Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mosa rajvosa
#102401 Re: Premijer liga BiH
Traze pare od drzave kojoj su duzni jedno 5 miliona i od koje su u zadnje 2 godine dobili barem milion, ma hajte molim Vas.
-
LSD
#102402 Re: Premijer liga BiH
Kakve je to provincijsko sramotno razmišljanjeperscitus wrote: ↑18/03/2020 20:22Vela havle, vela kuvvete. Bezobrazno, jadno i bijedno. Bez ikakve etike i kulture. U ovakvim vremenima traziti podrsku za svoj dugogodisnji nerad, bahatost, lijenost i nesposobnost da budes samoodrziv klub je sramotno. Ne samo da im treba dati titulu iz '46 vec ih treba i poslati tamo. Nije ovo svijet za njih. Zeljo je velik kao magla i hladan kao led.emigrazione wrote: ↑18/03/2020 20:07 Evo željezničari javno traže lovu od države, kažu dobro je što gurate za stadion, ali nije to dovoljno treba još love egzistencija je ugrozena
- emigrazione
#102403 Re: Premijer liga BiH
Kako ću imati komplex od nečega što se zove željezničar, pa ja dok sam živ nikada to neću naučiti izgovoriti kako treba...uz kruscic niz kruscic na vrh kruscica je pičkin dim za željezničarkakotakonikako wrote: ↑18/03/2020 21:06Ti stvarno imas kompleks od FK Zeljeznicar.emigrazione wrote: ↑18/03/2020 20:07 Evo željezničari javno traže lovu od države, kažu dobro je što gurate za stadion, ali nije to dovoljno treba još love egzistencija je ugrozena
Jos nekoliko puta procitaj clanak, pa mozda shvatis sta je gosp. Dzubur rekao. Pomoc svim klubovima.
- Maharadza
#102404 Re: Premijer liga BiH
Šta kaže "radnički" klub a svako normalan vidi da im nije državnih injekcija i sergija davno bi se ugasili, ili u najboljem slučaju imali bi još uvijek "stadion" sa 4 različite "tribine"... 

Gledaj ovog idola, njemu isto budžetski novac tj. NAŠ NOVAC i novac privatnika koji je isti i sam zaradio. A da ne pričamo o tome da žele budžetski novac kao privatno lice, pa wtf...pa imate li imalo razuma...pošto obraza već nemate...dr_arsla wrote: ↑18/03/2020 22:35Tražite i vi od SR Vijetnam. Neka svako od svojih tražimosa rajvosa wrote: ↑18/03/2020 21:48 Traze pare od drzave kojoj su duzni jedno 5 miliona i od koje su u zadnje 2 godine dobili barem milion, ma hajte molim Vas.![]()
- budzetlija
#102405 Re: Premijer liga BiH
Prosla izolacija
Kakav se ovo jad i cemer izbacuje
pa nije valjda toliko tesko gledati FKS na prvom mjestu i biti u neizvjesnosti sta ce biti i kako ce biti
jebena situacija kako god okrenes, ali do kraja juna mora biti zavrseno 
Sta ako poniste sezonu, znaci u Evropu bi se islo po rezultatima iz prosle, pa i tu bi kone ispusile foru, opet bi bili kratkih rukava j
jebeno kako god okrenes.
Kakav se ovo jad i cemer izbacuje
Sta ako poniste sezonu, znaci u Evropu bi se islo po rezultatima iz prosle, pa i tu bi kone ispusile foru, opet bi bili kratkih rukava j
-
mosa rajvosa
#102406 Re: Premijer liga BiH
Razmislanje prosjecnog navijaca zeljeznicara.dr_arsla wrote: ↑18/03/2020 22:35Tražite i vi od SR Vijetnam. Neka svako od svojih tražimosa rajvosa wrote: ↑18/03/2020 21:48 Traze pare od drzave kojoj su duzni jedno 5 miliona i od koje su u zadnje 2 godine dobili barem milion, ma hajte molim Vas.![]()
- Didier
#102407 Re: Premijer liga BiH
Ili Boksitu iz Milića...Ricken wrote: ↑18/03/2020 16:42Tomahawk11 wrote: ↑18/03/2020 16:13 I vi nama osporavate onu 98/99....sad bih i ja trebao potegnuti pitanje suveriniteta BiH![]()
Ne osporavamo mi vama titulu, samo ne znamo kome ona pripada, vama ili Posušju? To su te situacije kad se ne ispoštuju propozicije.![]()
- emigrazione
#102408 Re: Premijer liga BiH
Sadaka Ogata...
dajte ziro racun da vam se uplati egzistencija, ipak ste vi radnicka klasa fukaraština je vaše drugo ime, sve mi razumijemo...
ka'e imaš kompleks od željezničara, od prosjaka....
dajte ziro racun da vam se uplati egzistencija, ipak ste vi radnicka klasa fukaraština je vaše drugo ime, sve mi razumijemo...
ka'e imaš kompleks od željezničara, od prosjaka....
- perscitus
#102409 Re: Premijer liga BiH
Kod mene djevojčica, maksum, osnovna škola, vuče me za rukav i pita tata zašto onaj čiko traži pare za sport a cijela nam država u ekonomskom kolapsu? Tata, jesu li oni paraziti društva? Jesu sine. A kakvi su paraziti, jesu li monokseni paraziti? Sine, i monokseni i autoheterokseni, trihinela našega doba. I dok mi upumpavamo strani kapital u ovo bezvlađe, bezakonje, rasulo, mrtvilo, jednoumlje, oni traže novac za svoj nerad iz džepova ovih napaćenih građana umjesto da kažu prije svakog obroka Name naš, hljeb naš nasušni daj nam danas, oni opleli ko zadnje hulje prema ruci koja ih hrani. Barabe (ne govorim za forumski puk)!
I pazi, molim te, onaj ne govori u svoje ime, već u ime svih klubova!? Kao da mi nemamo usta da pričamo, kao da Velež i Sloboda ne znaju tražiti za sebe pa ovaj mora govoriti u ime svih nas. Bezobrazluk.
I pazi, molim te, onaj ne govori u svoje ime, već u ime svih klubova!? Kao da mi nemamo usta da pričamo, kao da Velež i Sloboda ne znaju tražiti za sebe pa ovaj mora govoriti u ime svih nas. Bezobrazluk.
- emigrazione
#102410 Re: Premijer liga BiH
Šaljite uplate, pomozimo anti-Tito radničkoj klasi da preboluje korona virus 
- budzetlija
#102411 Re: Premijer liga BiH
UDBI su odoljeli, ugasice ih Corona 
- Ricken
#102412 Re: Premijer liga BiH
Ne kaže to UEFA, jer da kaže ne bi te godine suspendovala NSBiH.mosa rajvosa wrote: ↑18/03/2020 17:37
A bitni ste ko lanjski snijeg, UEFA kaze da je titula nasa, bice i ove godine, j.edite daMu al je tako.Ricken wrote: ↑18/03/2020 16:42Tomahawk11 wrote: ↑18/03/2020 16:13 I vi nama osporavate onu 98/99....sad bih i ja trebao potegnuti pitanje suveriniteta BiH![]()
Ne osporavamo mi vama titulu, samo ne znamo kome ona pripada, vama ili Posušju? To su te situacije kad se ne ispoštuju propozicije.![]()
Ja ovdje jedino vidim navijače Sarajeva koji se upiru dokazati da su osvojili titulu, što fino pokazuje ko jede damu i ko maltretira forum, isto kao da se na ovom forumu o tome odlučuje.
Ako ti kažeš da ste osvojili, onda mora da je tako, čestitam!
Last edited by Ricken on 19/03/2020 07:24, edited 1 time in total.
- strong69
#102413 Re: Premijer liga BiH
Poljoprivredni proizvodjaci u FBiH ne mogu aplicirati za subvencije iz budzeta ukoliko ne dostave potvrdu o izmirenim direktnim i indirektnim porezima.
Zbog onih koji drzavi duguju milione po tim osnovama uvedeno je u zakon da podsticajna sredstva, donacije i subvencije mogu dobiti oni koji su sklopili Sporazum sa poreskom upravom o izmirenju obaveza. Bez obzira na visinu duga i duzinu trajanja sporazuma njima je omoguceno da dobijaju takva sredstva.
Meni licno, kao gradjaninu, smeta bilo koji vid doniranja rada bilo kojih profesionalnih sportskih klubova. Osim skola za djecu i omladinu unutar tih klubova.
Zbog onih koji drzavi duguju milione po tim osnovama uvedeno je u zakon da podsticajna sredstva, donacije i subvencije mogu dobiti oni koji su sklopili Sporazum sa poreskom upravom o izmirenju obaveza. Bez obzira na visinu duga i duzinu trajanja sporazuma njima je omoguceno da dobijaju takva sredstva.
Meni licno, kao gradjaninu, smeta bilo koji vid doniranja rada bilo kojih profesionalnih sportskih klubova. Osim skola za djecu i omladinu unutar tih klubova.
- Ricken
#102414 Re: Premijer liga BiH
Ovo lagano prerasta u govor mržnje. Klinička slika zadnja dva tamburanja.perscitus wrote: ↑19/03/2020 00:59 Kod mene djevojčica, maksum, osnovna škola, vuče me za rukav i pita tata zašto onaj čiko traži pare za sport a cijela nam država u ekonomskom kolapsu? Tata, jesu li oni paraziti društva? Jesu sine. A kakvi su paraziti, jesu li monokseni paraziti? Sine, i monokseni i autoheterokseni, trihinela našega doba. I dok mi upumpavamo strani kapital u ovo bezvlađe, bezakonje, rasulo, mrtvilo, jednoumlje, oni traže novac za svoj nerad iz džepova ovih napaćenih građana umjesto da kažu prije svakog obroka Name naš, hljeb naš nasušni daj nam danas, oni opleli ko zadnje hulje prema ruci koja ih hrani. Barabe (ne govorim za forumski puk)!
- Ricken
#102415 Re: Premijer liga BiH
Pa ništa nek Sarajevo vrati sve što je dobilo zadnjih 5 godina od države, uključivo i razliku cijene za korištenje našeg gradskog stadiona.
- budzetlija
#102416 Re: Premijer liga BiH
Ne kaze Uefa jelde
bas zbog te titule klubovi nisu igrali Evropu, zanimljivo
ili je politika bila preca da se liga ne ujedini, a onda jos zanimljivije, zasto ne spomenes da je tad razlog bio povratak Veleza Pod Bijeli brijeg
the mitomans, sreca pa sve ostane zabilježeno.Jedini legitimni savez je priznaje, a to sto ste vi tad bili NK mozda i govori zasto naginjete Posusju i savezu Herceg Bosne. Ono ne priznaje nesto legitimno, a trazi nesto od nekoga ko tad nije postojao uopste, pa u pm kakvo je to razmisljanje
Sto me iz nervira bez veze jbt
Sto me iz nervira bez veze jbt
. FK Sarajevo u poslijeratnom periodu osvaja prvo mjesto u takmičenju pod organizacijom NS BiH u sezoni 1998./99. međutim zbog sukoba Zrinjskog i Veleža oko korištenja stadiona Bijeli Brijeg play off sa klubovima iz Herceg-Bosne nije odigran tako da je Sarajevo proglašeno prvakom od strane NS BiH.
- strong69
#102417 Re: Premijer liga BiH
- budzetlija
#102418 Re: Premijer liga BiH
Eeee, ali ne priznajes odluke onog koji je jedini bio legitiman u to vrijeme, a to jeste NS BiH a pozivas se na odluku saveza HB ili ti UZP saveza 

fuj
Ovaj Ricken mi je bio normala, haj da je ovo Melbourn ili Mensur napisao pa bi shvatio neznanje
Ovaj Ricken mi je bio normala, haj da je ovo Melbourn ili Mensur napisao pa bi shvatio neznanje
- Ricken
#102419 Re: Premijer liga BiH
I šta je poenta tvoje priče, osim što imaš potrebu da daješ kvalifikacije? Je li nas UEFA suspendovala? Jest, upravo iz razloga što takmičenje nije održano, što govori o odnosu krovne kuće nogometa o tome. Vidim Velež se od tada baš naigrao pod Bijelim brijegom.budzetlija wrote: ↑19/03/2020 07:48 Ne kaze Uefa jeldebas zbog te titule klubovi nisu igrali Evropu, zanimljivo
ili je politika bila preca da se liga ne ujedini, a onda jos zanimljivije, zasto ne spomenes da je tad razlog bio povratak Veleza Pod Bijeli brijeg
the mitomans, sreca pa sve ostane zabilježeno.Jedini legitimni savez je priznaje, a to sto ste vi tad bili NK mozda i govori zasto naginjete Posusju i savezu Herceg Bosne. Ono ne priznaje nesto legitimno, a trazi nesto od nekoga ko tad nije postojao uopste, pa u pm kakvo je to razmisljanje
![]()
Sto me iz nervira bez veze jbt![]()
. FK Sarajevo u poslijeratnom periodu osvaja prvo mjesto u takmičenju pod organizacijom NS BiH u sezoni 1998./99. međutim zbog sukoba Zrinjskog i Veleža oko korištenja stadiona Bijeli Brijeg play off sa klubovima iz Herceg-Bosne nije odigran tako da je Sarajevo proglašeno prvakom od strane NS BiH.
- Ricken
#102420 Re: Premijer liga BiH
Nemam ja šta priznavati ili ne priznavati, to je odnos UEFE, na koju se pozvao tvoj kolega. Činjenica je da su naši klubovi nakon toga bili suspendovani.budzetlija wrote: ↑19/03/2020 08:02 Eeee, ali ne priznajes odluke onog koji je jedini bio legitiman u to vrijeme, a to jeste NS BiH a pozivas se na odluku saveza HB ili ti UZP savezafuj
Ovaj Ricken mi je bio normala, haj da je ovo Melbourn ili Mensur napisao pa bi shvatio neznanje![]()
Ili ćemo se pravit ludi, šta to znači.
- Ricken
#102421 Re: Premijer liga BiH
Meni kao građaninu opštine N. Sarajevo ne smeta, dapače podržavam, pa samim tim ne vidim razlog da Željezničar bilo šta vraća.
Pošto vama smeta, i protestujete, kao navijači, privatnog kluba, onda nema druge nego da prvo krenete od sebe.
- budzetlija
#102422 Re: Premijer liga BiH
Radi sta hoces, a sto se mene tice ne moras sve mi je jasnoRicken wrote: ↑19/03/2020 08:07Nemam ja šta priznavati ili ne priznavati, to je odnos UEFE, na koju se pozvao tvoj kolega. Činjenica je da su naši klubovi nakon toga bili suspendovani.budzetlija wrote: ↑19/03/2020 08:02 Eeee, ali ne priznajes odluke onog koji je jedini bio legitiman u to vrijeme, a to jeste NS BiH a pozivas se na odluku saveza HB ili ti UZP savezafuj
Ovaj Ricken mi je bio normala, haj da je ovo Melbourn ili Mensur napisao pa bi shvatio neznanje![]()
Ili ćemo se pravit ludi, šta to znači.
- strong69
#102423 Re: Premijer liga BiH
To je novac poreskih obveznika. Nisi samo ti porezni obveznik. Profesionalni fudbal je komercijalna aktivnost a fudbal je grana privrede. Klubovi ostvaruju prihode kroz prodaju igraca, sponzorske ugovore, medijska prava, od prodaje ulaznica. Zbog cega bi se javna sredstva koristila za izgradnju i rekonstrukciju stadiona ili za sufinansiranje koristenja stadiona? Koristenje novca poreskih obveznika i u jednom i u drugom slucaju je neosnovano.
- Ricken
#102424 Re: Premijer liga BiH
Ne znam buraz, pitaj grad Zagreb, grad Beograd i slične koji na isti način alociraju sredstva svojim klubovima, a od svega pobrojanog imaju puno više.strong69 wrote: ↑19/03/2020 08:20To je novac poreskih obveznika. Nisi samo ti porezni obveznik. Profesionalni fudbal je komercijalna aktivnost a fudbal je grana privrede. Klubovi ostvaruju prihode kroz prodaju igraca, sponzorske ugovore, medijska prava, od prodaje ulaznica. Zbog cega bi se javna sredstva koristila za izgradnju i rekonstrukciju stadiona ili za sufinansiranje koristenja stadiona? Koristenje novca poreskih obveznika i u jednom i u drugom slucaju je neosnovano.
Ako misliš da u tome ima nešto nelegalno, bujrum podnesi krivične prijave. Ako je priča u domenu kafansko- mahalske mudrolije, onda prvo krenite od sebe.
Vrlo jednostavno.
Mene puno više čudi zašto se novcem građana finansiraju privatni pravni subjekti. Ko ima pravo odlučiti da se privatnom pravnom subjektu omoguće povoljniji uslovi korištenja društvene imovine?
Prvo da riješimo to pitanje, pa ćemo rješavati pitanje alokacije društvenih sredstava, na društevene subjekte u od javnog značaja.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#102425 Re: Premijer liga BiH
Pa i vi se busate da je stadion Grbavica vaš, ali kad šta treba raditi onda je malo i državni jel
Da hoće ovo stati da se krene sa utakmicama
Da hoće ovo stati da se krene sa utakmicama