Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#6802 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
komsije ispod mene i prije bile kriticne,muzika glasna,bas glasna,ceste svadje,galama,sad opet za pljeskanja na prozorima u 20 sati muzika glasna,dernek neki valjda,pun stan izgleda,jebo preporuke o distanci
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 24/03/2020 20:10, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#6803 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Niko nije bio spreman na ovo. I vece sile ovog svijeta su bile nespremne a ti ocekujes od naseg ovakvog sistema da ce bolje radit?Nivelacija wrote: ↑24/03/2020 19:56To je trebala biti prva mjera i ne bi bi došlo do Konjica a ne policijski sat i slicne ublehe. Samo su trebali od Wuhana i Kineza prepisati a oni poletiti od Vucica i jos poostrili kosu odluku kojom su ugasili hiljade radnih mjesta i pojacali guzve tokom dana.
Jos su i reagovali kako sam mislio da ce totalno zakocit.
Ljudi pricamo o bosni sa svim njenim problemima. Sto bi ovo bilo drukcije?poredit nas sa kinezima je totalno promaseno care moj .u svim aspektima
-
kakavdanakneiskustvu
#6804 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
javiš se u dom zdravlja,telefonomJimmy McNulty wrote: ↑24/03/2020 19:52 Šta ako smo bili u kontaktu sa osobom kojoj je određena samoizolacija jer je doputovala iz Njemačke![]()
- Banksy
#6805 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ako ti WHO nalaže da testiraš i testiraš,
A ministar zdravlja i šef civilne zaštite izjavljuju da je to nepotrebno i suvišno, jasno je u kakvoj smo provaliji.
Fadil s maskom, pravićemo sami respiratore, direktor sazada bolnice, i ko sve ne, na dnevnoj bazi.
Kombinacija Monti Pajtona i jačeg horor filma, s nesagledivim posljedicama.
A ministar zdravlja i šef civilne zaštite izjavljuju da je to nepotrebno i suvišno, jasno je u kakvoj smo provaliji.
Fadil s maskom, pravićemo sami respiratore, direktor sazada bolnice, i ko sve ne, na dnevnoj bazi.
-
hillbill
#6806 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
nemoj aplaudirati....kad ti prode temperatura treba da izljubis sve ove sto si zvala.....nemoj cekati 14 danamuha_sa wrote: ↑24/03/2020 17:20 ukradoh sa druge teme--strašno![]()
![]()
https://www.face.ba/vijesti/kina-virus/ ... _w-zRZJgko
- bersK
#6807 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Testiraju oni, ali zna se koga i zna se čije. To je razlika. Lakše je roknut pola države u jazbinu i tako mislit da si uradio nešto, nego da ti se otkrije rupčage od kriminala i nedostaci svega u zdravstvu.Banksy wrote: ↑24/03/2020 20:10 Ako ti WHO nalaže da testiraš i testiraš,
-
sumirprimus
#6808 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa zasad je evidentno da mi nemamo zaista toliko ozbiljno oboljelih jer se ne bi moglo sakrit. Recimo na nasem ukc.u ne bi mogo sakrit .
-
Mister__No
-
neko_sa_strane
#6810 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam jučer dobio informaciju da u jednom od stanova za rentanje na mom spratu policija redovno obilazi osobu u samoizolaciji. U pitanju je strana državljanka, odnosno iz Kine je.
- Riddle
#6811 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ali evo prvi se javljaju i njihova svjedocenja su u najmanju ruku zabrinjavajuca. Nece da ih testiraju. Pa te onda salju porodicnom doktoru, a onda oni salju dalje i tako sve ukrug. Kao za mnogo stvari, birokratija te istrza uzduz i poprijeko. Onda se postavlja pitanje, zasto se uopste izolujemo? Zar poenta nije u tome da se kupi vrijeme kako bi zdravstveni sistem mogao sve da podnese? Medjutim, ako se ne testiraju i lijece oni koji se zale na simptome, onda ce ih biti sve vise i samo se ceka da eksplodira tempirana bomba. A onda... Onda si na samom pocetku i sve mjere koje si poduzeo nemaju nikakvog smisla. Opet imas preopterecen zdravstveni sistem.sumirprimus wrote: ↑24/03/2020 20:20 Pa zasad je evidentno da mi nemamo zaista toliko ozbiljno oboljelih jer se ne bi moglo sakrit. Recimo na nasem ukc.u ne bi mogo sakrit .
-
neko_sa_strane
#6812 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Biće još žalosnije ako ih ne otjeramo. Ja vijesti ne gledam. Sreća moja što nemam TV.Banksy wrote: ↑24/03/2020 20:10 Ako ti WHO nalaže da testiraš i testiraš,
-
Mister__No
- L3D3NA
#6814 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/koronav ... tification
Dvije osobe iz Sarajeva zaražene su koronavirusom, a jedna od njih je već preminula. Riječ je o osobama s područja općine Ilidža.
Kako je potvrđeno za Klix.ba, preminula je starija žena koja je prešutjela kontakt sa kćerkom koja je bila u Italiji.
Dvije osobe iz Sarajeva zaražene su koronavirusom, a jedna od njih je već preminula. Riječ je o osobama s područja općine Ilidža.
Kako je potvrđeno za Klix.ba, preminula je starija žena koja je prešutjela kontakt sa kćerkom koja je bila u Italiji.
-
pinkman
#6815 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam nista odgovarao na ovo, pricekao sam Agencija donese Rjesenje.Haris.ba wrote: ↑22/03/2020 07:55Nije to mjera objave potencijalnog zaraženog ako ćemo mak na konac. To je mjera objave ko je osoba u izolaciji jer je ušla u zemlju u periodu specijalnog režima, a radi zaštite javnosti ako ta osoba krši samoizolaciju. Ne trebaš biti sudija Evropskog suda za ljudska prava da izvagaš postoji li preteža javnog interesa nad ličnim interesom. I sudije same koriste "common sense".
Uglavnom, zabranili su. Kazu da organi "ganjaju" javno zdravstvo tako sto ce onemoguciti kretanje ljudi koji krse izolaciju, a one koji sve postuju treba pustiti na miru jer nisu nikome prijetnja. Sto i ima smisla, zasto nekoga ko ceka da rasplet situacije dodatno maltretirati ako nije nikome prijetnja.
Tako sam nesto i tvrdio:
A Crna Gora je objavila, ali ce morati platiti odstetu kad dodje do ESLJP.
Posebno zabrinjava ovo, sto je nasa Agencija pravilno konstatovala:
Grad Tuzla je isto najavljivao, jos Jasmi Imamovic tvrdi da je to legalno.Objavljivanje podataka o svim licima koja su pod mjerama može narušiti povjerenje u zdrastveni sistem. Da bi se pacijent obratio ljekaru i sa njim podijelio informacije, koje se tiču njegovog zdravstvenog stanja, potrebno je da bude uvjeren da će te informacije ljekar čuvati kao profesionalnu tajnu i da neće biti upotrijebljeni ni u jednu drugu svrhu osim u koju su prikupljeni, tj. za liječenje. Sama mogućnost da okolina u kojoj živi pacijent može doći do ovih informacija može lice odvratiti da se obrati stručnom licu. To nepovjerenje može imati za posljedicu, kada su u pitanju prenosive bolesti, do širenja bolesti na druga lica čime je bitno ugrožen i javni interes da se spriječi širenje bolesti.
Osim toga, objavljivanje ličnih podataka o licima koja poštuju izdate naredbe o izolaciji i samoizolaciji, može dovesti do stigmatizacije istih od šire društvene zajednice i u krajnjem slučaju do nasilja i ataka na život.
Buduci da mi je kroz posao ova tematika bitna, pratim dosta pratim rad Agencije za zastitu licnih podataka i po meni su jedna od rijetkih institucija koja istinski radi svoj posao.
- Logovan
#6816 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/koronav ... /200324230
Jebo te više šutnja u pm.
Jebo te više šutnja u pm.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6817 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
bukvalno wtf momenat, zašto je ljudima "ofirno" reći da su bili negdje, je l' iko normalan ovdje
- Magarece_godine
#6818 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kod nas ce biti vise preminulih nego oboljelih, jer nekoliko desetina testiranih dnevno je smijurija ...L3D3NA wrote: ↑24/03/2020 20:40 https://www.klix.ba/vijesti/bih/koronav ... tification
- dajdza-ze
#6819 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Politika nasih vlasti je izgleda da nas pozatvaraju i da zarazeni ili sami ozdrave ili da crknemo u izolaciji. Kako god mi smo najebali. 
-
aerodinamika
#6820 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
mnogi zaposleni roditelji u kini, u nemogucnosti da obezbjede vrtic ili obdaniste za dijete ostavljaju djecu u posebnim kavezima/primjerenim uzrastu djeteta, i sa djetetu omiljenim igrackama
- vjeshalica
#6821 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/koronav ... /200324230
jebem selo krvavoKoronavirus potvrđen kod dvije osobe na Ilidži, jedna već preminula!
Preminula je starija žena koja je prešutjela kontakt sa kćerkom koja je bila u Italiji.
Žena iz Sokolović Kolonije je preminula u Domu zdravlja Ilidža, a na koronavirus je testirana nakon smrti.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6822 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ovi ce nas pokopat... nek sam se vidjela sa ščeri pola susjedstva i familije zarazila pa mogu mrijet...Kako je potvrđeno za Klix.ba, preminula je starija žena koja je prešutjela kontakt sa kćerkom koja je bila u Italiji.
-
statixx
#6823 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Testirana nakon smrti, a razlog je jer je precutala kontakt sa kcerkom iz Italije.
Ovi nikako da shvate da to vise ne moze biti uslov za testiranje jer slijedi lokalna transmisija.
Ovi nikako da shvate da to vise ne moze biti uslov za testiranje jer slijedi lokalna transmisija.
- denimb
#6824 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hajd sto je ona sutila, ali gdje je kcerci pamet jbt, gdje zive ti ljudi u pm!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6825 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Krasno, sama sebi doskočila. Bitno da se nije izofirala pred selom...
Šta je ovom narodu?!
Šta je ovom narodu?!