Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Trijaza je normalna stvar, doktori imaju tu odgovornost da u slucaju haosa, biraju koga spasiti odnosno ko ima sanse da prezivi.
I ovo reaktiviranje penzionisanih medicinara je sasvim normalna stvar, nije to zato sto u KS ima oboljelih ali oni to skrivaju i ostale teorije zavjere, nego zato sto nisu svi medicinari osposobljeni za rad sa zarazenim osobama. Ima njih koji ne mogu, ne smiju, uzet ce bolovanje, i nije im za zamjeriti. Ne smije svako biti u blizini oboljelih, koliku god zastitu imao, podjite od sebe uostalom.
I haj sad budi pametan.
Na planeti za 3 mjeseca 150k zarazenih i 80% blazi slucajevi.ovih 20% vazda neko stanje prije covida.izuzetno nizak procenat globalne populacije za ovoliku dramu
I cemu tolika panika?
Zbog zdravstvenog sistema? Drzava?globalnog sistema?
AmirBaa wrote: ↑15/03/2020 20:17
U Njemackoj smrtnost tipa 0.2% a u Italiji ludilo. Stvarno ne mogu da skontam kako je tolika razlika
Treba pogledati ko je umirao na početku najviše u Italiji. Ja mislim da se u Njemačkoj još nije pojavilo žarište infekcije na opasnom mjestu poput bolnice, staračkog doma i slično.
Sada je u Italiji sistem pretrpan pa umiru i oni koji ne bi bili toliko kritični. Ali na početku je virus koliko sam shvatio, upao u bolnicu i nije odmah primijećen. To je taj peh ili nedostatak opreza.
AmirBaa wrote: ↑15/03/2020 20:17
U Njemackoj smrtnost tipa 0.2% a u Italiji ludilo. Stvarno ne mogu da skontam kako je tolika razlika
Treba pogledati ko je umirao na početku najviše u Italiji. Ja mislim da se u Njemačkoj još nije pojavilo žarište infekcije na opasnom mjestu poput bolnice, staračkog doma i slično.
Sada je u Italiji sistem pretrpan pa umiru i oni koji ne bi bili toliko kritični. Ali na početku je virus koliko sam shvatio, upao u bolnicu i nije odmah primijećen. To je taj peh ili nedostatak opreza.
sumirprimus wrote: ↑15/03/2020 20:26
I haj sad budi pametan.
Na planeti za 3 mjeseca 150k zarazenih i 80% blazi slucajevi.ovih 20% vazda neko stanje prije covida.izuzetno nizak procenat globalne populacije za ovoliku dramu
I cemu tolika panika?
Brzina širenja mora biti spora da se ne uguši zdravstveni sistem. Inače neće biti stopa 1% nego će u mukama umirati svako čije stanje se zakomplikuje. A to je preko 10%
sumirprimus wrote: ↑15/03/2020 20:31 svabe disciplinovane pa ih fula virus?
Ovo je bolje od pomame za potrepstinama
Nije ih fulio. Tek ce vidjeti glavni udar. Od 3 navedena razloga uhvatili ste se za jedan. I da ljudi jesu disciplinovani i slusaju pravila. Bas kao i u Kini i Juznoj Koreji.
sumirprimus wrote: ↑15/03/2020 20:31 svabe disciplinovane pa ih fula virus?
Ovo je bolje od pomame za potrepstinama
Nije ih fulio. Tek ce vidjeti glavni udar. Od 3 navedena razloga uhvatili ste se za jedan. I da ljudi jesu disciplinovani i slusaju pravila. Bas kao i u Kini i Juznoj Koreji.
Cuj glavni udar... Ako cemo tako, sta ce sa Balkanom.biti?
sumirprimus wrote: ↑15/03/2020 20:26
I haj sad budi pametan.
I cemu tolika panika?
Brzina širenja mora biti spora da se ne uguši zdravstveni sistem. Inače neće biti stopa 1% nego će u mukama umirati svako čije stanje se zakomplikuje. A to je preko 10%
Realno i iskreno o tom nek brine zdr.sistem i njegovi zakonodavci politicari i ostali..
Sto bi mi razbijali glave?