Ilegalni migranti u BiH
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#12001 Re: Migranti u BiH
Erdogan, bukvalno, prijeti novim milionima migranata
LINK
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#12002 Re: Migranti u BiH
Kad opasnom i beskrupuloznom covjeku dajes oruzje u ruke.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#12003 Re: Migranti u BiH
E jesi nasao medij, advance,.... 
-
RtrnOfSalisbury
#12004 Re: Migranti u BiH
pa ima tome kako se evropa nesto kofrci i kurci da prostis
u mom selu se rekne da se na svadbu ne ide bez k i gladan. dodatne komplikacije radi kineski faktor a ruje su kobiva postali neki cimbenik. naucno je dokazato da putinj nece zivjet dovijeka a ni onaj kinez pa se sad izgleda zauzimaju pocetne pozicije za trku al ce ovaj put bit kros.
- Cherry-Cherry
#12005 Re: Migranti u BiH
Jebo mu pas mater.
- HakanSukur
#12006 Re: Migranti u BiH
Naš halifa prkosi dekadentnom Zapadu i šalje braću muslimane, koji se samo pretvaraju da su narkomani i alkoholičari, da zavaraju kaure, pa će ih onda poklati i uspostaviti evropski islamski sandžak, a nevjernici neće znati šta ih je snašlo, ta doista Allah čeka u zasjedi!
- spreca
-
RtrnOfSalisbury
#12008 Re: Migranti u BiH
... glavno pitanje je kolko ce him ostat od tije dvije tisuce kad se vrate pa da se ponovo vrate ... ojropa bi trebala vrsit isplatu u maticnim zemljama, u maticnim planinama ko u onom kvizu dje traze zakopato blago. vako dzabe trose pare
-
zposao
#12009 Re: Migranti u BiH
Evo ako se neko dosad pitao odakle pare ilegalnim migrantima:
https://m.vecernji.hr/vijesti/ne-mozemo ... ta-1363234
https://m.vecernji.hr/vijesti/ne-mozemo ... ta-1363234
- Hoće li EU i dalje plaćati turskim vlastima za zadržavanje migranata?
-Ne plaćamo turskim vlastima, nego uplaćujemo novac migrantima u Turskoj. Svaki migrant dobio je kreditnu karticu sa sredstvima za kupnju hrane, plaćanje smještaja, školovanja. Naravno da ćemo im nastaviti slati novac. Kako bismo im sada odjednom mogli okrenuti leđa?!
-
StelaVrti
#12010 Re: Migranti u BiH
isto se pitamVitezanin wrote: ↑12/03/2020 09:36 Ja imam jedno pitanje tj. nejasnoću: ovi momci koji prodaju maramice po gradu, je li oni imaju osiguran smještaj, hranu i sl. dok su u Sarajevu i okolini?
Bili su u par kvartova, sad su na svakom koraku. Je li zarađuju svoj kruh tako, tj. nemaju drugog izbora ili?
Puno ovih momaka su ok, pristojni su, šute i ako im neko priđe da kupi paket maramica kažu hvala i to je to. Međutim, neki dan kod Sebilja ljudi se 'ladno mlate nekakvim ciglama i trče jedan na drugog, pravo neugodna situacija. A nekad kad ti priđu primijetiš da su dobro našikani nečim, ili trava ili više. Možda su ostvarili "kontakt" s lokalnim dilerčićima što je naravno nova razina problema.
Ja imam u svojoj glavi borbu, ili im tako dati tu marku za maramice, a to onda znači da im ja zapravo odmažem jer oni dobiju tih par markica dnevno i plutaju tako po površini i zadržavaju se ovdje (dok imaju od čega jesti) ili ih totalno ignorirati jer je ovaj problem daleko veći i od mene i od našeg društva u cjelini. I onda postavljam sebi pitanje šta će oni uopće ovdje i zašto idu tu gdje idu dok mi moramo godinama čekati da dobijemo radne dozvole ako hoćemo vani.
Ako i kažeš nešto u vezi ovih momaka, da ti ne paše ili kako se ponašaju u društvu, ispadneš rasista, fašista, hladnokrvni idiot, a isto tako ako kažeš da im se treba pomoći onda si opet idiot i tako u krug.
Ovo nije samo problem u Europi, evo u južnoj Americi nastaju žestoke tenzije između migranata (iz Venecuele i Haitija) u Čileu (dosta razvijena država) jer vlada preusmjerava sredstva za socijalne kategorije prema pridošlim migrantima, posebno na polju zdravstva što znači da lokalne niže klase ne mogu dobiti punu zdravstvenu zaštitu, a migranti mogu. Isto se odnosi i na ove socijalne stanove i to onda dovodi do potencijalno jako opasne situacije. A oni još govore isti jezik (Venecuela, Čile) iako su mentalno ipak dva svijeta.
Šta ćemo mi u Bosni ako ovi ljudi počnu ostajati godinama? Odakle ćemo crpiti resurse? Hoćemo li rezati te socijalne fondove da se nosimo s problemom i time stvoriti drugi problem, ili šta? Ovo nije nimalo naivno.
- nKrkan
#12011 Re: Migranti u BiH
[youtube]https://youtu.be/rIomjirE6Vw[/youtube]
A frapiran sam od 4te minute , nmg vjerovat da pajkan ovako dobro barata engleskim
Kapa dole
A frapiran sam od 4te minute , nmg vjerovat da pajkan ovako dobro barata engleskim
Kapa dole
-
Heller
#12012 Re: Migranti u BiH
Odličan. Vrlo vjerovatno bolje govori od 98,9% svojih nadređenih.nKrkan wrote: ↑12/03/2020 23:56 [youtube]https://youtu.be/rIomjirE6Vw[/youtube]
Kapa dole
- irac300
#12013 Re: Migranti u BiH
Pa to nadju jednog za televiziju, vecina ih ne zna ni maternji.nKrkan wrote: ↑12/03/2020 23:56 [youtube]https://youtu.be/rIomjirE6Vw[/youtube]
Kapa dole
-
high_volume
#12014 Re: Migranti u BiH
Nedavno sam bio prisutan razgovoru nekoliko ljudi koji su pričali o Marokancima koji su došli iz Njemačke i sada su u kontaktu sa sarajevskim migrantima. Vjerujem da već postoji organizacija koja ih prevodi preko granica i odvodi dalje na Zapad, i moguće je da migranti maramicama skupljaju novac za put. Vjerujem i da se tim novcem neki i "šikaju", zašto ne. Međutim, svi oni su ljudi bez zvaničnog imena, bez dokumenata, bez ikakvog traga, nalaze se u svim dijelovima grada, a imaju smještaj i prostor u kojem bi trebali boraviti. Njih niko ne poznaje, za nas su svi skoro identični, teško ih je razlikovati po opisu, i nimalo mi se ne dopada njihovo slobodno kretanje gradom. Bez obzira na izostanak kriminalnih djela ovih ljudi, ne djeluju spokojno, čak suprotno. Ne primjećujem žene, mlađe, starije, a i one su u migrantskim kretanjima.StelaVrti wrote: ↑12/03/2020 21:13isto se pitamVitezanin wrote: ↑12/03/2020 09:36 Ja imam jedno pitanje tj. nejasnoću: ovi momci koji prodaju maramice po gradu, je li oni imaju osiguran smještaj, hranu i sl. dok su u Sarajevu i okolini?
Bili su u par kvartova, sad su na svakom koraku. Je li zarađuju svoj kruh tako, tj. nemaju drugog izbora ili?
Puno ovih momaka su ok, pristojni su, šute i ako im neko priđe da kupi paket maramica kažu hvala i to je to. Međutim, neki dan kod Sebilja ljudi se 'ladno mlate nekakvim ciglama i trče jedan na drugog, pravo neugodna situacija. A nekad kad ti priđu primijetiš da su dobro našikani nečim, ili trava ili više. Možda su ostvarili "kontakt" s lokalnim dilerčićima što je naravno nova razina problema.
Ja imam u svojoj glavi borbu, ili im tako dati tu marku za maramice, a to onda znači da im ja zapravo odmažem jer oni dobiju tih par markica dnevno i plutaju tako po površini i zadržavaju se ovdje (dok imaju od čega jesti) ili ih totalno ignorirati jer je ovaj problem daleko veći i od mene i od našeg društva u cjelini. I onda postavljam sebi pitanje šta će oni uopće ovdje i zašto idu tu gdje idu dok mi moramo godinama čekati da dobijemo radne dozvole ako hoćemo vani.
Ako i kažeš nešto u vezi ovih momaka, da ti ne paše ili kako se ponašaju u društvu, ispadneš rasista, fašista, hladnokrvni idiot, a isto tako ako kažeš da im se treba pomoći onda si opet idiot i tako u krug.
Ovo nije samo problem u Europi, evo u južnoj Americi nastaju žestoke tenzije između migranata (iz Venecuele i Haitija) u Čileu (dosta razvijena država) jer vlada preusmjerava sredstva za socijalne kategorije prema pridošlim migrantima, posebno na polju zdravstva što znači da lokalne niže klase ne mogu dobiti punu zdravstvenu zaštitu, a migranti mogu. Isto se odnosi i na ove socijalne stanove i to onda dovodi do potencijalno jako opasne situacije. A oni još govore isti jezik (Venecuela, Čile) iako su mentalno ipak dva svijeta.
Šta ćemo mi u Bosni ako ovi ljudi počnu ostajati godinama? Odakle ćemo crpiti resurse? Hoćemo li rezati te socijalne fondove da se nosimo s problemom i time stvoriti drugi problem, ili šta? Ovo nije nimalo naivno.
- Cherry-Cherry
#12015 Re: Migranti u BiH
I corona i migranti su isplanirani, kako bi se Evropski narod uništio.
-
neko_sa_strane
#12016 Re: Migranti u BiH
Naravno da je Izrael uključen. Kako bi inače migranti iz Maroka, Egipta, Eritreje i Sudana došli do Turske. Sigurno nisu avionom došli. Na jugu Izraela postoje kampovi otvorenog tipa u kojem migranti mogu ostati doživotno ili pristati na deportaciju u matičnu zemlju ili u treću zemlju. Izrael je jedan od uzročnika ratova u Iraku i Siriji.
edit: vrlo je lako provjeriti na YouTube-u i videa koje objavljuje Izraelac David Sheen o kampovima.
Last edited by neko_sa_strane on 13/03/2020 08:58, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#12017 Re: Migranti u BiH
7 dana out. Neonacisti raus.
Ostatak ekipice koja lajka opomena.
-
Heller
#12018 Re: Migranti u BiH
Baš me interesuje šta rade ovi teoretičari, od čega žive?
-
Heller
#12019 Re: Migranti u BiH
Da postoji organizacija, kriminalna a to što rade je krivično djelo.high_volume wrote: ↑13/03/2020 01:02Nedavno sam bio prisutan razgovoru nekoliko ljudi koji su pričali o Marokancima koji su došli iz Njemačke i sada su u kontaktu sa sarajevskim migrantima. Vjerujem da već postoji organizacija koja ih prevodi preko granica i odvodi dalje na Zapad, i moguće je da migranti maramicama skupljaju novac za put. Vjerujem i da se tim novcem neki i "šikaju", zašto ne. Međutim, svi oni su ljudi bez zvaničnog imena, bez dokumenata, bez ikakvog traga, nalaze se u svim dijelovima grada, a imaju smještaj i prostor u kojem bi trebali boraviti. Njih niko ne poznaje, za nas su svi skoro identični, teško ih je razlikovati po opisu, i nimalo mi se ne dopada njihovo slobodno kretanje gradom. Bez obzira na izostanak kriminalnih djela ovih ljudi, ne djeluju spokojno, čak suprotno. Ne primjećujem žene, mlađe, starije, a i one su u migrantskim kretanjima.StelaVrti wrote: ↑12/03/2020 21:13isto se pitamVitezanin wrote: ↑12/03/2020 09:36 Ja imam jedno pitanje tj. nejasnoću: ovi momci koji prodaju maramice po gradu, je li oni imaju osiguran smještaj, hranu i sl. dok su u Sarajevu i okolini?
Ko je tebi kriv jer nisi obrazovan, jer su ti djedovi pili rakiju dok su židoviski išli u školu. Pa sad frustraciju njihovim uspjesima kako naučnim, tako i ekonomskim ispoljavaš glupim teorijama zavjere?
neko_sa_strane wrote: ↑13/03/2020 08:25Naravno da je Izrael uključen. Kako bi inače migranti iz Maroka, Egipta, Eritreje i Sudana došli do Turske. Sigurno nisu avionom došli. Na jugu Izraela postoje kampovi otvorenog tipa u kojem migranti mogu ostati doživotno ili pristati na deportaciju u matičnu zemlju ili u treću zemlju. Izrael je jedan od uzročnika ratova u Iraku i Siriji.
edit: vrlo je lako provjeriti na YouTube-u i videa koje objavljuje Izraelac David Sheen o kampovima.
Jel to znači da su i Turska, Grčka, Makedonija, Bugarska, Srbija i mi takođe dio te zavjere. Jer isto imaš i kod nas.
-
high_volume
#12020 Re: Migranti u BiH
Šta protiv Mađara....Cherry-Cherry wrote: ↑13/03/2020 08:21 I corona i migranti su isplanirani, kako bi se Evropski narod uništio.
- Sanjarko
#12021 Re: Migranti u BiH
Podcjenjujete vi rad obavjestajnih sluzbi, pogotovo podcjenjujete ove sa SI i pri tome ne mislim na Izraelske. Masla se oko ovoga dosta, sad koliko pitanje je. Krenule jesu i migracije tj., seoba naroda ali maslaju i OS-e.
-
howdy
- Sanjarko
#12023 Re: Migranti u BiH
Srednji istok i obavjestajne sluzbe. Nekako se slaze, mislim na skracenice. Ne znam, uvijek kazem da nisam pretjerano pametan.
Last edited by Sanjarko on 13/03/2020 13:40, edited 1 time in total.
-
neko_sa_strane
#12024 Re: Migranti u BiH
Turska jeste uključena kao jedna od strana u ratu i Siriji i Iraku a zbog kurdskog pitanja. Nije im bila mrska ni sirijska nafta sa okupiranih područja u Siriji pod kontrolom ISIL-a koja je transportovana do rafinerija u Turskoj.
-
mali jomu
#12025 Re: Migranti u BiH
Pomozite svim migrantima, ako imas u prolazu im dadni koju paru, ili im odnesi stare garderobe, ili im kupi da pojedu nesto...