Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
dezurni_ucenik
#10676 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Na Indexu naslov: Ne, nećemo se vratiti u normalu
Kretenizam svoje vrste.
Kretenizam svoje vrste.
-
immuno
#10677 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kad su iz Kine izvjestavali koliko je mrtvih koliko zarazenih hm ma to je tamo negdje dalje. Danas iz Italije 798 mrtvih u jednom danu mi opet mislimo to se desava samo njima nama nece.... Broj zarazenih raste, mjere se poostravaju al jos uvijek dosta ih konta to su gluposti pretjerivanje histerija.
Svi al svi na svijetu platit ce visoku cijenu za neodgovornost prema sebi I drugima... Molim vas postujte upute kriznog staba, samo I samo tako mozemo svi pomoci sebi
Svi al svi na svijetu platit ce visoku cijenu za neodgovornost prema sebi I drugima... Molim vas postujte upute kriznog staba, samo I samo tako mozemo svi pomoci sebi
- Jack Be Nimble
#10678 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nije ovo toliko lose. Saobracaja nema. CO2 drasticno pao od 1. Marta u poredjenju sa proslom godinom. Raja ide vani ako mora, uglavnom setnja, trcanje, biciklizam i prodavnica.
Ne bi bilo lose ovako napraviti da bude barem 3 mjeseca svake godine
Ne bi bilo lose ovako napraviti da bude barem 3 mjeseca svake godine
-
Ermin ZM
- mO k3
- dječak sa šibicama
#10681 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
parola je snadji se

- Dozer
#10682 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Interesantno...Na Face-u upravo prikazana konferencija svjetske farmaceutske i politicke elite, a koja je odrzana u oktoru 2019., sve pod pitanje - teorija zavjere ili zavjera.
Raspravljalo se o eventualnoj virusnoj pandemiji i kako bi se svijet nosio s tim, razradjivali se scenariji, ovo, ono, i na kraju zakljucak da bi ta pandemija zarazila 90% ljudi, a umrlo bi 65 M.
A najinteresantnija je mapa pocetka i sirenja zaraze - na njoj markirane Kina, kao pocetna lokacija, a onda sjeverna Afrika i Amerika kao lokacije sirenja...
Raspravljalo se o eventualnoj virusnoj pandemiji i kako bi se svijet nosio s tim, razradjivali se scenariji, ovo, ono, i na kraju zakljucak da bi ta pandemija zarazila 90% ljudi, a umrlo bi 65 M.
A najinteresantnija je mapa pocetka i sirenja zaraze - na njoj markirane Kina, kao pocetna lokacija, a onda sjeverna Afrika i Amerika kao lokacije sirenja...
Last edited by Dozer on 21/03/2020 21:11, edited 1 time in total.
- dobojlija81
#10683 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
imali kakva dezinfekcija na ovom forumu da rastjera ove teoretičare, epidemiologe, statističare sa foruma ili da ih preko crvenog krsta uputi u Italiju da volontiraju u Lombardiji ako vec imaju tolika damu
- Jack Be Nimble
#10684 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Prije dva dana vidio insana pred prodavnicom vadi tolet papir iz dzepa, nagurao u nos i onda usao u prodavnicu. Eto zasto se tolet masovno kupuje.
-
dezurni_ucenik
#10685 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eno i Resident Evil potvrdjen - racoon je anagram za corona.Dozer wrote: ↑21/03/2020 21:07 Interesantno...Na Face-u upravo prikazana konferencija svjetske farmaceutske i politicke elite, a koja je odrzana u oktoru 2019.
- Riddle
#10686 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sta da rastjeras, pa sta bi mi ovdje bez dezurnih eksperata? Gazap svi! 
- Dozer
#10687 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Neka te ba. Eno ti Face TV, pa se njima obrati. A mozes i onima sto su o tome pricali jos u oktobru. I onda sve po scenariju poce u decembru....dobojlija81 wrote: ↑21/03/2020 21:08 imali kakva dezinfekcija na ovom forumu da rastjera ove teoretičare, epidemiologe, statističare sa foruma ili da ih preko crvenog krsta uputi u Italiju da volontiraju u Lombardiji ako vec imaju tolika damu
Ostaje samo da vidimo da li ce i prognoze s te konferencije o 90% / 65M biti bar priblizne
Last edited by Dozer on 21/03/2020 21:14, edited 1 time in total.
-
sale07
#10688 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
3% je smrtnost na testirane slučajeve, kolika je smrtnost ako se uzme u obzir da postoje ljudi bez ikakvih simptoma?Ermin ZM wrote: ↑21/03/2020 20:5810 uz sadasnje mjere. Da je pusten do sad bi pokosio puno veci broj stanovnista. Oko 3 posto je smrtnost, bez medicinske intervencije dosta veca. Uzmi na nas 1 milijardu samo(a 7+ nas ima) koliko bi to bilo mrtvih ljudi. Imas snimke iz Italije iz bolnica vidi sta bude kad se otme kontroli i dodje do kolapsa zdravstvenog sistema. Imas apele doktora iz Italije, Kine itd. Problem sa ovim virusom nije smrtna stopa koliko je brzina sirenja sto nmz nijedan zdravstveni sistem podnijet trenutno. Ja sam umjeren, ne panicim al i ne shvatam olahko, prvenstveno zbog drugih koji spadaju u rizicnu grupu, svaki je zivot vrijedan. A de mi sad reci, sta ima bilo koja vlada il mocnik da dobije sa tim da nas stavi u kaveze? Njima je i sad dobro, a sto je dobro ne mijenja sesale07 wrote: ↑21/03/2020 20:44Imal tebi smisla da čitav svijet stane zbog 10 000 mrtvih za dva tri mjeseca?Ermin ZM wrote: ↑21/03/2020 20:41
Tacno imam sumnje da su neki poceli gubit razum od pritiska. To neke teorije vodi, haj da ima ikakve logike pa da covjek i uzme u razmatranje, al ciste nebuloze. Eto neko ima interesa 7+ milijardi ljudi da zatvori, a sad ta ista elita drzi vecinu kapitala i maximalno uzivaju i sistemu kakav je sad. Ama bas im ne pase da senista promijeni. Al ne hoce oni nas porobit. I kad ovo prodje ti isti ljudi ce se usitit i prihvatit se druge teorije zavjere i tako u krug
Evo maloprije na TV-u gledam neki košarkaš iz NBA se testirao samovoljno i pozitivan a nema nikakve simptome, testirao se jer ima novac i može. Koliko je još takvih nikad necemo znati, tako da ćemo teško ikad i znati taj procenat smrtnosti. Druga stvar, evo uzet ćemo Italiju, koliko ljudi je prije ovog virusa bilo na intenzivnoj njezi, a za te slučajeve možemo reći da su na granici izmedju života i smrti i normalno je da će bilo kakav virus ih približit smrti više nego životu.
A sto se tiče ovog pitanja sta vlade imaju od toga, ja ne znam šta imaju, al previše mi nelogičnosti ima vezano za ovaj virus i iskreno se nadam da nisam upravu, da je ovo samo virus priroda itd. Al eto vrijeme će pokazati.
- dale cooper
#10689 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
dezurni_ucenik wrote: ↑21/03/2020 21:11Eno i Resident Evil potvrdjen - racoon je anagram za corona.Dozer wrote: ↑21/03/2020 21:07 Interesantno...Na Face-u upravo prikazana konferencija svjetske farmaceutske i politicke elite, a koja je odrzana u oktoru 2019.
- spreca
#10690 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Neznam dali je vec neko stavio ali vrijedi postaviti na svaku stranicu....uglavnom Bravo za Naseg Musu
https://www.klix.ba/sport/kosarka/dzana ... /200321115
https://www.klix.ba/sport/kosarka/dzana ... /200321115
- spreca
#10691 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Djesu Zmajevi Dzeko i kompanija
-
MrShadow
#10692 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A meni se smijete sto sam to objavio juce i brisete mi postove. Eno na Faceu sat razglabaju o tome.Dozer wrote: ↑21/03/2020 21:07 Interesantno...Na Face-u upravo prikazana konferencija svjetske farmaceutske i politicke elite, a koja je odrzana u oktoru 2019., sve pod pitanje - teorija zavjere ili zavjera.
Naredni korak po toj konferenciji je blokiranje interneta
-
dezurni_ucenik
- freelancerusk
#10694 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zaboravio si Simpsonove i Nostradamusa,Dozer wrote: ↑21/03/2020 21:07 Interesantno...Na Face-u upravo prikazana konferencija svjetske farmaceutske i politicke elite, a koja je odrzana u oktoru 2019.
sutra da padne komet u oblika muškog spolnog organa, pink boje, svijetli u mraku, našla bi se neka poveznica iz prošlosti da su ljudi o tome pisali, govorili i negdje vodili neki diskurs na tu mogućnost. Kamoli kada se vodi negdje diskurs, ozbiljnih ljudi, o mogućim pandemijama, i to hej, pazi, kao primjer se uzima zemlja iz koje ionako dolaze najčešće pandemije pa se modernim simulacijama prikazuje mogućnost širenja iste.
Hajde sada malo gledaj Simpsonove i čitaj Nostradamusa, pa se vrati na forum, bit će stvarno interesantno, hvala.
Last edited by freelancerusk on 21/03/2020 21:18, edited 1 time in total.
- mO k3
#10695 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Šta je rekla baba Vanga , jeste nju tumačili
-
kakavdanakneiskustvu
-
dezurni_ucenik
#10697 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moze proslijedim ti. Mada pretpostavljam o cemu je rijec.sherbett wrote: ↑21/03/2020 21:17Daj kad dobijes proslijedi i menidezurni_ucenik wrote: ↑21/03/2020 20:46Ja i dalje cekam pp i da mi objasnis sta ce se desiti.dezurni_ucenik wrote: ↑21/03/2020 13:26
ako ti nije problem mozes mi i na PP poslati sta se tacno desava? Slobodno posalji. Ozbiljan sam.
Gorim od zelje
- Dozer
#10698 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako nista, drago mi je da i krizni stabovi nadolaze polako na ono sto ja ovdje pisah jos prije 10 dana, ako ne i vise... Totalni karantin je jedino rjesenje, sve mimo toga je naprosto nedovoljno.
Svi u kuce, zatvori sve osim nuzne proizvodnje i prodaje hrane, kretanje dozvoljeno samo po jednom clanu domacinstva radi nabavke hrane i ostalih potrepstina, i vozdra.
I tako 30 dana. Ako se za to vrijeme i dalje bude povecavao broj za zarazenih, onda se corona ne prenosi samo direktnim kontaktom, i to znaci da onda nema ni potrebe za karantinom.
Ali, posto su Kinezi uspjeli u karantin staviti 60M ljudi, i time sprijeciti dalje sirenje pa sad mogu ici po svijetu i pomagati drugima - onda znaci da karantin radi.
Ali, mi smo, po pobicaju, najpametniji i mi cemo to polako, sabur...dace Allah...
Svi u kuce, zatvori sve osim nuzne proizvodnje i prodaje hrane, kretanje dozvoljeno samo po jednom clanu domacinstva radi nabavke hrane i ostalih potrepstina, i vozdra.
I tako 30 dana. Ako se za to vrijeme i dalje bude povecavao broj za zarazenih, onda se corona ne prenosi samo direktnim kontaktom, i to znaci da onda nema ni potrebe za karantinom.
Ali, posto su Kinezi uspjeli u karantin staviti 60M ljudi, i time sprijeciti dalje sirenje pa sad mogu ici po svijetu i pomagati drugima - onda znaci da karantin radi.
Ali, mi smo, po pobicaju, najpametniji i mi cemo to polako, sabur...dace Allah...
Last edited by Dozer on 21/03/2020 21:23, edited 1 time in total.
-
Horcrux
#10699 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
dezurni_ucenik wrote: ↑21/03/2020 21:11Eno i Resident Evil potvrdjen - racoon je anagram za corona.Dozer wrote: ↑21/03/2020 21:07 Interesantno...Na Face-u upravo prikazana konferencija svjetske farmaceutske i politicke elite, a koja je odrzana u oktoru 2019.
-
bojiboji1
#10700 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa treba ih educirati! Ajd sada ti nam objasni da svi znamo kada ih treba nositi.