Ne ocekujem ja nista prijatelju, niti mi pada na pamet da ikoga osudjujem, niti realno mogu. Da ti odgovorim na pitanje, mislim da bih isto uradio, nije svakome isto. Neko ima prodavnicu i mozda ce cak i profitirati dodatno, a neko ima objekat koji je zatvoren zbog naredbe vlasti. Koliko sam shvatio imas neki kafic?coco1 wrote: ↑18/03/2020 22:10ovaj mjesec sam vec donji cca 4.000 KM. spreman sam istrpiti do kraja mjeseca, sto ce me izaci jos preko milje.
a, hajd posteno, sta bi ti uradio na mom mjestu? jeste li svjesni da objekat ne radi, ne smije raditi trenutno, a i sto je radio ovaj mjesec, truba bila. sto zbog loseg vremena, sto zbog ovog sa koronom. to ocekujete da idem do krajnosti i ostanem kokuz, pa da i meni jedina opcija bude biro i ta naknada sa njega.
izvinite, ja nisam spreman sam sebi nesto takvo uraditi. ako ima neko spreman, stoji mu ponuda kao i ovom sibicaru.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- drag_gost
#8676 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- shbc
#8677 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Malo je to, bar 5 milijardiastala_vistala wrote: ↑18/03/2020 22:20Jel ti i slicni tebi ne shvataju da ova gripa nije ni zalet uzela ? dakle sada da pustimo da prodje kao obicna gripa saldo je bar 50 miliona mrtvih za godinu sad to usporedi sad obicnom gripom od 500 hiljada.MUNAFIK wrote: ↑18/03/2020 22:16 Zasto tako lahko se godinama prihvata po 500 000 i vise mrtvih od obicne gripe, a sad svaku zrvu brijimo pod strepnjom???
Pa tih 500 000 umire dakle u svim ovim drzavama mora se negdje nabrat pola miliona mrtvih, ali zasto ne pravimo karantene i ne ogranicavamo kretanje??? Zar nam nije zao ljudi???
Zar nam nije zao starih koji umiru od obicne gripe...
Kakva je ovo diskriminacija... Vise pazimo i zalimo one zarazene ili umrle od corone...
Puno se prica i o ekonomiji recesiji i slicno,licno smatram da je ljudski zivot nesto sto nema cijenu i ne moze se kupiti,ako pobjedimo ovaj virus bar cemo dobiti sansu da se oporavljamo.
-
breba
#8678 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Bilo bi super imati uporedo podatke o zarazi i smrtnosti obicne gripe i korone svakog dana. Mislim da bi razbilo mnige mitove, ne znam na koju stranu. Znam da je nemoguce, ali kazem sbbkbb.
- mO k3
#8679 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Bilo bi dobro znati od pojedinih zemalja koliko je od oboljelih poslato na kućno liječenje ....
- armin071
#8680 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa vi kažete da ovo nije kao gripa ja sam se samo ironično nadovezao na to. Ovo je samo jedan od serije tih virusa koji oni svake godine puštaju u “upotrebu”. Ali jok ba ti si najpametniji jer ti je žena studirala medicinu.... Mi ostali smo svi glupi kao i hiljade virologa i doktora nauka koji se slomiše objašnjavajući da će ova panika uništiti svijet i bez korone...
- mO k3
#8681 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Idi bježi tamo i ne provaljuj se , Niko nije rekao da au ostali glupi Niko nije napisao da au ostali glupi ...armin071 wrote: ↑18/03/2020 22:33Pa vi kažete da ovo nije kao gripa ja sam se samo ironično nadovezao na to. Ovo je samo jedan od serije tih virusa koji oni svake godine puštaju u “upotrebu”. Ali jok ba ti si najpametniji jer ti je žena studirala medicinu.... Mi ostali smo svi glupi kao i hiljade virologa i doktora nauka koji se slomiše objašnjavajući da će ova panika uništiti svijet i bez korone...
Ah da uradio sam screenshot tvoje provale
- astala_vistala
#8682 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Covjece najvece sile danasnjice su na koljenima,najveci lideri danasnjice su se usrali doslovno iako imaju najbolje strucnjake i savjetnike.shbc wrote: ↑18/03/2020 22:30Malo je to, bar 5 milijardiastala_vistala wrote: ↑18/03/2020 22:20Jel ti i slicni tebi ne shvataju da ova gripa nije ni zalet uzela ? dakle sada da pustimo da prodje kao obicna gripa saldo je bar 50 miliona mrtvih za godinu sad to usporedi sad obicnom gripom od 500 hiljada.MUNAFIK wrote: ↑18/03/2020 22:16 Zasto tako lahko se godinama prihvata po 500 000 i vise mrtvih od obicne gripe, a sad svaku zrvu brijimo pod strepnjom???
Pa tih 500 000 umire dakle u svim ovim drzavama mora se negdje nabrat pola miliona mrtvih, ali zasto ne pravimo karantene i ne ogranicavamo kretanje??? Zar nam nije zao ljudi???
Kakva je ovo diskriminacija... Vise pazimo i zalimo one zarazene ili umrle od corone...
Puno se prica i o ekonomiji recesiji i slicno,licno smatram da je ljudski zivot nesto sto nema cijenu i ne moze se kupiti,ako pobjedimo ovaj virus bar cemo dobiti sansu da se oporavljamo.
Zasto jednostavno samo ne iskoristimo srecu da smo mali i nebitni i zastitimo nase drustvo a iskreno prvi put od rata konacno vidim pravo jedinstvo i konacno neke bepostrebne drzavene agencije rade nesto.
Nije ovo apokalipsa nisi smak svijeta ali da nas dobro moze desetkovati moze.
- armin071
#8683 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo ja neću komentarisati dalje pa ćemo se čuti kad ovo sve prodje da vidimo ko je bio u pravu. Samo što će tada više naroda umirati od gladi jer ovo će da pomete ove manje zemlje. Uzdravlje i nemoj da se ko uvrijedi jer meni je samo žao što sjebaše malog čovjeka. Veliki će iz ovog izači samo još puno bogatiji i moćniji. Da ne pričamo o zakonima obavezne vakcine i sl. Plus smanjivanje stanovništva i čišćenje ugroženih kategorija kao penzioneri i sl..... To je fakat samo treba dva broja sabrati.
- shbc
#8684 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Upravu si. 5,5 milijardi mrtvih bi bio saldoastala_vistala wrote: ↑18/03/2020 22:38Covjece najvece sile danasnjice su na koljenima,najveci lideri danasnjice su se usrali doslovno iako imaju najbolje strucnjake i savjetnike.shbc wrote: ↑18/03/2020 22:30Malo je to, bar 5 milijardiastala_vistala wrote: ↑18/03/2020 22:20
Jel ti i slicni tebi ne shvataju da ova gripa nije ni zalet uzela ? dakle sada da pustimo da prodje kao obicna gripa saldo je bar 50 miliona mrtvih za godinu sad to usporedi sad obicnom gripom od 500 hiljada.
Zasto jednostavno samo ne iskoristimo srecu da smo mali i nebitni i zastitimo nase drustvo a iskreno prvi put od rata konacno vidim pravo jedinstvo i konacno neke bepostrebne drzavene agencije rade nesto.
Nije ovo apokalipsa nisi smak svijeta ali da nas dobro moze desetkovati moze.
- mO k3
#8685 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I ti vjeruješ i teorije zavjere ?? Islamizacija evrope ?armin071 wrote: ↑18/03/2020 22:40 Evo ja neću komentarisati dalje pa ćemo se čuti kad ovo sve prodje da vidimo ko je bio u pravu. Samo što će tada više naroda umirati od gladi jer ovo će da pomete ove manje zemlje. Uzdravlje i nemoj da se ko uvrijedi jer meni je samo žao što sjebaše malog čovjeka. Veliki će iz ovog izači samo još puno bogatiji i moćniji. Da ne pričamo o zakonima obavezne vakcine i sl. Plus smanjivanje stanovništva i čišćenje ugroženih kategorija kao penzioneri i sl..... To je fakat samo treba dva broja sabrati.
Kontradiktoran si ...
- GAU8
#8686 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo sam pitao gdje, u smislu ukupno cijeli svijet, ili neka regija/zemlja.MUNAFIK wrote: ↑18/03/2020 22:27Svake godine od OBICNE GRIPE u svijetu umre od 300 000 do 600 000 ljudi!!!GAU8 wrote: ↑18/03/2020 22:19500000 gdje?MUNAFIK wrote: ↑18/03/2020 22:16 Zasto tako lahko se godinama prihvata po 500 000 i vise mrtvih od obicne gripe, a sad svaku zrvu brijimo pod strepnjom???
To su podatci WHO...
A evo u americi sezona kako je prosla... Haman 80 000 mrtvih iako ima VAKCINA...
https://images.app.goo.gl/KAfhgvGrsCu9Z5UW7
![]()
1) Sacekajmo da Korona "zavrsi svoje"
2) Uzmimo u obzir, da se od gripe niko ne cuva, vec se siri sasvim slobodno, dok je citava planeta stala radi hebene korone.
Pa cemo onda porediti brojke.
I ja mislim da svako normalan navija da ovo ludilo prestane... volio bih da je sve zapravo kolektivna blokada u ljudskim glavama, znas kad kazu: "od silnih stabala ne vidis sumu".
- Rockefeller
#8687 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja samo znam da smo mi zatvorili odjeljenje i da idemo trenutli na intenzivnu i hitnu k‘o ispomoc. Jebeno je ovo. Javni prevoz nije redovan, nema vise posjeta u bolnici. Rece kolega sa RKI iz Berlina da se postaje imun na virus nakon sto ga covjek preboli. Ima podcast pa cu postavit gdje glavni virolog sa RKI postavlja najnovije info.
- armin071
#8688 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
[quote="mO k3] Idi bježi tamo i ne provaljuj se , Niko nije rekao da au ostali glupi Niko nije napisao da au ostali glupi ...
[/quote]
Malo vratiš unazad pa vidiš kako mene tvoja raja doktori ubjeđuju da ovo nije kao gripa to je samo bilo ironično nadovezivanje na njihove gluposti mislim daj je bio ovaj gau8 ili kako se već zove ali eto ti prati screenshot i igraj se armagedona po forumu. I ako može sa se ja i ti zaobiđemo u budućnosti na ovom forumu jer tvoj intelekt nadilazi ovozemaljska poimanja. Ne samo na ovom podforumu nego inače. Ništa lično čisto da se i ja i ti ne živciramo. Ja tebe neću sigurno više spomenuti...
[/quote]
Malo vratiš unazad pa vidiš kako mene tvoja raja doktori ubjeđuju da ovo nije kao gripa to je samo bilo ironično nadovezivanje na njihove gluposti mislim daj je bio ovaj gau8 ili kako se već zove ali eto ti prati screenshot i igraj se armagedona po forumu. I ako može sa se ja i ti zaobiđemo u budućnosti na ovom forumu jer tvoj intelekt nadilazi ovozemaljska poimanja. Ne samo na ovom podforumu nego inače. Ništa lično čisto da se i ja i ti ne živciramo. Ja tebe neću sigurno više spomenuti...
- L3D3NA
#8689 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
diskriminacija, titami...MUNAFIK wrote: ↑18/03/2020 22:16 Zasto tako lahko se godinama prihvata po 500 000 i vise mrtvih od obicne gripe, a sad svaku zrvu brijimo pod strepnjom???
nepoznat virus,
nema cjepiva,
dug period inkubacije,
brzo se širi, pa dovodi zdravstvo pred kolaps,
može mutirati...
- mO k3
#8690 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Gdje si ti ?Rockefeller wrote: ↑18/03/2020 22:44 Ja samo znam da smo mi zatvorili odjeljenje i da idemo trenutli na intenzivnu i hitnu k‘o ispomoc. Jebeno je ovo. Javni prevoz nije redovan, nema vise posjeta u bolnici. Rece kolega sa RKI iz Berlina da se postaje imun na virus nakon sto ga covjek preboli. Ima podcast pa cu postavit gdje glavni virolog sa RKI postavlja najnovije info.
-
laik1981
#8691 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo u dvije zime kada se provodila studija u Italiji je od gripe umrlo 68k ljudi..MUNAFIK wrote: ↑18/03/2020 22:16 Zasto tako lahko se godinama prihvata po 500 000 i vise mrtvih od obicne gripe, a sad svaku zrvu brijimo pod strepnjom???
https://www.2oceansvibe.com/2020/03/11/ ... -in-italy/
Last edited by laik1981 on 18/03/2020 22:49, edited 1 time in total.
-
breba
#8692 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Rockefeller wrote: ↑18/03/2020 22:44 Ja samo znam da smo mi zatvorili odjeljenje i da idemo trenutli na intenzivnu i hitnu k‘o ispomoc. Jebeno je ovo. Javni prevoz nije redovan, nema vise posjeta u bolnici. Rece kolega sa RKI iz Berlina da se postaje imun na virus nakon sto ga covjek preboli. Ima podcast pa cu postavit gdje glavni virolog sa RKI postavlja najnovije info.
Gdje si ti pa treba ispomoc, ako nije problem sto pitam?
- ćiribiribela
#8693 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U Berlinu je on.
I kod nas je danas zvanicno potvrdjen prvi slucaj, tj u nasoj bolnici. Odmah zatvoren odjel, i bit ce sad koristen za potencijalne nove slucajeve. Isprqznili bolnicu koliko je bilo moguce, posjete isto skroz zabranjene i sad se ceka.
I kod nas je danas zvanicno potvrdjen prvi slucaj, tj u nasoj bolnici. Odmah zatvoren odjel, i bit ce sad koristen za potencijalne nove slucajeve. Isprqznili bolnicu koliko je bilo moguce, posjete isto skroz zabranjene i sad se ceka.
- GAU8
#8694 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ima li kakva filozofska diskusija na temu Korona-virusa na forumu?
Ali da nema previse teorija zavjere...
Ali da nema previse teorija zavjere...
- armin071
#8695 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo još siGAU8 wrote: ↑18/03/2020 08:07Zato sto ovo nije hebena gripa.armin071 wrote: ↑18/03/2020 08:05 onako pitam sam sebe ako svake godine umre od gripe oko 650000 ljudi i oko 500 miliona bude zaraženo zašto se tek ove godine gripi daje posebno ime, poseban kanal, zašto se cijeli život na planeti stavio u karantenu?? šta ako od ove gripe umre lupam “samo” 300000 ljudi?? hoćemo li priznati da smo ispali ovce zbog raznih farmaceutskih lobija?? koliko nas leti u bolnicu kad kašljemo i imamo “temperaturu” 38 a da nam nisu prethodno rekli na tv da je “smrtonosna”? nije nikakva teorija zavjere samo realno razmišljanje... kao i od hiljada i hiljada infektologa, doktora i drugih koji naravno nemaju ni promil šanse da dodju na tv i objasne ljudima da ima i drugi pogled na sve ovo a rado bi. ti ljudi nemaju nikakvog interesa da govore nešto što bi naštetilo ljudima u cjelini dok ovi virolozi kao i ovi što prave ina cjepiva gdje se svake godine obrću milijarde itekako imaju...
Upalis li nekad TV i vidis slike trenutno u Italijanskim klinikama.
To se nikad nije desavalo u vrijeme Gripe
ETO ZATO SVE OVO
mu se i zahvalio na postu a glumiš ovde doktora e moja prevaro forumska....
- GAU8
#8696 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sve reakcije nadleznih tijela i ustanova nam se cine pretjerane i ishitrene, ali to je normalno kod epidemija.ćiribiribela wrote: ↑18/03/2020 22:54 U Berlinu je on.
Jer mjere koje danas radimo su ustvari namijenjene situaciiji koja ce tek da se ocekuje za otprilike 7 do 10 dana.
Zato se prvo ibretimo: "vidi budala sta sad zatvaraju, kad nema toliko zarazenih", da bi se nakon 10 dana plakalo sto nisu zabranili "na vakat"
- GAU8
#8697 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kakvog doktora, sta pricas tiarmin071 wrote: ↑18/03/2020 22:56Evo još siGAU8 wrote: ↑18/03/2020 08:07Zato sto ovo nije hebena gripa.armin071 wrote: ↑18/03/2020 08:05 onako pitam sam sebe ako svake godine umre od gripe oko 650000 ljudi i oko 500 miliona bude zaraženo zašto se tek ove godine gripi daje posebno ime, poseban kanal, zašto se cijeli život na planeti stavio u karantenu?? šta ako od ove gripe umre lupam “samo” 300000 ljudi?? hoćemo li priznati da smo ispali ovce zbog raznih farmaceutskih lobija?? koliko nas leti u bolnicu kad kašljemo i imamo “temperaturu” 38 a da nam nisu prethodno rekli na tv da je “smrtonosna”? nije nikakva teorija zavjere samo realno razmišljanje... kao i od hiljada i hiljada infektologa, doktora i drugih koji naravno nemaju ni promil šanse da dodju na tv i objasne ljudima da ima i drugi pogled na sve ovo a rado bi. ti ljudi nemaju nikakvog interesa da govore nešto što bi naštetilo ljudima u cjelini dok ovi virolozi kao i ovi što prave ina cjepiva gdje se svake godine obrću milijarde itekako imaju...
Upalis li nekad TV i vidis slike trenutno u Italijanskim klinikama.
To se nikad nije desavalo u vrijeme Gripe
ETO ZATO SVE OVO
mu se i zahvalio na postu a glumiš ovde doktora e moja prevaro forumska....
-
MUNAFIK
#8698 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
laik1981 wrote: ↑18/03/2020 22:47Samo u dvije zime kada se provodila studija u Italiji je od gripe umrlo 68k ljudi..MUNAFIK wrote: ↑18/03/2020 22:16 Zasto tako lahko se godinama prihvata po 500 000 i vise mrtvih od obicne gripe, a sad svaku zrvu brijimo pod strepnjom???
https://www.2oceansvibe.com/2020/03/11/ ... -in-italy/
Znaci u Italiji u jednoj sezoni gripe umre 34 000 ljudi...
To je oko 300 ljudi dnevno u sezoni gripe!!!
I zasto onda nikad se vako ne borimo da te ljude zastitimo... Zasto evo godinama ne kacimo Italijanske zastave u znak solodarnosti...
Ovo jasno pokazuje sta su MEDIJI uradili i kakva se panika stvorila, a onda kao rezultat toga imamo ove reakcije vlasti o zatvaranju... Prevelik strah naroda i pritisak...
- mO k3
#8699 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@armin071
Hajde da spustimo loptu i objasniš nam gdje je problem
??
Hajde da spustimo loptu i objasniš nam gdje je problem
??
- Rockefeller
#8700 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U Berlinu u Chariteu. Nije sad da ja nesto pametujem al‘ je onako malo nezgodna situacija. Nema vise ni saobracaja toliko sto je ok. Postuju ljudi. Opet ima levata pa prave corona partije po parkovima.mO k3 wrote: ↑18/03/2020 22:46Gdje si ti ?Rockefeller wrote: ↑18/03/2020 22:44 Ja samo znam da smo mi zatvorili odjeljenje i da idemo trenutli na intenzivnu i hitnu k‘o ispomoc. Jebeno je ovo. Javni prevoz nije redovan, nema vise posjeta u bolnici. Rece kolega sa RKI iz Berlina da se postaje imun na virus nakon sto ga covjek preboli. Ima podcast pa cu postavit gdje glavni virolog sa RKI postavlja najnovije info.
Stoji Security na ulazima u bolnice(od kampusa) pa provjeravaju opet za svaki slucaj. Neka odjeljenja rade kao npr. onkologija jer se ljudi moraju sa karcinomima zbrinuti.