Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
sinuhe

#5426 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sinuhe »

Nisu oni nista uradili. Najlakse je uvesti zabrane kretanja. Vidjecemo koliko ce korona opteretiti zdravstveni sistem.
sale07

#5427 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sale07 »

statixx wrote: 22/03/2020 09:11
mayab wrote: 22/03/2020 08:52 Moraju se cuke izvesti na pišanje između 21 i 22 sata....

Prije par dana u vijesti glede zabrane izlaska u Češkoj, je na primjer spomenuto to, da izlaz zbog psa nije zabranjen...
Znaci smijem prosetati psa, ali ne smijem trogodisnjaka.
Pa normala, jbg ker ima potrebu a djeca nek se crvaju po stanovima i u zatvorenom.
The 51st State

#5428 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by The 51st State »

drag_gost wrote: 22/03/2020 10:21 Ogroman sam kriticar ovih nasih mrljavaca na vlasti, ali moram biti iskren prema sebi i reci da sam zadovoljan uradjenim do sada.
Istina odgovoreno je adekvatno kad je se pojavila kriza koliko toliko, ono sto je problem sto nisu nabavljeni testeri i ojacani resursi zdravstva da se lakse bori sa ovim nego dzanan musa iz amerike salje potrebno bolnici i slicno. Za to nema opravdanja nikakvog.
Banksy

#5429 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

Je li moguće ovo :shock: :shock:

Zona sumraka... :(
cLo

#5430 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cLo »

zatvorili nas u kutije i sad nas filuju strahom...e ho'š al' u panjevima...poštujem izolaciju, iako mi je smrrrttttt jbnna bit zatvorena u kutiji, ali sam se diskonektovala s ovih filovanja i super mi!!!!!
drag_gost

#5431 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by drag_gost »

The 51st State wrote: 22/03/2020 10:36
drag_gost wrote: 22/03/2020 10:21 Ogroman sam kriticar ovih nasih mrljavaca na vlasti, ali moram biti iskren prema sebi i reci da sam zadovoljan uradjenim do sada.
Istina odgovoreno je adekvatno kad je se pojavila kriza koliko toliko, ono sto je problem sto nisu nabavljeni testeri i ojacani resursi zdravstva da se lakse bori sa ovim nego dzanan musa iz amerike salje potrebno bolnici i slicno. Za to nema opravdanja nikakvog.
Svakako. Zato treba pritisak izvrsiti prvenstveno na medije da ispituju to. A ne da se sjedi u kuci sa maskom i c/p sa CNN-a.
Herr Flick

#5432 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Herr Flick »

Eee koliko ce se love oprat na tih fadilovih 10% ako zazivi to
dječak sa šibicama

#5433 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Sta znam, prva mjera bi trebala biti testiranje, mozda i da clanovi vlade ne dernece po nekakvoj firmi dan nakon su isti ti clanovi vlade donijeli uredbu o zabrani javnog okupljanja...

U normalnoj drzavi, letjele bi ostavke, ovdje niko ni ne postavlja pitanje.

Znaci ne testiraju, sami su proizveli masovnu zarazu na derneku, a sad nas zatvaraju u konclogor jer sjedite kuci opasno je.

Da ne govorim da je na policama svih prodavnica sve manje robe, dolazi nesto ali se i razgrabi, brasna nema, germe nema, ulja uskoro nece biti, dezinfekcionih sredstava nema, maski nema, respiratora nema, a vladajuci rade sta? uvode policijski sat.

Sta su oni uradili konkretno, jesu li ogranicili kupovinu brasna po kupcu, da jedan ne grabi tonu a ostalima qrac za zube, nisu. Donijeli odluku da se cijene zamrznu ali cijene ce letiti gore cim kriza razmase krila, pod parolom "poskupila nafta" i slicno.

Ja vidim samo totalnu nesposobnost, i potpuno ocekivanu. Sad ce nas botovi uvjeravati kako oni nesto rade. Ja se samo pitam do kada ce ovaj narod glumiti ovce.
O'zone
Globalni moderator

#5434 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Divi ovog kralja. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ima nalog za samoizolaciju - prekršio

Policijski sat - prekršio

Skršio se sa autom u 2:30 ujutro kad nema žive duše

https://6yka.com/novosti/banjaluka-prek ... aobracajku

I kaže stroge odredbe i zabrane. Pa ove treba odmah upucati da se ne zajebavamo
pizarro

#5435 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pizarro »

Banksy wrote: 22/03/2020 10:37

Je li moguće ovo :shock: :shock:

Zona sumraka... :(
a postoje pretpostavke da bi kinezi mogli poceti sad kupovati i firme po evropi.
ja vise vjerujem da ce evropa pripremiti razne pakete za oporavak ekonomije i sprijecilo bi se takvo preuzimanje.
pizarro

#5436 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pizarro »

O'zone wrote: 22/03/2020 10:48 Divi ovog kralja. :lol: :lol: :lol: :lol:

samo je jos falilo da je zadobio teske povrede pa ga moraju u bolnici lijeciti :lol:
bunk

#5437 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Billy The Pljuc wrote: 22/03/2020 10:06
bunk wrote: 22/03/2020 09:20 Na ovim koordinatama samo zestoke kazne imaju efekt.
Medjede koji su dosli odakle vec i nalozena im samoizolacija a zatekne ih se gdje ne bi smjeli odma godina zatvora.
Medjed ce kad ovo.prodje opet u svabiju da irgati i slusa ko bubica a mi ostajemo ovdje.
Godinu zatvora i 30000 kazne koja se uplacuje vatrogascima ili civil oj zastitit opcine iz koje je medjed.
Druže,

Iz svakog tvog posta izbija mržnja prema dijaspori, nije ti to dobro po tebe samog a nije u redu ni ljude koji su vani osuđivati za sve nedaće koje su nas/te snašle u životu. Niko ni meni ni tebi nije kriv što se nismo ispalili vani kao što su oni. Nema mnogo razlike među nama, bez obzira gdje se mi nalazili i kako vrijeme odmiče to je sve evidentnije.

Pišeš isto kao da je onaj nesretni biščanin htio svoju majku zaraziti i usmrtiti je, da je znao da nosi virus vjerujem da ne bi ni dolazio. Sa druge strane imaš masu ljudi koji tu žive i šire virus i što je najžalosnije niko za isto neće odgovarati a mnogi od njih su dobro pozicionirani.

Nije kako ti pišeš "medjed" kriv što su idioti dozvolili svojim "mjerama" da se on ponaša kako se već i ponaša, možda bi ti i ja i gori bili.

Slažem se da treba red zavesti i pokušati iskontrolisati širenje virusa ali s obzirom ko nam o glavama "radi" male su šanse za isto tako da smo po mom skromnom mišljenju najebali.

Pišem ti ko svom najrođenijem, smanji frustracije dijasporom ili ih barem usmjeri prema onima koji su odgovorni za kreiranje haosa u BiH.

Svako dobro ti želim.
4/5 rodbine mi je u dijaspori.
A medjedom cu i brata rodjenog nazvat ako krsi ova pravila.
Dijaspora da ozbiljni ljudi ali neizivljeni bizoni koji su otisli u zadnjih 5,6 godina koji driftaju autima na lizing,pustaju glasnu muziku,piju limenke piva na kolima ta bagra i ne postuje samoizolaciju...
A kad ode u njemacku ili austriju manji su od makovog zrna.
Na te medjede sam mislio,ne da ti se sad opravdavam.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5438 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

Rekoh ja, onog prvog debila sto je otisao zarazen u Klaicevu je trebalo streljati za primjer. Vise niko ne bi nos pomolio.
Logovan

#5439 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

Kakav kreten hahaha :roll: :run:
Ripicipi

#5440 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ripicipi »

dječak sa šibicama wrote: 22/03/2020 10:47 Sta znam, prva mjera bi trebala biti testiranje, mozda i da clanovi vlade ne dernece po nekakvoj firmi dan nakon su isti ti clanovi vlade donijeli uredbu o zabrani javnog okupljanja...

Znaci ne testiraju, sami su proizveli masovnu zarazu na derneku, a sad nas zatvaraju u konclogor jer sjedite kuci opasno je.

Da ne govorim da je na policama svih prodavnica sve manje robe, dolazi nesto ali se i razgrabi, brasna nema, germe nema, ulja uskoro nece biti, dezinfekcionih sredstava nema, maski nema, respiratora nema, a vladajuci rade sta? uvode policijski sat.

Sta su oni uradili konkretno, jesu li ogranicili kupovinu brasna po kupcu, da jedan ne grabi tonu a ostalima qrac za zube, nisu. Donijeli odluku da se cijene zamrznu ali cijene ce letiti gore cim kriza razmase krila, pod parolom "poskupila nafta" i slicno.

Ja vidim samo totalnu nesposobnost, i potpuno ocekivanu. Sad ce nas botovi uvjeravati kako oni nesto rade. Ja se samo pitam do kada ce ovaj narod glumiti ovce.
Ljudi masovno umiru po cijelom svijetu...
Je l' Italija organizovana, USA, Spanija itd itd
Gledas li ili citas li ti ista drugo osim sta su "fadil i solak" rekli...
CIJELI JEBENI SVIJET JE DOKAZAO DA JE NEORGANIZOVAN ZA OVAKO NESTO...
Svi imaju ogromne probleme, u USA i Italiji ponovo koriste jednokratnu opremu, nema resursa... HAOS JE !!!
MUNAFIK

#5441 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

MMM1977 wrote: 22/03/2020 10:26
A šta su to uradili, konkretno? Osim što su prepisali mjere koje donosi Vučić ali koje ne znaju ni provesti. Daj jedan primjer da su nekoga smjestili u šatore, da su nekoga maknuli sa ulice, napisali kaznu itd.

Jedino su pospješili širenje virusa famoznom zabavom u Konjicu.

Nisu uradili NISTA!!!

Zabraniti kretanja nije nikakav RAD, to je lose prepisana mjera od Vucica i nista vise, a to je uradjeno jer je NAJLAKSE!!!

Gdje nam je oprema? Gdje su testovi? Na dnevniku pricaju jedno a na granicama se desavaju skroz druge stvari itd...

Imali su vise nego dovoljno vremena da se pripreme ali naravno nista nisu...

Smjesno je to sve...
MUNAFIK

#5442 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Ripicipi wrote: 22/03/2020 11:23
dječak sa šibicama wrote: 22/03/2020 10:47 Sta znam, prva mjera bi trebala biti testiranje, mozda i da clanovi vlade ne dernece po nekakvoj firmi dan nakon su isti ti clanovi vlade donijeli uredbu o zabrani javnog okupljanja...

Ljudi masovno umiru po cijelom svijetu...
Je l' Italija organizovana, USA, Spanija itd itd
Gledas li ili citas li ti ista drugo osim sta su "fadil i solak" rekli...
CIJELI JEBENI SVIJET JE DOKAZAO DA JE NEORGANIZOVAN ZA OVAKO NESTO...
Svi imaju ogromne probleme, u USA i Italiji ponovo koriste jednokratnu opremu, nema resursa... HAOS JE !!!
Cuj ljudi sucuvjek umirali, nasa vlast apsolutni ne radi nista da obezbjedi gradjanima bar osjecaj SIGURNOSTI tokom krize, svi smo prepusteni sami sebi jer bolnice nemaju nikakve opreme (KRIVA VLAST), pohlepni ljudi opuhali brasno (KRIVA VLAST), Nema testova (KRIVA VLAST), Nikakve ekonomske mjere (KRIVA VLAST), Nikakav protisak i angazman da se obezbjedi konstantan dotok roba (KRIVA VLAST) itd...

Od svih mjera koje postoje i koje moraju nasi su izabrali POLICIJSKI SAT (najlaksa mjera od svih) i to su prepisali od srba...

Nije cijeli svijet neorganizovan, a italija je OCITO izuzetak od svih drugih zemalja, a vec smo spominjali da u Italiji nije puno bolja situacija u godinama iza nas od umrlih od OBICNE GRIPE...
JThomas

#5443 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

Image

evo jedna zahvalnica od čika fadila za one koji i u najtežim trenucima stoje na pravom putu :bih: :thumbup:
sumirprimus

#5444 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Ajde ne cjepidlacite nesto se radi. Da nisu uveli bilo bi zasto nisu uveli. Narod kakav je treba uvest totalnu zabranu na. 7.10 dana.
Evo vidim i u Tz se nesto radi na klinici pripreme uveliko u toku.
Bar neka utjeha da se pripremaju ako nista.
dječak sa šibicama

#5445 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Samo da Dzahid bude dobro :( ko ce nam municiju i metkove proizvodit ako Dzahid ne bude dobro, sucim ce ratnici ratovati :(
JThomas

#5446 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

ali oni to ozbiljno otprilike tako, k'o da džahid sam proizvodi.

čuj džahid, još malo pa džahil... :mrgreen:
Ripicipi

#5447 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ripicipi »

Kakva bs sigurnost i kurci-palci... ljudi se tuku za toalet papir od australije do amerike, amerikanci kupuju oruzje...
Svi panice, a najvise takvi poput tebe...
Ti od ovakve zemlje ocekujes neku super organizovanost kad su mnoge druge i bogatije zemlje pale na tom ispitu..
Idi ba, hodaj, skaci, vristi, kukaj, placi...
Last edited by Ripicipi on 22/03/2020 11:41, edited 1 time in total.
Ironmen

#5448 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

The 51st State wrote: 22/03/2020 10:36
Nema testera nece niko da proda svi cuvaju za sebe... u takvom smo stanju da nam trenunto ni jedna zemlja nece i ne zeli pomoci svi gledaju svoje dupe sto je i ocekivano, zivimo u zabludama i nekoj velikj Turskoj i njenoj pomoci sjetimo se rata i kako nam je Turska pomogla i ostale "bratske" arapske zemlje...

Znaci nemamo testera, nemamo respiratora, 95% bolnica na nivo prije 100 godina... sta drugo uraditi nego zabraniti svako kretanje koje nije neophodno i to je to... Moliti se dragom Bogu da nas ovo okrzne i da se vratimo u normalu...

I nakon ovoga moramo svi svatiti koliko je bitna domaca proizvodnja i sirovine do gotovog proizvoda, pa sledeci put dobro razmislite kada bude sa polica proizvode...
high_volume

#5449 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

MUNAFIK wrote: 22/03/2020 11:24
MMM1977 wrote: 22/03/2020 10:26
A šta su to uradili, konkretno? Osim što su prepisali mjere koje donosi Vučić ali koje ne znaju ni provesti. Daj jedan primjer da su nekoga smjestili u šatore, da su nekoga maknuli sa ulice, napisali kaznu itd.

Jedino su pospješili širenje virusa famoznom zabavom u Konjicu.
Nisu uradili NISTA!!!

Zabraniti kretanja nije nikakav RAD, to je lose prepisana mjera od Vucica i nista vise, a to je uradjeno jer je NAJLAKSE!!!

Gdje nam je oprema? Gdje su testovi? Na dnevniku pricaju jedno a na granicama se desavaju skroz druge stvari itd...

Imali su vise nego dovoljno vremena da se pripreme ali naravno nista nisu...

Smjesno je to sve...
Hajde ne pretjerujte. Treba biti pošten i kazati, jeste, krizni štabovi, odgovorne osobe i organizacije civilne zaštite u oba entiteta i na svim nivoima ipak su svojim odlukama organizirali život u ovoj vanrednoj situaciji. Nema više ljudi na ulicama koliko ih je bilo prije nekoliko dana, a druženja ljudi je najveća opasnost i najčešća mogućnost zaraze. Ljudi nose maske u javnom prostoru, mnogi imaju rukavice, itd. Mnogo smo sada ozbiljnije shvatili ovaj coronavirus i ipak se svi ponašamo mnogo odgovornije, nego i u Hrvatskoj ili Srbiji, naročito odgovornije nego Italija, Španija ili drugo.

Apsolutno podržavam odluke kriznih štabova, i moramo svi, jer svaki oblik samovolje ili nepoštivanja mjera predstavlja, ne samo krivičnu odgovornost, nego i svojevrstan način terorizma nad društvom.

U situaciji vanrednie situacije ne vrijede političke pripadnosti, ne vrijedi simpatije ili empatije spram drugih ljudi koji ne pripadaju našim percepcijama, jedino što vrijedi je apsolutno poštivanje linije odgovornosti, lanca upravljanja i rukovođenja.
sumirprimus

#5450 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Imamo kakav takav sistem. Ali sistem. Nesto se planira i sprovodi u djelo. Sa svim svojim nedostacima i manama bolje i ovakav sistem nego krah. Zato postujte upute
Locked