Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
O'zone
Globalni moderator

#6451 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

pici wrote: 24/03/2020 11:25
muha_sa wrote: 24/03/2020 11:11
jagugu wrote: 24/03/2020 11:10 Osobe smještene u karantinsko naselje u Gradiški ne žele u šatore

https://www.face.ba/vijesti/bih/osobe-s ... tore/48886
Bosanska Gradiška :?
Kako javlja reporter N1, osobe koje su ušle u ovo karantinsko naselje ne žele u šatore te sjede u automobilima. Kažu kako neće provesti tu 14 dana
sjedi u autu 14 dana ko te jebe, nije ti ovo vise socijalizam i demokratija...
Ne žele?! Baš me zanima kako će otići :mrgreen:
Logovan

#6452 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

amar1994 wrote: 24/03/2020 08:53 nece njima niko govoriti smiju li ili ne smiju :bih:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-kanto ... /200324019

a samo cekam da se jave avmau i dogstrust za tiraniju i diktaturu koja ne dozvoljava setanje ljubimaca(kao sto dozvoljava poremeceni zapad) :-)
Dobrih se para nakupilo, a tek je krenulo. :oops: :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6453 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

O'zone wrote: 24/03/2020 11:29

Kako javlja reporter N1, osobe koje su ušle u ovo karantinsko naselje ne žele u šatore te sjede u automobilima. Kažu kako neće provesti tu 14 dana
Ne žele?! Baš me zanima kako će otići :mrgreen:
ima livada pored ubila se za rostilja...
O'zone
Globalni moderator

#6454 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

pici wrote: 24/03/2020 11:28
O'zone wrote: 24/03/2020 11:20
MUP Kantona Sarajevo u ponedjeljak je kontrolisao 982 osobe od kojih 90 osoba nije zatečeno na prijavljenoj adresi stanovanja, odnosno 90 osoba koje su prekršile izrečene mjere kućne izolacije.
ja ponovo apelujem na ona tri praseta u prdCenistvu... vojsku na ulice sa dugim cijevima da policiji olaksa posao i hvata i zatvara ove sad moze se slobodno rec ubice...
Nije sad do preCjedništva sad je do FOdila jer su trebali jučer da usvoje Čamparin prijedlog zakona ali nisu. Navodno danas će ali čisto sumnjam
pici

#6455 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

ja se samo bojim da policija postaje zatrpana poslom... ovo ako potraje a potrajat ce, morat ce se poostriti jos vise...
muha_sa

#6456 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

Ne kontam ni ovu kuknjavu kako je neko nekom uskratio slobodu hodanja :-)

Koji vam je kurac ljudi--šta vam je ba :? :-) Cjeli svijet apeluje da se bude disciplinovano i svede kontakt na najmanju mogucu mjeru a ono bi da je malo kafica, malo dudlaona i kladionica :-)

Budite sretni-imate struju, vodu, toplo vam-imate internet i opleti :D

Necu da vas zamaram kako nam je bio 4 godine opsade bez struje, vode, hrane i ostalog a baška granate.

Tu temu o našoj golgoti koju smo živjeli i preživjeli cu ostavit i pricat vam ako budete pametovali :-) :D
pici

#6457 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

O'zone wrote: 24/03/2020 11:31
pici wrote: 24/03/2020 11:28
O'zone wrote: 24/03/2020 11:20
ja ponovo apelujem na ona tri praseta u prdCenistvu... vojsku na ulice sa dugim cijevima da policiji olaksa posao i hvata i zatvara ove sad moze se slobodno rec ubice...
Nije sad do preCjedništva sad je do FOdila jer su trebali jučer da usvoje Čamparin prijedlog zakona ali nisu. Navodno danas će ali čisto sumnjam
ma nije bitno, bilo ko, al ne mogu entiteti upravljat vojskom, nego prdCenistvo... bojim se da nebude kasno, nista ne kosta da ako nista odrzavaju red na nekim punktovima da se oslobodi policija i radi bolje i efikasnije...
pici

#6458 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

muha_sa wrote: 24/03/2020 11:36 Ne kontam ni ovu kuknjavu kako je neko nekom uskratio slobodu hodanja :-)

Koji vam je kurac ljudi--šta vam je ba :? :-) Cjeli svijet apeluje da se bude disciplinovano i svede kontakt na najmanju mogucu mjeru a ono bi da je malo kafica, malo dudlaona i kladionica :-)

Necu da vas zamaram kako nam je bio 4 godine opsade bez struje, vode, hrane i ostalog a baška granate.

Tu temu o našoj golgoti koju smo živjeli i preživjeli cu ostavit i pricat vam ako budete pametovali :-) :D
moj muha nisu osjetili i to je sad katastrofa... uzmite citajte knjige, pisite blogove, radite neke manje kucne poslove, malo trenirajte itd itd... dajte da ovo zavrsimo sa koronom u par mjeseci, kasnije cemo se opijat i raditi sta hocemo...
perfect_guy

#6459 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by perfect_guy »

imamo li ovdje novinara da malo raskopaju:
državna i entitetske vlade imaju po jednu ministricu sa preko 65 godina. Kako rade u smislu zabrane kretanja?
Hakiz

#6460 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hakiz »

muha_sa wrote: 24/03/2020 11:36 Ne kontam ni ovu kuknjavu kako je neko nekom uskratio slobodu hodanja :-)

Radiš od 7 ili 8 do 16 ili 16.30. Izađeš sa posla i kontaš da kupiš kruh i mlijeko na putu do kuće. Neće moći, radnje takođe rade do 16.30 jer je policijski u 18, moraju prodavačice stići kući prije policijskog. Nisu svi budžetlije da rade do 13.30, neko mora raditi i puno radno vrijeme.

Imaš 70 godina, djeca ti u Dojčlandu, praktično si sam. Desi ti se kvar nečega. Majstora nađeš, ali kako ga platiti kada ne smiješ do banke. A kako vrijeme bude prolazilo kvarova, uništene obuće i odjeće itd će biti sve više. Ili ti klinac iz komšiluka 5 dana donosi hranu, šesti dan kaže, komšija, ja potrošio sav svoj novac, trebali biste mi dati nešto para da Vam kupim šta trebate.

Itd.
Last edited by Hakiz on 24/03/2020 11:56, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#6461 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

@muha_sa @pici

Ima na žalost dosta i onih "Nisu me ni četnici zaustavili a ovi da zaustave"
Od njih su ovi mali i naučili bahatost
O'zone
Globalni moderator

#6462 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

perfect_guy wrote: 24/03/2020 11:54 imamo li ovdje novinara da malo raskopaju:
državna i entitetske vlade imaju po jednu ministricu sa preko 65 godina. Kako rade u smislu zabrane kretanja?
Imaju papir
biscanka2

#6463 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biscanka2 »

muha_sa wrote: 24/03/2020 11:11 Osobe smještene u karantinsko naselje u Gradiški ne žele u šatore

[/quote]

Zeznuto je to.Ljudi se boje da ako je neko od njih zarazen, da i one koji nisu zarazeni zaraze. :sad:
U najmanju ruku, a to se vala moze uraditi, da ljudima mjere tjelesnu temperaturu.One kojima je povisena da ih u jedan sator smjeste a one kojima nije povisena u drugi. Tako su po svijetskim aerodromima sa putnicima radili. U nas se mnoge stvari bez veceg razmisljanja rade - ono na, hajmo hooo ruk. :cry:
bingov buraz

#6464 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bingov buraz »

jagugu wrote: 24/03/2020 11:10 Osobe smještene u karantinsko naselje u Gradiški ne žele u šatore

Nehumano je zahtijevati od ljudi da po ovoj zimi idu u negrijane šatore.
Moglo se da je pameti kao što nije zakupiti neki motel za realno trećinu cijene jer ugostitelji jedva čekaju da zarade šta bilo,svakako su prazni.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6465 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Jimmy McNulty »

Najboljeg jarana mi firma poslala u Njemačku prošle subote (kakva debilnost i neozbiljnost sa njihove strane) i čim je došao tamo javljeno im da nema posla jer firma gdje su trebali raditi remont zatvorena. Jučer došao u BiH i dobio mjere zabrane kretanja tj samoizolaciju u trajanju od 14 dana. Ok, pametan je i odgovoran momak, ispoštovat će.

Međutim, nazvao Civilnu zaštitu da pita za roditelje i oni mu rekli da se to ne odnosi na njegove roditelje i da se mogu normalno kretat. Pritom, žive u kući koja je otprilike poput jednosobnog stana, nema tu ni 50 kvadrata. Koliko je realno da se neće susrest i sve (ako je zaražen, sigurno je prenio na njih).

Gdje tu logika, znači roditelji komotno mogu širit zarazu.
Otac mu radi u firmi sa mnom, jest da smo velika firma i da su nam radna mjesta poprilično udaljena ali već imam strah kad se vratim sa godišnjeg.
perfect_guy

#6466 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by perfect_guy »

O'zone wrote: 24/03/2020 11:56
Imaju papir
nisam upratio da u smislu te uredbe može ikako. za policijski sat jasno stoji pod kojim okolnostima može
muha_sa

#6467 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

Hakiz wrote: 24/03/2020 11:54

Radiš od 7 ili 8 do 16 ili 16.30. Izađeš sa posla i kontaš da kupiš kruh i mlijeko na putu do kuće. Neće moći, radnje takođe rade do 16.30 jer je policijski u 18, moraju prodavačice stići kući prije policijskog. Nisu svi budžetlije da rade do 13.30, neko mora raditi i puno radno vrijeme.

Imaš 70 godina, djeca ti u Dojčlandu, praktično si sam. Desi ti se kvar nečega. Majstora nađeš, ali kako ga platiti kada ne smiješ do banke. A kako vrijeme bude prolazilo kvarova, uništene obuće i odjeće itd će biti sve više. Ili ti klinac iz komšiluka 5 dana donosi hranu, šesti dan kaže, komšija, ja potrošio sav svoj novac, trebali biste mi dati nešto para da Vam kupim šta trebate.

Itd.
Imaš li nekog u komšiluku koji je kuci i ne radi pa da ga zamoliš da ti kupi to što ti treba :? garant imaš

Ovi od 70 ce isto preživjet-naci ce se neko ko ce im otic i kupit. Sve se da sredit i iskontrolisat kad se hoce :thumbup:
Šta misliš ovo--preživio što si preživio 4 godine opsade i sad reintegracija, sve ok a ti imaš dvoje djece koje školuješ i ženu koja ne radi a tvoju firmu popljackali a što nisu uspjeli odnjet sve srušili :( :-) na ulici--boli kurac državu kako cu djecu nahranit i školu poslat a MORAM :-)

Necu dalje :-) evo nas fala bogu živi i zdravi :thumbup: i pri pameti što je najbitnije a djecom se ponosim.
AhmetShabo

#6468 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AhmetShabo »

Prvi smrtni slucaj u Konjicu potvrdjen
O'zone
Globalni moderator

#6469 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

perfect_guy wrote: 24/03/2020 12:02
O'zone wrote: 24/03/2020 11:56
Imaju papir
nisam upratio da u smislu te uredbe može ikako. za policijski sat jasno stoji pod kojim okolnostima može
Nisam ni ja ali predpostavljam da se to na vladajuće ne odnosi kao ni mnogo drugi stvari.
O'zone
Globalni moderator

#6470 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

AhmetShabo wrote: 24/03/2020 12:05 Prvi smrtni slucaj u Konjicu potvrdjen
Gdje? Meni ništa ne izbacuje
Hakiz

#6472 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hakiz »

muha_sa wrote: 24/03/2020 12:04
Hakiz wrote: 24/03/2020 11:54

Itd.
Imaš li nekog u komšiluku koji je kuci i ne radi pa da ga zamoliš da ti kupi to što ti treba :? garant imaš

Ovi od 70 ce isto preživjet-naci ce se neko ko ce im otic i kupit. Sve se da sredit i iskontrolisat kad se hoce :thumbup:
Šta misliš ovo--preživio što si preživio 4 godine opsade i sad reintegracija, sve ok a ti imaš dvoje djece koje školuješ i ženu koja ne radi a tvoju firmu popljackali a što nisu uspjeli odnjet sve srušili :( :-) na ulici--boli kurac državu kako cu djecu nahranit i školu poslat a MORAM :-)

Necu dalje :-) evo nas fala bogu živi i zdravi :thumbup: i pri pameti što je najbitnije a djecom se ponosim.
Ja radim od 12 pa sebi mogu stići kupiti i sebi kao i komšiluku i imam potvrdu o kretanju jer mi posao to zahtijeva pa mogu kome treba pomoći i poslije policijskog.

Mnogi kažu da im je najgora ljudska osobina glupost. Meni je arogancija. A jedan od oblika arogancije je stav "Kad mogu ja, mogu svi"
pici

#6473 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

a u picku materinu sad izvjesti krizni stab od 400 testiranih 40 pozitivnih :roll: ... uzivo sad
Milenkov buraz

#6474 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

pici wrote: 24/03/2020 12:11 a u picku materinu sad izvjesti krizni stab od 400 testiranih 40 pozitivnih :roll: ... uzivo sad
Gdje u F.BiH? Iskreno bilo je i za očekivati jer se ranije nije testiramo toliko.
Last edited by Milenkov buraz on 24/03/2020 12:13, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#6475 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Sjoooooooo levata što popuši kaznu bezze

http://www.uskinfo.ba/m/vijest/slucaj-i ... a-ga/72950
Locked