Mnogo je bolje cijeli dan setati po bolnici presuditi ljudima koji imaju vec neku dijagnozu.aerodinamika wrote: ↑17/03/2020 23:19mozda se momak i prepao, nije lako uz medijsku hajku priznati samom sebi i onda doktorima da postoji mozda mogucnost da bolujes ot te tzv koronerumenige_brajtner wrote: ↑17/03/2020 23:12 Debilu iz mostara treba jebat majku jednom finom zatvorskom kaznom
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Mogy87
#7826 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
aerodinamika
#7827 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mogy87 wrote: ↑17/03/2020 23:13
Ro je broj osoba koju ce jedna oboljela osoba zaraziti. Za COVID Ro je 2. Uz Ro je usko vezan pojam kolektivnog imuniteta (formula koju je neko naveo). Za COVID je procjena da je potrebno da 56% populacije oboli kako bi se posrigao koektivni imunitet. Kolektivni imunitet nije moguc ukoliko bolest mozemo prebolovati vise puta, sto jos ne znamo.
-
neko_sa_strane
#7828 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ima i toga. Lombardija po površini manja je od Federacije BiH a na tom prostoru živi čak 10 miliona stanovnika.MorningStar wrote: ↑17/03/2020 23:15Nije toliko cudno, sjeverna italija ljudi hodaju jedni po drugim - gusto naseljena,veliki protok ljudi iz austrije,francuske,ex-yu ,svicarske, turista bog zna koliko....
edit: manja je od oba bh entiteta.
Last edited by neko_sa_strane on 17/03/2020 23:24, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#7829 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svi ovi simptomi mogu ukazivati i na gripu, posebno ti bolovi u misicima, pospanost, temperatura.
Ajde znaj, a ni oni ne znaju, ne testiraju te dok ne vide da klasicne metode lijecenja ne pomazu, misli se na lijekove.
Gripa je jos u toku, masa naroda je bolesno vec mjesec dva, nezgodna situacija.
Ajde znaj, a ni oni ne znaju, ne testiraju te dok ne vide da klasicne metode lijecenja ne pomazu, misli se na lijekove.
Gripa je jos u toku, masa naroda je bolesno vec mjesec dva, nezgodna situacija.
-
sumirprimus
#7830 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Uslovi u kojima ih drze kolju i prodaju naravno da dovode do ovakvih sranja. Nema potrebe bit politicki korektan nego nazivat stvari pravim imenom. Kinezi su krivi za ovo sranje
Mante se ba teorija zavjera.
- MorningStar
#7831 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nek si ti okarakterisao milijardu i po ljudi da su svi isti. Mislis neki iz zabiti wuhana ima isto ponasanje i kulinarske afinitete kao onaj u shenzenu,pekingu,sangaju itd..sumirprimus wrote: ↑17/03/2020 23:21Naravno. Nema vecih ugursuza i smradova od njih a svakakvih sam se nagledo i namiriso. Cast izuzecima.Challenger_ wrote: ↑17/03/2020 23:18Ma nemoj. Znači, to je to.sumirprimus wrote: ↑17/03/2020 23:13Kinezi su sve ovo i poceli.
Hebali ih sismisi i ostala divlja gamadija
![]()
Ove njhivoe zivotinjske pijace su bomba za virusna sranja
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#7832 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Posuđeni rasistički narativ.sumirprimus wrote: ↑17/03/2020 23:21Naravno. Nema vecih ugursuza i smradova od njih a svakakvih sam se nagledo i namiriso. Cast izuzecima.
Međutim, glasnogovornik kineskog MVP odgovore o koroni traži UPRAVO od USA.
- Challenger_
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7834 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jebo majku vazda sam "branio" Kineze kad neko krene pricat sta sve jedu, cinjenicom da bi kila teletine bila 1000 KM da jedu isto sto i mi, a vidi sad vraga
Je li iko guglao slike te pijace u Wuhanu, ja imam los zeludac pa ne smijem
Je li iko guglao slike te pijace u Wuhanu, ja imam los zeludac pa ne smijem
-
sumirprimus
#7835 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jbo ti to rasisticki to je tako .Challenger_ wrote: ↑17/03/2020 23:24Posuđeni rasistički narativ.sumirprimus wrote: ↑17/03/2020 23:21Naravno. Nema vecih ugursuza i smradova od njih a svakakvih sam se nagledo i namiriso. Cast izuzecima.
Međutim, glasnogovornik kineskog MVP odgovore o koroni traži UPRAVO od USA.
Zakonski uredili te pijace i na njima prodavali sve sto dise i gmize.ko donosi zakone?
-
sumirprimus
#7836 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dokazi da nisu a da nije neka teorija zavjere.
Nesto realno i logicno ko kontru zivotinjskim pijacam na kojim se prodaju zivina sa divljim svakojakim zivotnjimama i negumani uvjeti u kojima se zivotimje drze
- dječak sa šibicama
#7837 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Neke generalije stoje, Talijani su poznati po manjku licne higijene, vole se grliti, ljubiti, rukovati, ko je ikad bio u Italiji sve je vidio i sam. Ciao bello i onda te zazvali po obrazima.
Nijemci su pak poznati po disciplini, i to nije mit ako neko misli, oni su stvarno takvi. Genetika, ja sam to licno dozivio u familiji, ko vojnici su. Kad je neka manja kriza tipa smanjena mu plata, ko da im neko aktivira u mozgu neki centar, odmah predju na vanredno stanje.
Zato i imaju smrtnost u promilima.
Ja se recimo tjesim da smo mi vec isprepadani ratom, krizom koja ne prestaje 25 godina, pa ce se i narod cuvati. Navikli smo, mi nismo rahat nikada.
Nijemci su pak poznati po disciplini, i to nije mit ako neko misli, oni su stvarno takvi. Genetika, ja sam to licno dozivio u familiji, ko vojnici su. Kad je neka manja kriza tipa smanjena mu plata, ko da im neko aktivira u mozgu neki centar, odmah predju na vanredno stanje.
Ja se recimo tjesim da smo mi vec isprepadani ratom, krizom koja ne prestaje 25 godina, pa ce se i narod cuvati. Navikli smo, mi nismo rahat nikada.
-
aerodinamika
#7838 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
bolje bit politicki korektan nego fasista, malo nas, je , zivumo na jednoj planeti, to nam je kao kuca, ako nam odnosi u kuci nisu dobri nemoze nikom biti dobro ma kolika da je kuca, da ima i 11 spratova i potkrovlje ako se onaj sa prizemlja ne podnosi sa onim iz potkrovlja nikome nece bit veselo, ili ako se svi recimo clanovi jednog sprata dio njih pocne govorit kao je onaj iz potkrovlja ovakav ili onakav,sumirprimus wrote: ↑17/03/2020 23:24 Uslovi u kojima ih drze kolju i prodaju naravno da dovode do ovakvih sranja. Nema potrebe bit politicki korektan nego nazivat stvari pravim imenom. Kinezi su krivi za ovo sranje
najvaznije je da upoznamo jedni druge bez predrasuda, da shvatimo da ima ranih ljudi i obicaja a da je nekih stvari kao virusa bilo oduvijek i bice ih i u buduce ne zbog onog iz potkrovlja vec jer je to dano stanje stvari, kao sve u kuci tj planeti
-
sumirprimus
#7839 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Likovi snimali tu pijacu. Pa ko tu normalan moze ista kupit kamol pojest.dobro nije sta gore izmjedrilo dosad.
Njihove navike ugrozile su ostatak covjecanstva po krwtkom postupku. Ko ih jbe.treba ih sankcionisat da je pravde i trazit odstetu
Njihove navike ugrozile su ostatak covjecanstva po krwtkom postupku. Ko ih jbe.treba ih sankcionisat da je pravde i trazit odstetu
- dječak sa šibicama
#7840 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kad ste kod Kineza, i Kuga odnosno Crna smrt iz 14. stoljeca takodje je dosla iz Kine, putevima svile i gdje nego u Italiju, u luku Genova.
Odakle se rasirila po cijeloj Europi, i bukvalno pobila pola stanovnika.
Ali to su neka druga vremena bila, europski gradovi u to vrijeme su bili leglo zaraze, a kuga se sirila preko pacova. Prosjecan europski grad nije imao kanalizaciju, govna i fekalije su se istgresale kroz prozor a ulice su pravljene sa bblagim padom prema sredini ceste pa su sredinom ceste tekle te fekalije dok su prolaznici zbog smrada hodali zbijeni uz zidove kuca.
Odakle se rasirila po cijeloj Europi, i bukvalno pobila pola stanovnika.
Ali to su neka druga vremena bila, europski gradovi u to vrijeme su bili leglo zaraze, a kuga se sirila preko pacova. Prosjecan europski grad nije imao kanalizaciju, govna i fekalije su se istgresale kroz prozor a ulice su pravljene sa bblagim padom prema sredini ceste pa su sredinom ceste tekle te fekalije dok su prolaznici zbog smrada hodali zbijeni uz zidove kuca.
- JThomas
#7841 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ali prije svega cijene kumove i kumstvo na način kao ovaj u mostaru. jebo to, 'ta će ono, 'ta će država, možemo l' vidjeti, možemo l' pričati...samo ne znam na talijanskomdječak sa šibicama wrote: ↑17/03/2020 23:28 Neke generalije stoje, Talijani su poznati po manjku licne higijene, vole se grliti, ljubiti, rukovati, ko je ikad bio u Italiji sve je vidio i sam. Ciao bello i onda te zazvali po obrazima.
-
sumirprimus
#7842 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jesul oni politicki korektni? Jesu se bar izviniili za ovo sranje?jesul sta uradili po tom pitamju? Nije ovo prvi virus sa slicnom pozadinomaerodinamika wrote: ↑17/03/2020 23:28bolje bit politicki korektan nego fasista, malo nas, je , zivumo na jednoj planeti, to nam je kao kuca, ako nam odnosi u kuci nisu dobri nemoze nikom biti dobro ma kolika da je kuca, da ima i 11 spratova i potkrovlje ako se onaj sa prizemlja ne podnosi sa onim iz potkrovlja nikome nece bit veselo, ili ako se svi recimo clanovi jednog sprata dio njih pocne govorit kao je onaj iz potkrovlja ovakav ili onakav,sumirprimus wrote: ↑17/03/2020 23:24 Uslovi u kojima ih drze kolju i prodaju naravno da dovode do ovakvih sranja. Nema potrebe bit politicki korektan nego nazivat stvari pravim imenom. Kinezi su krivi za ovo sranje
najvaznije je da upoznamo jedni druge bez predrasuda, da shvatimo da ima ranih ljudi i obicaja a da je nekih stvari kao virusa bilo oduvijek i bice ih i u buduce ne zbog onog iz potkrovlja vec jer je to dano stanje stvari, kao sve u kuci tj planeti
- Challenger_
#7843 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Teret dokazivanja je na onom ko iznosi optužbu.sumirprimus wrote: ↑17/03/2020 23:28Dokazi da nisu a da nije neka teorija zavjere.
Nesto realno i logicno ko kontru zivotinjskim pijacam na kojim se prodaju zivina sa divljim svakojakim zivotnjimama i negumani uvjeti u kojima se zivotimje drze
Kina je najstarija civilizacija i ti ćeš sa posuđene pozicije novosvjetskih skorojevića da ih kvalifikuješ kao varvare. Ma nemoj.
BTW, korona je registrovana u USA nekoliko mjeseci prije nego u Kini i to je sada predmet posebne istrage.
-
golman
#7844 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
pinkman wrote: ↑17/03/2020 23:10Jos je rano da se gledaju zatvoreni slucajevi. Po tome je u Hrvatskoj 100% izljecivost, a sumnjam da ce tako biti jer je statisticki nemoguce da izljecivost bude 100%. Mozemo se samo nadati da ce biti sto je moguce veca.
Uzmi u obzir Kinu. Kod njih je 71.941 zatvorenih slucajeva, uzorak je veci, pa je samim time procenat smrtnosti od 4% realniji. I na to treba uzeti u obzir da se 80.000 ljudi inficiralo, a imaju preko 1.3 milijarde stanovnika, sto znaci da je 0.006153846154% stanovnika zarazeno i od toga 4% je preminulo.
Dakle, statistiku ne treba zloupotrebljavati i time plasiti narod!
Kina ima 1 439 000 000
a Indija 1 380 000 000 stanovnika
- dječak sa šibicama
#7845 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma che cosa 
Inace, Kinezi na tim pijacama vec hiljadama godina jedu, pripremaju, prodaju isto. Nije to od jucer, tako da meni licno ta prica o pijacama kao leglu zaraze ne mirise nimalo.
Inace, Kinezi na tim pijacama vec hiljadama godina jedu, pripremaju, prodaju isto. Nije to od jucer, tako da meni licno ta prica o pijacama kao leglu zaraze ne mirise nimalo.
-
1Dante1
#7846 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eto salju pomoc po drzavama, kud ces bolje izvinjenjesumirprimus wrote: ↑17/03/2020 23:32Jesul oni politicki korektni? Jesu se bar izviniili za ovo sranje?jesul sta uradili po tom pitamju? Nije ovo prvi virus sa slicnom pozadinomaerodinamika wrote: ↑17/03/2020 23:28bolje bit politicki korektan nego fasista, malo nas, je , zivumo na jednoj planeti, to nam je kao kuca, ako nam odnosi u kuci nisu dobri nemoze nikom biti dobro ma kolika da je kuca, da ima i 11 spratova i potkrovlje ako se onaj sa prizemlja ne podnosi sa onim iz potkrovlja nikome nece bit veselo, ili ako se svi recimo clanovi jednog sprata dio njih pocne govorit kao je onaj iz potkrovlja ovakav ili onakav,sumirprimus wrote: ↑17/03/2020 23:24 Uslovi u kojima ih drze kolju i prodaju naravno da dovode do ovakvih sranja. Nema potrebe bit politicki korektan nego nazivat stvari pravim imenom. Kinezi su krivi za ovo sranje
-
daddy-kool
#7847 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Italy 31,506 +3,526
Germany 9,367 +2,095
Spain 11,826 +1,884
USA 6,308 +1,645
Iran 16,169 +1,178
France 7,730 +1,097
Evropa gori, i biće sljedeće dvije sedmice gore prije nego što se krene popravljati.
Međutim, po meni, ovo je trenutak kada se već počinje nazirati volja i odlučnost, te spoznaja u čitavoj Evropi (uključujući UK) da se ovaj problem mora riješiti na nivou kontinenta. Sve će zemlje uvesti lockdown i druge mjere ograničavanja koje su se pokazale efikasnim, ali će biti neophodno ispregovarati u sljedeće 2 sedmice načine kontrolekretanja, masovnog testiranja, obaveznog karantina za sve koje ulaze u bilo koju drugu državu, možda čak i nove ekonomske odnose, te združeni naučni pristup za pronalazak lijeka ili vakcine koji bi bio patentovan na otvorenom principu - slobodan za sve. Ovo nije pitanje na kojem se može dozvoliti bilo kome da zarađuje ili ucjenjuje.
Germany 9,367 +2,095
Spain 11,826 +1,884
USA 6,308 +1,645
Iran 16,169 +1,178
France 7,730 +1,097
Evropa gori, i biće sljedeće dvije sedmice gore prije nego što se krene popravljati.
Međutim, po meni, ovo je trenutak kada se već počinje nazirati volja i odlučnost, te spoznaja u čitavoj Evropi (uključujući UK) da se ovaj problem mora riješiti na nivou kontinenta. Sve će zemlje uvesti lockdown i druge mjere ograničavanja koje su se pokazale efikasnim, ali će biti neophodno ispregovarati u sljedeće 2 sedmice načine kontrolekretanja, masovnog testiranja, obaveznog karantina za sve koje ulaze u bilo koju drugu državu, možda čak i nove ekonomske odnose, te združeni naučni pristup za pronalazak lijeka ili vakcine koji bi bio patentovan na otvorenom principu - slobodan za sve. Ovo nije pitanje na kojem se može dozvoliti bilo kome da zarađuje ili ucjenjuje.
-
sumirprimus
#7848 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ko kaze advance il rt?Challenger_ wrote: ↑17/03/2020 23:32Teret dokazivanja je na onom ko iznosi optužbu.sumirprimus wrote: ↑17/03/2020 23:28Dokazi da nisu a da nije neka teorija zavjere.
Kina je najstarija civilizacija i ti ćeš sa posuđene pozicije novosvjetskih skorojevića da ih kvalifikuješ kao varvare. Ma nemoj.
BTW, korona je registrovana u USA nekoliko mjeseci prije nego u Kini i to je sada predmet posebne istrage.
Ko je sutio i krio od svijeta ovu epidemiju? Dok se nije oteli komtroli? Politicki korektni? Malo morgen
- moa
#7849 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Šta je sa Mostarom, jel ide karantin odmah? Treba vojsku dole poslati na ulice i zabraniti izlazak ljudi na ulicu, prepisati od kineza i medicinskom osoblju dati zastitna odjela, rukavice, maske sta vec... joj sta rade seljačine bahate.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7850 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovdje je/ce biti svako za sebe tj. svaka drzava za sebe. Reset ekonomije i nova realnost. Sada su nam(u BiH) potrebne mjere da se izbjegne raspad sistema i bezvlasce, kako ne bi bio svaki covjek za sebe.
Mozda se ovako razmisljanje cini pretjeranim ali s obzirom na ozbiljnost situacije i nesposobnost nasih vlasti meni ne djeluje tako. Slicno razmisljaju i u Srbiji zato i ovako stroge mjere, po meni sasvim opravdane.
Cuvajte se.
Mozda se ovako razmisljanje cini pretjeranim ali s obzirom na ozbiljnost situacije i nesposobnost nasih vlasti meni ne djeluje tako. Slicno razmisljaju i u Srbiji zato i ovako stroge mjere, po meni sasvim opravdane.
Cuvajte se.