Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
kakavdanakneiskustvu
- bersK
#5502 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovaj nam premijer na slogove prica. Pogodi jednu recenicu u cugu druskane
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#5503 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ali ne mogu zbog kolektivnog imuniteta dopustiti da sto više ljudi se zarazi i od toga da premine od 3 do 10%.
a i da bi se stvorio kolektivni imunitet ne mora se nužno prebolovati korona. ima tu i do ishrane, redovnog treninga ili hodanja, redovnog cijepljenja protiv sezonskih gripa...
jebiga imaš ljudi koji ne pamte kada su bili prehladjeni ili gripozni.
- Janjicar
#5504 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Odkud da se siri po Africi ? Zar tamo nije temperatura iznad 25C ?malakh wrote: ↑22/03/2020 13:15da, ali kada virus dođe na nivo blaže prehlade i gripe, do tada je i njima cilj da bude što manje zaraženih.boshniak wrote: ↑22/03/2020 13:07 Kolektivni imunitet zasad nije sigurna opcija jer ne zna se koliko dugo traje imunitet na COVID-19, virus je sa nama tek kratko vrijeme, a već postoje osobe u Kinu i Japanu koje su po drugi put zaražene virusom ali sa znatno slabijim simptomima, dakle jedino je sigurno da se ne stvara trajni imunitet na ovaj tip virusa, ali da je imuni sistem spremniji da odgovori. Cilj svih je da se što manje osoba zarazi u istom trenutku kako bi bilo dovoljno resursa za liječenje oboljelih i dovoljno vremena za testiranje potencijalne vakcine. Većina stručnjaka tvrdi da će se preko 50% čovječanstva zaraziti u jednom trenutku ovim virusom.
ima i opcija da bi virus sam mogao nestati do 1 juna, odnosno kada temperature budu iznad 25 stepeni. tako nekako je nestao i sata, a spadaju u istu skupinu virusa.
sve su to insinuacije stručnjaka, ali ne treba zaboraviti da su isti ti stručnjaci na početku tvrdili da bi do sada trebalo biti zaraženih skoro 3 miliona, uzimajući u obzir brzinu širenja virusa na početku...
-
Mustang1
#5505 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vidi ovog na bht.u pocisti sto maskom, pa ce je na usta staviti a nama govori da vodimo racuna o higijeni 
- King Theoden
#5506 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Žao mi je drugovi, al vas dvojica ste gori od onih teoretičara zavjere koji kače slike nekih knjiga.malakh wrote: ↑22/03/2020 13:31ali ne mogu zbog kolektivnog imuniteta dopustiti da sto više ljudi se zarazi i od toga da premine od 3 do 10%.
a i da bi se stvorio kolektivni imunitet ne mora se nužno prebolovati korona. ima tu i do ishrane, redovnog treninga ili hodanja, redovnog cijepljenja protiv sezonskih gripa...
Virus već sad kod ogromne većine prođe kao blaži oblik prehlade.
Mnogi ga nose a nemaju pojma da ga imaju.
Opasan je za one koji su i prije virusa bili u kritičnom ili teškom stanju.
Smrtnost u kini je manja od 1,5%
Na to treba dodati i to da su kinezi prestali sa testiranjem. Tačnije, testiraju povratnike u kinu.
Ako su tačne cifre oboljelih u wuhanu a koje nalazimo na netu, smrtnost je ispod 1%
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#5507 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
za afriku ne znam, ali za arapske zemlje, gdje je trenutacno preko 25 stepeni, prvenstveno za kuvajt i uae, provjereno znam da je uvezen i da se proširio medju porodicom onih koji su ga uvezli i broj zaraženih jako jako sporo raste.Janjicar wrote: ↑22/03/2020 13:31Odkud da se siri po Africi ? Zar tamo nije temperatura iznad 25C ?malakh wrote: ↑22/03/2020 13:15da, ali kada virus dođe na nivo blaže prehlade i gripe, do tada je i njima cilj da bude što manje zaraženih.boshniak wrote: ↑22/03/2020 13:07 Kolektivni imunitet zasad nije sigurna opcija jer ne zna se koliko dugo traje imunitet na COVID-19, virus je sa nama tek kratko vrijeme, a već postoje osobe u Kinu i Japanu koje su po drugi put zaražene virusom ali sa znatno slabijim simptomima, dakle jedino je sigurno da se ne stvara trajni imunitet na ovaj tip virusa, ali da je imuni sistem spremniji da odgovori. Cilj svih je da se što manje osoba zarazi u istom trenutku kako bi bilo dovoljno resursa za liječenje oboljelih i dovoljno vremena za testiranje potencijalne vakcine. Većina stručnjaka tvrdi da će se preko 50% čovječanstva zaraziti u jednom trenutku ovim virusom.
ima i opcija da bi virus sam mogao nestati do 1 juna, odnosno kada temperature budu iznad 25 stepeni. tako nekako je nestao i sata, a spadaju u istu skupinu virusa.
sve su to insinuacije stručnjaka, ali ne treba zaboraviti da su isti ti stručnjaci na početku tvrdili da bi do sada trebalo biti zaraženih skoro 3 miliona, uzimajući u obzir brzinu širenja virusa na početku...
kod njih je virus došao 15 dana prije nego što je došao na balkan i imaju jako malo zaraženih.
s tim da su oni uveli katarinu 14 dana, odnosno do prvog aprila.
ponavljam, i ja sam pročitao teoriju da virus ne opstaje na temperaturi iznad 25 stepeni, što je jedna u nizu teroija koje svaki dan čitamo.
- sadie_forever
- Reglan
#5509 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Je li skontao ko kako sad funkcionise ovaj besplatni parking?
- drag_gost
#5510 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kad tad cemo imati kolektivni imunitet na ovo, to je statistika.malakh wrote: ↑22/03/2020 13:31ali ne mogu zbog kolektivnog imuniteta dopustiti da sto više ljudi se zarazi i od toga da premine od 3 do 10%.
- O'zone
- Globalni moderator
#5511 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Slušam sad Jusku na N1 na pressici... Ne znam kako taj lik izgleda inače ali je sad stvarno bio ljut. Juče je kaže MUP obišao 700 i kusur ovih što imaju riješenje o samoizolaciji od toga 60 ih nije nađeno na adresi. Kaže Jusko čim se sutra donese na nivou FBIH onaj zakon što je Čampara predložio (vlada ne radi vikendom ni kad je vandredna situacija) MUP KS ide u akciju pronalaska i hapšenja svih tih lica te smještanja u pritvorske jedinice
- drag_gost
#5512 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam ti drug.King Theoden wrote: ↑22/03/2020 13:39 Žao mi je drugovi, al vas dvojica ste gori od onih teoretičara zavjere koji kače slike nekih knjiga.
Nisam citao sta si napisao.
Ukratko, ne seri!
Last edited by drag_gost on 22/03/2020 13:50, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#5513 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sad se postavlja logicno pitanje, ako je tih 70 zarazeno, testirani nisu jer nema testiranja kod nas, sta ce biti sa zatvorom i zatvorenicima kad 70 zarazenih ljudi strpaju u celije sa zdravim ljudima.
I sa zatvorenicima i sa cuvarima.
- O'zone
- Globalni moderator
#5514 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nisu testirani sigurno. To su samo ovi što imaju mjeru samoizolaciju. Možda nisu uopšte zaraženi ali to je prevencija jer su ili došli iz vana ili su bili u kontaktu sa nekim koje je bio zaražendječak sa šibicama wrote: ↑22/03/2020 13:50 Sad se postavlja logicno pitanje, ako je tih 70 zarazeno, testirani nisu jer nema testiranja kod nas, sta ce biti sa zatvorom i zatvorenicima kad 70 zarazenih ljudi strpaju u celije sa zdravim ljudima.
- Sanabija
#5515 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ukoliko ih ponovo ne nađu na adresama...O'zone wrote: ↑22/03/2020 13:47 Slušam sad Jusku na N1 na pressici... Ne znam kako taj lik izgleda inače ali je sad stvarno bio ljut. Juče je kaže MUP obišao 700 i kusur ovih što imaju riješenje o samoizolaciji od toga 60 ih nije nađeno na adresi. Kaže Jusko čim se sutra donese na nivou FBIH onaj zakon što je Čampara predložio (vlada ne radi vikendom ni kad je vandredna situacija) MUP KS ide u akciju pronalaska i hapšenja svih tih lica te smještanja u pritvorske jedinice
-
Horcrux
#5516 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sta ce slusati WHO kad imas narod gdje su svi strucnjaci, a politicari iz tog naroda najveci. Svi oni znaju najbolje, 'ta ce WHO.Nivelacija wrote: ↑22/03/2020 12:57 Zasto mediji ne TRAZE ostavke i krivicnu odgovornost za Novalica, Dzindica i ostatak vlade jer su ugrozili cijeli sistem a naredba o zabrani je bila na snazi? WHO savjetuje drzavama da ne ograničavaju kretanje u tolikoj mjeri zdravim gradjanima koji nisu u izolaciji a nama odluke donose isti oni koji su nas ugrozili.
Zasto nasi ne slusaju WHO i ne testiraju masovno a onda izoliraju slucajeve?
- O'zone
- Globalni moderator
#5517 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja koliko sam razumio odnosi se na ove koje do sad nisu našli na adresama a ne ako se ponoviSanabija wrote: ↑22/03/2020 13:52Ukoliko ih ponovo ne nađu na adresama...O'zone wrote: ↑22/03/2020 13:47 Slušam sad Jusku na N1 na pressici... Ne znam kako taj lik izgleda inače ali je sad stvarno bio ljut. Juče je kaže MUP obišao 700 i kusur ovih što imaju riješenje o samoizolaciji od toga 60 ih nije nađeno na adresi. Kaže Jusko čim se sutra donese na nivou FBIH onaj zakon što je Čampara predložio (vlada ne radi vikendom ni kad je vandredna situacija) MUP KS ide u akciju pronalaska i hapšenja svih tih lica te smještanja u pritvorske jedinice
-
demagog
#5518 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zakon se ne moze primjenjivati retroaktivno.O'zone wrote: ↑22/03/2020 13:56Ja koliko sam razumio odnosi se na ove koje do sad nisu našli na adresama a ne ako se ponoviSanabija wrote: ↑22/03/2020 13:52Ukoliko ih ponovo ne nađu na adresama...O'zone wrote: ↑22/03/2020 13:47 Slušam sad Jusku na N1 na pressici... Ne znam kako taj lik izgleda inače ali je sad stvarno bio ljut. Juče je kaže MUP obišao 700 i kusur ovih što imaju riješenje o samoizolaciji od toga 60 ih nije nađeno na adresi. Kaže Jusko čim se sutra donese na nivou FBIH onaj zakon što je Čampara predložio (vlada ne radi vikendom ni kad je vandredna situacija) MUP KS ide u akciju pronalaska i hapšenja svih tih lica te smještanja u pritvorske jedinice
- Sanabija
#5519 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Super ako je tako, ja sam razumio kako napisah. Makar i retroaktivno, imalo bi uticaja na ostale i nove slučajeveO'zone wrote: ↑22/03/2020 13:56Ja koliko sam razumio odnosi se na ove koje do sad nisu našli na adresama a ne ako se ponoviSanabija wrote: ↑22/03/2020 13:52Ukoliko ih ponovo ne nađu na adresama...O'zone wrote: ↑22/03/2020 13:47 Slušam sad Jusku na N1 na pressici... Ne znam kako taj lik izgleda inače ali je sad stvarno bio ljut. Juče je kaže MUP obišao 700 i kusur ovih što imaju riješenje o samoizolaciji od toga 60 ih nije nađeno na adresi. Kaže Jusko čim se sutra donese na nivou FBIH onaj zakon što je Čampara predložio (vlada ne radi vikendom ni kad je vandredna situacija) MUP KS ide u akciju pronalaska i hapšenja svih tih lica te smještanja u pritvorske jedinice
-
NediM17
#5520 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Višković kaže koga ne nadju kući kad ga nafataju ide u šator. I ograničava se količina namirnica koja se može kupiti. 
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#5521 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne mora biti retroaktivno, nisu ni šatori podignuti da se ljudi smjeste u njih, nego da im se kaze kud ćeš u pizdu materinu u Bosnu za Uskrs
- Banksy
#5522 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I opet isto pitanje, zašto se ne testira.
-
Milenkov buraz
#5523 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Radovan Višković: RS će ograničiti kupovinu osnovnih životnih namirnica
Treba reći da je RS svoje Robne rezrve RS-a praktično ugasili, tj. prepustili nekoj komercijalnoj firmi mislim sa nekim minimalnim količinama. Očito im se sada ta odluka obija o glavu. F.BIH je zadržala robne rezerve F.BiH.
- O'zone
- Globalni moderator
#5524 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Opet..ovo nije normalno stanje
-
NediM17
#5525 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Samo je pitanje ima li išta u njima. Pi Si ima velikog brata Čić Vua, on će im poslati svega.Milenkov buraz wrote: ↑22/03/2020 14:04Radovan Višković: RS će ograničiti kupovinu osnovnih životnih namirnica
Treba reći da je RS svoje Robne rezrve RS-a praktično ugasili, tj. prepustili nekoj komercijalnoj firmi mislim sa nekim minimalnim količinama. Očito im se sada ta odluka obija o glavu. F.BIH je zadržala robne rezerve F.BiH.
A kako ću jadan ja, tj mi.
https://www.youtube.com/watch?v=G5ClGwlDrLo