Ja sam odma govorio da ce u jednom trenutku manje vise sve drzave rec, ajmo dosta lezanja, pocet ublazivat vijesti i histeriju i rec hajmo na poso. Pa ko se zarazi nek ide kuci ko umre, halal mu je
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
invincible1921
#13801 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
splinter
#13802 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako neko očekuje da će mu ova budaletina Solak spasiti život, onda i ne zaslužuje da bude spašen. Lik je tipični mutant, izdanak vladajućih struktura nesposoban, neškolovan, krajnje bezobrazan i iritantan lik.GAU8 wrote: ↑27/03/2020 11:58Šta je sa vlasnicima pasa? Ako se oni smiju kretati, moraju se i djeca moći kretati. Solak je idiotina neviđenapalermo wrote: ↑27/03/2020 11:55pa sad ako bi slijedili tu logiku onda nikakve mjere ne bi bile potrebne, ni ogranicenje kretanja, ni policijski sat, jer pobogu nije zar da se Solak i Solaci mogu bolje brinuti za nas od nas samihstatixx wrote: ↑27/03/2020 11:48 Solak je toliki kreten da smatra da se on moze bolje brinuti za djecu od samih roditelja. Ako ce roditelj izvesti dijete u stenju na 30 minuta, naravno da ce paziti na njega i nece dozovoliti kontakt sa drugima. Uostalom dovoljno je da se zabrani odlazak u parkove oko zgrada.
-
dzipalo
#13803 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ili to ili da svi uvedu restrikcije. Ovako pola pola izgleda da ne ide, jer eno i Svedska se suocava s krizom a nisu uveli skoro nikakve mjere.invincible1921 wrote: ↑27/03/2020 12:02Ja sam odma govorio da ce u jednom trenutku manje vise sve drzave rec, ajmo dosta lezanja, pocet ublazivat vijesti i histeriju i rec hajmo na poso. Pa ko se zarazi nek ide kuci ko umre, halal mu je![]()
-
statixx
#13804 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Postoje i postojace uvijek neodgovorni pojedinci, ali ne mogu svi ispastati zbog takvih. Cak je Nenadic kazao da su razmatrane blaze mjere ali zbog teferica na Igmanu sada ispastaju svi. U cemu je problem prosetati dijete, a da se pri tome zabrane okupljanja u parkovima i izletistima.palermo wrote: ↑27/03/2020 11:55pa sad ako bi slijedili tu logiku onda nikakve mjere ne bi bile potrebne, ni ogranicenje kretanja, ni policijski sat, jer pobogu nije zar da se Solak i Solaci mogu bolje brinuti za nas od nas samihstatixx wrote: ↑27/03/2020 11:48 Solak je toliki kreten da smatra da se on moze bolje brinuti za djecu od samih roditelja. Ako ce roditelj izvesti dijete u stenju na 30 minuta, naravno da ce paziti na njega i nece dozovoliti kontakt sa drugima. Uostalom dovoljno je da se zabrani odlazak u parkove oko zgrada.
- JThomas
#13805 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ja ne kažem da su dobili, kažem da to niko u ovom trenutku ne zna. samo da vjerujem da će nas naši vlastodršci istjerati na ulice čim vide da se fondovi ne pune. ne kažem ni da će to biti opravdano - jasno je da se politike i preporuke mijenjaju od jutra do večeri, frajer ujutru kaže ne treba policijski naveče ga proglasi. nema testova pa "ne treba" testiranje, a ako dođu trebaće, i tako dalje.dzipalo wrote: ↑27/03/2020 11:58Sta bi se sad desilo sve i da se vratimo na standardno ponasanje? Otvorili bi se hoteli, ali posto su sve ostale zemlje uvele zabranu kretanja ko bi dosao u te hotele? Znaci citav turizam koji je i najvise pogodjen bi ostao i dalje pogodjen.
Da se otvore restorani i kafici, mislis da bi ljudi rizikovali i isli tamo, znaci opet djaba bi otvorili kad bi promet bio 0.
Da otvoris fabrike koje npr. prave dijelove za Volkswagen, kome bi proizvodili dijelove kad su VW tvornice zatvorene?
Itd, itd. Sta bi se to konkretno postiglo da se vratimo "na staro"?
Evo Svedska nije uvela skoro nikakve mjere pa vidi sta se desava i njima https://www.klix.ba/biznis/svedska-zbog ... /200326031
Ko god kaze da je lockdown u BiH glupost, nije, bolji je u ovom trenutku nego da pustis da ljudi rade sta hoce. Ako se citav svijet odluci da ukine lockdown onda trebamo i mi, drugacije nemas nikakvog efekta.
I sta su to Svedjani dobili? https://www.klix.ba/biznis/svedska-zbog ... /200326031
- saint_mirad
#13806 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne bi bilo isto iz prostog razloga što su ljudi imaju internet i saznali bi svakako za COVID-19. No i pored toga situacija bi bila mngoo normalnija nego sad, ljudi umiru svake godine iz milion razloga pa se ne kreira histerija. Prateći vesti, pomislio bi čovek da je već umrlo 10 miliona ljudi. Baš prave doomsday scenario gde mu nije mesto.GAU8 wrote: ↑27/03/2020 11:56Da nemamo nijedan test, i da shodno tome nismo poduzeli ništa, jer ne bismo imali nijedan slučaj infekcije, da li bismo primijetili uopće da nešto nije kao prije 3 mjeseca?saint_mirad wrote: ↑27/03/2020 11:43Bolje da glumimo Svedsku. U strahu su velike oci, a ekonomija ce zaplatiti zbog vestacki kreirane histerije. Ponekad kontam da bi najbolje bilo da se nikako i ne prate vesti, rahatnije bi ziveli. Broj zrtava u rangu sezonskog gripa, ranijih godina nikome nije palo na pamet da zaustavlja cele ekonomije drzava zbog toga. nit je to normalno. Ovo sve je deo veceg projekta totalne kontrole ionako.
- asurbanipal
#13807 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dajte narodu hljeba i korone
-
statixx
#13808 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ok je onome ko zivi u kuci, ali masa roditelja zivi u 50 kvadrata sa dvoje djece.dobar osjecaj wrote: ↑27/03/2020 12:01Dijete bas ne mogu porediti s psom. Vjerujem da se i psi mogu istrenirati da vrse nuzdu po stanovima ali nekako mi se cini da je s djecom puno lakse. Nisam nikad dugo cuvala psa u stanu pa ne znam. S djecom je jos ok.
-
emmir1
#13809 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ove mjere nisu održive
Uskoro će biti više ljudi koji će halalit da pokupe virus, bolje i virus nego zatvor.
A da ne pominjem kada prodje mjesec dana pa ljudi ostanu bez hrane i para.
Tada korona pada u drugi plan
Uskoro će biti više ljudi koji će halalit da pokupe virus, bolje i virus nego zatvor.
A da ne pominjem kada prodje mjesec dana pa ljudi ostanu bez hrane i para.
Tada korona pada u drugi plan
- Bronco_Billy
#13810 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
sarajevo na snimku
- GAU8
#13811 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako ćemo mak na konac, možeš se i u stanu zaraziti... Šansa je manja ali nije 0. Posebno ako se zajednički dijelovi zgrade ne čiste.statixx wrote: ↑27/03/2020 12:08Ok je onome ko zivi u kuci, ali masa roditelja zivi u 50 kvadrata sa dvoje djece.dobar osjecaj wrote: ↑27/03/2020 12:01Dijete bas ne mogu porediti s psom. Vjerujem da se i psi mogu istrenirati da vrse nuzdu po stanovima ali nekako mi se cini da je s djecom puno lakse. Nisam nikad dugo cuvala psa u stanu pa ne znam. S djecom je jos ok.
-
emirolini
#13812 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kome da se prijavi Solak, ne nosi masku...
- armin071
#13813 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Solak pojasnio: Samo djeca s poteškoćama mogu nakratko izaći, a ostala ne!
To je ta SDA struka.
na koju se ovdje njihovi pioniri pozivaju. Bolnice su nam hermetički zatvorili, ljudi nam umiru kućama od ko zna čega(niko neće da ih pregleda), Dodo danas uvodi vandredno stanje, Čova će isto uskoro u zamišljenoj HB a mi ovdje polemišemo sa internet doktorima o fakrografu
Kako ćete trovati narod kada sutra ugase internet jer je isti prijetnja sigurnosti?? Ili kad ukinu nezavisne medije sa izuzetkom ispirača mozgova N1 i sl.? Ja se više bojim ovih naših vladara nego korone.
To je ta SDA struka.
-
Mogy87
#13814 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U posljednja 24 sata u Španiji od koronavirusa umrlo 769 ljudi. Ma sta je to...samo treba pustiti da se siri.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-po ... /200327083
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-po ... /200327083
- dobar osjecaj
#13815 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne pisem u ime roditelja koji zive u kuci nego bas tih koji zive u obicnim stanovima s malom djecom, roditelja koji su proslu subotu mahom proveli na balkonima a i ovih dana sjede po balkonima s malisanima odjevenim u skafandere.GAU8 wrote: ↑27/03/2020 12:16Ako ćemo mak na konac, možeš se i u stanu zaraziti... Šansa je manja ali nije 0. Posebno ako se zajednički dijelovi zgrade ne čiste.statixx wrote: ↑27/03/2020 12:08Ok je onome ko zivi u kuci, ali masa roditelja zivi u 50 kvadrata sa dvoje djece.dobar osjecaj wrote: ↑27/03/2020 12:01
Dijete bas ne mogu porediti s psom. Vjerujem da se i psi mogu istrenirati da vrse nuzdu po stanovima ali nekako mi se cini da je s djecom puno lakse. Nisam nikad dugo cuvala psa u stanu pa ne znam. S djecom je jos ok.
Prije nekoliko dana, mozda u ponedjeljak ili utorak, neka zena iz Kantona Sarajevo je govorila na pres konferenciji i najavila da ce se od sutra (utorka ili srijede ove sedmice) svi ulazi u KS dezinfikovati u saradnji sa upraviteljima. Nikad nigdje poslije nisam naisla na podatke da li se to i radi. Kod nas je cisto i osjeti se neki miris kiseline ali ne znam da li je iko radio dezinfekciju.
-
Nadzorna_ploca
#13816 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sirenje zaustaviti ne mozemo, ocito. Pa se slazem da treba pustiti virus na sve strane..Ko prezivi pricati ce. Ko ne prezivi Boze moj. Svakako nas je previse i beskorisni smo.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13817 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
crko dabogda et ti princip krda i ovo je obicna gripaPOTVRDIO NA TWITTERU
Britanski premijer Boris Johnson zaražen koronavirusom
- seoBIH
- muhafuca
#13819 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
?King Theoden wrote: ↑27/03/2020 11:54Sve je tačno, nema sumnje.
Problem je što je ovo trebala da kaže neka evropska zemlja, pa čak i bosna, ali ne i amerika koja radi isto to što radi i kina, samo na drugim poljima.
WHO hvali Kinu na sav glas za odgovor i otvorenost i kooperaciju od prvog dana
Sky (koji je fair and balanced koliko i Fox) : Kinu treba osuditi zbog netransparentnosti i skrivanja istine
-
splinter
#13820 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Boris Johnson zaražen.
WTF?
WTF?
- saint_mirad
#13821 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
E ovo je prava opasnost, za nadati se je da neće biti ovako drastično i da će se ekonomija oporaviti relativno brzo.
The coronavirus pandemic will push the US jobless rate even higher than it was during the Great Depression if all the gloomy forecasts are true, Roger Farmer, an economist at the University of Warwick, believes.
Earlier this week, a US Federal Reserve official predicted that the outbreak will leave 30 percent of Americans jobless while the country’s gross domestic product (GDP) will fall by 50 percent. According to James Bullard, president of the St. Louis branch of the US Federal Reserve Bank, that could happen quite soon – in the second quarter of this year.
“If that turns out to be correct it will be the highest ever recorded. The peak unemployment rate in the US was 24 percent in the depth of the Great Depression,” Professor Farmer told RT.
The economist noted that the decline may be short-term as the situation will start to improve as soon as social isolation ends. Much will depend on the right stimulus, such as direct wage subsidies that can help the economy to rebound.
“If job losses become permanent and employment relationships are destroyed, the recovery will take longer,” the analyst said.
-
invincible1921
#13822 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mene upravo to zanima..ima li se neki plan...ili cemo vjecno zivjet ovako ? Sta za 10 15 dana, mjesec...dzaba da je kuga a ne korona mislim da se moze jos max 15tak dana ovo provodit ..
- Hajlac
#13823 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo nije prilog americke nego australske televizije.King Theoden wrote: ↑27/03/2020 11:54Sve je tačno, nema sumnje.
Problem je što je ovo trebala da kaže neka evropska zemlja, pa čak i bosna, ali ne i amerika koja radi isto to što radi i kina, samo na drugim poljima.
Kod njih se vec unazad 2-3 godine rasplamsava afera sa infiltriranjem kineskih obavjestajaca u visoke politicke krugove, kidnapovanjem nepodobnih Kineza koji zive u Australiji, pa cak i ubistva 'zvizdaca' u AU...
-
Mogy87
#13824 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
S obzirom na to da konstantno aludiras na mene mogao bi nekad diskutovati sa mnom, a ne mahalati na kojim temama se javljam. Morali bi razgovarati argumentima, a ti konstantno to izbjegavas. Nisam medicinske struke sto sam vec odgovorila drugom forumasu, ali poznajem naucni proces i imam mozak koje mi sarlatani na koje se ti pozivas ne mogu isprati.armin071 wrote: ↑27/03/2020 12:24 Solak pojasnio: Samo djeca s poteškoćama mogu nakratko izaći, a ostala ne!
To je ta SDA struka.na koju se ovdje njihovi pioniri pozivaju. Bolnice su nam hermetički zatvorili, ljudi nam umiru kućama od ko zna čega(niko neće da ih pregleda), Dodo danas uvodi vandredno stanje, Čova će isto uskoro u zamišljenoj HB a mi ovdje polemišemo sa internet doktorima o fakrografu
Kako ćete trovati narod kada sutra ugase internet jer je isti prijetnja sigurnosti?? Ili kad ukinu nezavisne medije sa izuzetkom ispirača mozgova N1 i sl.? Ja se više bojim ovih naših vladara nego korone.
Bolnice trebaju ostati izolovane ako ne ostanu hello Italija (ah da ti u to ne vjerujes), pacijenti sa simptomima se MORAJU lijeciti u izolovanim jedinicama. Ko je osmislio da Gradjevinski fakultet bude izolatorij vjerovatno nikada nije krocio tamo. Strasno je da je dvoje ljudi preminulo bez adekvatne njege i neophodno je to ispitati. Jos je strasniji cuveni dernek za koji bi, da se ja pitam, krivicno odgovarali kako organizatori tako i direktori koji su se rasprsili sirom FBiH i zarazili jedan po jedan gradic.
Druze osvrni se. Na ovim prostorima vjerovati u teorije zavjera nije nista posebno. Pa na Dnevniku kod Senada Hadzifejzovica prilikom anketiranja 94% stanovnistva je odgovorilo da je sve zavjera. Najveci problem ove drzave, a najveca pobjeda tih koje spominjes da ja branim je upravo sto su uspjeli rastjerati pametne ljude koji znanjem obogacuju drzave sirom svijeta, a ostavili takve poput tebe kojem misljenje o medicinskim temama formira youtube video covjeka za kog ne znas ni cime se bavi.
Last edited by Mogy87 on 27/03/2020 12:44, edited 2 times in total.
- King Theoden
#13825 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nabijem ih. U who ima toliko korumpiranih da ih bez griznje savjesti možemo nazvati udruženjem plaćenika koji su na platnoj listi roshea, bajera i drugih prevaranata.
Šta drugo očekivati od diktatorskog režima?!