Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
costacurta
#5051 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Gledam u Srbiji i Hrvatskoj svako malo neka press konf. Neko iz vlade se obraća. Sinoć prvi umro u Kikindi vanredno obraćanje Ane Brnabić.
Danas kod nas prvi smrtni slučaj...... niđe nikog. Vikend hama, šta li. Pa u ponedjeljk će.
Danas kod nas prvi smrtni slučaj...... niđe nikog. Vikend hama, šta li. Pa u ponedjeljk će.
-
high_volume
#5052 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
oaza85 wrote: ↑21/03/2020 17:18Ama, gasi sve.Kamper wrote: ↑21/03/2020 17:15A posao?oaza85 wrote: ↑21/03/2020 16:50 Jedina sansa vam je izolacija, sprecavanje sirenja zaraze.
Italija ima sest vijekova ispred bolji zdravstveni sistem, pa se raspadaju.
Ne izlazi iz kuce sem u krajnjoj nuzdi, tipa bolest i glad.
Ako uspijete samo dvije sedmice tako, spaseni ste.
Sve drugo u ovim okolnostima je izazivanje sudbine i opste nesrece.
Moja firma organizovala putnicko auto da dovlaci ljude na posao, bice ko u Nadrealistima i guranje po 4 u taksiju. Rekoh neka hvala pjehaka cu, a moram ici s jednog kraja grada u drugi.
A sto je najgore, da ima volje, moglo bi se raditi i od kuce...
Ovo vise nije pitanje lokalnih biznisa, ovo je van svake kontrole.
Ako nam je sansa da prezivimo izolacija, pa izolacija.
A za sad nam je to jedina sansa.
Bice posla, bice para, ako nas budNe.
Nema se sta u ovim situacijama vagat.
Gasi, gasi, gasi. Sjedi kuci i cekaj.
Krizni štabovi bi trebali izdati naredbu potpune zabrane kretanja javnim prostorom već od ponedjeljka do najmanje 6. aprila, što uključuje i prestanak svih radnih obaveza, izuzev onih potrebnih za min. održavanje života, hitne javne i komunalne službe, ali i one svedene na najmanji broj radnika, da pokušamo izliječiti trenutno zaražene i spriječiti dalje širenje. Vjerujem da bi za ove dvije sedmice prošla kriza
- Reglan
#5053 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sad ne kontam, ko je sin te zene, je li to taj taxita od 25 godina, jer u Bihacu imaju 3 zarazena? Taxita, zena mu i ova zena sto je umrla? Nesto se ne poklapa
- Riddle
#5054 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Odmah sam rekao, djecu je lakse organizovati i umiriti nego starce. Cak i u normalna vremena, oni traze vise paznje nego djeca. "Allah meni samo moze zabraniti." Rece i osta ziv. On ce da cvili vjerovatno za pomoc tom Allahu, ali ni taj mu nece pomoci ako on sam sebi prvo ne pomogne. Ukljuci mozak ako ti ga je imalo ostalo, djubre jedno zatucano.
- farenhajt983
#5055 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
i izolaciji su, zbog svecanosti , Igmancostacurta wrote: ↑21/03/2020 17:36 Gledam u Srbiji i Hrvatskoj svako malo neka press konf. Neko iz vlade se obraća. Sinoć prvi umro u Kikindi vanredno obraćanje Ane Brnabić.
-
zrakomlat
#5056 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mostar isto. Odem danas da prošetam, kontam ako koga vidim u susret da ide prelazim na drugu stranu ceste, neću nikome blizu ni na 5 metara. Međutim nidje nikoga na inače vrlo prometnim cestama. Ni auta ni pješaka.. Baš se iznenadio pozitivno.dječak sa šibicama wrote: ↑21/03/2020 17:19 Kod mene u kvartu trenutno nema nikoga napolju, samo troje ljudi pricaju prolaznici ali udaljeni su jedno od drugog po 3 metra.
Inace je jako naseljen kvart, da ne objasnjavam sad. Eto nesto i za pohvalu.
-
MUNAFIK
#5057 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne siri se ovaj virus jer neko na Igmanu roštilja i jel 50 ljudi prošeta vilsonovim...oaza85 wrote: ↑21/03/2020 17:31Ne zagovaram ja vec ljudi koji imaju deset puta vise skole od mene i tebe, i pola foruma kad se sastavi.heal wrote: ↑21/03/2020 17:28Pa sta ti znas sta se desava u BiH kada rece na drugoj temi da ne zivis ovdje. Ko si ti? U mom kvartu sve mirno, ljudi se pridrzavaju svega. Nemoj ti paniku dizat i zagovarat gasenje svega kada ne znas i ne vidis.oaza85 wrote: ↑21/03/2020 17:25
Covjece bozji kakvo sirenje panike ima veze sa sumornim cinjenicama?
Jel ima lijek za ovo sranje?
Nema.
Jel ista drugo pomaze u sprecavanju sirenja zaraze sem totalne izolacije?
Ne pomaze.
Jesi li ti pametniji od Svabe?
Nisi.
On sve ovo radi, i jedva kraj s krajem sastavlja.
Haj voz vise.
U tvom kvartu sve mirno?
Pa sta ti vrijedi ako kvart do tebe ne benda zivu silu?
Solak nema nikakve skole to je stranacki BOT koji pojma nema sta radi pa prepisuje od Vucica...
To je u rangu onog HDZ DIREKTORA BOLNICE... Nema kod nas u ovom kriznom timu niko pretjerano sposoban... Puno je tu patrijsko prozvanih 'savjetnika' nicim dokazanih u zivotu...
Blokirat sve je ono sto i jest najlakse, ali nabavit testove, opremu, krevete, maske, rukavice, dezinfekcije itd... To nisu uradili jos a evo imali su 2 mjeseca da se pripreme i cijeli mjesec kako je krenulo u Italiji... To su ti strucnjaci koji nisu mogli i najobicnije testove da nabave... Sto bi nas testirali nego daj ZATVORI SVE... Najlakse je...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
-
Benjo34
- Porodice Foht
#5060 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U moru informacija jedan zvuci sampionski. Oko 15o susjeda je izaslo negdje u okolici Zagreba na neko izletiste, na piknik. Dosla policija i rekli da li su normalni, prate li vijesti. Oni mrtvi hladni odgovorili:´´Znamo sve, ali eto jos samo danas ...!´´ 
- dječak sa šibicama
#5061 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moram reci i da mi SDP politikanstvo ide na jetru, eto oni imaju odbor za zdravlje i samo lupaju priopcenja, ukontru.
Ako sdO uvede policijski sat, bice a sto su to uvodili, da ne uvedu bilo bi "moramo uvesti policijski sat, ne znamo sta se ceka".
Umjesto da se da strucnjacima, ako ih imamo, da vode ovu krizu i narod kroz nju, nas vode uhljebi i sitnocarsijski sibicari.
Ako sdO uvede policijski sat, bice a sto su to uvodili, da ne uvedu bilo bi "moramo uvesti policijski sat, ne znamo sta se ceka".
Umjesto da se da strucnjacima, ako ih imamo, da vode ovu krizu i narod kroz nju, nas vode uhljebi i sitnocarsijski sibicari.
-
ibizza
#5062 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
dječak sa šibicama wrote: ↑21/03/2020 17:44 Moram reci i da mi SDP politikanstvo ide na jetru, eto oni imaju odbor za zdravlje i samo lupaju priopcenja, ukontru.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#5063 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
dječak sa šibicama wrote: ↑21/03/2020 17:44 Moram reci i da mi SDP politikanstvo ide na jetru, eto oni imaju odbor za zdravlje i samo lupaju priopcenja, ukontru.
a prvi damir mašić nije savjestan gradjanin i nije dobrovoljno otišao u samoizolaciju. reklo mu da ne mora.
-
zrakomlat
#5064 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kolega tvrdi, navodno info iz pouzdanog izvora, da se od ponedjeljka sprema blokada Mostara u smislu ulaska i izlaska iz grada, svima osim medicinarima, CZ i sl. Svašta, ako je istina. A pojavila se još neka viber poruka iz neke grupe iz bolnice. Kažu da u Mostaru ima puno zaraženih...
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#5065 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Banjalučka fabrika obuće Bema radi punom parom svo vrijeme
1500 radnika ne prekida proizvodnju cipela, jedno drugima dahću za vrat, zajedničke prostorije za jelo i higijenu
Sve te nejeblo...danas saznao
Znači za profit vladajuće kaste ni bubonska kuga nije razlog obustavljanja rada....
- O'zone
- Globalni moderator
#5066 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vratio se iz prodavnice....živ.
Dobra stvar da u lokalnom konzumu može biti samo dvije osobe u isto vrijeme ispred nas četvero čekali da uđemo svi drže razmak i više od metra.Konzum ima svega tako da ništa ne nedostaje
Okolo inače pustara desetak ljudi hoda ulicom prilično sablasno.
Normalno da bude oscilacija u dobrome pobrinula se tri klinca u grupi starosti 16-17 godina i neka dvojica debila u crnoj Golf Četvorki koji su prohujalo ulicom pa 80-90 km/h
Dobra stvar da u lokalnom konzumu može biti samo dvije osobe u isto vrijeme ispred nas četvero čekali da uđemo svi drže razmak i više od metra.Konzum ima svega tako da ništa ne nedostaje
Okolo inače pustara desetak ljudi hoda ulicom prilično sablasno.
Normalno da bude oscilacija u dobrome pobrinula se tri klinca u grupi starosti 16-17 godina i neka dvojica debila u crnoj Golf Četvorki koji su prohujalo ulicom pa 80-90 km/h
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5067 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ista stvar i u mojoj mahali. Apoteka, mesara, prodavnica, čeka se ispred, drži se razmak.
Ima svega osim brašna.
Svaki dan izlazim. Imam odjeću za van, po dolasku pranje, umivanje, dezinfekcija. Nikome ne idem niko mi ne dolazi.
Može se, samo malo volje i strpljenja.
Ima svega osim brašna.
Svaki dan izlazim. Imam odjeću za van, po dolasku pranje, umivanje, dezinfekcija. Nikome ne idem niko mi ne dolazi.
-
zrakomlat
#5068 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A i onako Banja Luka ona najviše potvrđenih slučajeva. Ljepota.Lajavikrelac wrote: ↑21/03/2020 17:54 Banjalučka fabrika obuće Bema radi punom parom svo vrijeme1500 radnika ne prekida proizvodnju cipela, jedno drugima dahću za vrat, zajedničke prostorije za jelo i higijenu
Sve te nejeblo...danas saznao
Znači za profit vladajuće kaste ni bubonska kuga nije razlog obustavljanja rada....
-
breuer
#5069 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ima svega osim germe.
- oaza85
#5070 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa eto, to je to.Chmoljo wrote: ↑21/03/2020 17:58 Ista stvar i u mojoj mahali. Apoteka, mesara, prodavnica, čeka se ispred, drži se razmak.
Ima svega osim brašna.
Svaki dan izlazim. Imam odječu za van, po dolasku pranje, umivanje, dezinfekcija. Nikome ne idem niko mi ne dolazi.
Drzite se toga, uz Bozju pomoc i nasu samokontrolu prezivjecemo.
Kupujemo vrijeme dok ne nadjemo lijek i vakcinu, a ja vjerujem da ima dovoljno pametnih i strucnih da izadjemo iz corsokaka.
Da se ovo zaustavi, a poslije cemo kontat sta i kako.
- Vitezanin
#5071 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ljudi poštuju ta pravila u bankama, tamo gdje plaćaju račune i sl, ali ta pravila odjednom prestaju vaziti u marketima dok im se ne okreneš i saspeš u facu sve.
Ovi stari ljudi su nemogući, dakle stare babe i dede, totalni primitivizam, isto neka dječica se ponašaju, nabijeno jedno na drugo, mislim da je fakat vrijeme i da oni dobiju po dzepu, a po potrebi malo i po bubrezima. Oprostite, ali ti ljudi zaista nemaju obzira.
Ovi stari ljudi su nemogući, dakle stare babe i dede, totalni primitivizam, isto neka dječica se ponašaju, nabijeno jedno na drugo, mislim da je fakat vrijeme i da oni dobiju po dzepu, a po potrebi malo i po bubrezima. Oprostite, ali ti ljudi zaista nemaju obzira.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#5072 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ko god bude glasao za ovu stoku na vlasti sad dabogda se rasapadao u mukama! A kao da gledam svi ovi "ugroženi"će listom da glasaju za SDA/HDZ/SNSD
jer su ih oni spasili i sačuvali 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5073 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
15 dana unutra bez sunca i mjeseca, na slabom izboru hrane, voca i povrca, bas me zanima kako ce nam imunitet izgledati, hoce li moci protiv polenske alergijePorodice Foht wrote: ↑21/03/2020 17:42 U moru informacija jedan zvuci sampionski. Oko 15o susjeda je izaslo negdje u okolici Zagreba na neko izletiste, na piknik. Dosla policija i rekli da li su normalni, prate li vijesti. Oni mrtvi hladni odgovorili:´´Znamo sve, ali eto jos samo danas ...!´´![]()
- dječak sa šibicama
#5074 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nigdje germe nema.
Inace, ajde da ne prenosimo neprovjerene rekla kazala informacije.
Mislim, panika se unosi. Ja sam recimo od prilicno upucene osobe cuo da je Seka obustavila testiranja jer nemaju reagense, sta god to znacilo, ali ja to ostavim po strani jer realno to zna samo Sebija i njena uza saradnicka ekipa. Ostali samo nagadjaju.
Inace, ajde da ne prenosimo neprovjerene rekla kazala informacije.
Mislim, panika se unosi. Ja sam recimo od prilicno upucene osobe cuo da je Seka obustavila testiranja jer nemaju reagense, sta god to znacilo, ali ja to ostavim po strani jer realno to zna samo Sebija i njena uza saradnicka ekipa. Ostali samo nagadjaju.
- Vitezanin
#5075 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja se također nadam da će poslije svega, naše silne stručnjake, doktore pa i ovu ekipu iz vlada, neko odvesti ili barem im platiti neki seminar, gdje će moći naučiti kako se izgovaraju slova i kako se obratiti medijima i generalno kako prenijeti informacije. Gomila stručnjaka, pogotovo ovih doktora, dvije ne znaju sastaviti. Pa šta je to? Pijaca.