Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
zateznistub

#5451 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zateznistub »

...
Last edited by zateznistub on 22/03/2020 11:51, edited 1 time in total.
Gandra_1

#5452 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gandra_1 »

Meni samo nije jasno zašto nisu mogli dodatno razraditi ovu zabranu kretanja... npr subotom i nedjeljom penzionerima pustiti ujutro od 07h do 10h da mogu izaci prosetati i kupiti sta im treba, a da mi mlađi u to doba ne izlazimo.. pa uvenut će ljudi..

Isto tako odrediti neko doba vikendom kada roditelji sa malom djecom mogu izaći prošetati samo sa članovima domacinstva...

Piknut će ljudi psihički
O'zone
Globalni moderator

#5453 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Nikad se ne može ljudima udovoljiti into je tako uvijek bilo.

Ono što je sada bitno je da se svi pridržavaju donesenih mjera i da pokušamo epidemiju da zadržimo na ovom nivou koji trenutno imamo.
sumirprimus

#5454 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Kasnije ih pozvat na odgovornost pogotov na zborima.
Za sve one sto glasaju za njih eto vam ih sad. Ko mekinjasi se posakrivali u rupama. Gdje su sad da utjese i vode ljude svojim primjerima? Da preuzmu odgovornost i organiziraju ? Mekinjasi .
Komsic bake i ostala jajaradija.
dječak sa šibicama

#5455 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Gandra_1 wrote: 22/03/2020 11:47 Meni samo nije jasno zašto nisu mogli dodatno razraditi ovu zabranu kretanja... npr subotom i nedjeljom penzionerima pustiti ujutro od 07h do 10h da mogu izaci prosetati i kupiti sta im treba, a da mi mlađi u to doba ne izlazimo.. pa uvenut će ljudi..

Isto tako odrediti neko doba vikendom kada roditelji sa malom djecom mogu izaći prošetati samo sa članovima domacinstva...

Piknut će ljudi psihički
Vjerovatno zato sto je poenta karantina da se ne seta.

Zbog setaca se i poostravaju mjere, svima nam je isto, sjedi kuci. Slovenci su recimo uveli karantin 24 sata ali to ne znaci da ne smijes iz kuce izaci, do prodavnice, apoteke i mrs kuci. Nema setnje, nema protezanja nogu, djeca da se igraju u avliji ako je imaju, ne u skolskim dvoristima, nema derneka, nema rostiljanja po Igmanu.

To nije tesko shvatiti, reklo bi se.
demagog

#5456 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by demagog »

Ima nas koji koristimo svaku mogucu nesrecu da navodimo vodu na svoj (politicki) mlin.
:(

Ja spadam u one koji smatraju da je sva ova frtutma (u cijelom svijetu) jedno zestoko pretjerivanje i da je vrlo kontraproduktivna ali, objektivno gledano, BH rukovodioci se nisu pokazali nista gorim od ovih iz bolje uredjenih drzava.
dječak sa šibicama

#5457 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Sto jes jes, i austrijski premijer dernecio uz janjetinu pa zarazili Bec.

U pet deka.
avenija

#5458 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avenija »

O'zone wrote: 22/03/2020 11:48 Nikad se ne može ljudima udovoljiti into je tako uvijek bilo.

Ono što je sada bitno je da se svi pridržavaju donesenih mjera i da pokušamo epidemiju da zadržimo na ovom nivou koji trenutno imamo.
Ne znam sto je problem reci da su neke odluke katastrofalne i da ih donose ljudi koji su izazvali kolaps jer nisu iste postovali.
Ima tu i dobrih odluka i brzih reakcija ali ove lose promijeniti treba. Policijski sat treba ujednaciti na RS naprimjer ako su vec donijeli tu prepisanu mjeru od Vucica koja nema efekta jer na ulicama nema nikog osim radnika i onih koji idu do apoteke ili onih koji idu zasticeni postujuci sve mjere odnijeti pomoc hranu lijekove roditeljima preko 65.
demagog

#5459 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by demagog »

dječak sa šibicama wrote: 22/03/2020 11:55 Sto jes jes, i austrijski premijer dernecio uz janjetinu pa zarazili Bec.

U pet deka.
Eno kanadski premijer zarazio Komsica tj. doveo ga u opasnost
:-)
muha_sa

#5460 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

SITUACIJA JE URGENTNA: Predsjedništvo Bosne i Hercegovine održalo hitnu vanrednu sjednicu, upućen zahtjev Vijeću ministara BiH…

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/148 ... a_bih.html
Billy The Pljuc

#5461 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Billy The Pljuc »

@bunk, sve OK, ništa lično, živ bio :thumbup:.

Izađoh maloprije da bacim smeće i mada ima političke obojenosti moram istaći primjer za pohvalu. Dva momka sa sve zaštitom idu od ulaza do ulaza i lijepe na vrata listiće sa imenima ljudi koje možete nazvati ukoliko vam neko treba otići kupiti/nabaviti nešto (odnosi se na stariju populaciju). NiP stoji iza istog i ako ništa jedan konkretan korak da se pomogne potrebitima, ne vidjeh da su ove glavonje nešto slično napravile do sada.

Edit: Da me nije hastra izašao bih opet da vam uslikam i postavim. :P
muha_sa

#5462 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

Billy The Pljuc wrote: 22/03/2020 12:07 @bunk, sve OK, ništa lično, živ bio :thumbup:.

Izađoh maloprije da bacim smeće i mada ima političke obojenosti moram istaći primjer za pohvalu. Dva momka sa sve zaštitom idu od ulaza do ulaza i lijepe na vrata listiće sa imenima ljudi koje možete nazvati ukoliko vam neko treba otići kupiti/nabaviti nešto (odnosi se na stariju populaciju). NiP stoji iza istog i ako ništa jedan konkretan korak da se pomogne potrebitima, ne vidjeh da su ove glavonje nešto slično napravile do sada.
U ovim momentima su oni-što se mene tice-totalno nebitni :-)

Provedoh 4 godine pod opsadom sa dvoje male djece i NIKAD od Merhameta nisam ni jabuku dobio a kamli šta više. Tako i sad-samodisciplina i to je to što mogu ucinit za sebe, svoje i druge.
bersK

#5463 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bersK »

Zgušnjavanje gradskog saobraćaja, dupliranje broja vozila od regularnog broja i na ulazu u svaki tramvaj, bus, trolejbus - podjela maski i rukavica ili špricanje ruku. Krivična prijava protiv organizatora fešte u Konjicu. Objava identiteta svih zaraženih i praćenje historije kretanja. PODJELA MASKI U MARKETIMA, jer trenutno tamo ide najviše ljudi. Otvaranje KSC-ova za smještaj u izolaciju i na istim tim mjestima testiranje!

Par jednostavnih mjera.

Koliko novaca treba da se ovo sve sprovede?

Da ne pričam da se već u svijetu, čak i srpski doktori pričaju o navodnim lijekovima protiv virusa čiji je period izliječenja 6 dana. :EDIT:

Al' neeeeeeeeeeeeeee. Hajmo bubnut mjeru, nek raja konta da smo odvažni. Pozatvaraj sve, zaključaj totalno život u državi i tako ti je najlakše. Klasično bošnjački.

Baš me zanima kojim će to firmama otići ovih 10 posto od budžeta :D
Last edited by bersK on 22/03/2020 12:20, edited 2 times in total.
bunk

#5464 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Koji lijek?
dječak sa šibicama

#5466 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Bas da vidim hoce li proci Kiflin prijedlog da se ministri i poslanici u KS odreknu dijela plate i toplog obroka... ili ce se samo ljekarima i policajcima skidati 10% jer ljekari i policajci kako znamo nista ne rade, sjede u trezoru narodne banke.
Billy The Pljuc

#5467 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Billy The Pljuc »

muha_sa wrote: 22/03/2020 12:10
Billy The Pljuc wrote: 22/03/2020 12:07 @bunk, sve OK, ništa lično, živ bio :thumbup:.

U ovim momentima su oni-što se mene tice-totalno nebitni :-)

Provedoh 4 godine pod opsadom sa dvoje male djece i NIKAD od Merhameta nisam ni jabuku dobio a kamli šta više. Tako i sad-samodisciplina i to je to što mogu ucinit za sebe, svoje i druge.
Ma sve stoji Muha moj samo ovoliku nesposobnost i nebrigu nisam fakat očekivao. Pretpostavljam da je njihova zlatna mladež zauzeta mnogo bitnijim stvarima tipa dernečenja na samo njima poznatim i dostupnim lokacijama itd.

Generalno na njih i ne treba računati ali upada u oči kako ih je pun internet kad treba braniti svoje, stranku i sl. Sad ih motkom ne možeš natjerati da se jave sa nekom akcijom ovog tipa.
allem_77

#5468 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by allem_77 »

bunk wrote: 22/03/2020 12:14Koji lijek?
Kada pogledaš statistiku, ima i izliječenih ljudi. Znači sam imunitet pobijedio virus.
pepeljara

#5469 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pepeljara »

Vladajuce strukture se sakrile, nigdje ih.
muha_sa

#5470 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

Koudeimati o domovima zdravlja: Organizacija, komunikacija i oprema nula

https://okanal.oslobodjenje.ba/izdvojen ... s7Iv8Kc0g0
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5471 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

muha_sa wrote: 22/03/2020 12:25 Koudeimati o domovima zdravlja: Organizacija, komunikacija i oprema nula

dze je sHanko jel ziv il je pijan na jahti...
muha_sa

#5472 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

pici wrote: 22/03/2020 12:30
muha_sa wrote: 22/03/2020 12:25 Koudeimati o domovima zdravlja: Organizacija, komunikacija i oprema nula

dze je sHanko jel ziv il je pijan na jahti...
Sve je to u 5 deka :-) žiku ga--skino masku i prica :-) još samo da kihne :D
allem_77

#5473 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by allem_77 »

Ja imam brata koji je došao prije tri dana iz Njemačke. Prije nego što će doći rekao sam mu da nađe sebi praznu kuću, što je i uradio. Jeste malo nezgodno, jer kada je došao nije smio ni djecu zagrliti. Sada mu njegova žena svakodnevno nosi hranu i ostale potrepštine pred vrata. Šta mu ja mogu, neka odmara. Čak nije morao ići kod ljekara da otvori bolovanje. Mislim da su ovi iz epidemiološke službe to odradili.
muha_sa

#5474 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

allem_77 wrote: 22/03/2020 12:32 Ja imam brata koji je došao prije tri dana iz Njemačke. Prije nego što će doći rekao sam mu da nađe sebi praznu kuću, što je i uradio. Jeste malo nezgodno, jer kada je došao nije smio ni djecu zagrliti. Sada mu njegova žena svakodnevno nosi hranu i ostale potrepštine pred vrata. Šta mu ja mogu, neka odmara. Čak nije morao ići kod ljekara da otvori bolovanje. Mislim da su ovi iz epidemiološke službe to odradili.
:thumbup:
sale07

#5475 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sale07 »

DRŽAVE ne mogu jednostavno zaključati svoje stanovništvo kako bi pobijedile koronavirus, rekao je glavni stručnjak za hitne slučajeve Svjetske zdravstvene organizacije, dodavši da moraju postojati javne zdravstvene mjere kako bi se izbjegla ponovna pojava virusa.

"Moramo se zaista fokusirati na pronalaženje onih koji su bolesni, koji imaju virus, kako bismo ih izolirali, pronašli njihove kontakte i izolirali i njih", rekao je Mike Ryan iz WHO-a u intervjuu na BBC-ju, u Andrew Marr Showu.

"Opasnost s karantenom je ta da ako ne donesemo odmah snažne zdravstvene mjere, postoji opasnost da će se bolest vratiti kad ukinemo restrikcije kretanja i karantene."
Sta cemo sad
Locked