siguran da bi vam IJEDAN policajac ružno pogledao a kamolikaznu napisao.
Ustvari znam zašto,
Zato što se pichke koje samo laprdaju po forumima i otpor pružaju u virtualnom svijetu al se istovremeno boje ubi ih panika iparanoja. DAAAJ da izađemo DAAAAJ šetanje.. izađi prijatelju, povedi ukućane, ionako je sve ovo samo zavjera. Ali pizda uvijek konta u podsvijsti mu je A ŠTA AKO?!!
E pošto Fadil ne da onda mu ebemo pleme seljačko a da Fadil popusti opet bi mu ebali pleme ako bi mi se dijete razbolilo a nema mjesta na respiratoru.
Koji bolidi u PM.
Ne vjerujm očima šta čitam.
Ivan Đikić najveći stručnjak naših prostora veli nema drugog rješenja osim biti izolovan i disciplinovan. KRAJ
Ali NE. Daj na vikendicu kera da odvedem......
Ustvari znam zašto,
Zato što se pichke koje samo laprdaju po forumima i otpor pružaju u virtualnom svijetu al se istovremeno boje ubi ih panika iparanoja. DAAAJ da izađemo DAAAAJ šetanje.. izađi prijatelju, povedi ukućane, ionako je sve ovo samo zavjera. Ali pizda uvijek konta u podsvijsti mu je A ŠTA AKO?!!
E pošto Fadil ne da onda mu ebemo pleme seljačko a da Fadil popusti opet bi mu ebali pleme ako bi mi se dijete razbolilo a nema mjesta na respiratoru.
Koji bolidi u PM.
Ivan Đikić najveći stručnjak naših prostora veli nema drugog rješenja osim biti izolovan i disciplinovan. KRAJ
-
Milenkov buraz
#9808 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Takve komentare ignorišem, nemam snage nit želim trošiti ovo vrijeme na takve. Moja djeca izađu vani, sinoć sa malim oko pola osam izašao do duše ispred kuće u mahali i vozilo dijete bickl. Isto bih uradio da sam i u zgradi ako bih smatrao da je sigurno za njega i mene. Spreman sam snositi posljedic i tu nema rasprave, ili jesi ili nisi. Ako nisi sjedi u 4 zida i šuti ne laprdaj, ako jesi izađi i izvedi dijete ali ne da ga pustiš da sam landara sa čoporom djece vani već strogo kontrolisano.costacurta wrote: ↑31/03/2020 08:25 Ne znam šta vas sprrčava da uzmete djecu i izvedete ih vani do parka, do šume itd.? Nisam siguran da bi vam IJEDAN policajac ružno pogledao a kamolikaznu napisao.
Ustvari znam zašto,
Koji bolidi u PM.
-
kakavdanakneiskustvu
- muha_sa
#9810 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jasno ko danMilenkov buraz wrote: ↑31/03/2020 08:55Takve komentare ignorišem, nemam snage nit želim trošiti ovo vrijeme na takve. Moja djeca izađu vani, sinoć sa malim oko pola osam izašao do duše ispred kuće u mahali i vozilo dijete bickl. Isto bih uradio da sam i u zgradi ako bih smatrao da je sigurno za njega i mene. Spreman sam snositi posljedic i tu nema rasprave, ili jesi ili nisi. Ako nisi sjedi u 4 zida i šuti ne laprdaj, ako jesi izađi i izvedi dijete ali ne da ga pustiš da sam landara sa čoporom djece vani već strogo kontrolisano.costacurta wrote: ↑31/03/2020 08:25 Ne znam šta vas sprrčava da uzmete djecu i izvedete ih vani do parka, do šume itd.? Nisam siguran da bi vam IJEDAN policajac ružno pogledao a kamolikaznu napisao.
Ustvari znam zašto,
Koji bolidi u PM.
Najlakše kukat
Nije me strah, al jest neka nelagoda i zašto sebe il nekog drugog izlagat riziku a da mi se izlazi izašo bih taman kad bi mi tenk pred zgradom bio
-
sumirprimus
#9811 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Aa muha vuna vuna

- Banksy
#9812 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
hadzinicasa wrote: ↑30/03/2020 23:17
Treba pogledati br stanovnika u odnosu na br testova u odnosu na broj zarazenih u odnosu na broj umrlih. I uporediti, onda mozemo pricati. Samo statisticki ove brojke zarazenih cine se nevjerovatnima.
Moracu se malo zaroviti
BiH,
350 zaraženih, 9 umrlih, 2,5%
Srbija,
785 zaraženih, 16 umrlih, 2%
Hrvatska,
790 zaraženih, 6 umrlih, 0,75%
Još kad bismo unijeli broj testiranih i broj hospitaliziranih, tek tad bi slika bila potpuna.
A i dalje niko ne pita i ne daje te brojeve.
- muha_sa
#9813 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Prebolovo sam ja to u januaru
eto-tolko od mene
-
sumirprimus
#9814 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- emigrazione
#9815 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nisi ti ovo prebolovo, nema ovdje nista iz nosa da ide...temperatura, suhi kasalj, bol i zvuci trube u plucima prilikom disanja...
Last edited by emigrazione on 31/03/2020 09:27, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9816 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
lijepe moje muskarcine, kakvi ste mi hrabri 
-
kakavdanakneiskustvu
#9817 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) još uvijek preporučuju ljudima da ne nose maske za lice, osim ako nisu zaraženi koronavirusom ili se brinu za nekoga ko je bolestan.
Direktor WHO-a za vanredne situacije Michael Ryan izjavio je za CNN da nošenje maski za lice, u slučaju njihovog nepravilnog korištenja, može nanijeti više štete nego koristi u borbi protiv širenja novog koronavirusa. Ryan je ponovio da WHO vjeruje da ih trebaju nositi jedino ljudi koji su bolesni kako ne bi širili virus i zdravstveni radnici kojima su maske neophodne.
"Nema konkretnog dokaza koji bi ukazivao da masovno nošenje maski donosi bilo
kakvu korist, zapravo, postoje određeni dokazi koji nagovještavaju suprotno", rekao je Ryan.
Osim toga, dodao je i da postoji i globalni problem nedostatka maski i drugih medicinskih potrepština.
"Ljudi koji su najviše izloženi riziku su zdravstveni radnici, oni su izloženi virusu svake sekunde, svakog dana. Pomisao na to da nemaju maske je užasna", kazao je Ryan.
Epidemiologinja Maria Van Kerkhove također je rekla kako je važno dati prednost korištenju maski onima kojima je to najpotrebnije, odnosno zdravstvenim radnicima.
"U zajednici ne preporučujemo nošenje maski, osim ako sami niste bolesni, kao mjeru za sprječavanje širenja koronavirusa. Maske preporučujemo ljudima koji su bolesni, kao i onima koji se kod kuće brinu za bolesne", kazala je Kerkhove.
Direktor WHO-a za vanredne situacije Michael Ryan izjavio je za CNN da nošenje maski za lice, u slučaju njihovog nepravilnog korištenja, može nanijeti više štete nego koristi u borbi protiv širenja novog koronavirusa. Ryan je ponovio da WHO vjeruje da ih trebaju nositi jedino ljudi koji su bolesni kako ne bi širili virus i zdravstveni radnici kojima su maske neophodne.
kakvu korist, zapravo, postoje određeni dokazi koji nagovještavaju suprotno", rekao je Ryan.
Osim toga, dodao je i da postoji i globalni problem nedostatka maski i drugih medicinskih potrepština.
"Ljudi koji su najviše izloženi riziku su zdravstveni radnici, oni su izloženi virusu svake sekunde, svakog dana. Pomisao na to da nemaju maske je užasna", kazao je Ryan.
Epidemiologinja Maria Van Kerkhove također je rekla kako je važno dati prednost korištenju maski onima kojima je to najpotrebnije, odnosno zdravstvenim radnicima.
"U zajednici ne preporučujemo nošenje maski, osim ako sami niste bolesni, kao mjeru za sprječavanje širenja koronavirusa. Maske preporučujemo ljudima koji su bolesni, kao i onima koji se kod kuće brinu za bolesne", kazala je Kerkhove.
-
sumirprimus
#9818 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pusti ti njeg muha.jasta si.
Al jopet neka te gdje si tu si
Al jopet neka te gdje si tu si
-
sumirprimus
#9819 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kad who bude javno kritikovala kinu zbog pocetka pandemije pocetne sutnje i zataskavanja, kaznjavanja doktora koji su upozoravali od pocetka.kao i ponasanja na tim pijacama kao izvorima ovih bolescuga.onda nek se javi i po drugim pitanjima a posebno nosenju maski.
Tamo gdje su trebali ispunit svoju svrhu usutili se ko pizde. Politicki korektni.pih
Tamo gdje su trebali ispunit svoju svrhu usutili se ko pizde. Politicki korektni.pih
Last edited by sumirprimus on 31/03/2020 09:31, edited 2 times in total.
- muha_sa
#9820 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Izašo bih ja al ne znam gdje cu
bježim na lijevo--šejtan mašina me ceka da povucem prvi potez--ide E4
-
sumirprimus
#9821 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- kakotakonikako
#9822 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
J.eb.o lud zbunjenog. Treba slusati strucnjake - ne treba slusati strucnjake.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑31/03/2020 09:27 Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) još uvijek preporučuju ljudima da ne nose maske za lice, osim ako nisu zaraženi koronavirusom ili se brinu za nekoga ko je bolestan.
"U zajednici ne preporučujemo nošenje maski, osim ako sami niste bolesni ...... " .
Pa kako znati da nisi ili jesi zarazen koronom
Last edited by kakotakonikako on 31/03/2020 09:40, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#9823 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Drugim riječima štedite maske da bi ih bilo dovoljno za one kojim je to najpotrebnije, a nije da nošenje maske nema smisla.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑31/03/2020 09:27 .
http://www.centerforhealthsecurity.org/ ... 52007.html
The current study, supported by the clinical observations from the SARS epidemic, provides evidence that a surgical mask may provide significant protection from aerosols as well as droplets. In high risk settings, N95 respirators or PAPRs should be used if available. However, if N95s are not available, as might be expected in a severe pandemic, use of a surgical mask along with other routine barriers (gown, gloves, and goggles) may afford significant protection from infection, especially in low risk settings.
-
kakavdanakneiskustvu
#9824 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
baš takokakotakonikako wrote: ↑31/03/2020 09:38J.eb.o lud zbunjenog. Treba slusati strucnjake - ne treba slusati strucnjake. :-)kakavdanakneiskustvu wrote: ↑31/03/2020 09:27 Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) još uvijek preporučuju ljudima da ne nose maske za lice, osim ako nisu zaraženi koronavirusom ili se brinu za nekoga ko je bolestan.
"U zajednici ne preporučujemo nošenje maski, osim ako sami niste bolesni ...... " .
Pa kako znati da nisi ili jesi zarazen koronom![]()
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#9825 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I u Austriji je obaveza
ali vjerovatno su podlegli nekom fotošop stručnjaku koji je lijepo nacrtao na onim krivuljama
Jeblo majku svi sve znaju, pogotovo ovi sto zive od informacija, za 2 dana postali glavni epidemiolozi
ali vjerovatno su podlegli nekom fotošop stručnjaku koji je lijepo nacrtao na onim krivuljama
Jeblo majku svi sve znaju, pogotovo ovi sto zive od informacija, za 2 dana postali glavni epidemiolozi