Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Dozer

#9526 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Nego, evo malo moje licne prognoze, a vraticemo se na ovu stranicu za 10 dana da provjerimo jesam li bio u pravu.

Dakle, prije 2 dana smo imali...koliko ono...34 zarazena?
Danas imamo 68. Dakle, duplo za 2 dana.
Ako ovo bude islo ovako, a sto je jos i dobro jer ispada da je svaki zarazeni zarazio samo jednog novog (sto je ispod prosjeka, koji je oko 2 na 1), onda cemo u subotu imati 136, u ponedeljak 272, u srijedu 544, a za 8 dana, tj. sljedeci petak, bice ih 1.088.

Za to vrijeme cemo vjerovatno u karantinskim satorima na granicama imati jos 200-300 izolovanih, a koji ce se u tim satorima uredno inkubirati i siriti zarazu medjusobno. I onda ce biti pusteni svi koji ne budu imali simptome. Da ce svi biti testirani, to je iluzorno ocekivati.

Dake, za 15-ak dana mi cemo ovdje imati bar 5.000 zarazenih. I koliko god se ovi iz naseg ZS trenutno hvalili kako sve imaju pod kontrolom i kako su spremni - garantujem da nisu i da nemaju ni pola onoga o cemu pricaju. A pitanje je da li i to pola funkcionise.

Zivi bili, pa vidjeli.

Jedini moguci scenario u kojem bi se ovo moglo koliko-toliko usporiti, a onda i suzbiti, jeste - totalni karantin za sve na 15-20 dana. Zatvori sve osim pekara i prodavnica, regulisi ulaz u njih, i to je to. Sve mimo ovoga, a sto sam pisao i prije 15 dana, samo je batrganje koje nece imati nikakve rezultate. Drugim rijecima - gubljenje vremena.

Nego, jeste se namirili svim i svacim za bar 2 mjeseca teske bitke? :D
Jbt, ljudi u stanovima i kucama, pojedinacno, imaju zalihe koje nismo vidjeli i pojeli za 4 godine rata :lol:

@pici Loaded and ready, da se i mi namirimo kod ovih preppersa ako nam sta zafali? :D
Last edited by Dozer on 19/03/2020 23:54, edited 1 time in total.
perfect_guy

#9527 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by perfect_guy »

aerodinamika wrote: 19/03/2020 23:26
velika vecina ljudi koja radi danas ima vlastiti prevoz
ja prvi nemam (sreća pa sam manje od pola sata pješke do posla). Ali ih imam koji vozare preko sat, i takve niko ne pita kako će se snaći.
xoklix

#9528 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by xoklix »

pici wrote: 19/03/2020 23:10

:(
Bukvalno identičan kašalj je imala moja mama u Februaru.
Baš je bilo oborilo, najmanje heftu nije izlazila iz kuće.
Meni je sumnjivo ovo sve, da mi nismo koronu već imali ovdje uzimajući u obzir da smo popularni na kineskoj turističkoj mapi.
King Theoden

#9529 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by King Theoden »

Dozer wrote: 19/03/2020 23:51 Loaded and ready
Šta si to spremio? :mrgreen:
zrakomlat

#9530 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zrakomlat »

biglebovski wrote: 19/03/2020 22:28
mk ultra wrote: 19/03/2020 22:06 Oleee trampe spasio svijet sad moze da pobjedi na izborima

Image
Nisu više breaking news, sad je HUGE Breaking news, božemeoprosti....
Izvanredne vijesti, rekli bi susjedi.
Kamper

#9531 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Kamper »

Dozer wrote: 19/03/2020 23:51 Nego, evo malo moje licne prognoze, a vraticemo se na ovu stranicu za 10 dana da provjerimo jesam li bio u pravu.

Ako ovo bude islo ovako, a sto je jos i dobro jer ispada da je svaki zarazeni zarazio samo jednog novog (sto je ispod prosjeka, koji je oko 2 na 1), onda cemo u subotu imati 136, u ponedeljak 272, u srijedu 544, a za 8 dana, tj. sljedeci petak, bice ih 1.088.

Za to vrijeme cemo vjerovatno u karantinskim satorima na granicama imati jos 200-300 izolovanih, a koji ce se u tim satorima uredno inkubirati i siriti zarazu medjusobno. I onda ce biti pusteni svi koji ne budu imali simptome. Da ce svi biti testirani, to je iluzorno ocekivati.

Dake, za 15-ak dana mi cemo ovdje imati bar 5.000 zarazenih. I koliko god se ovi iz naseg ZS trenutno hvalili kako sve imaju pod kontrolom i kako su spremni - garantujem da nisu i da nemaju ni pola onoga o cemu pricaju. A pitanje je da li i to pola funkcionise.

Zivi bili, pa vidjeli.

Jedini moguci scenario u kojem bi se ovo moglo koliko-toliko usporiti, a onda i suzbiti, jeste - totalni karantin za sve na 15-20 dana. Zatvori sve osim pekara i prodavnica, regulisi ulaz u njih, i to je to. Sve mimo ovoga, a sto sam pisao i prije 15 dana, samo je batrganje koje nece imati nikakve rezultate. Drugim rijecima - gubljenje vremena.

Jbt, ljudi u stanovima i kucama, pojedinacno, imaju zalihe koje nismo vidjeli i pojeli za 4 godine rata :lol:

@pici Loaded and ready, da se i mi namirimo kod ovih preppersa ako nam sta zafali? :D
Coronavirus je R - 2.2
Gripa je R - 1.3
Last edited by Kamper on 20/03/2020 00:02, edited 1 time in total.
Dozer

#9532 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

King Theoden wrote: 19/03/2020 23:56
Dozer wrote: 19/03/2020 23:51 Loaded and ready
Šta si to spremio? :mrgreen:
Saso mange :D
MUNAFIK

#9533 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Dozer wrote: 19/03/2020 23:51 Nego, evo malo moje licne prognoze, a vraticemo se na ovu stranicu za 10 dana da provjerimo jesam li bio u pravu.

Zivi bili, pa vidjeli.

I kolko ce od tih 5000 morati u bolnicu da bi preživjelo???
Dozer

#9534 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Kamper wrote: 20/03/2020 00:00 Coronavirus je R - 2.2
Gripa je R - 1.3
Znam. Zato i kazem da je ovo kod nas trenutno jos i dobro ako je 1:1 :D
Ako predjemo na 1:2, a kod nas je moguce da to ode i na vise, onda cemo za 15 dana imati...Count sami :D

Trenutno imamo sigurno puno vise onih koji se ne pridrzavaju rjesenja o samoizolaciji od onoga sto vlasti kazu da jeste, vjerovatno bar 30%, a ima ih i dosta koji su dosli dan-dva prije pocetka izdavanja rjesenja i koji uopste nisu u izolaciji ni bili, niti su sada. Svi su oni potencijalni prenosnici, a mozda jos uvijek nemaju nikakvih simptoma.

Samim tim, sasvim je logicno ocekivati bum (ali ne baby) u narednih 5-6 dana.
Last edited by Dozer on 20/03/2020 00:09, edited 2 times in total.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#9535 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by arman1 »

Za to vrijeme cemo vjerovatn ou karantinskim satorima na granicama imati jos 200-300 izolovanih, a koji ce se u tim satorima uredno inkubirti i siriti zarazu medjusobno. I onda ce biti pusteni svi koji ne budu imali simptome. Da ce svi biti testirani, to je iluzorno ocekivati.

Zivi bili, pa vidjeli.

Jedini moguci scenario u kojem bi se ovo moglo koliko-toliko usporiti, a onda i suzbiti, jeste - totalni karantin za sve na 15-20 dana. Zatovri sve osim pekara i prodavnica, regulisi ulaz u njih, i to je to. Sve mimo ovoga, a sto sam pisao i prije 15 dana, samo je batrganje koje nece imati nikakve rezultate. Drugim rijecima - gubljenje vremena.

Moje prognoze su da ako se vlasti i građani ne uozbilje morat će mo pokrenuti hebeni krematorij. Nije do vlasti koliko je do običnih ljudi. Italija je primjer kako stvari eskaliraju, a Kina kako se upravlja krizom.

- Virus nam je totalno nepoznat,
- Ljudi koji se se 1972. nosili sa Variola Verom su odavno pomrli,
- Nemamo dovoljno stručnog kadra(ljekari opšte prakse i specijalisti),
- Nemamo dovoljno sestara i tehničara,
- Nemamo plan aktivnosti za ovakva sranja,
- Fali nam koordinacije,
- Nemamo pripremljene objekte i opremu za ovakve situacije,
- Nemamo građanske svijesti, savjesti i discipline,
- Nemamo nikog kome je dovoljno stalo i ko je u stanju da nam pomogne.

Ako ništa drugo sad je idealna prilika da se počnemo molit Bogu,a kakvi smo i on će zapušiti uši.
dječak sa šibicama

#9536 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

U Bratislavi i Pragu su uradili pametnije, i dalje radi gradski javni saobracaj samo ne mozes uci u tramvaj ili bus bez maske na licu.

Posto se virus prenosi kapljicama pljuvacke, sa maskom si siguran koliko toliko. Nije aerosolan, ako opet ne smisle sutra da jeste. Danas kazu da nije. Prenosi se kapljicama ili preko dodira odnosno dosta je izdrzljiv pa opstaje na povrsinama koje pipas rukama, i kad rukama dirnes lice, dovoljno je.

Zato peremo ruke i ne diramo lice, kao.
Kamper

#9537 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Kamper »

Dozer wrote: 20/03/2020 00:03
Kamper wrote: 20/03/2020 00:00 Coronavirus je R - 2.2
Gripa je R - 1.3
Znam. Zato i kazem da je ovo kod nas trenutno jos i dobro ako je 1:1 :D
Ako predjemo na 1:2, a kod nas je moguce da to ode i na vise, onda cemo za 15 dana imati...Count sami :D
Ma kakvi 1:1, bruka raje nije testirana niti ce biti. Ako je r - 2.2 ne moze negdje biti toliko a negdje manje ili vise samo je pitanje koliko je slucajeva potvrdjeno. Stvarno mislis da je u Sarajevu 0?
Dozer

#9538 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Naravno da ne mislim. I davno sam rekao da se ne rade testiranja. Samo se vodim zvanicnim podacima, ono 34, pa sad 68. To izgleda kao 1:1 na 48h.

A ja na mogu da ne kopam nos, to mi je hobi. Jesam li gotov? :lol:
Last edited by Dozer on 20/03/2020 00:13, edited 1 time in total.
Diwan

#9539 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Prije je u svim kriznim situacijama i sistemima širenje panike i straha bilo pokuđeno. Sad jok. Sami mediji, koji su instrumenti vlasti šire i stvaraju paniku. Kao klix neovisan ili bilo koji portal ili medijska kuća. Čak i da to jeste i 'miru', u ovakvim situacijama sigurno nije. Kao da bi svatko mogao pisati po forumu i drugdje šta mu se ćefne, da postoji uređen sistem za ovo?

Sistem je namanji problem uspostaviti, ali se ne želi. Zašto je sada drugačije nego prije, kada su vlasti radile na sprečavanju i širenju panike?
Tako da kad se pogleda, ta sve prisutna globalna panika je svjesno proizvedena, kao i virus koji je doveo do nje.

Znači, ni vlade ni mediji na rade za ljude i korist ljudi. Da se je htjelo, mogle su se izbječi ove potrošačke ludosti u smislu da se to stavi pod kontrolu pa da se ne dolazi u situaciju da netko uzme 10 vreća brašna a netko 0.

Vidimo kod nas, a i u svijetu da se nitko ne suprostavlja tome, već se pušta psihoza kupovine potpomognuta vijestima sa bojišnice.

Sada ono glavno i osnovno.

Vidimo da se u mnogim zemljama uspostavlja policijsko-vojna kontrola i da se ljudi stavljaju u izolaciju i da im se ograničava sloboda kretanja.
'Pa znaš , to je zbog virusa da se ne širi i slično'.

Virus je povod za ovakvu uspostavu. Na koji bi se to način moglo uspostaviti ako ne postoji povod?

Stvorićemo povod, kao što se stvorio povod za napad na Irak , sa 9/11. Vjerovatno ima još tupsona koji vjeruju da je par bradatih arapa sve to izvelo.

Dakle, stvara se povod.

Još osnovnije.

Možete li zamisliti situaciju u kojoj u večini svijeta vlada policijski sat, apsolutna zabrana kretanja i bilo kakva sloboda, gdje će se bukvalno veći dio čovjećanstva staviti u kućni pritvor, ne na silu, nego STRAHOM I MANIPULACIJOM. Znači, ljudi će dobrovoljno pristati na kućni pritvor.

Šta se hoće onda s tim kada večina ljudi bude u kućnom pritvoru? Koja se to igra igra i šta se kuha?

Laku noć.
biglebovski

#9540 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

arman1 wrote: 20/03/2020 00:03

Za to vrijeme cemo vjerovatn ou karantinskim satorima na granicama imati jos 200-300 izolovanih, a koji ce se u tim satorima uredno inkubirti i siriti zarazu medjusobno. I onda ce biti pusteni svi koji ne budu imali simptome. Da ce svi biti testirani, to je iluzorno ocekivati.

Zivi bili, pa vidjeli.

Jedini moguci scenario u kojem bi se ovo moglo koliko-toliko usporiti, a onda i suzbiti, jeste - totalni karantin za sve na 15-20 dana. Zatovri sve osim pekara i prodavnica, regulisi ulaz u njih, i to je to. Sve mimo ovoga, a sto sam pisao i prije 15 dana, samo je batrganje koje nece imati nikakve rezultate. Drugim rijecima - gubljenje vremena.

Moje prognoze su da ako se vlasti i građani ne uozbilje morat će mo pokrenuti hebeni krematorij. Nije do vlasti koliko je do običnih ljudi. Italija je primjer kako stvari eskaliraju, a Kina kako se upravlja krizom.

- Virus nam je totalno nepoznat,
- Ljudi koji se se 1972. nosili sa Variola Verom su odavno pomrli,
- Nemamo dovoljno stručnog kadra(ljekari opšte prakse i specijalisti),
- Nemamo dovoljno sestara i tehničara,
- Nemamo plan aktivnosti za ovakva sranja,
- Fali nam koordinacije,
- Nemamo pripremljene objekte i opremu za ovakve situacije,
- Nemamo građanske svijesti, savjesti i discipline,
- Nemamo nikog kome je dovoljno stalo i ko je u stanju da nam pomogne.

Ako ništa drugo sad je idealna prilika da se počnemo molit Bogu,a kakvi smo i on će zapušiti uši.
Nećemo trebati praviti krematorijum, imaju u Iranu ogromne grobnice koje se vide sa zvjezde sjevernjaće kolke su a kamoli iz svemira. Tamo su izgleda i Kinezi sahranjivali svoje, 4 milijarde ih pomrlo u eksplozivnoj erupciji smrti koja će se desiti za deset petnest dana. Tako da nam neće trebati krematorijum.
Kamper

#9541 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Kamper »

Dozer wrote: 20/03/2020 00:10 Naravno da ne mislim. I davno sam rekao da se ne rade testiranja. Samo se vodim zvanicnim podacima, ono 34, pa sad 68. To izgleda kao 1:1.
Da od testiranih. Zvanicna oznaka je r - 2.2. Nebitno, uglavnom slazem se sa tobom. Za 5 do 10 dana ce nastati haos, daj boze da bolnica ne padne na koljena.
invincible1921

#9542 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

Kako ide ljudine,,,morel se panicarit
kamberovica polje

#9543 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kamberovica polje »

U ovakvim situacijama, između priglupe samouvjerene bahatosti i paničarenja biram ovo drugo.
Dozer

#9544 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Diwan wrote: 20/03/2020 00:13 Prije je u svim kriznim situacijama i sistemima širenje panike i straha bilo pokuđeno. Sad jok. Sami mediji, koji su instrumenti vlasti šire i stvaraju paniku. Kao klix neovisan ili bilo koji portal ili medijska kuća. Čak i da to jeste i 'miru', u ovakvim situacijama sigurno nije. Kao da bi svatko mogao pisati po forumu i drugdje šta mu se ćefne, da postoji uređen sistem za ovo?

Sistem je namanji problem uspostaviti, ali se ne želi. Zašto je sada drugačije nego prije, kada su vlasti radile na sprečavanju i širenju panike?
Tako da kad se pogleda, ta sve prisutna globalna panika je svjesno proizvedena, kao i virus koji je doveo do nje.

Znači, ni vlade ni mediji na rade za ljude i korist ljudi. Da se je htjelo, mogle su se izbječi ove potrošačke ludosti u smislu da se to stavi pod kontrolu pa da se ne dolazi u situaciju da netko uzme 10 vreća brašna a netko 0.

Vidimo kod nas, a i u svijetu da se nitko ne suprostavlja tome, već se pušta psihoza kupovine potpomognuta vijestima sa bojišnice.

Sada ono glavno i osnovno.

Vidimo da se u mnogim zemljama uspostavlja policijsko-vojna kontrola i da se ljudi stavljaju u izolaciju i da im se ograničava sloboda kretanja.
'Pa znaš , to je zbog virusa da se ne širi i slično'.

Virus je povod za ovakvu uspostavu. Na koji bi se to način moglo uspostaviti ako ne postoji povod?

Stvorićemo povod, kao što se stvorio povod za napad na Irak , sa 9/11. Vjerovatno ima još tupsona koji vjeruju da je par bradatih arapa sve to izvelo.

Dakle, stvara se povod.

Još osnovnije.

Možete li zamisliti situaciju u kojoj u večini svijeta vlada policijski sat, apsolutna zabrana kretanja i bilo kakva sloboda, gdje će se bukvalno veći dio čovjećanstva staviti u kućni pritvor, ne na silu, nego STRAHOM I MANIPULACIJOM. Znači, ljudi će dobrovoljno pristati na kućni pritvor.

Šta se hoće onda s tim kada večina ljudi bude u kućnom pritvoru? Koja se to igra igra i šta se kuha?

Laku noć.
I ovo govorim od starta, ali slabo ko slusa i konta.

U pozadini se nesto valja. Da li je ovo neka vrsta globalnog drustvenog testa, da se vidi koliko se brzo moze manipulisati ljudima na globalnom nivou i na bazi straha...? Moguce.
Da li je mozda cilj pokrenuti kapital, natjerati ljude na drasticnu potrosnju, a kako bi se onda uslo u nova zaduzenja kasnije? Mozda je i ovo.
Da li je neka treca vaijanta, o kojoj mozda niko ni ne sanja da je uopste moguca? Mozda je i to.

Kako god, i sto takodjer vec rekoh par puta - nesto ovdje debelo smrdi.
biglebovski

#9545 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

invincible1921 wrote: 20/03/2020 00:18 Kako ide ljudine,,,morel se panicarit
More, povazdan.
dječak sa šibicama

#9546 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

xoklix wrote: 19/03/2020 23:55
pici wrote: 19/03/2020 23:10

:(
Bukvalno identičan kašalj je imala moja mama u Februaru.
Baš je bilo oborilo, najmanje heftu nije izlazila iz kuće.
Meni je sumnjivo ovo sve, da mi nismo koronu već imali ovdje uzimajući u obzir da smo popularni na kineskoj turističkoj mapi.
I moja rodica, takodje negdje u februaru, jako dugo je trajalo i nije joj jasno odakle toliko dug kasalj. Teorija je bila da se nagutala prasine jer je jesenas imala radove oko kuce, majstore koji su dva mjeseca strugali, zidali.

Ja sam krajem novembra imao slicnu prehladu, jake bolove u grlu, bolila su me pluca da sam danima morao mazati svinjsku mast da mi izvlaci nekakvu vrucinu, najgore je bilo skupljanje slajma u bronhijama, do sredine januara sam borbu vodio sa tom nekom vodom u plucima koje se nisam mogao rijesiti. Bas sam se zabrinuo, evo i sada imam pomalo tog slajma uglavnom ujutro ali nista to nije u poredjenju sa decembrom i januarom. Bukvalno tjera na kasalj, non stop kasljes u odredcjenim pozama, jedino sam imao srecu da se smiri navece kad legnem spavati pa sam mogao spavati. Ali samo na strani, kad legnem na ledja, pune se pluca.

Sta je to bilo ja pojma nemam, ali znam da u zivotu nisam imao tako duge simptome, obicno prodje za desetak dana, gripa najdalje za 2 sedmice. Ali dva mjeseca...

Rodica oko mjesec dana teskog kaslja i bolova u prsima.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9547 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Dozer wrote: 19/03/2020 23:51

sir ready sir yes sir

Image
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#9548 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by arman1 »

biglebovski wrote: 20/03/2020 00:14
Nećemo trebati praviti krematorijum, imaju u Iranu ogromne grobnice koje se vide sa zvjezde sjevernjaće kolke su a kamoli iz svemira. Tamo su izgleda i Kinezi sahranjivali svoje, 4 milijarde ih pomrlo u eksplozivnoj erupciji smrti koja će se desiti za deset petnest dana. Tako da nam neće trebati krematorijum.
Pa jučer i danas je par ljudi koje znam završilo u samoizolaciji. Evo i sad prebirem po glavi da li postoji teoretska šansa da bih i ja trebao, ne zbog sebe nego zbog čitave gomile đuturuma, hasti i male djece oko mene.
Ne želim da slutim.Neki od pomenutih su prije samoizolacije bili na izrazito prometnim mjestima i imali bruku socijalnih kontakta što slučajnih što planskih. Daj Bože najbolje, a pripremit se i za gore.
MUNAFIK

#9549 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Posto ovdje neki predvidjaju katastrofu i 5000 i vise zarazenih za 10 do 15 dana hajde nek odgovore kolko ce ih morati u BOLNICU?

Jel moraju svi u bolnicu na ljevenje da bi prezivjeli ili u takvo stanje pada samo na jedan postotak zarazenih...

Sta kazu još od tih 5000 zarazenih koje predvidjaju kolko ce umrjeti??? Onako predpostavka sa obzirom da imamo 60 respiratora!!!
Dozer

#9550 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Sta imas ti protiv dobre, kvalitetne panike s tendencijom prerastanja u histeriju? :D
Locked