Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
vjeshalica

#4626 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjeshalica »

Ma glupi mufljuz besposlicar i dezurni luđak koji je dobio ideju lapandzanja iz dosade
BadBoy

#4627 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Izvuklo se čovječanstvo i iz gorih stvari. Ja vjerujem da je vakcina tu negdje, blizu. Neće ovo još dugo potrajati.

Ali ono što ne mogu shvatiti je ljudska glupost. Pa strpite se ljudi 14 dana neće nikome glava otpasti. Al jok' mora ono da se slika za Instagram, mora da hoda, mora fol da se druži a najveća laž u Sarajevu je "joj moramo pit kafu" "može haj' čujemo se".

To me nervira.
dječak sa šibicama

#4628 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Zadnja dva dana imamo 50 oboljelih, vise nego svi prethodni dani zajedno.

Zahvaliti stoci sa derneka u Konjicu.

Sad ide sistemom unutrasnje zaraze, ko je sa njima bio u kontaktu itd. Kao ovi po RS-u.

Samo ne paniciti, ali lako je to reci, kako je samo sablasno slusati policijsku sirenu u ova doba noci. Svi se usrali u komsiluku.
jagugu

#4629 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jagugu »

high_volume wrote: 20/03/2020 22:02
jagugu wrote: 20/03/2020 21:52
Index.ba

Omerović: Gdje korona stane, GMO otpad nastavlja

Politički analitičar Emir Omerović objavio je Facebook status
Konačno mora postojati i krivična odgovornost za emisije tekstova kojim se podiže panika ili javnost uzbunjuje temama o raznoraznim zavjerama, naročito u situacijama opšte uzbune i strategije države da pandemiju stavi pod kontrolu.

Ovog idiota Omerovića još večeras SIPA treba sprovesti u zatvor. Bolje u ludnicu :(

A vjerujem i da je učesnik kojekakvih teorija zavjere i ovdje, na forumu :-)
Ja ne mogu vjerovati šta napisa Omerović. :lol:
mistek

#4630 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mistek »

Osnovno pitanje je je li direktor Centrotransa Čengić zaražen obzirom da je čovjek bio u Konjicu na ovoj proslavi, a 14. marta mu se udavala kćerka na svadbi sa par stotina zvanica. Pretpostavljam da je tu bilo ljubljenja ko u priči.
JThomas

#4631 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

e u glavić se ljubili...
JanuaryJones

#4632 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JanuaryJones »

BadBoy wrote: 20/03/2020 22:04 Izvuklo se čovječanstvo i iz gorih stvari. Ja vjerujem da je vakcina tu negdje, blizu. Neće ovo još dugo potrajati.

Ali ono što ne mogu shvatiti je ljudska glupost. Pa strpite se ljudi 14 dana neće nikome glava otpasti. Al jok' mora ono da se slika za Instagram, mora da hoda, mora fol da se druži a najveća laž u Sarajevu je "joj moramo pit kafu" "može haj' čujemo se".

To me nervira.
Nije to tek tako 14 dana. Neko ko je danas zaražen, njemu je 14 dana minimum a ja sa porodicom sjedim kući bez mrdanja već 10 dana jer se pridržavam uputa. To je na mojih 10 dana još 14 dana i tako unedogled dok epidemija traje.
vjeshalica

#4633 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjeshalica »

mistek wrote: 20/03/2020 22:07 Osnovno pitanje je je li direktor Centrotransa Čengić zaražen obzirom da je čovjek bio u Konjicu na ovoj proslavi, a 14. marta mu se udavala kćerka na svadbi sa par stotina zvanica. Pretpostavljam da je tu bilo ljubljenja ko u priči.
Hahha ma ta me krema umisljenika ne zanima nek krepaju treba ib deportovat iz drzave nek crknu u pustinji jer misle da su nedodirljivi i da je njihov uobicajni zivot najvrijedniji i najbitniji
Magarece_godine

#4634 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Magarece_godine »

Zena i djeca nisu izasla iz kuce sedam dana, sutra ih moram negdje izvesti. Ne bih na Igman, Bjelasnicu, Trebevic..jer pretpostavljam da ce biti guzve...Ima li neki kutak prirode dje se moze peosetati bez socijalnog kontakta?
dječak sa šibicama

#4635 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Znaci, zlatna mladez, djeca direktora Centre, EPBiH, GRASa, Telekoma u panici.

Ako, ako... napravite jos jedan dernek na Bjelasnici.
high_volume

#4636 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

mistek wrote: 20/03/2020 22:07 Osnovno pitanje je je li direktor Centrotransa Čengić zaražen obzirom da je čovjek bio u Konjicu na ovoj proslavi, a 14. marta mu se udavala kćerka na svadbi sa par stotina zvanica. Pretpostavljam da je tu bilo ljubljenja ko u priči.
A što je direktor jednog preduzeća za prevoz putnika ikako i pozvan na ovaj vojno-stručni skup ljudi?
dječak sa šibicama

#4637 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Magarece_godine wrote: 20/03/2020 22:13 Zena i djeca nisu izasla iz kuce sedam dana, sutra ih moram negdje izvesti. Ne bih na Igman, Bjelasnicu, Trebevic..jer pretpostavljam da ce biti guzve...Ima li neki kutak prirode dje se moze peosetati bez socijalnog kontakta?
Ne mozes ih nigdje izvesti, djeca ne smiju iz kuce izaci, prati vijesti.
dječak sa šibicama

#4638 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

high_volume wrote: 20/03/2020 22:13
A što je direktor jednog preduzeća za prevoz putnika ikako i pozvan na ovaj vojno-stručni skup ljudi?
Reklo mu bice janjetine od Gojka a i glavuse su u rerni.
mistek

#4639 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mistek »

vjeshalica wrote: 20/03/2020 22:11
Hahha ma ta me krema umisljenika ne zanima nek krepaju treba ib deportovat iz drzave nek crknu u pustinji jer misle da su nedodirljivi i da je njihov uobicajni zivot najvrijedniji i najbitniji
Ma ja sam već našao dvije konekcije s ljudima koji su bili na svadbi :D S jedne strane sam treća ruka od čovjeka koji je bio u Konjicu, a s druge strane član porodice druga :D Valjda je dovoljno daleko i previše konekcija da nas se zarazi :-)
NediM17

#4640 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

Magarece_godine wrote: 20/03/2020 22:13 Zena i djeca nisu izasla iz kuce sedam dana, sutra ih moram negdje izvesti. Ne bih na Igman, Bjelasnicu, Trebevic..jer pretpostavljam da ce biti guzve...Ima li neki kutak prirode dje se moze peosetati bez socijalnog kontakta?
Maloljetna djeca ne mogu nikud. :izet:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4641 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

ne moze cak i u kolima ih ne smijes voziti imas na federalnoj civilna zastita... daj im igracke otvori prozor neg gledaju crtane igraju igrice, itd, zao mi je al je tako.... platices kaznu i zaraditi krivicnu prijavu bez veze.
made_in_sarajevo

#4642 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by made_in_sarajevo »

Dakle uvedu zabrane javnih okupljanja, a onda debili popisaju sami svoje odluke kao primjer kako treba i guzonje prave vjencanja uredno. Zato moj stari nek sutra izadje da ode do firme proglasit ce ga drzavim neprijateljem.
O'zone
Globalni moderator

#4643 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Organizovan prevoz sutra za uposlenike u zdravstvu i sigurnosti

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-k ... /200320227
Guadalajara

#4644 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Guadalajara »

O'zone wrote: 20/03/2020 22:19 Organizovan prevoz sutra za uposlenike u zdravstvu i sigurnosti

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-k ... /200320227
Haha...
mistek

#4645 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mistek »

I druga dosta jaka linija od koje treba strahovati jeste masa novinara koji su bili na ovom skupu. Gotovo sve televizije (BHRT, Hayat, OTV, AlJazeera), novine, portali imali reportera ili ekipu tamo. Svi ovi ljudi uredno do prekjučer dolazili na posao. Mislim da nikog nisu testirali, nego samo izolovali.
TheRealist

#4646 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

malakh wrote: 20/03/2020 18:35
ali prvo moraju spriječiti širenje virusa. ne možeš nešto spriječiti bez radikalnih mjera i bolnih odluka. nažalost, svima nam je teško, ali samo ovakve mjere mogu pomoći svima nama, a poslije ovoga život će nastaviti teći svojim tokom.

mnogi su se stavili na raspolaganje da pomognu starijima i iznemoglima. vidio sam da su se i navijači angažirali, mladi političkih partija i mislim da neće biti sve tako crno.
Slažem se, ali se neke stvari odmah trebaju pokretni. Evo, za prevoz su nešto uradili, ali nedovoljno. Da bi sve uspjelo, KLJUČNO je da vitalne djelatnosti nastave sa radom, a to može samo ako ljudi dođu na posao. Ako im to onemogućiš, kako ćeš uspjeti u namjerama?

Ne treba zaboraviti, ovdje se lakše izvući, nego u ratu i radna obaveza ne znači da će uspjeti. Dovoljno je reći da si bio s nekim u kontaktu i ideš u samoizolaciju, nema te na poslu. Ako ljudi budu očajni oko prevoza i troška, počet će to koristiti.

Ja jesam za mjere i mjere su uglavnom dobre, osim ponekih pretjerivanja (recimo, mogli su dozvoliti da smiju oko zgrade ljudi izaći pojedinačno, osim onih u samoizoalciji), ali kao što rekoh, da bi one djelovale, moraju se neke druge stvari obaviti kako treba.
Last edited by TheRealist on 20/03/2020 22:23, edited 1 time in total.
photo&video

#4647 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by photo&video »

Kcerka mu se udala u februaru :mrgreen:
pinkman

#4648 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinkman »

Djeca ne smiju izlaziti.
animus

#4649 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by animus »

Dvoje zarazenih je izgleda bracni par sa Dolac Malte. Bez simptoma šetali se 9 dana. Sreca pa su se ljudi zadnje sedmice pridrzavali koliko toliko izolacije. Vidjet cemo uskoro koliko se prosirilo.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4650 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

Nema testiranja bez simptoma

Sto opet potvrđuje da je Sarajevo bilo cisto od Korone do "Eventa" u Konjicu
Jesu ga zasrali Tito dragi, jos sam premijer ode nakon zabrane okupljanja :shock:
Locked