Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
biglebovski

#5701 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Dinostula wrote: 14/03/2020 19:28
Officer Crabtree wrote: 14/03/2020 19:20
Dinostula wrote: 14/03/2020 19:08
Koliko sam skuzio pacijent valjda mora biti spojen na respirator jer ovaj virus napada pluca kad nestane respiratora put putuje Latif aga.Mislim cemu briga i sekiracija covjek prije ili kasnije ce svakako da umre od necega.Ne vrijedi se nervirati. :D
oke, al ne govorimo valjda o svakom pacijentu ili da?... mislim primjer Tom Hanks, Arteta... vidim pisu zarazeni smo bolje smo i to....
Pa prosipaju pricu da ako si samo star i bolestan virus te ubije ako si mlad i zdrav prezivis.Sad je li to samo supljak da raja ne bi panicarila i zapalila pola drzave ko ce ga znati.Ono kao oporavis se a da nema vakcine ni lijeka jos koji je izmisljen.Ako je to toliko bezopasno koliko se pokusava svima servirati cemu onda ovolike izolacije ? Bice sta bude iskreno boli me briga. :D
Ako samo trolaš, oprosti. Niko ne prosipa priču nego su to lako dostupne činjenice koje pak breaking news mediji olako zaobilaze.
O'zone
Globalni moderator

#5702 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

freelancerBIH wrote: 14/03/2020 20:31
StelaVrti wrote: 14/03/2020 20:19 https://www.klix.ba/vijesti/regija/prvi ... /200314098

U Sloveniji je do danas registrovan 181 slučaj zaraze koronavirusom, a napravljeno je više od 5.300 testova.
Koliko su kod nas napravili testova?
Nigdje, ama bas nigdje nisu objavili taj podatak, jos kreteni za brisove koji im se salju poslije 6, ceka se do ujutro :koluta: :koluta: :koluta:

To samo kod nas ima, ceka se do 6, pa od 6 onda kuci Turske serije gledaju, pa onda ide vikend, neradno, pa onda dok se raskrmeljaju u ponedeljak ujutro - e onda tek idu nalaiz :lol:

Salu na stranu, sramotno je da se nigdje ovaj podatak nije objavio, niti podatak koliko imamo spremnih testnih kitova za ove stvari?!
Javljeno je neki dan

Došlo je 1000 testova i podijeljeno 500 Sarajevo 500 Banja Luka

http://ba.n1info.com/Vijesti/a415267/Bi ... virus.html
freelancerBIH

#5703 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

O'zone wrote: 14/03/2020 20:35
freelancerBIH wrote: 14/03/2020 20:31
StelaVrti wrote: 14/03/2020 20:19 https://www.klix.ba/vijesti/regija/prvi ... /200314098

U Sloveniji je do danas registrovan 181 slučaj zaraze koronavirusom, a napravljeno je više od 5.300 testova.
Koliko su kod nas napravili testova?
Nigdje, ama bas nigdje nisu objavili taj podatak, jos kreteni za brisove koji im se salju poslije 6, ceka se do ujutro :koluta: :koluta: :koluta:

To samo kod nas ima, ceka se do 6, pa od 6 onda kuci Turske serije gledaju, pa onda ide vikend, neradno, pa onda dok se raskrmeljaju u ponedeljak ujutro - e onda tek idu nalaiz :lol:

Salu na stranu, sramotno je da se nigdje ovaj podatak nije objavio, niti podatak koliko imamo spremnih testnih kitova za ove stvari?!
Javljeno je neki dan

Došlo je 1000 testova i podijeljeno 500 Sarajevo 500 Banja Luka

http://ba.n1info.com/Vijesti/a415267/Bi ... virus.html
Hhahaa majko mila, drzava od 3 miliona stanovnika, 1000 testnih kitova, eto zasto kod nas jos "nema puno" vise zarazenih :roll:
O'zone
Globalni moderator

#5704 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Pa niko nije dobio testova koliko ima stanovnika....to bi bilo nesuvislo.Koliko ih onda treba isporučiti Kini, SAD, Njemačkoj, Italiji....

Ne testiraju se svi. Samo oni koji pokažu kliničku sliku.

Ja evo sad imam grlobolju, kašljem i hropti mi u plućima. Nemam temperaturu i nisam malaksao te nemam bolove u mišićima

Moja klinička slika je po tome obična prehlada ili gripa.

Mada mogao bih i malo paničariti da držim trend
statixx

#5705 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

Challenger_ wrote: 14/03/2020 19:11
radostan dan wrote: 14/03/2020 18:56...
Radosni, je li Crna Gora još uvijek bez registrovanih slučajeva?
Dosao je i tamo virus, kazu ne radi nista - samo lezi.
orbita12

#5706 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by orbita12 »

Srbija jos 5 slucajeva,ukupno 11 danas
studiorum_tuzlaensis

#5707 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by studiorum_tuzlaensis »

- In Bergamo, "deaths have quintupled from a week ago. There is a burial every half hour" said Councilor for Cemetery Services Giacomo Angeloni. "There are many elderly people at home with breathing difficulties. They are not hospitalized because the hospitals are full" said the mayor of Alzano Lombardo Carmelo Bertocchi [source]
:( Loše vijesti
zposao

#5708 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

Kad vidim razinu neodgovornosti i neozbiljnosti u našoj državi (posebno FBiH) dođe mi ta počnem histerizirati i dizati paniku...

Možda je to jedini način da se neki uozbilje.

Po svim projekcijama, u svim državama je broj prijavljenih oboljelih u početku bio 2-3...pa nakon malo vremena 10-15...pa još malo 20-30... Pa onda odjednom 150...pa domalo 1500, pa za par dana od tog 5000...

I u nas se ponašaju ko da su onog gore uhvatili za muda zato jer je u nas broj potvrđenih slucajeva jos uvjek mali....

Pa sunce mu poljubim gledajte Sloveniju i koliko ce biti potvrđenih slucajeva u roku 7 dana...
Hebemu mater zašto se toliko bahato i priglupo nonsalantno nasi ponašaju dok ponosno govore kako drže stvar pod kontrolom...

A svako od nas zna nekog na fejzbuku ko se vratio iz ugroženih zemalja pa sada obilazi kafane... Hebemu mater koliko im treba da shvate da cemo ovakvim pristupom nahebat isto ko i italija...i jos gore jer je u nas drzava, organizacija, zdravrsvena njega u kurcu...

Ovdje je najbolje da se covjek sam izolira i sebe i svoju ovitelj, kada vec ovi majmuni što dolaze iz Italije i Njemačke ne želebu izolaciju...

Nema druge nego da normalan narod sam ide u izolaciju...

Nasi ljudi nisu svjesni da mi nismo ništa pametniji niti sposobniji od Italije i Slovenije (ma ni od bilo koje zapadne zemlje) i da je to što trenutno imamo malo potvrđenih slucajeva samo koincidencija i pitanje je vremena par dana kada ce se i u nas popeti broj preko 100... A onda sve ide eksponencijalnom progresijom.

Dajte ljudi uozbiljite se hebemu... Koliko ima "bolikuraca" u ovoj državi pa to nisu istine... Sve neki jalijaši, mudonje, kuronje, frajeri kojima niko ne smije nissta reći ni zabraniti, oni su najpametniji...

Ovdje najpametnije da se normalan narod samoizoluje na 2 hefte...nema druge. Niko ne vodi računa o situaciji...
Posere nas privremeno sreća, ovi misle da su pametnjji od Boga što je u nas stanje još uvijek stabilno....

Dođe čovjeku da plače kad vidi bahate glupane.
freelancerBIH

#5709 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

ćiribiribela wrote: 14/03/2020 20:33 Poredis Bosnu sa J. Korejom omfg!!! :lol:
Da hocemo, mogli bismo biti bolji od njih :D

Salu na stranu, trebamo vise testnih kitova, da ne ode sve u neku stvar...
kakavdanakneiskustvu

#5710 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

gradić monfalcone,ne sjeverru italije ,blizu trsta,zna li se ima li tu zarazenih,umrlih?
statixx

#5711 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

Bar znamo da necemo ici preko 500 zarazenih. :mrgreen:
dječak sa šibicama

#5712 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Znaci, panicari ce sad paniciti sto nemamo vise regiustrovanih slucajeva :D

Trebalo bi sve gradjane testirati, dizi vojsku.

Alo ljudi, testira se osobe koje imaju simptome, neces testirati svakoga ko smrca ili ima malo povisenu temperaturu.

Kucnite u drvo i recite dobro je da nije vise, nemojte sad sijati paniku kako zombiji hodaju okolo slobodni.
farenhajt983

#5713 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by farenhajt983 »

zposao wrote: 14/03/2020 20:51 Kad vidim razinu neodgovornosti i neozbiljnosti u našoj državi (posebno FBiH) dođe mi ta počnem histerizirati i dizati paniku...

Možda je to jedini način da se neki uozbilje.

Po svim projekcijama, u svim državama je broj prijavljenih oboljelih u početku bio 2-3...pa nakon malo vremena 10-15...pa još malo 20-30... Pa onda odjednom 150...pa domalo 1500, pa za par dana od tog 5000...

I u nas se ponašaju ko da su onog gore uhvatili za muda zato jer je u nas broj potvrđenih slucajeva jos uvjek mali....

Pa sunce mu poljubim gledajte Sloveniju i koliko ce biti potvrđenih slucajeva u roku 7 dana...
Hebemu mater zašto se toliko bahato i priglupo nonsalantno nasi ponašaju dok ponosno govore kako drže stvar pod kontrolom...

A svako od nas zna nekog na fejzbuku ko se vratio iz ugroženih zemalja pa sada obilazi kafane... Hebemu mater koliko im treba da shvate da cemo ovakvim pristupom nahebat isto ko i italija...i jos gore jer je u nas drzava, organizacija, zdravrsvena njega u kurcu...

Ovdje je najbolje da se covjek sam izolira i sebe i svoju ovitelj, kada vec ovi majmuni što dolaze iz Italije i Njemačke ne želebu izolaciju...

Nema druge nego da normalan narod sam ide u izolaciju...

Nasi ljudi nisu svjesni da mi nismo ništa pametniji niti sposobniji od Italije i Slovenije (ma ni od bilo koje zapadne zemlje) i da je to što trenutno imamo malo potvrđenih slucajeva samo koincidencija i pitanje je vremena par dana kada ce se i u nas popeti broj preko 100... A onda sve ide eksponencijalnom progresijom.

Dajte ljudi uozbiljite se hebemu... Koliko ima "bolikuraca" u ovoj državi pa to nisu istine... Sve neki jalijaši, mudonje, kuronje, frajeri kojima niko ne smije nissta reći ni zabraniti, oni su najpametniji...

Ovdje najpametnije da se normalan narod samoizoluje na 2 hefte...nema druge. Niko ne vodi računa o situaciji...
Posere nas privremeno sreća, ovi misle da su pametnjji od Boga što je u nas stanje još uvijek stabilno....

Dođe čovjeku da plače kad vidi bahate glupane.
pa i receno je da se smanji kretanje, ne da ako oni idu u izolaciju da mi domaci mozemo u kafanu
a i ti koji poznaju te iz dijasspore, zasto izlaze s njima, prave im drustvo, ne bi kafancili mozda sami, da je kafana prazna ne bi usao
studiorum_tuzlaensis

#5714 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by studiorum_tuzlaensis »

Umrli po danu...

Image
breba

#5715 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

statixx wrote: 14/03/2020 20:55 Bar znamo da necemo ici preko 500 zarazenih. :mrgreen:
:D
Sultanahmed

#5716 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sultanahmed »

Treba testirat i u ljude u usk kantonu,ipak su oni na granici
tandmand

#5717 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tandmand »

AmirBaa wrote: 14/03/2020 17:47
last mohicans wrote: 14/03/2020 17:44 Gardijan bi pravo mogao i zapjevati u tim šatorima. Ne bi mu bilo prvi put da zabavlja sa mikrofonom. Relativno hladno vrijeme, higijenski uslovi, hrana, pice, konekcija, djeca koja bi se tu zadesila...hiljadu pitanja za Gardijana koji bi vojsku upotrebio za svoje građane , a ne bi za migrante kao ispomoc GS.
:thumbup: ali hajd ti to objasni ovima gore kojima je njihova guzica bitnija od svega drugog. Koja to jos drzava stavlja svoje ljude u satore na granici ? S obzirom kakvi su nam uslovi u bolnicama, ne smijem ni zamisliti te satore. Zar iko normalan moze to podrzati?
Ma jok, treba kada dođu izgrliti se sa njima, organizovati roštilj ...
Već ih je dovoljno ušlo ovih zadnjih dana bez ikakve kontrole. Oni koji su poslati u samoizolaciju ne pridržavaju se a ugrožena je porodica a od članova njihovih porodica lokalna zajednica. U Hrvatskoj i BiH, zaraza je počela tako što je neko došao iz Italije, neko sa skijanja u Austriji ... i eto sranja.
Neko će reći to su naši ljudi, ugrožavaju im se ljudska prava. A gdje su prava ljudi koji su za sada zdravi i koje će im ovi povratnici iz EU ugroziti. Ne samo zdravlje već i svakodnevni život i ekonomiju.
Grubo zvuči ... ali poruka je "ne dolazite", jer jednostavno njihovi prethodnici koji su se vratili su pokazali da ih boli neka stvar za sugrađanima.
sumirprimus

#5718 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Sta ce testirat sa 500 testova i 100 respiratora u federaciji?
Bolje nek nam iskljuce struju i internet na mjesec dok sve ne prodje. Manje ce bolit
statixx

#5719 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

Slovenija je uradila vec preko 5000 testova. Koliko je osoba koje su bile u kontaktu s oboljelima iz Zenice testirano. To je cista prevencija jer neki nece ni imati simptome i hodace naokolo sireci zarazu.
dječak sa šibicama

#5720 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Ja bi rekao da je sad dobra stvar sto smo supak Europe, uopce nemamo veliku cirkulaciju ljudi kao Italija npr ili Francuska, Njemacka. SJJ dnevno ima desetak sletanja aviona, sto je smijesna brojka za frankfurtski, rimski, berlinski, milanski ili ne znam, madridski aerodrom.

Nedostatak autocesta je takodje dobra stvar, uopce nemamo tranzit automobila i kamiona, kao Srbija recimo koja sad ima veliki problem vizavi turskih kamiondzija, kako sve njih provjeriti a oni putuju i putuju.

Nije da nemamo svjetskih putnika, ima ih, ali u odnosu na ove jace drzave, zanemarljivo.

Problem koji se nazire, skori uskrs u aprilu, i dolazak dijaspore na odmor. Nadam se da ce do tada, mislim da je 19 aprila uskrs, da ce do tada barikade na granici biti postavljene :D
Herr Flick

#5721 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Herr Flick »

Ja zadnja 2,3 dana uopste ne citam portale, dosta me psihički opteretilo. jedva sam spavao, gdje god okreneš samo o koroni pricaju, skoro da covjek poludi, kao da je kuga u pitanju, desetine miliona inficiranih, stotine hiljada umrlih, takav se dojam stice :cry:
sumirprimus

#5722 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

@djeckosibicar
Da malo manje pametujes a malo vise citas sta drugi pisu skonto bi da smo dosad o tome pisali bar dvadesetak put. Koji pametolog usjedelica.strasno
Last edited by sumirprimus on 14/03/2020 21:14, edited 1 time in total.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5723 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

pizarro

#5724 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pizarro »

ukrajina i turska uradili po jedan pozitivan test, vidjeli da znaju i dosta :D
animals

#5725 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by animals »

Jedino se jos nogomet igra na randovima EU..
Ukrajina , Rusija, Turska i naravno Srbija :D
Locked