Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Halcyon

#9776 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Halcyon »

dječak sa šibicama wrote: 20/03/2020 13:18 Ja zivim u Bosni, jesu li Nijemci ovakvi ili onakvi zivo me zaboli trenutno.

Nego, kad citas portale, koliko kontradiktornosti. Svi vriste "postujte karantin, postujte pravila, slusajte doktore, opasno je, umire se, nosite maske napolju" a onda sljedeca vijest "pomazu li maske zaista?". Ili "panika je nepotrebna" a onda sljedeca vijest "pogledajte guzve u prodavnicama"

Ako to nije zajebavanje zdravog mozga, ne znam sta je. Kao ne panicite a onda ti pujsti snimku otimanja po prodavnicama koja ti govori samo jedno, spremaj se i idi kupuj dok ima jer nece biti kad svi razgrabe. Nosite maske, ja nosim masku, a onda "pomaze li maska zaista?". Mars u pm vise.
:thumbup:

Bukvalno ne znaš više ni kako se ponašat - jedni kažu nosi maske, drugi džaba nosiš, jedni govore peri ruke, drugi kažu džaba pereš jer ga ima na odjeći, obući ,asfaltu, pički materini... WTO kaže da ogromna većina prođe bez nekih značajnijih problema, ovamo smrt, teški slučajevi, apokalipsa.

Jebo te led ovdje ko ostane pametan na konju je.
oldtajmer

#9777 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

DRUGI čovjek kineskog Crvenog križa stigao je u Lombardiju kako bi pomogao tamošnjim vlastima i liječnicima u borbi protiv koronavirusa.

Sun Shuopeng održao je konferenciju za medije na kojoj je žestoko kritizirao ponašanje Talijana.

"Ne znam što vi mislite, kako se to ponašate?" kazao je na presici.

"Situacija u Lombardiji sada je ista kao što je bila u Wuhanu prije dva mjeseca", kazao je. "Mjesec dana nakon uvođenja karantene, u Wuhanu vidimo trend smanjivanja broja zaraženih", dodao je.

"Ovdje u Milanu, mjestu koje je najteže pogođeno epidemijom, ne postoji stroga karantena - javni prijevoz funkcionira, ljudi hodaju okolo, zabavljaju se na večerama i zabavama i u hotelima, ne nose maske...", kazao je.

"Svi moramo biti odgovorniji", upozorio je.

jbg treba li se onda uopste cuditi sto je ovakvo stanje u italiji
seoBIH

#9778 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

@Better Man
Od +70k samo dvije osobe OPET zarazene? Hhehe
ćiribiribela

#9779 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

Holandija 2400 zarazenih i 76 mrtvih, Svicarska 4800 zarazenih i 43 mrtvih,Njemacka 18250 zarazenih i 48 mrtvih. Meni samo ovo nije jasno, kako?!
Halcyon

#9780 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Halcyon »

ćiribiribela wrote: 20/03/2020 13:28 Holandija 2400 zarazenih i 76 mrtvih, Svicarska 4800 zarazenih i 43 mrtvih,Njemacka 18250 zarazenih i 48 mrtvih. Meni samo ovo nije jasno, kako?!
Vjerovatno nije svima primaran uzrok smrti SARS-CoV-2 ali se vode kao žrtve tog virusa (nešto slično u Italiji, jučer je neko objavio neku studiju).
dječak sa šibicama

#9781 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Pa da jbt, na kraju kad sve saberes, ni izolacija nije spas. Jedino da u balonu zivis.

U kupovinu moras, od zraka se ne zivi, sve sto kupis moze na sebi imati virus, dohvatis rukohvat ili korpu u granapu tamo moze biti virus. Uneses u kucu, moras prati sve sto si kupio, ali hljeb ne mozes. Ako je vise ljudi u kuci, onaj sto ide vani, unijece virus ovako ili onako. Ne mozes po kuci hodati sa maskom i rukavicama, ukratko mozes se zaraziti kiflom koju si kupio negdje vani.

Ljudi u izolaciji, obilazi ih policija, nose maske, ali "pomazu li maske zaista?" :roll:

Ne znas vise kako se ponasati, jedan kaze jedno drugi drugo, svi nekakvi strucnjaci, imunolozi, svaki svoju pricu vrti. Ovo je definitivno opasnije po mozak.
Azamo

#9782 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Azamo »

Halcyon wrote: 20/03/2020 13:25
dječak sa šibicama wrote: 20/03/2020 13:18 Ja zivim u Bosni, jesu li Nijemci ovakvi ili onakvi zivo me zaboli trenutno.

Nego, kad citas portale, koliko kontradiktornosti. Svi vriste "postujte karantin, postujte pravila, slusajte doktore, opasno je, umire se, nosite maske napolju" a onda sljedeca vijest "pomazu li maske zaista?". Ili "panika je nepotrebna" a onda sljedeca vijest "pogledajte guzve u prodavnicama"

Ako to nije zajebavanje zdravog mozga, ne znam sta je. Kao ne panicite a onda ti pujsti snimku otimanja po prodavnicama koja ti govori samo jedno, spremaj se i idi kupuj dok ima jer nece biti kad svi razgrabe. Nosite maske, ja nosim masku, a onda "pomaze li maska zaista?". Mars u pm vise.

Bukvalno ne znaš više ni kako se ponašat - jedni kažu nosi maske, drugi džaba nosiš, jedni govore peri ruke, drugi kažu džaba pereš jer ga ima na odjeći, obući ,asfaltu, pički materini... WTO kaže da ogromna većina prođe bez nekih značajnijih problema, ovamo smrt, teški slučajevi, apokalipsa.

Treba ugasiti internet bit ćemo rahatniji...Ovako grebo lud zbunjenog... :run:
Riddle

#9783 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Riddle »

oldtajmer wrote: 20/03/2020 13:25
DRUGI čovjek kineskog Crvenog križa stigao je u Lombardiju kako bi pomogao tamošnjim vlastima i liječnicima u borbi protiv koronavirusa.

Sun Shuopeng održao je konferenciju za medije na kojoj je žestoko kritizirao ponašanje Talijana.

"Ne znam što vi mislite, kako se to ponašate?" kazao je na presici.

"Situacija u Lombardiji sada je ista kao što je bila u Wuhanu prije dva mjeseca", kazao je. "Mjesec dana nakon uvođenja karantene, u Wuhanu vidimo trend smanjivanja broja zaraženih", dodao je.

"Ovdje u Milanu, mjestu koje je najteže pogođeno epidemijom, ne postoji stroga karantena - javni prijevoz funkcionira, ljudi hodaju okolo, zabavljaju se na večerama i zabavama i u hotelima, ne nose maske...", kazao je.

"Svi moramo biti odgovorniji", upozorio je.

jbg treba li se onda uopste cuditi sto je ovakvo stanje u italiji
To je skroz drugi mentalni sklop i kultura. Jednostavno ljudi ne zele da se odreknu nekih stvari. A i vlasti se nisu pretrgnule da uvedu striktne mjere, vise se ovo posmatra sa socijalnog i ekonomskog aspekta, nego da se zastite ljudski zivoti.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9784 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

JOVANA BRAKOČEVIĆ, najpoznatija srpska odbojkašica i članica talijanskog kluba AGIL Volley iz Novare, oglasila se na Twitteru. Zabrinuta je zbog stanja u Italiji, zemlji s najviše smrtnih slučajeva od koronavirusa.

U Italiji su život izgubile skoro tri i pol tisuće ljudi pa je Italija jučer po broju mrtvih prestigla Kinu, zemlju iz koje je krenula epidemija smrtonosnog virusa.

"Ne pišem često, skoro nikad, ali evo sad imam potrebu. Covid-19 je virus koji nas je zatvorio po kućama. Ali je li samo to? Od koronavirusa se umire. To je činjenica. I ne samo da se umire. Umirete sami. Nigdje nikog osim medicinskog osoblja koje je opremljeno da im se jedva vide oči. Nikog da uhvati za ruku umirućeg i oboljelog. Nikog. Danas se u talijanskog gradu Bergamu dogodilo nešto još gore. Vojska je došla po lijesove preminulih i direktno ih odvezla u krematorij. To je to. Nitko nije mogao da ih vidi. Nitko da se oprosti od tih ljudi. Ušli su u bolnicu zaraženi, borili se sami, bez svojih bližnjih. I izgubili…sami… bez svojih bližnjih. Neće biti sprovoda. Kremirani i to je to", napisala je 32-godišnja Brakočević o snimci koja je potresla mnoge.

Pozvala je sve da se pridržavaju uputa koje daju liječnici.

"Dragi moji, vi nastavite izlaziti po kafićima. Šetati se parkovima i centrima. Posjećivati tržnice ili dućane ili što god bilo što još uvijek nije zatvoreno. Izlažete riziku sebe i svoje bližnje, ne samo od zaraze nego i od umiranja u samoći. Budimo pametniji. Volimo ne samo svoj život, nego živote naših bližnjih i svih drugih ljudi koje možemo potencijalno dovesti u opasnost. Poštujmo zakon što je strože moguće, da bi ovo crno vrijeme prošlo što prije. Nadam se da će ovaj post bar nekom promijeniti način razmišljanja i da će pokušati uvjeriti bližnje, prijatelje ili bilo koga da za kafiće ima vremena. Bitno da smo svi zdravi!"

"Izgubili smo cijelu generaciju u dva tjedna"

Zbog opće karantene Italije sprovodi se održavaju bez ceremonije, a najteže je u Lombardiji. Cijelu situaciju je objasnio i CFB, najveća kompanija za organizaciju sprovoda u regiji.
"U normalnom mjesecu imali bismo 120 pokopa. Sada nam je cijela generacija umrla u dva tjedna. Nikada nismo vidjeli ovako nešto i plače ti se od toga"
, rekao je Antonio Ricciardi, predsjednik CFB-ja.

to je kad se zajebajes... sto ih kinez naruzi i neka
emirolini

#9785 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emirolini »

Sta vam nije jasno oko maske????

Pa nosi je brate mili, svi je trebaju nositi. I ako imas i nemas ili ne znas da imas sprijecit ces dalje sirenje kada pricas s nekim, kada prodjes pored nekoga ako nosis masku. Nije 10 000 KM pa da je ne mozes sebi kupiti, mozes je i napraviti.

Takodjer, kada je nosis sprecavas virus da ti udje u usta i u nos. Oci ostaju izlozene ali stavi i naocale, suncanice... i to je to.
Last edited by emirolini on 20/03/2020 13:38, edited 1 time in total.
Diwan

#9786 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Azamo wrote: 20/03/2020 13:30

Treba ugasiti internet bit ćemo rahatniji...Ovako grebo lud zbunjenog... :run:
Ko želi da gasi internet neka ga gasi slobodno, sam za sebe. U tome ga niko ne sprečava. Ako Bog da da ga ne ugase - tek bi onda vidio šta je panika i histerija.
Bosanski_kralj

#9787 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bosanski_kralj »

ćiribiribela wrote: 20/03/2020 13:28 Holandija 2400 zarazenih i 76 mrtvih, Svicarska 4800 zarazenih i 43 mrtvih,Njemacka 18250 zarazenih i 48 mrtvih. Meni samo ovo nije jasno, kako?!
Nijemci su jednostavno superirorna rasa.
dječak sa šibicama

#9788 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Citam jutros da se po procjenama da li talijanske policije ili koje vec sluzbe, od 40 do 60% talijana ni sada ne pridrzavaju preporucenih mjera. One osnovne, da ne lumpuju po slavljima, da nose maske, da drze odstojanje i slicno.

Drugo su Kinezi, taoisticka kultura, jaka disciplina, suzivot sa prirodom, drugacije dozivljavanje okoline.

Mozda su zato i Nijemci na jako niskom % mrtvih. Disciplina, mozda.
512MB

#9789 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by 512MB »

Tako što su Nijemci bog i batina, u svemu, pa tako i u zdravstvu.

Nije sve u raspiratorima, jako je važna stručnost osoblja, disciplina, opremljenost ustanove.
Last edited by 512MB on 20/03/2020 13:40, edited 1 time in total.
Diwan

#9790 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Čovjek se mora više oslanjati na svoj vlastiti razum. Prodali smo razum vjerskim liderima, naučnicima, medijima itd, i od njih očekujemo spas i gledamo ih kao u božanstva. Uzmi razum u svoje ruke.
Euphoria

#9791 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Euphoria »

Evo kažu na Igmanu kao za 1.maj.....masa roštilja. Mogu misliti tek za vikend. :roll:
Neka je samo jedno nosioc, zamislite posljedice.... :-)
Majkemi ne znam kako neki ljudi mogu biti tako neodgovorni prema sebi i drugima. I šta ova naša vlast radi....Treba gore sad šator podići i tako ih potrpati 3 sedmice, pameti da se nauče....
Ako ovako nastave imat ćemo haos naredne sedmice i umjesto mjesec, 4 mjeseca ćemo , a možda i duže vući virus i nositi se sa posljedicama.
Nadzorna_ploca

#9792 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Bitno da su granice zatvorene i da dijaspora ne prilazi.. :izet:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#9793 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

512MB wrote: 20/03/2020 13:38
Tako što su Nijemci bog i batina, u svemu, pa tako i u zdravstvu.

Nije sve u raspiratorima, jako je važna stručnost osoblja, disciplina, opremljenost ustanove.
Eno su svicarcima zabranili da uvezu iz DE medicinski materijal
klixoris

#9794 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by klixoris »

Better Man wrote: 20/03/2020 13:24
klixoris wrote: 20/03/2020 12:58
ćiribiribela wrote: 20/03/2020 12:53 vjerovatno cemo za par sedmica svakako biti svi zarazeni, tako da... :sax:
To je to ! Na kraju ce biti kolektivni imunitet, htjeli mi to ili ne...
A mislim da ce i lideri zemalja uskoro morati donositi teške odluke gdje će birati između određenog procenta ljudi koji će umrijeti od ovog virusa ili totalnog ekonomskog kolapsa koji će stvoriti puno veći procenat gladnih ljudi sa druge strane...
O kakvom kolektivnom imunitetu pričaš? Kamo Ti bilo kakav naučni dokaz za to? Eno u Japanu dvije osobe se ponovo zarazile virusom nakon što su se oporavile od prve zaraze.
Na desetine hiljada trenutno samo 2 ponovo zaražena, a sigurno će tu drugu zarazu prebolovati kao običnu prehladu. Živi bili pa vidjeli. Kolektivni imunitet, ili bolovanjem ili vakcinom (ako je na vrijeme naprave). Samo tako će se ovaj virus zaustaviti :thumbup:
Last edited by klixoris on 20/03/2020 13:52, edited 2 times in total.
zipoo

#9795 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zipoo »

ljudi su bezobrazni i nekad mi dodje da ih ubijem maljom od najstarijeg clana porodice do unuceta, da izumre loza

ljudi ostaju bez posla, doveli su svoju egzistenciju u pitanje, gladovat ce, ma ekonomija u BiH je bukvalno stala samo da ovo sto prije stane i prodje. I onda se nadju neki pametni ko u Mostaru i Konjicu. Koji kurac smo onda sve blokirali?

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... rus/370811

Odgovorio je da firma radi, a da je i on trenutno u preduzeću, što nas je iznenadilo s obzirom da je pozitivan na koronavirus, pa smo ga pitali zašto.

"Ja sam u nekoj izolaciji od 16. marta. Izolaciji u uredu. Ne kontaktiram ni sa kim. Doći će doktorica danas da dogovorimo šta dalje. Vjerovatno će biti izolacija kući ili u bolnici", kazao je Muratbegović.

Pa ovakve treba oguliti i objesiti u centar grada da budu primjer drugima.
freelancerBIH

#9796 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

ćiribiribela wrote: 20/03/2020 12:53 I hvala na podrsci, ali stvarno mi nije nista, zdrava sam 100% zasad, vjerovatno cemo za par sedmica svakako biti svi zarazeni, tako da... :sax:
Jesi sigurna u ovo ? :roll: Na osnovu cega to smatras? Pogotovo ako uzmes u obzir da ce peak infekcija u Njemackoj, Spaniji i Italiji biti za 5-10 dana...
geralt

#9797 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

Pogledaj brojeve oporavljenih. Holandija 2, Svicarska 15, Njemacka 115. Sve evropske zemlje osim Italije i donekle Francuske i Spanije se jos uvijek nalaze u prvom talasu zaraze.
itekako

#9798 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by itekako »

Cortado wrote: 20/03/2020 12:41
pinkman wrote: 20/03/2020 12:27
Cortado wrote: 20/03/2020 11:52

Izvini, a kakva je uloga vitamina C u ovome ili generalno u prehladama i gripama?
Vec je krenula studija pod nazivom "Vitamin C Infusion for the Treatment of Severe 2019-nCoV Infected Pneumonia"
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04264533
Da, studija (hipoteza). Za sada nema niti jedan naucni dokument da vitamin C ima ikakav ucinak na COVID-19 i/ili prehladu/gripu. Uz to, ako obratis paznju, u clanku pise:

Vitamin C, also known as ascorbic acid, has antioxidant properties. When sepsis happens, the cytokine surge caused by sepsis is activated, and neutrophils in the lungs accumulate in the lungs, destroying alveolar capillaries. Early clinical studies have shown that vitamin C can effectively prevent this process. In addition, vitamin C can help to eliminate alveolar fluid by preventing the activation and accumulation of neutrophils, and reducing alveolar epithelial water channel damage. At the same time, vitamin C can prevent the formation of neutrophil extracellular traps, which is a biological event of vascular injury caused by neutrophil activation.

Sepsa je prilicno ozbiljno stanje iz kojeg se manjina izvuce. Ako se spesa dovodi u vezu s upalom pluca, onda se tu radi o pacijentima koji vec, kako rekose za pokojnog Papu, dodiruju Boga.
doktore odmori malo. puno pametujes
The effect of daily administration of placebo or 200 or 500 mg. tablets of vitamin C on symptom association and on the incidence, duration, severity, and total intensity of the symptoms in the common cold has been studied. The metabolism of ascorbic acid during the common cold, and after disappearance of all the symptoms, has been investigated by examining the plasma and leucocyte ascorbic-acid concentrations after a loading dose of 500 mg. vitamin C. Cold symptoms tend to dissociate into toxic and catarrhal complexes, the complexity and frequency of which differ between boys and klix. Vitamin C reduces symptom association and alters the frequency of toxic and catarrhal complexes. It significantly reduces the severity and total intensity of colds in klix, but does not benefit cold symptoms in boys at a daily dose of 500 mg. During colds, especially of the catarrhal variety, ascorbic acid is transferred out of the leucocytes into the plasma, where it is rapidly metabolised in both sexes, but this effect is more pronounced in females. There is a significant positive correlation between metabolic utilisation of ascorbic acid during colds and intensity of cold symptoms.
https://www.thelancet.com/journals/lanc ... 2/fulltext
Background: An ever increasing demand to evaluate the effect of dietary supplements on specific health conditions by use of a “significant scientific” standard has prompted the publication of this study. Objective: To study the effect of megadose Vitamin C in preventing and relieving cold and flu symptoms in a test group compared with a control group. Design: Prospective, controlled study of students in a technical training facility. Subjects: A total of 463 students ranging in age from 18 to 32 years made up the control group. A total of 252 students ranging in age from 18 to 30 years made up the experimental or test group. Method: Investigators tracked the number of reports of cold and flu symptoms among the 1991 test population of the facility compared with the reports of like symptoms among the 1990 control population. Those in the control population reporting symptoms were treated with pain relievers and decongestants, whereas those in the test population reporting symptoms were treated with hourly doses of 1000 mg of Vitamin C for the first 6 hours and then 3 times daily thereafter. Those not reporting symptoms in the test group were also administered 1000-mg doses 3 times daily. Results: Overall, reported flu and cold symptoms in the test group decreased 85% compared with the control group after the administration of megadose Vitamin C. Conclusion: Vitamin C in megadoses administered before or after the appearance of cold and flu symptoms relieved and prevented the symptoms in the test population compared with the control group. (J Manipulative Physiol Ther 1999;22:530–3)
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 5499700059
All of this evidence confirms the effectiveness of ascorbic acid against viral infections. Based on the positive outcome in this case, we propose that Intravenous Vitamin C should be studied as a vital component of the treatment protocol for acute viral infections.
https://isom.ca/article/high-dose-vitam ... se-report/
Overall, vitamin C appears to exert a multitude of beneficial effects on cellular functions of both the innate and adaptive immune system. Although vitamin C is a potent antioxidant protecting the body against endogenous and exogenous oxidative challenges, it is likely that its action as a cofactor for numerous biosynthetic and gene regulatory enzymes plays a key role in its immune-modulating effects. Vitamin C stimulates neutrophil migration to the site of infection, enhances phagocytosis and oxidant generation, and microbial killing. At the same time, it protects host tissue from excessive Nutrients 2017, 9, 1211 13 of 25 damage by enhancing neutrophil apoptosis and clearance by macrophages, and decreasing neutrophil necrosis and NETosis. Thus, it is apparent that vitamin C is necessary for the immune system to mount and sustain an adequate response against pathogens, whilst avoiding excessive damage to the host. Vitamin C appears to be able to both prevent and treat respiratory and systemic infections by enhancing various immune cell functions. Prophylactic prevention of infection requires dietary vitamin C intakes that provide at least adequate, if not saturating plasma levels (i.e., 100–200 mg/day), which optimize cell and tissue levels. In contrast, treatment of established infections requires significantly higher (gram) doses of the vitamin to compensate for the increased metabolic demand. Epidemiological studies indicate that hypovitaminosis C is still relatively common in Western populations, and vitamin C deficiency is the fourth leading nutrient deficiency in the United
States. Reasons include reduced intake combined with limited body stores. Increased needs occur due to pollution and smoking, fighting infections, and diseases with oxidative and inflammatory components, e.g., type 2 diabetes, etc. Ensuring adequate intake of vitamin C through the diet or via
supplementation, especially in groups such as the elderly or in individuals exposed to risk factors for vitamin C insufficiency, is required for proper immune function and resistance to infections.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl ... -01211.pdf
Ermin ZM

#9799 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ermin ZM »

geralt wrote: 20/03/2020 13:58
Pogledaj brojeve oporavljenih. Holandija 2, Svicarska 15, Njemacka 115. Sve evropske zemlje osim Italije i donekle Francuske i Spanije se jos uvijek nalaze u prvom talasu zaraze.
U Njemackoj trenutno 3 prijavljena kriticna slucaja, ostali su sa blazim ili umjerenim simptomima
oaza85

#9800 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oaza85 »

freelancerBIH wrote: 20/03/2020 13:53
ćiribiribela wrote: 20/03/2020 12:53 I hvala na podrsci, ali stvarno mi nije nista, zdrava sam 100% zasad, vjerovatno cemo za par sedmica svakako biti svi zarazeni, tako da... :sax:
Jesi sigurna u ovo ? :roll: Na osnovu cega to smatras? Pogotovo ako uzmes u obzir da ce peak infekcija u Njemackoj, Spaniji i Italiji biti za 5-10 dana...
Zato sto smo zakasnili, i zato sto je goFno svuda oko nas.
Sad karantinom samo kupujemo vrijeme, valjda naprave vakcinu, inace ce pobiti slabije.
Locked