Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
King Theoden

#11126 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by King Theoden »

Nijemci primaju teže pacijente iz francuske.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11127 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Image

krivulje su realnost i katastrofalne... ja molim boga da je ovo njezin vrhunac i da pocne opadat ali...
sha_ba

#11128 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sha_ba »

Ne smijem evo grijem vosak :mrgreen:
Šalu na stranu nije ovo bezazleno...
Cortado

#11129 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Cortado »

emirolini wrote: 22/03/2020 16:08
Cortado wrote: 22/03/2020 15:22
ćiribiribela wrote: 22/03/2020 15:04 @Cortado je li radis u Bosni ili negdje na zapadu. (Glupo mi da persiram na forumu) :mrgreen:
Blize sam tebi nego BiH ;)

Vanredne situacije zahtjevaju i vandredne mjere. Kolegica objasnjava kako koristiti jedan respirator za istovremenu ventilaciju 4 pacijenta. Naravno ovo je jos uvijek na nivou studije prvobitno objavljene 2006 godine, ali vrlo izvodljivo, uz uslov da su respiratori novijeg datuma i s dovoljnim kapacitetom.

Za one koje zanimaju detalji, evo link na abstrakt: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epd ... 006.05.009

Cak i stranica Interesting Engineering objavila je clanak o kanadskom kolegi koji je uradio istu stvar. Napomena, na slikama u clanku su anestezioloske stanice, ne respiratori.

https://interestingengineering.com/cana ... f-just-one
Pitanje je u kakvom su stanju u nasim bolnicama, jesu li redovno servisirani, pregledani i da li imaju sve dijelove.
Sve dijelove imaju sigurno, inace ne bi mogli ni raditi. Da li su servisirani (?), vjerujem da jesu. Znajuci ko je sef klinike za anesteziju i reanimaciju, (dr. Amela Katica) vjerujem da su respiratori ispravni i redovno servisirani.
Njanjavi

#11130 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Njanjavi »

Pricajte sta ocete, smijali ste se raji koja je prije x godina govorila da će se ovako nešto desit.
Velika vecina vas je te ljude nazivala ludacima, teoretičarima zavjera i slično.
Jel vam fino sad?
Sam who je na masu publikacija ima i dvi godine najavljivao mogucu pandemiju nepoznatog virusa raspiratornog trakta, pa se većina smijala.
Sad se sjete ludog njanjavog.
Iskreno mislim da je pusten ciljano, smišljeno i da se počne djelovat u pravcu un agende 2035.
Smijte se i tome slobodno.
Dozivicete akb kad i ako prezivite ovo.
Društvo vise nikad nece bit kao sto je bilo.
Sami smo krivi svojim ismijavanjem i letargicnoscu, guranjem glave u pjesak.
U americi su već poceli odbijat kes, samo karticno placanje.
I to je dio agende.
Do kraja godine ce pocet ta priča, virus se najvise siri preko papirnatih novcanica bla bla i ode kesh u istoriju.
Do 2035te cemo svi mi, sitna buranija, zivjet u enklavama, pametnim gradovima sa ogranicenom slobodom kretanja.
Nema vise setuckat gdje ti oces robe.
Vec gdje gospodar kaze da možeš i koliko on kaze da smijes.
Sve se to sprema od 80tih, vise nije ni tajna, ima masa prezentacija i un dokumenata sta se planira na tom polju.
Al sve je to za pametnog bosnju teorija zavjere jelte :D
GAU8

#11131 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Challenger_ wrote: 22/03/2020 16:13 Ali, mogu se složiti da je još uvijek prerano donositi konačne sudove ali da treba pohvaliti one koji pokazuju nesebičnost i demonstriaju sloidarnost.

Toliko.

______
Hajde Rusofilu sjasi s teme
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#11132 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Ermin ZM wrote: 22/03/2020 16:17Ja i ti komsije i jarani. Zapalile nam se kuce. Kod mene jace gori, al i kod tebe pocela gorit ozbiljno. Ti imas slauf sa vodom, kome ces gasit prvo sebi il meni?
Jedina konkretna pomoc za Italiju koja bi djelovala su respiratori sa obucenim kadrom. Ni jedno ni drugo nema nijedna zemlja viska. Mahom vracaju svi ljude iz friske penzije i studente zavrsnih godina.
Volio bih da takva vrsta opravdanja može da prođe, ali jok. Ne ide pa ne ide. Nešto je sistemski trulo i mora se mijenjati. Pritišćeš mrtvi taster, a pomoć ti bez tastera dolazi iz daleke i siromašne Kube. Ne ide stari, ne ide nikako.

Mijenjati stvar, mijenjati pristup, ovo ovako ne ide, da ga *ebeš.
ćiribiribela

#11133 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

@Tomahawk11 hajd banujte ove teoreticare zavjere ili im napravite posebnu temu!!!
Guadalajara

#11134 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Guadalajara »

ćiribiribela wrote: 22/03/2020 16:31 @Tomahawk11 hajd banujte ove teoreticare zavjere ili im napravite posebnu temu!!!
Nek otvore sebi temu i nek tamo naprdjuju... :-)
itekako

#11135 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by itekako »

pici wrote: 22/03/2020 16:11 vidim sve teoreticari zavjera evo jedna po meni logicna... globalizacija, globalno zagrijavanje, mnogoljudnost na planeti... drasticna mjera, napravljen virus da desetkuje najslabiju populaciju, uspori industriju i ekonomiju i spasi se planet... et od mene.
evo jedna i od mene... :mrgreen:

virus otkriven, ispitan, pusten i prosiren iz Kine sa namjerom destabilizacije Amerike i njenih partnera te preuzimanje pozicije svjetskog lidera. smjena na postolju. novi svjetski poredak. Kina No.1.
Amerikanci otkrili plan, pokrenuli globalne vjezbe "Event 201" ali je bilo kasno.

ispunjava se Kremansko prorocanstvo Mitra Tarabica koje kaze "mali zuti ljudi ce vladati svijetom"

:mrgreen:
Njanjavi

#11136 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Njanjavi »

Eto pametnice, tipičan primjer vrle bosnjacke pametne glavice.
Sta je od napisanog teorija zavjere samo pojasni pls ciribiribela?
Raigor Stonehoof

#11137 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Raigor Stonehoof »

Njanjavi wrote: 22/03/2020 16:27 Pricajte sta ocete, smijali ste se raji koja je prije x godina govorila da će se ovako nešto desit.
Velika vecina vas je te ljude nazivala ludacima, teoretičarima zavjera i slično.
Jel vam fino sad?
Sam who je na masu publikacija ima i dvi godine najavljivao mogucu pandemiju nepoznatog virusa raspiratornog trakta, pa se većina smijala.
Iskreno mislim da je pusten ciljano, smišljeno i da se počne djelovat u pravcu un agende 2035.
I to je dio agende.
Do kraja godine ce pocet ta priča, virus se najvise siri preko papirnatih novcanica bla bla i ode kesh u istoriju.
Do 2035te cemo svi mi, sitna buranija, zivjet u enklavama, pametnim gradovima sa ogranicenom slobodom kretanja.
Sve se to sprema od 80tih, vise nije ni tajna, ima masa prezentacija i un dokumenata sta se planira na tom polju.
Nije teorija zavjere, nego produkt maste niskointeligentne osobe koja ima viska vremena
Guadalajara

#11138 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Guadalajara »

Vala bez para Neces ni do klozeta... :-)
Ermin ZM

#11139 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ermin ZM »

Challenger_ wrote: 22/03/2020 16:28
Ermin ZM wrote: 22/03/2020 16:17Ja i ti komsije i jarani. Zapalile nam se kuce. Kod mene jace gori, al i kod tebe pocela gorit ozbiljno. Ti imas slauf sa vodom, kome ces gasit prvo sebi il meni?
Jedina konkretna pomoc za Italiju koja bi djelovala su respiratori sa obucenim kadrom. Ni jedno ni drugo nema nijedna zemlja viska. Mahom vracaju svi ljude iz friske penzije i studente zavrsnih godina.
Volio bih da takva vrsta opravdanja može da prođe, ali jok. Ne ide pa ne ide. Nešto je sistemski trulo i mora se mijenjati. Pritišćeš mrtvi taster, a pomoć ti bez tastera dolazi iz daleke i siromašne Kube. Ne ide stari, ne ide nikako.

Mijenjati stvar, mijenjati pristup, ovo ovako ne ide, da ga *ebeš.
Komplet EU je kasnila sa mjerama. Nije shvatila ovo ozbiljno. Pogledaj intervju onog doktora iz Kine sto je dosao u pomoc kad je popizdio na Italijane, kaze ne shvatate ovo ozbiljno. Sad se svi zabavili o svom halu, nadati je se da ce brzo proc. A finansijski stoji velika pomoc Italiji. Samo je sad beskorisna u ovom momentu.
The 51st State

#11140 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by The 51st State »

Dokmkod tebe jakub efendije cionisti i ta prica idu nisi relevantan, naprotiv.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11141 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

Malo se uozbiljite, tema je jasna!
GAU8

#11142 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Tomahawk11 wrote: 22/03/2020 16:41 Malo se uozbiljite, tema je jasna!
Jesi to i ti ko VP zabrinut :P
Ermin ZM

#11143 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ermin ZM »

pici wrote: 22/03/2020 16:11 vidim sve teoreticari zavjera evo jedna po meni logicna... globalizacija, globalno zagrijavanje, mnogoljudnost na planeti... drasticna mjera, napravljen virus da desetkuje najslabiju populaciju, uspori industriju i ekonomiju i spasi se planet... et od mene.
Od svih ovu bih mogao prozvakat. Sklonimo ljudskost na stranu da vidimo sta brojevi kazu.
Uzmemo drzavu 100 miliona stanovnika. Ovaj virus pokosi 5 posto starijeg stanovnistva.
Drzava ustedila 5 miliona penzija, nek su po 1000 eura mjesecni, 5 milijardi mjesecno. Plus njega i kadar koji je zaduzen za njegovanje se prekvalifikuje u druge produktivnije grane.
Ovo je sve hipotetski, ne smatram da je tako al od ovih svih cipova i cuda ova ima neku logicku osnovu.
Da dodam, sve ovo bi opet imalo kratkorocni efekat, dok ne promjenimo zivotne navike i odnos prema svijetu ova planeta ce ic i dalje ka unistenju. Msm nece planeta, vec ljudski zivot na njoj
Last edited by Ermin ZM on 22/03/2020 16:49, edited 1 time in total.
ćiribiribela

#11144 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

#prioriteti

Image
Mogy87

#11145 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Cortado wrote: 22/03/2020 16:26
emirolini wrote: 22/03/2020 16:08
Cortado wrote: 22/03/2020 15:22

Blize sam tebi nego BiH ;)

Vanredne situacije zahtjevaju i vandredne mjere. Kolegica objasnjava kako koristiti jedan respirator za istovremenu ventilaciju 4 pacijenta. Naravno ovo je jos uvijek na nivou studije prvobitno objavljene 2006 godine, ali vrlo izvodljivo, uz uslov da su respiratori novijeg datuma i s dovoljnim kapacitetom.

Za one koje zanimaju detalji, evo link na abstrakt: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epd ... 006.05.009

Cak i stranica Interesting Engineering objavila je clanak o kanadskom kolegi koji je uradio istu stvar. Napomena, na slikama u clanku su anestezioloske stanice, ne respiratori.

https://interestingengineering.com/cana ... f-just-one
Pitanje je u kakvom su stanju u nasim bolnicama, jesu li redovno servisirani, pregledani i da li imaju sve dijelove.
Sve dijelove imaju sigurno, inace ne bi mogli ni raditi. Da li su servisirani (?), vjerujem da jesu. Znajuci ko je sef klinike za anesteziju i reanimaciju, (dr. Amela Katica) vjerujem da su respiratori ispravni i redovno servisirani.
MUNAFIK

#11147 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Jedno ozbiljno pitanje....

Da li postoji mogucnost da Italijani sve koji umru pišu pod CIRONAVIRUS???

Vec smo utvrdili da su po sezoni godinama imali od obicne gripe mrtvih od 15 000 do 20 000 ... To je znacajn broj na dnevnoj bazi mrtvih samo od gripe od gripe....

Ma desava li se ds i te sad pisu pod corona....
Mogy87

#11148 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

itekako wrote: 22/03/2020 16:34
evo jedna i od mene... :mrgreen:

virus otkriven, ispitan, pusten i prosiren iz Kine sa namjerom destabilizacije Amerike i njenih partnera te preuzimanje pozicije svjetskog lidera. smjena na postolju. novi svjetski poredak. Kina No.1.
Amerikanci otkrili plan, pokrenuli globalne vjezbe "Event 201" ali je bilo kasno.

ispunjava se Kremansko prorocanstvo Mitra Tarabica koje kaze "mali zuti ljudi ce vladati svijetom"

:mrgreen:
Jos da geneticari nisu bez ikakve sumnje dokazali da nije moguce da je virus razvijen u laboratoriji.
geralt

#11149 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

Njanjavi wrote: 22/03/2020 16:27 Pricajte sta ocete, smijali ste se raji koja je prije x godina govorila da će se ovako nešto desit.
Jel vam fino sad?
I to je dio agende.
Evo smijem se :lol: :lol: :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#11150 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

MUNAFIK wrote: 22/03/2020 16:52 Jedno ozbiljno pitanje....

Da li postoji mogucnost da Italijani sve koji umru pišu pod CIRONAVIRUS???

Vec smo utvrdili da su po sezoni godinama imali od obicne gripe mrtvih od 15 000 do 20 000 ... To je znacajn broj na dnevnoj bazi mrtvih samo od gripe od gripe....

Ma desava li se ds i te sad pisu pod corona....
Da bio je tekst na guardianu o tome, ne cekaju rezultate testiranja vec sve koji imaju slicne simptome a korona je takva, pisu pod koronom
Locked