Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
NediM17

#9576 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

Po riječima premijera PC sanitarni inspektori na GP u federaciji ne izdaju rješenja o samoizolaciji državljanima BiH iz PC.
Zemljo otvori se. :evil:
JThomas

#9577 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

da, u suštini što se tiče higijene i imuniteta ništa ti ne savjetuju što ne savjetuju i inače. samo mi slušamo tek kad mečka zaigra, a i to "od ponedjeljka" u zahmetli dijelovima...
MacaZ

#9578 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MacaZ »

svaka čast za Dodika :thumbup: :thumbup:

samo u šator

VRATILI SE U ZEMLJU
U karantinu kod Bosanske Gradiške 136 državljana BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-karan ... ook+status
dječak sa šibicama

#9579 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

RS odmrznula cijene, sad ce i pederacija, idemo cijene gore opa

a cijena nafte pala na 20 dolara, naravno, snizenja u supackom dejtonskom frankenstajnu nece biti
L3D3NA

#9580 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L3D3NA »

Johnny_x wrote: 30/03/2020 12:34 Bunt građana prema svim mjerama koje se donesu je opravdan. Ne može država uvoditi mjere i tražiti da se poštuju, a da ona ne radi ništa na otklanjaju problema. Zatvorila nas je u kuću, uvela policijski sat kako bi se spriječilo širenje virusa, a je li država išta uradila da otkrije potencijalne prenosioce virusa, izolovala slučajeve koji su prenosioci, žena iz Hrasnice i evo ovaj čovjek iz Vakufa se umrli jer država nije im dala adekvatnu medicinsku pomoć, ne provode dovoljan broj testova. Ne možes davati neke prepruke i zabrane, a da pri tome ne poštuješ preopruke svjetske zdravstvene organizacije, a ona je jednostavna TESTIRAJTE, TESTIRAJTE, TESTIRAJTE. Ne možes uvesti zabranu kretanja penzionerima, a da pri tome nisi organizovo pomoć tim istim penzionerima, ti penzioneri su sada ovisni o pomoći volontera, a ta država nije bila u stanju ni da organizuje volontere, ljudi su se sami organizovali. Ne možeš naložiti obavezno nošenje maski, a da pri tome nisi obezbjedio dovoljan broj maski za stanovništvo. Ne možeš dati izjavu za medije: "Mi se za ovo pripremamo od kraja januara", a onda se tim istim medijima pohvališ kako si obezbjedio 150 000 testova i dolaze tek sljedeće sedmice, a to je bilo 24.03. Da mi je znati kakva je to priprema bila, jer stanje na tereneu pokazuje da se sve radi 5 do 12?
Sve ove mjere što su uveli bile bi uredu da je država stala odlučno iza njih i da je ona krenula rješavati problem, a ne čekati da se riješi sam od sebe.
Ove mjere što su uvedene, većina građana to poštuje radi sebe i svog zdravlja, a ne zato što mu je država to rekla, jer se mi ne možemo oslonuti na pomoć države, a također treba i razumiti ljude koji se buntovni prema svemu ovome, jer ljudi ne vide adekvatan odgovor države na sve ovo, vidi samo represivne mjere koje nemaju smisla. Ono što je mene jako iznerviralo je slučaj žene koja je 12 dana čekala da dobije medicinsku pomoć(ima intervju sina) i slučaj žene koja je preminula i od tad sve ove prepruke države ću uzimati sa rezervom. Nesposobni ljudi donose odluke koje niti imaju veze sa logikom, niti veze sa rješavanjem problema.
svaka ti zlatna
:thumbup:
NediM17

#9581 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

dječak sa šibicama wrote: 30/03/2020 16:40 RS odmrznula cijene, sad ce i pederacija, idemo cijene gore opa

a cijena nafte pala na 20 dolara, naravno, snizenja u supackom dejtonskom frankenstajnu nece biti
Ali će kontrolisati marže. 8)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9582 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

L3D3NA wrote: 30/03/2020 16:40
Johnny_x wrote: 30/03/2020 12:34 Bunt građana prema svim mjerama koje se donesu je opravdan. Ne može država uvoditi mjere i tražiti da se poštuju, a da ona ne radi ništa na otklanjaju problema. Zatvorila nas je u kuću, uvela policijski sat kako bi se spriječilo širenje virusa, a je li država išta uradila da otkrije potencijalne prenosioce virusa, izolovala slučajeve koji su prenosioci, žena iz Hrasnice i evo ovaj čovjek iz Vakufa se umrli jer država nije im dala adekvatnu medicinsku pomoć, ne provode dovoljan broj testova. Ne možes davati neke prepruke i zabrane, a da pri tome ne poštuješ preopruke svjetske zdravstvene organizacije, a ona je jednostavna TESTIRAJTE, TESTIRAJTE, TESTIRAJTE. Ne možes uvesti zabranu kretanja penzionerima, a da pri tome nisi organizovo pomoć tim istim penzionerima, ti penzioneri su sada ovisni o pomoći volontera, a ta država nije bila u stanju ni da organizuje volontere, ljudi su se sami organizovali. Ne možeš naložiti obavezno nošenje maski, a da pri tome nisi obezbjedio dovoljan broj maski za stanovništvo. Ne možeš dati izjavu za medije: "Mi se za ovo pripremamo od kraja januara", a onda se tim istim medijima pohvališ kako si obezbjedio 150 000 testova i dolaze tek sljedeće sedmice, a to je bilo 24.03. Da mi je znati kakva je to priprema bila, jer stanje na tereneu pokazuje da se sve radi 5 do 12?
Sve ove mjere što su uveli bile bi uredu da je država stala odlučno iza njih i da je ona krenula rješavati problem, a ne čekati da se riješi sam od sebe.
Ove mjere što su uvedene, većina građana to poštuje radi sebe i svog zdravlja, a ne zato što mu je država to rekla, jer se mi ne možemo oslonuti na pomoć države, a također treba i razumiti ljude koji se buntovni prema svemu ovome, jer ljudi ne vide adekvatan odgovor države na sve ovo, vidi samo represivne mjere koje nemaju smisla. Ono što je mene jako iznerviralo je slučaj žene koja je 12 dana čekala da dobije medicinsku pomoć(ima intervju sina) i slučaj žene koja je preminula i od tad sve ove prepruke države ću uzimati sa rezervom. Nesposobni ljudi donose odluke koje niti imaju veze sa logikom, niti veze sa rješavanjem problema.
svaka ti zlatna
ko iz musafa...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9583 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

dječak sa šibicama wrote: 30/03/2020 16:40 RS odmrznula cijene, sad ce i pederacija, idemo cijene gore opa

kazu poskupio transport... kako god gule nas ko koru od banane... nekom rat nekom brat...
tap3ah75

#9584 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tap3ah75 »

Po kojoj logici ne može frizer raditi a dostava hrane može?
Još kad vidim kod nas u fast fudu raja normalno naručuje i čeka ispred radnje da mu naprave to. Sve isto samo ne možeš tu sjesti i jesti, čevabdžinice imaju dostavu.
Što ne bi frizer mogao sa maskom, rukavicama ošišati nekoga ... pa neka i mušterija ima masku, rukavice ... svu opremu.
boshniak

#9585 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by boshniak »

Zar nije lakse da se smanje ili ukinu nameti na uvoz prije svega repromaterijala a zatim i robe koja se ne proizvodi u BiH kako bi se cijene odrzale. RS se zaduzuje na najskuplji nacin tj. prodajom obveznica u vrijednosti 300mil. KM da bi pruzila paket pomoci, a neko (svi znamo ko) ce se obogatiti na racun tih obveznica, i to uduplo prije svega ce iskoristiti taj paket pomoci, a kasnije ce naplatiti i obveznice i kamatu.
mishic

#9586 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mishic »

E jbg sad, da smo se na vrijeme sjetili uvesti vize, sada bi rahat bili
xoklix

#9587 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by xoklix »

Treba kačketa naručiti sa AliExpressa i prodavati na olx.
#šišanje#u#kucnoj#radinosti :mrgreen:
Last edited by xoklix on 30/03/2020 17:07, edited 1 time in total.
Edin H.

#9588 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

U Engleskoj dobro pala cijena zinabe :izet:
L3D3NA

#9589 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L3D3NA »

pici wrote: 30/03/2020 16:55
L3D3NA wrote: 30/03/2020 16:40
svaka ti zlatna
ko iz musafa...
eo i za tebe, uzdravlje :D

Image
kera1231

#9590 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kera1231 »

Poz, znam da raja ovdje na forumu ima neku odbojnost prema mlađoj raji, ali i nama je teško, koliko i vama.
Zanima me vaše mišljenje, kada bi se škole mogle vratiti na "standardni" način nastave
Banksy

#9591 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

mO k3 wrote: 30/03/2020 14:56 Image
Na čelu Kantonalnog štaba civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije rekao je nedavno kako se u tom kantonu ”sve odluke donose u interesu građana”.

Riječ je o najmlađem zapovjedniku štaba u BiH jer Isak ima samo 24 godine, a prije ministarske dužnosti bio je poznat kao Youtuber. Naime, ministar je prije fotelje snimao videa na kojima je kao King Shisha promovirao pušenje nargile ali i izmislio nargile sa okusom kupusa i nutele.

Inače, Isak je završio Tursko-bosansko koledž u Sarajevu, a nakon toga i Ekonomski fakultet u Zenici gdje je stekao zvanje diplomiranog ekonomiste nakon čega je upisao postdiplomski master studij ekonomskih znanosti. Arnel je bio i direktor zeničke agencije za fizičku i tehničku zaštitu ljudi i imovine, a otac mu je Ramo Isak, predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA i zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, a ranije gradski vijećnik i

Zato i jesmo rekorderi...

BiH,

350 zaraženih, 9 umrlih, 2,5%

Srbija,

785 zaraženih, 16 umrlih, 2%

Hrvatska,

790 zaraženih, 6 umrlih, 0,75%

Edin H.

#9592 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

Naslovnica wrote: 30/03/2020 15:51 Ja mislim da mu je dovoljna preporuka uvaženog Mr. ekonomskih nauka i poslovnog menadžmenta
Image
I ja imam povjerenje u ovog čovjeka. :izet:
high_volume

#9593 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

kera1231 wrote: 30/03/2020 17:09 Poz, znam da raja ovdje na forumu ima neku odbojnost prema mlađoj raji, ali i nama je teško, koliko i vama.
Zanima me vaše mišljenje, kada bi se škole mogle vratiti na "standardni" način nastave
Možda 6. septembra :(
Banksy

#9594 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

JThomas wrote: 30/03/2020 14:43
a zanimljivo je kako oni koji inače sve znaju, sa šlagom insajderskih informacija kojih nema nigdje u medijima, sad ne znaju ništa i ne kontaju ništa. i sad su sigurni u sve, a inače noću ne mogu zaspati, a danju budni spavaju koliko su zabrinuti.

najkraće, suština je da cz kantona sarajevo uvodi zabranu okupljanja više od 20 ljudi, i da se zbog toga već zakazani parlament federacije ne može održati. i da se krizne ovlasti sad "moraju" (ne bi oni taj teški teret, ali mora tako radi naroda) prebaciti samo na vladu.

dakle, štab cz nižeg nivoa vlasti donosi mjeru koja faktički zabranjuje i onemogućava sjednicu zakonodavnog tijela višeg nivoa. na kojoj se trebalo upravo odlučiti da se sjednice mogu održavati i video linkom. i šta na to radi tijelo višeg nivoa - kaže u redu, odgađamo do daljnjeg, bez novog datuma.

pa da je zaista riječ o autonomiji kantona a ne dogovoru iz kreveta bi vas izvukli da budete zabrinuti. u 4:44 biste bili zabrinuti i šokirani.

Da.
hipija

#9595 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hipija »

kera1231 wrote: 30/03/2020 17:09 Poz, znam da raja ovdje na forumu ima neku odbojnost prema mlađoj raji, ali i nama je teško, koliko i vama.
Ova školska se neće završiti na standardan način. To je ono što je sigurno. U manjem entitetu planiraju već u mjesece maju zatvoriti ovu školsku godinu. Vrlo moguće da isto urade u Fedeeaciji. Za nadati se aBd da će u septembru krenuti škola na onaj klasičan način iako u ovom trenutku to niko ne može potvrditi.
tap3ah75

#9596 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tap3ah75 »

Pade i Kakanj.
neko_sa_strane

#9597 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

channel10 wrote: 30/03/2020 14:01
channel10 wrote: 30/03/2020 12:51 Jel ovo u TZ u bolnicama SDA ili je SDP klaster?
Jos jednom da pitam tuzlake...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/blizu-1 ... /200330085

Rodbinske veze

Blizu 120 radnika Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u izolaciji
Piše u članku da testiraju kod kuće. Znači mogu se naručiti setovi za testiranje kod kuće. Kako nikome u Sarajevu ne padne na pamet da se to omogući svima koji su u samoizolaciji kao i osobama pozitivnim na koronavirus ili je i to rezervisano za "elitu". Nas neće dokrajčiti korona već vlasti a narod će im oprostiti i opet im omogućiti četvorogodišnji mandat na prvim narednim izborima.
NediM17

#9598 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

tap3ah75 wrote: 30/03/2020 17:27 Pade i Kakanj.
Tuzlanski klaster, Centar za srce. :(
Mogy87

#9599 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

neko_sa_strane wrote: 30/03/2020 17:35
channel10 wrote: 30/03/2020 14:01
channel10 wrote: 30/03/2020 12:51 Jel ovo u TZ u bolnicama SDA ili je SDP klaster?
Jos jednom da pitam tuzlake...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/blizu-1 ... /200330085

Rodbinske veze

Blizu 120 radnika Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u izolaciji
Piše u članku da testiraju kod kuće. Znači mogu se naručiti setovi za testiranje kod kuće. Kako nikome u Sarajevu ne padne na pamet da se to omogući svima koji su u samoizolaciji kao i osobama pozitivnim na koronavirus ili je i to rezervisano za "elitu". Nas neće dokrajčiti korona već vlasti a narod će im oprostiti i opet im omogućiti četvorogodišnji mandat na prvim narednim izborima.
Dodje osoblje pa ih testira kuci. Ali da, ima drugih rjesenja. U Americi imaju drive trough. Dodjes autom, sam sebi uzmes bris, ubacis i rezultati dodju na mail.
dječak sa šibicama

#9600 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Paradoksalno je sto ce politicari sada reci kako su oni zasluzni sto nema puno penzionera medju zarazenima... a paradoks je u tome sto jesu, BiH penzioneri nemaju para za derneke, druzenje, putovanja, ljudi sjede kod kuce nema ih ko ni zaraziti
Locked