Dakle, prije 2 dana smo imali...koliko ono...34 zarazena?
Danas imamo 68. Dakle, duplo za 2 dana.
Ako ovo bude islo ovako, a sto je jos i dobro jer ispada da je svaki zarazeni zarazio samo jednog novog (sto je ispod prosjeka, koji je oko 2 na 1), onda cemo u subotu imati 136, u ponedeljak 272, u srijedu 544, a za 8 dana, tj. sljedeci petak, bice ih 1.088.
Za to vrijeme cemo vjerovatno u karantinskim satorima na granicama imati jos 200-300 izolovanih, a koji ce se u tim satorima uredno inkubirati i siriti zarazu medjusobno. I onda ce biti pusteni svi koji ne budu imali simptome. Da ce svi biti testirani, to je iluzorno ocekivati.
Dake, za 15-ak dana mi cemo ovdje imati bar 5.000 zarazenih. I koliko god se ovi iz naseg ZS trenutno hvalili kako sve imaju pod kontrolom i kako su spremni - garantujem da nisu i da nemaju ni pola onoga o cemu pricaju. A pitanje je da li i to pola funkcionise.
Zivi bili, pa vidjeli.
Jedini moguci scenario u kojem bi se ovo moglo koliko-toliko usporiti, a onda i suzbiti, jeste - totalni karantin za sve na 15-20 dana. Zatvori sve osim pekara i prodavnica, regulisi ulaz u njih, i to je to. Sve mimo ovoga, a sto sam pisao i prije 15 dana, samo je batrganje koje nece imati nikakve rezultate. Drugim rijecima - gubljenje vremena.
Nego, jeste se namirili svim i svacim za bar 2 mjeseca teske bitke?
Jbt, ljudi u stanovima i kucama, pojedinacno, imaju zalihe koje nismo vidjeli i pojeli za 4 godine rata
@pici Loaded and ready, da se i mi namirimo kod ovih preppersa ako nam sta zafali?